Kā jauna piedzimšana


sadaļa: NOMETNES
autors: SANTA LĪVZINIECE

 Vakar lasīju Ineses rakstu par auksto ūdeni, ziemas peldēm un vispārējo izkāpšanu no komforta zonas (https://pavasarastudija.lv/12005-arpus-komforta-zonas/) un pēkšņi ļoti skaidri sajutu, ka šoreiz tas nepārprotami “uz mani runā”. Un runā ļoti skaļi. Interesanti, ka pēdējā laikā pat roņiem veltīti sižeti televīzijā parādās pārsteidzoši bieži... Vai sakritība? Varbūt tos pamanu tikai es? :) Vērojot šos starojošos, pārsteidzoša dzīves prieka pilnos cilvēkus, mani pārņem skaudība... Bet tā ir labā skaudība, jo es jūtu, ka tā mani dzen uz priekšu, tā rada sajūtu – jā, es arī tā gribu un VARU! Vienīgais, kas man pašreizējā dzīves posmā patiešām reizēm pietrūkst, ir enerģija. Tāda mutuļojoša, dzirksteļojoša, sparīga enerģija. Jā, protams, var tās trūkumu norakstīt uz pelēcīgajiem laika apstākļiem uz saules trūkumu utt. utt. Bet iekšēji es zinu, ka tā nav objektīva atbilde. Lai cik pelēks būtu skats aiz loga, mēs taču zinām, ka tā saulīte jāiededz sevī pašā. Tāpēc es šoreiz tiešām ļoti gaidu nometni un tiešām esmu gatava pēc pilnas programmas izmēģināt visas “sertificētā aukstummīļa” (kā man patīk šis apzīmējums :)) piedāvātās ekstrēmās “atrakcijas”! Manas nometnes ir bijušas ārkārtīgi dažādas. Katrā no tām esmu jutusies atšķirīgi, katrā esmu paņēmusi priekš sevis ko pilnīgi citu. Un vienmēr nākas secināt, ka ieguvums ir atkarīgs tikai un vienīgi no mana tā brīža iekšējā stāvokļa un pretī paņemšanas kapacitātes, kas savukārt ir tieši proporcionāla iepriekš minētajam iekšējam stāvoklim. Ir bijušas nometnes, kad burtiski lidoju un izbaudu katru mirkli. Ir bijušas reizes, kad apdaru savus tiešos darba pienākumus un nolienu istabiņā vai klīstu pa Jumurdas muižas parku, lai izbaudītu iespēju pabūt vienai. Un katra no šīm reizēm ir bijusi pareiza un attiecīgajam brīdim vispiemērotākā, un – īstajā laikā. Vispār nometnes ir kaut kāds dīvains fenomens... Neskaitāmas dalībnieces man ir atzinušas, ka arī viņām katra nometne ir kā pavērsiena punkts dzīvē, kā lielāks vai mazāks, bet – pakāpiens. Vienai pēkšņi neizskaidrojamā veidā izdodas izkustināt kādu senu, gadu gaitā “sastāvējušos” un šķietami nerisināmu problēmu... Cita – tik pat neizskaidrojamā veidā vienā mirklī “noķer” tādu ticību sev un saviem spēkiem, ka, atgriežoties mājās, tiešām saņemas un – pamet nemīlamu darbu un ķeras klāt tam, pēc kā vienmēr patiesībā ilgojusies, vai izmudžinās no jebkuru dzīvesprieku nogalinošām attiecībām, vai, gluži otrādi – atbraukusi sastop mājās pavisam citādu otru pusīti... Daudz mīļāku, tuvāku un saprotamāku. Un tas notiek ne jau tāpēc, ka otrs būtu samainījies. Nē, tas notiek tāpēc, ka viņa ir mainījusies, kaut kādā ziņā atvērusi gan acis, gan sirdi.

...
Komentāri (0)  |  2016-02-15 17:55  |  Skatīts: 859x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


PAVASARA NOMETNES PROGRAMMA


Komentāri (0)  |  2016-02-13 20:05  |  Skatīts: 807x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Ārpus komforta zonas


sadaļa: NOMETNE
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Mēs jau zinām, ka visvairāk varam sasniegt tad, kad esam laimīgi, mierīgi harmoniski un pilni ar radošu pozitīvo mīlestības enerģiju.

Tomēr jāatzīst, ka vislabāk mēs jūtamies tur, kur sniedzas mūsu komforta zona. Tātad, ja esam apguvuši kādas konkrētas prasmes, kaut ko iemācījušies un darām to profesionāli, tad darbā tā ir mūsu komforta zona, kurā jūtamies komfortabli un droši, spējam izdomāt arvien vairāk un noprezentēt arvien labāk. Bet pietiktu mūs ielikt citos apstākļos, kur noteikumi būtu citi, paietu krietnais laiciņš, kamēr mēs pierastu un atkal spētu būt tikpat radoši.

Bet citreiz ir tā, ka pārāk pieķeramies savai komforta zonai tik ļoti, ka negribam neko savā dzīvē mainīt. Un tad piezogas rutīna un „iešana pa riņķi”, mazinās izaugsme un dzīvei nekas neatliek, kā izmest mūs no šīs ērtās vietiņas, lai taču sapurināmies, lai taču atkal sākam augt.

...
Komentāri (0)  |  2016-02-13 16:34  |  Skatīts: 825x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pavasara nometne 2016


sadaļa: NOMETNE
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pagājušā gada septembrī mums bija tik īpaša kopāsanākšana un braucot prom atvadījāmies “līdz nākamam septembrim”, jo šoziem gan “netaisīsim”. Tomēr dzīvē viss sakrīt savādāk un nu ar vislielāko prieku paziņoju, ka ritms netiks izjaukts, ka tieši tāpat kā pirmās piecas nometnes ir bijušas vasarā un ziemā, tā arī šogad – VISS NOTIEK!! Tikai šoreiz jau ar vienu kāju būsim "iekāpuši" pavasarī :)

Sākums bija Toma līdzdalība Māra Žundas seminārā, kurš vada “Aukstuma mīļi” nodarbības un pats ir brīnišķīgs piemērs, kā cilvēks var pārvaldīt savu enerģiju gan esot aukstumā, gan karstumā, gan pie slodzes, gan atpūšoties, gan meditējot.

Vairāk: 

...
Komentāri (0)  |  2016-01-29 00:08  |  Skatīts: 988x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pavasara nometnes dalības maksa un reģistrēšanās kārtība



 Mīļās dalībnieces!

Pavasara studijas nometnes nu jau kļuvušas par stabilu tradīciju – 2016. gada martā tiksimies jau sesto reizi! Un jau ceturto reizi mūs laipni uzņems viesu nams "Jumurdas muiža" (www.hoteljumurda.lv). Par sava veida tradīciju jau kļuvuši arī mūsu nometņu „noteikumi”, kurus, lai mēs visas varētu no sirds izbaudīt nometnē pavadītās dienas, lūgsim ievērot arī šoreiz:

- Nelietosim alkoholiskus dzērienus un nesmēķēsim

- Brokastīs, pusdienās un vakariņās ēdīsim vienkāršus, veģetārus ēdienus

- Celsimies agri, jo 7:00 sākas rīta vingrošana un meditācija

- INFORMĀCIJA ĪPAŠI tām meitenēm, kurām ir savi stingri „kafijas rituāli” :) - kafiju pasniegsim brokastīs un pēc pēcpusdienām. JA KAFIJU VĒLIES DZERT AGRĀK (pirms programmā paredzētā brokastu laika) vai biežāk, LŪGUMS ŅEMT LĪDZ SAVU KAFIJU, KRŪZĪTI UN TĒJKANNU, un savā istabiņā varēsi pagatavot kafiju, kad vien vēlies. Par papildu samaksu kafiju var iegādāties ar Jumurdas muižas restorānā.

...
Komentāri (0)  |  2016-01-27 01:30  |  Skatīts: 1012x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pavasara nometnes pirmā diena


sadaļa: NOMETNE
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Es pati esmu visu mūžu bijusi visīstākā siltummīle un faktiski karsts laiks man (it kā) ir mīļāks kā auksts. Un tā tas bija daudzus gadus, līdz mans vīrs Toms man iemācīja iemīlēties aukstumā.

Tas bija pirms kādiem 4 vai varbūt 5 gadiem, kad viņš man saka – ja ūdens nav sasalis, tajā var peldēt. Uz ko es biju izbrīnījusies ļoti, ļoti, jo līdz tam, dzīvojot Jūrmalā 3 min no pludmales, man tiešām bija pagājušas daudzas vasaras, ka tā arī nesaņemos ieiet ūdenī, jo lūk....nav jau Vidusjūra vai kāda no citām siltajām jūrām.

Bet tad vienu gadu, šķiet toreiz tas bija augustā, ka izlēmām – no šīs dienas iesim peldēt katru dienu, neatkarīgi no laika apstākļiem. Nu pirmkārt jau tādēļ, ka ir tik ļoti daudz dzirdēts par aukstuma dziedinošām īpašībām, ka to ir vērts izmēģināt. Otrkārt tādēļ, ka tā jūra pie mājām ir tik tuvu. Un treškārt droši vien tādēļ, ka toreiz ļoti gribēju sakārtot dažas savas veselības lietiņas.

...
Komentāri (0)  |  2016-01-08 18:42  |  Skatīts: 759x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Tā radās doma par nometni


sadaļa: NOMETNE
autori: INESE UN TOMS PRISJOLKOVI

 Pirmo reizi dzīvē ir tā, ka es rakstu un Toms man diktē. Mūsu ģimenē tā ir pirmo reizi. Jauna pieredze, jaunas sajūtas. Drusku mulsinoši, bet....šī ir Toma pieredze.

Laikam ritot saproti un aprodi ar to, ka saskanīgā ģimenē kopējā mīlestībā savstarpēji pārrunā visu un par visu. Nav nekādu noslēpumu vai slēpto soļu. Tu esi priecīgs, ka otrs izbauda to, ko esi ieguvis un sapratis.

Tā ir arī mums. Kā kaut ko jaunu uzzinām, tā gaidām brīdi, kad varēsim padalīties ar otru. Jau kādu laiku mūsu ģimenē virmo interese un darbība ap čenelingu un telepātisko saziņu.

Šajā laikā es (Toms) skatījos un klausījos, par ko interesējas Inese. Var teikt, ka ļoti interesanta pieredze, ar kuru tiešām var aizrauties. Es sevi uz “šīs adatas vēl neuzsēdināju”, bet ar interesi sekoju visam līdzi.

...
Komentāri (0)  |  2015-11-19 17:43  |  Skatīts: 986x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.