Māmiņu skolas nodarbība Ventspilī - jau 2. martā!


sadaļa: MĀMIŅU SKOLA
autors: LAURA BANDERE

 Māmiņu skolas nodarbība VENTSPILĪ jau nākamnedēļ!

Jau nākamnedēļ būs māmiņu skolas pirmā nodarbība. Vai zini, kā bērni izvēlas vecākus?

Bērna gaidības ir ļoti svarīgs posms, jo no pirmās sekundes mammas vēderā bērniņš sajūt mammas emocijas un mammītei vajadzētu skaidrot bērniņam visu laiku kas notiek, kāpēc tas notiek un stāstīt kādēļ viņa rīkojas tā vai šā. Dziedāt dziesmiņas jau gaidību laikā. Tas bērniņam ļaus justies mierīgam, gaidītam un mīlētam.

Arī tēta loma ir ne mazāk svarīga. Arī tētim vajag runāties ar mazo, jo tad radīsies stipra sakne starp abiem. Glāstot mammas vēderu, arī bērniņš sajutīs tēta rokas un tās atpazīs. Tas viss veidos ciešas emocionālas saites starp tēti un bērnu, kad tas būs jau piedzimis.

...
Komentāri (0)  |  2016-02-22 18:43  |  Skatīts: 1800x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Māmiņu skolas pirmais vebinārs "Bērnu audzināšana" - 9. martā!


sadaļa: MĀMIŅU SKOLA
autors: LAURA BANDERE

 Labdien, mīļās māmiņas!

Šodien gribu Jums pastāstīt par jaunu iespēju Māmiņu skolā. Es aicinu jūs uz vebināru - lielisku iespēju savās mājās pie datora jebkurā pasaules malā klausīties pusotru stundu ilgu nodarbību par bērnu audzināšanu. Es vēlos pastāstīt, kuri no audzināšanas veidiem ir bērnam labvēlīgi un veido bērnu par laimīgu un harmonisku cilvēku un kuri audzināšanas paņēmieni bērnam neder.

Bērni ir brīnums no kā mums visiem vajag mācīties. Diemžēl mēs, pieaugušie, mēdzam sabojāt bērnus. Mēs izdomājam, kādiem tie vajadzētu būt un kā uzvesties. Un, ja uzvedība neatbilst iedomām, dusmojamies un pat mēdzam bērnus sodīt. Lai panāktu savu, vecāki izdomā dažādus trikus un pat neapzinās, ka tas kaitē bērnam. Vecāki grib, lai bērns labi mācās un tad iedomājoties, ka tādā veidā stimulēs to, salīdzina bērnu ar citiem pēc viņu domām gudrākiem bērniem un atkal pat neapzinās, ka tā ir kļūda.

...
Komentāri (0)  |  2016-02-20 19:27  |  Skatīts: 1615x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Priecāties par vienkāršām lietām


sadaļa: MĀMIŅU SKOLA
autors: LAURA BANDERE

 Ir brīnišķīgs, balts un tīrs rīts. Ir atkal uzsnidzis sniegs. Un manī ir prieks. Bērni prot priecāties visīstāk un patiesāk. Meitiņa, pieejot pie loga, priecājās no sirds par to, ka atkal ir sniegs un varēs braukt ar ragaviņām. Pat vēl neprotot runāt, ar sejas izteiksmi viņa māk parādīt, kas patīk un kas - ne.

Man šķiet, ka bērnība vispār ir jaukākais posms dzīvē. Var paņemt lācīti un smejoties lēkāt pa gultu, un priecāties, un nesatraukties ne par materiālām vērtībām, ne par laika apstākļiem, ne par riebīgo priekšnieku, kurš atkal neļauj baudīt dzīvi. Man patīk skatīties, kā meitiņa ar savu vienaudzi draudzenīti ar žestiem un mīmiku sarunā, ka tagad samainīsies ratiem un brauks viena otras ratos. Man patīk skatīties, kā viņas grib reizē vienu un to pašu mantiņu. Kā priecājas viena otru redzēt un māj ar roku un sasveicinās. Tas viss ir no sirds un priecājoties par tikšanos, nevis izliekoties, kā tas mēdz būt pieaugušajiem.

...
Komentāri (0)  |  2016-02-13 19:19  |  Skatīts: 1057x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Skype konsultācijas māmiņu skolā!


 Sveikas, mīļās māmiņas!

Reizēm mēs, māmiņas, rūpējoties par bērniņiem, iekļūstam strupceļā. Aizmirstam par sevi un attiecībām ar vīru. Nogurstam. Un nezinām vairs, ko tālāk darīt, kā atgūt prieku un mieru, lai varētu rūpēties par mazulīti. Reizēm mums ir nepieciešams atbalsts un padoms tieši pēc dzemdībām, kad viss ir jauns un nezināms. Reizēm nav neviena, kam paraudāt uz pleca. Vai varbūt gluži otrādi - vēlies dalīties priekā un laimē, bet arī nav neviena, kas uzklausītu...

Māmiņu skolā ir pieejamas arī konsultācijas skaipā! Ja vēlies parunāties individuāli par kādu jautājumu vai problēmu. Ja vēlies, lai uzklausa un sniedz atbalstu. Ja vienkārši vēlies parunāt par to, kā būt laimīgai mammai un baudīt laiku ar mazulīti.

Zvani vai raksti īsziņu man pa telefonu 26051077 un vienosimies par laiku!

...
Komentāri (0)  |  2016-02-10 17:39  |  Skatīts: 944x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Māmiņu skola Ventspilī!


sadaļa: MĀMIŅU SKOLA
autors: LAURA BANDERE

 Sveikas mīļās māmiņas!

Mani sauc Laura un esmu jaukas meitenītes mamma jau gandrīz divus gadus. Reiz, staigājot pa parku, es domāju - ko gan es vēlētos darīt turpmākajā dzīvē... Atbilde nāca skaidra: es vēlētos palīdzēt veidot labāku dzīvi bērniņiem un viņu māmiņām. Kā to izdarīt, es toreiz nezināju un lūdzu Dievam rādīt man ceļu, lai varu kaut kādā veidā to īstenot. Pagāja apmēram viens gads un es nonācu Pavasara studijas lektoru skolā un Inese deva man iespēju šo sapni piepildīt.

Tādēļ, mīļās māmiņas, es aicinu Jūs nelielā grupiņā (līdz 10 dalībniecēm) parunāties šajā nodarbībā par bērnu audzināšanas veidiem. Kopā sapratīsim, kuri no tiem audzināšanas veidiem, kurus ģimenes pielieto ikdienā, ir bērnam labvēlīgi un kuri - ne. Izskatīsim arī dažādus citus interesantus jautājumus, lai kopā varētu darīt šo pasauli un bērniņus laimīgākus. Laimīgi bērni ir mūsu visu nākotne.

...
Komentāri (0)  |  2016-02-09 18:55  |  Skatīts: 1173x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Būt mammai!


sadaļa: MĀMIŅU SKOLA
autors: SANTA LĪVZINIECE

 Jau pirmajā Pavasara studijas nometnē, kas notika 2013. gada septembrī, viena no dalībniecēm izteica ideju – kāpēc gan jūs nevarētu rīkot nometnes arī ģimenēm?

Vēl pēc dažiem mēnešiem Pavasara studijas Ziemassvētku kopāsanākšanas pasākumā mūsu astroloģe Inita Briede mums visnotaļ skaidri lika saprast, ka pienācis laiks pievērsties arī bērniem un māmiņām...

Un tā pamazām, pamazām mēs sākām ar šo domu dzīvot un paplašināt savu „komforta zonu”, domāt, plānot un gatavoties, un tagad, kad mūsu pulkam ir pievienojusies jauna, brīnišķīga lektore Ilze Zariņa, ar prieku varam pastāstīt par savām iecerēm, kuras nu jau ieguvušas pavisam konkrētas aprises!

Ilze palīdzēs māmiņām atrast atbildes uz tiem daudzajiem jautājumiem, kuri līdz ar bērniņa ienākšanu ģimenē pēkšņi ierauj sievieti brīžiem nekontrolējamā virpulī... Kā veiksmīgi turpināt izdzīvot visas sievietes lomas un nepārvērsties tikai par mammu... Kā visu jauno un šķietami monotono pienākumu juceklī nepazaudēt sevi, savu sievišķību? Kā neieslīgt izmisumā un pat depresijā, kad prieks un laime mijas ar pārgurumu, pārdzīvojumiem par izmaiņām izskatā un sāpēm par tik ļoti nepieciešamo, bet nesaņemto atbalstu un sapratni no vīra utt. utt. utt. Tas būs laiks, kurā māmiņai būs iespēja izrunāt savas šaubas, sāpes un saņemt atbalstu savas sievišķības, savas pašapziņas atgūšanai un saglabāšanai. Mēs šajās nodarbībās vairāk pievērsīsimies ne tiešajiem „bērnkopības” jautājumiem, bet pašām māmiņām kā sievietēm, viņu izjūtām un vajadzībām.

...
Komentāri (4)  |  2015-10-21 21:28  |  Skatīts: 2887x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.