Mazie dzīves pārbaudījumi? Tas taču ir super!


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: RENĀTE VECVĒRDIŅA

 Mums ir fantastiska lektoru grupiņa - mēs katra esam tik dažāda, tik unikāla, tik interesanta. Pat gatavojot vienas tēmas uzstāšanos, katra ir kā atsevišķa izrāde ar savu stāstu. Un ir tik fantastiski interesanti ne tikai piedzīvot, bet vērot arī citos to mirkli, kad tēma iedegas acīs un Tu saproti - jā, šī ir tieši šī pasniedzēja tēma vai arī burtiski izgaršot to, kā kāda konfrontējoša saruna, uzdevums Tevi mazliet paburza, mazliet palauž un pēc mirkļa atbilde paveras no absolūti cita skatu punkta. Un tā jau ir ar visu šajā dzīvē. Sākotnēji nezināmais biedē. Taču, ja esam gatavas un atvērtas, tas bieži vien izrādās kā viens lielisks piedzīvojums un brīnišķīgi pārmaiņu sākums.

Ar meitenēm pārrunājām- tikko ķeramies klāt jaunai tēmai, izzinām un šķiet- nu gan es zinu visu, tā uzreiz mums atsūta pa uzdevumam, testam vai pat kārtīgam eksāmenam. Kā sakot- nu paskatīsimies, cik ļoti labi esi visu apguvusi un patiesi izzinājusi. Piemēram- ar milzu aizrautību izzinām un pilnveidojam sievišķības tēmu. Zinām, ka naudas lietas jāatstāj vīru un puišu ziņā vai arī domās vienkārši jāatlaiž un jāļaujas plūdumam. Un te pēkšņi negaidot notiek kaut kas TĀDS, ko nevarēja ne paredzēt, ne tam sagatavoties un vienā sekundes simtdaļā esi uzvilkusies kā stīga un ieslēgusi bargāko grāmatvedi sevī. Kāda vēl sievišķība?! Vai arī- zinām taču, ka sievišķā puse ir tā maigā, tā mīlošā un iedvesmojošā. Un esam atvērtas un burtiski lidojam centimetru septiņus virs zemes un te.. ne no kurienes uzrodas garāmbraucoša mašīna un tieši man blakus peļķe un.. no lidojošā tauriņa ir palicis slapjš pleķītis- un kā būt maigai un mīlošai brīdī, kad gribas noķert to vadītāju un noslīcināt viņu tajā peļķē?!

Pazīstama situācija, vai ne:)? Agrākā es saminstinājās pie visām raizēm- uzskatīju, ka ja man reiz izgāja tā, kā ne pārāk patīk, tātad tas man neder un jāmet malā. Bet patiesībā ir gluži pretēji. Šādas ķibeles vien norāda, ka kaut kas ir sakustējies. Ir iesākusies Tavas personības un iepriekš uzkrāto pieredžu transformācija un tas noteikti ir uz labu. Šādos brīžos es atceros gudrību, ka ja Tu ik dienas darīsi vienu un to pašu, iesi pa to vienu un to pašu ceļu, pēc gada Tu atradīsies tieši turpat, kur šobrīd. Taču, ja Tu paiesi kaut vai mazu solīti pa labi vai pa kreisi, pēc gada Tu jau būsi kādā jaunā vietā- kaut vai solīti tālāk. Un arī tas var nozīmēt jaunas pieredzes, zinības, iepazīšanās, sajūtas un daudz ko citu.

Ar to visu es gribēju Tev novēlēt- ja esi sajutusi pārmaiņas sevī un vēlies mainīt savu dzīvi uz labu- noteikti dari to un neminstinies ne mirkli. Kāda jauna grāmata, Laimes terapija, varbūt čakru līdzsvarošana vai meditācija- ieklausies, kas tieši šobrīd ir nepieciešams Tev un- uz priekšu! Un nesabīsties pie pirmajiem klupšanas akmeņiem, jo, kā dzied Jānis Aišpurs :”..Kalniem pāri, citi kalni būs. Ar vieglu soli pāri tiem, ar vienu ”. Skaisti, vai ne :)?

Lai mums izdodas,
Renāte

Komentāri (0)  |  2016-02-22 16:38  |  Skatīts: 1580x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ