Kā es rakstu savu Laimes dienasgrāmatu


autors: AGNESE PODNIECE

Sveika, Mīļā!!

Šodien tā pa īstam sāku iekārtoties savā jaunajā Laimes Dienasgrāmatā.  Jau kuro reizi pārslidinu plaukstu pār skaisto vāku, reljefiem burtiņiem, punktiņiem.. noņemu gumiju, lappuses paveras. Jaunas, baltas, pagaidām vēl tikai Ineses piepildītas. Tukšās gaida mani, manus šīsdienas laimes mirkļus.

Manā īpašumā šobrīd ir pusotra Pateicības dienasgrāmata un šī pāris dienas atpakaļ, ļoti siltā un Ineses mīlestības piepildītā, 

...
Komentāri (32)  |  2011-10-24 17:11  |  Skatīts: 8986x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Virs profesionalitātes


autors: LAILA PORIETE

Esmu pilna emocijām un gribu tajās padalīties ar tevi. Un vēl tā varētu būt otrā daļa Ineses rakstam par profesionalitāti. Šodien no rīta, braucot uz darbu (dzīvoju ārpilsētā), kādā vietā pēkšņi jābremzē, jo manā priekšā no sānu ielas izbraukusi līdz pusceļam stāv cita automašīna. Apstājos un puisis, kas jau pirms tam piegājis pie šī auto, māj ar roku, lai nāku palīgā. Izrādās vadītājam pēkšņi pie stūres ir kļuvis slikti pašā ceļa vidū. Izsaucām ātro palīdzību, nostūmām malā mašīnu, jo ceļš tajā vietā šaurs un mašīnu no rīta daudz. Tas viss tā kā būtu saprotams. Bet tās emocijas, par kurām gribu ar tevi runāt ir citas un tās mani ā r k ā r t ī g i pārsteidza un pārsteidza pozitīvā nozīmē. Proti, tas puisis, kas bija pie tā cietušā vadītāja pirms manis, kā izrādās, nebija vis viņa blakussēdētājs, kā es sākumā domāju, bet vienkāršs auto braucējs, kas tāpat kā es no rīta devās savās gaitās. Viņš bija pabraucis tam auto garām un pamanījis, ka ar to vadītāju nav kaut kas labi. Viņš apstājās. Un kad mēs ar māsu apstājāmies un piegājām klāt, viņš šo cilvēku jau elpināja. Puisis bija ļoti jauns, nu varēja būt nedaudz pāri 20mit. Un es viņam pateicos par to, ka viņš bija apstājies un patiesībā varbūt pat izglābis šim cilvēkam dzīvību un arī varbūt paglābis no nelaimes vēl daudzus citus, ko varētu sadarīt bez kontroles braucošs auto. Man trūkst vārdu, lai aprakstītu šī jaunā cilvēka rīcību. Teikt malacis, būtu tikpat kā nepateikt neko, drosmīgs, arī par maz. Un te nu manā skatījumā izpaužas tā profesionalitāte, ko es gribētu saukt par sirds profesionalitāti vai sirds gudrību un atbildību. Un to nevar iedot neviena skola, tā vai nu ir vai nav. Iespējams, ka dzīves laikā to var attīstīt, varbūt. Un tā ir tā mūsu pievienotā vērtība, ko varam dot citiem cilvēkiem un pasaulei, tas ir kas augstāks. Jo jaunais puisis apstājoties taču nedomāja, kur viņam ātrāk jānokļūst, viņš drosmīgi metās palīdzēt, viņš nepabrauca vienaldzīgi garām. Un te jautājums mums katram - vai mēs būtu gatavi līdzīgā situācijā rīkoties tāpat? Vai arī - cik atbildīgi mēs pieņemam savus personīgos lēmumus un tos lēmumus, kas saistīti ar mūsu profesiju. Jo kāds ārsts taču tam cilvēkam parakstīja atļauju vadīt auto. Mana māsa ir ārste un pēc visa notiekošā varēja secināt, ka vadītājam pie stūres ir epilepsijas lēkme. Mans mērķis te nav vainot kādu ārstu, bet aizdomāties gan - par atbildību, par sirds gudrību, par drosmi, par profesionalitāti.

...
Komentāri (21)  |  2011-10-20 21:04  |  Skatīts: 4887x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Dievišķā mīlestība


autors: DZINTRA ČEVERE

Mīlēt bez nosacījumiem...viegli...grūti...?

Patīkami... ir viegli mīlēt patīkamus cilvēkus, ar kuriem blakus mums ir labi, bet cik grūti ir mīlēt un būt laipnam, pret šķietami nejaukiem, nevīžīgiem, nepatīkamiem cilvēkiem.

Dievs taču mīl visus - visus bez izņēmuma, un sanāk tā, ja mēs kādu nicinām, tad būtībā izsakām kritiku Dievam, ka viņš būtu kļūdījies, radot nejaukus un mums nepatīkamus cilvēkus.

...
Komentāri (23)  |  2011-10-14 04:02  |  Skatīts: 7566x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Visums un iespējas


autors: LAILA PORIETE

Par Visuma dotajām iespējām un izvēles izdarīšanu
Mani mīļi sveicieni, prieks un pateicība Inesei par šī rudens „ražas" ievākšanas laiku, kura augļus, par laimi un kā milzīgu dāvanu ik dienas baudām mēs visi.
Mēs visi esam šajā pasaulē, lai dzīvotu kam vairāk nekā tikai sev. Mums katram ir savs uzdevums, savs aicinājums, kas paredzēts tikai un vienīgi mums. Lai to saprastu, ir jāļauj sev sadzirdēt savu iekšējo balsi, nevis pakļauties citu cilvēku vēlmēm, spiedienam vai ietekmei. Lai cik absurdas un nepiepildāmas mūsu vēlmes varētu šķist pirmajā mirklī, tās ir mūsu un nav būtiski vai citi tajā saskata jēgu. Caur sevis, sava aicinājuma atrašanu, mēs kļūstam noderīgi pasaulei un darām to labāku. Es gribu tev pastāstīt par diviem brīnišķīgiem cilvēkiem, divām sievietēm, kuru pieskārienus (vai augļus) savai dzīvei esmu izjutusi šomēnes. Un viena no viņām ir Tija. Par viņu tu vari lasīt arī šajā mājas lapā (un viņa pat nenojauš, ka par viņu šobrīd rakstu un domāju, jo tik spēcīgs ir šis pieskāriens, ka nevaru to nedarīt). Es ļoti priecājos un pateicos Dievam, ka mūsu ceļiem lemts satikties. Tija ir jogas skolotāja, kas pati gājusi cauri daudzām pieredzēm vai dzīves līkločiem, lai būtu tur, kur ir tagad. Viņā var skatīties, klausīties un bagātināties ne tikai no katra vārda, katras kustības, bet pat no viņas klātbūtnes. Tāpat kā Inese, Tija ir vēl viens lielisks atgādinājums manā dzīvē par to, kā cilvēks izdara savas izvēles un atrod savu aicinājumu, savu misiju. Viņa staro, viņa ir laimīga (neesmu viņai to jautājusi, bet esmu jutusi), viņa ir vieda un viņa ir atradusi ceļu pie sevis. Un man ir tā lieliskā iespēja no viņas to mācīties. Nav noslēpjams, ka jogā viņa ir ar visu savu dvēseli, šķiet, viņa pati iepazīstinot ar sevi teica, ka to, ko viņa dara, neizjūt kā savu darbu. Un tā patiešām ir! Un ziniet ko jūt? Jūt mīlestību, mīlestību darīt to, ko Dievs viņā ir ielicis. Viņa dara kaut ko nenovērtējami vairāk kā tikai sev. Paldies Tijai par to.
...
Komentāri (11)  |  2011-09-29 05:44  |  Skatīts: 5772x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ieelpo


autors: LAILA PORIETE

Šorīt pamodos no spītīgajiem saules stariem, kas rotaļājās manā logā, atvēru acis un pirmā doma, kas iešāvās galvā - es sveikšu šo dienu ar mīlestību un man viss izdosies (šos vārdus kādā no savām grāmatām teicis Ogs Mandino). Šīs domas iedvesmota ātri piecēlos un devos sveikt sauli, jā tieši tā arī darīju, manī bija milzīga vēlme doties laukā. Izgāju uz verandas, sasveicinājos ar sauli un visu dzīvo sev apkārt un šķiet, pirmo reizi tā pa īstam apjautu, ko nozīmē ieelpot, tā dziļi, ar apziņas sajūtu. Prātā vīdēja Ineses grāmatas vāks ar aicinājumu - ieelpo laimi un mīlestību. Un es pēkšņi ļoti, ļoti tieši to izpratu, ka tā varu ieelpot jebko, jebko ko izvēlos.

Es pateicos Dievam par iespēju piedzīvot šo skaisto dienu, sajust siltos saules starus, kā tie burtiski ielīst manā ķermenī un piepilda to ar ārkārtīgi lielu gaismu un siltumu. Raudzījos visapkārt - uz mauriņu, kura zaļais uzsvārcis vēl pat negatavojas padoties rudenim, uz mazajiem košumkrūmiem, kuri likās mazliet jau piekusuši un jūt pateicību par rudens iestāšanos, uz jauno bērzu, kurš šķiet visu vēl tikai vēro un uz skaistajām, zaļajām, stiprajām priedēm, kuras lokoties dziedāja slavas dziesmu rudenim. Un sajutos absolūti dabas sastāvdaļa, šķiet pat fiziski sajutu mūsu mijiedarbību, es sajutu sevī ieplūstam dabas spēku. Un tā taču ir, mēs atrodamies nepārtrauktā mijiedarbībā (ar dabu, kokiem, puķēm, dzīvniekiem, cilvēkiem utt.), kaut ne vienmēr to apzināmies.
...
Komentāri (2)  |  2011-09-24 00:39  |  Skatīts: 2302x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Mūžu dzīvo, mūžu mācies!


autors: DZINTRA ČEVERE

 Jo vairāk uzzinu, jo vairāk vēlos vēl uzzināt!
Bet kur ir tā robeža, kad Tu esi iemācījies?
Kādā grāmata izlasīju, reiz kāda sieviete braucot pa ceļu redzēja ceļazīmi ar uzrakstu „Remonta beigas. Paldies par pacietību!" Un izvēlējās, lai šis uzraksts būtu uz viņas kapakmens.

Visa dzīve ir viena liela skola. Un mācāmies ne jau tikai lasot grāmatiņas, bet dzīvojot, mēs mācāmies „dzīvošanas likumus", kā saprast zīmes, kā pieņemt un ļauties mācību stundām un mūsu remontam, izejot visas situācijas ar mīlestību.

Uzsākot garīgās prakses vai sākot nodarboties ar savu pašizaugsmi un garīgo attīstību cilvēki lasa daudz literatūru, apmeklē seminārus, kursus, mācās un mācās ... Taču dzīvē visam jābūt līdzsvarā, tikko kāda joma tiek atstāta novērtā, līdzsvars tiek izjaukts un cilvēka dzīvē vairs nav harmonija. Piemēram ir gadījumi, kad ļoti garīgi, svēti cilvēki, fiziski ir ļoti vāji, jo ir pilnībā norobežojušies no pārējām nepieciešamībām, tai skaitā rūpēm par savu fizisko veselību, ķermeni un ģimeniskām attiecībām. Līdz ar ko tie var saslimt ar dažādām smagām slimībām. Nekādas galējības nesniedz harmoniju.
...
Komentāri (10)  |  2011-09-23 22:56  |  Skatīts: 5251x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pieņemt sevi


autors: LAILA PORIETE

 Šīs pārdomas manī radās pēc filmas „Samainīti vietām" noskatīšanās. Sižets īsumā tāds - divi draugi, no kuriem viens ir veiksmīgs jurists un ģimenes cilvēks, bet otrs - savas dienas vada bezrūpībā, bez darba, bez ģimenes, bez raizēm. Un viņaprāt, draugam ir viss, ko vien var vēlēties - skaista sieva, laimīga ģimenes dzīve, brīnišķīgi bērni un apskaužama karjera. Savukārt otram šķiet, ka visu viņa sapņu piepildījums būtu drauga bezrūpīgā dzīve, kurā nav saistību, pienākumu un katru nakti var pavadīt ar citu skaistuli. Un tad, pēc kādas kopīgas pasēdēšanas krodziņā, pēkšņi notiek brīnums, maģiskie vārdi maģiskajā vietā ir izteikti un viņu dzīves apgriežas kājām gaisā, proti, viņi pamostas samainīti vietām. Un izrādās, šī izsapņotā un otra apskaužamā dzīve nebūt nav tik skaista un gluda, kā iecerēts. Jā, zinu, varbūt teiksi, tā tikai filma, pie kam - amerikāņu un vēl komēdija, joku pilna. Taču tajā visā ir dziļa morāle, kas vedina domāt un paskatīties uz sevi pilnīgi citām acīm.
...
Komentāri (11)  |  2011-09-23 04:54  |  Skatīts: 4841x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Atraisīt mīlestību


autors: LAILA PORIETE

 Mēs daudz domājam un runājam par misiju, kā to atrast un saprast, ka tieši tas ir tas,  ko mums paredzējis Dievs. Manuprāt, galvenā misija ir mīlēt un doties pasaulē ar mīlestības misijas apziņu un ietvert to savā ikdienas dzīvē. Tas ir lielākais dvēseles darbs. Un biju ārkārtīgi gandarīta, ka apstiprinājumu tam guvu kādā svētdienas dievkalpojumā, kad priesteris teica - mēs varam doties pasaulē kā mīlestības apustuļi. Vai nav skaisti un patiesi pateikts? Ar mīlestības misijas apziņu - darīt ko labu. Mīlēt, piedot, palīdzēt. Sev, citiem, pasaulei. Ne jau valdība veido valsti, bet tauta - ar savu domāšanu vai nedomāšanu. Un to varam attiecināt uz jebkuru savas dzīves jomu. Iet uz skolu, uz darbu vai jebkādās citās savās ikdienas gaitās -

...
Komentāri (10)  |  2011-09-19 16:36  |  Skatīts: 4877x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Mantru brīnumainā iedarbība


autors: DZINTRA ČEVERE

„Kad tu iekšēji esi mierīga, tad arī tev apkārt valda miers," J. Bhadžans.

Ar mantrām es iepazinos, kad sāku nodarboties ar Kundalīni jogu. Tās vienmēr skanēja jogas nodarbībās un ar katru nākamo reizi es tās iemīlēju arvien vairāk un vairāk. Mani ļoti pārsteidza, kā tās darbojas. Pasēdi mirkli mierīgi, paklausies, apzinies šeit un tagad stāvokli, vēro savu elpu un jau pēc dažām minūtēm, prāts šķiet mierīgs.

...
Komentāri (48)  |  2011-09-09 05:46  |  Skatīts: 18623x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Mans labākais draugs


autors: DZINTRA ČEVERE

Vai Tu sen esi uzdevusi sev jautājumu, kas īsti ir Tavs labākais draugs? Es izmantoju vārdu draugs, ja Tev patīk labāk draudzene vari lasīt tā, taču šoreiz dzimumam nebūs nozīmes. Kad man nesen kādos kursos uzdeva šādu jautājumu es sākumā apjuku...prātā uzreiz: vīrs, vecāki, māsa, draudzene(s), suns -  taču sajutu, ka tā nebūs šāda atbilde... apdomājot savu patieso atbildi, domāju, ko gan man īsti nozīmē draugs - ar draugu nekad nav garlaicīgi, tas vienmēr uzklausa, nerunā pretī, jautā ja vēlies runāt, paklusē, ja redz, ka to nevēlies, priecājas, raud, lasa grāmatas, atpūšas kopā ar Tevi, palīdz, kad vien nepieciešams, atbalsta, lai kāda būtu Tava izvēle, viņš vienkārši ir ... 

...
Komentāri (3)  |  2011-08-19 06:23  |  Skatīts: 5136x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.