Iespēju un sajūtu birums


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Birst no debesīm baltas, lielas pārslas. Un tik pēkšņi, ka šķiet, kur tās radušās? Izej ārā un sajūti, ka Tev nav iespēju izvairīties, sniegpārslas ietīs Tevi baltā mākonī. Un Tev ir izvēle dusmoties uz sniegu  vai priecāties par katru pieskārienu... Šīs sniegpārslas es asociēju ar bezgalīgo iespēju bagātību, kas ir mums apkārt. Vai Tu tās pamani, vai jūti to vibrāciju? Vai Tava izvēle ir pieņemt ikvienu iespēju ar prieku?

Man gadās tik  ļoti dažādi. Es jo dienas, jo vairāk saprotu, cik ļoti esmu ekspansīva. Manī visas krāsas dzīvo pilnasinīgu dzīvi. Ja kaut kas neizdodas, tad pārdzīvoju, saskumstu, sāku dusmoties uz sevi, par to, ka ļaujos negatīvām emocijām... Un tiklīdz neizdodas – tā viegli – iekļūt pozitīvajā gultnē – manāmi krītu dziļāk tajās negatīvajās emocijās. Ja esmu uz prieka pilnā viļņa, tad ļoti viegli priecājos pati un vēl vieglāk parauju citus sev līdzi. It visu izdzīvoju no sirds.

...
Komentāri (16)  |  2012-02-21 19:11  |  Skatīts: 4659x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Uzņemtais kurss


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Šobrīd man ir sajūta, ka birst no pārpilnības raga. Tik ļoti izjūtu „pavēju”. Bet zini, es novirzījos no uzņemtā kursa. Paldies Dievam nepaspēju aiziet necik tālu, bet enerģētiski sevi nedaudz saplosīju.

Par to arī šodien mans stāsts – par to, kā saprast, vai esi nokāpusi no iepriekš saskatītā un Dieva svētītā ceļa, vai tomēr braši uz tā turies.

Mans stāsts ir pavisam svaigs, bet viss sākās tieši pirms gada. Esmu ļoti „stipra” uz sev zīmīgu datumu atcerēšanos, un pavisam droši atceros, kā mēs ar Inesīti tikāmies pagājušā gada 16.februārī, lai pārrunātu savu iespējamo sadarbību.

...
Komentāri (29)  |  2012-02-15 16:36  |  Skatīts: 5602x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par Skolotāju...


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Gribu Tev izstāstīt, par savu pēdējā laika prieku un pateicību.

Pagājušajā nedēļā „iestigu” pie viena jautājuma. Man bija uznākušas iesnas. Man ātri bija skaidrs, par ko ir stāsts, kas ir tas, ar ko sevi esmu „ielikusi” upura lomā. Par ko sevi žēloju. Tātad, it kā cēlonis skaidrs, bet ko darīt tālāk? Es nekādi nevarēju atrast atbildi, nekādi nesapratu, kā tagad pāriet no upura atpakaļ uz autoru savai dzīvei. Vairākas dienas, līdz ar iesnām, līdz ar šķaudīšanu, šķita, ka stiegu tikai dziļāk, netieku sevī ar šo jautājumu galā.

...
Komentāri (14)  |  2012-02-14 15:46  |  Skatīts: 5570x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ar spārna vēzienu


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

 Sveika, šodienā Tavā un manā mīļākajā dienā!

Vēlos ar Tevi parunāt par to, kā Tu sevī ik dienas uzturi pateicības, miera un laimes enerģiju. Vai Tev tas izdodas ik dienu? Kāpēc es tā jautāju?

Ik dienas ļoti daudz runāju ar meitenēm semināros, līdzcilvēkiem, sevi, par to, cik ļoti svarīgi ir būt pateicīgai ik mirkli. Cik ļoti svarīgi ir izdzīvot katru mirkli ar visu sirdi, pieņemot to tieši tādu, kāds dots. Un par to jau nerunāju es viena, šeit, Pavasara studijā, par to ik dienas runā Inese, ikviens lektors, kā arī meitenes, kas intensīvi raksta komentārus, kā arī visi autori, ko šobrīd lasu. Brīžiem ir sajūta, ka apkārt visi par to vien runā. Tāpēc rodas sajūta, ka visiem tas izdodas ļoti viegli...

...
Komentāri (31)  |  2012-02-13 22:32  |  Skatīts: 5869x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Laimīgiem un harmoniskiem jauniešiem


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DZINTRA ČEVERE

Šis gads  Pavasara studijai ir sācies ar dažādiem jaunumiem, un šajā sakarā esmu priecīga paziņot par vēl vienu jaunumu, proti, semināru ciklu jauniešiem.

Jau ilgu laiku risinās diskusijas par un ap bērniem un jauniešiem. Tad nu labākais, ko varam darīt, ir uzrunāt šos jaunos daudzsološos cilvēkus.

...
Komentāri (7)  |  2012-02-10 17:31  |  Skatīts: 3883x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Dzīves instrukcija


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DZINTRA ČEVERE

Sveika, šajā tik brīnišķīgajā dienā!

Vēlos padalīties … atradu noglabātu ārkārtīgi jauku šādu dzīves instrukciju. Ja mums dzimšanas brīdī izsniegtu dzīves instrukciju, iespējams tā izskatītos tieši šādi.

D

...
Komentāri (6)  |  2012-02-10 17:19  |  Skatīts: 3413x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ūdens=dzīvība


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DZINTRA ČEVERE

Šodien vēlos parunāt par kādu Dieva, dabas dāvanu. Un tas ir ūdens.  Cik daudz Tu par to zini? Vai Tu ikdienā lieto ūdeni? Tieši tīru, dzīvu ūdeni, nevis sulu, vai ūdeni ar ievārījumu, vai sīrupu, tēju, kafiju, limonādi, bet gan ūdeni?

Cilvēks sastāv aptuveni no 70 % ūdens. Mazajam cilvēkam vēl esot mātes  puncī, tas sastāv no 90-95% ūdens. Dzīves laikā ūdens pakāpeniski tiek zaudēts, vecs cilvēks sastāv tikai ap 55% no ūdens, tātad var secināt, ka novecošana ir tieši saistīta ar izžūšanu. Gluži kā vīnoga top par rozīni. Šodien daudzi cilvēki, meklē iespējas, kā ilgāk saglābāt jaunību, labu izskatu, lai izlīdzinātu grumbiņas u.c. , taču mēs bieži vien nenovērtējam to, kas mums jau ir– proti, ūdens, jo ja šūnās ir pietiekamā daudzumā tīrs, kvalitatīvs ūdens, cilvēks neizžūst un ilgāk saglabā jaunību.

...
Komentāri (37)  |  2012-02-02 18:20  |  Skatīts: 9196x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Laimes sajūta sevī


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: BRIGITA MIRONOVA-STANKĒVIČA

Sveika!

Jau atkal ir kas tāds, par ko vēlos Tev uzrakstīt! :)

Šorīt, ceļoties un sākot savu dienu, aizdomājos par laimes sajūtu sevī. Kā sanāk, ja esmu to laimi atradusi, tad tā ir visu laiku ar mani? Vai arī tomēr ir kā ar rozi – tā ir jāmīl, jākopj un par to ir jārūpējas, lai tā ziedētu man un citiem par prieku? Un, protams, nonācu pie secinājuma, ka jā, man par savu laimes sajūtu ir līdzīgi kā par rozi jārūpējas, jālaista un jāmīl, lai tā ziedētu. To es sapratu, kad palaidos  „slinkumā” (domāju, ka mums katrai tā gadās ik pa brīdim) – un ne jau tā, ka pārstāju darīt lietas, kas man ikdienā ir jādara, bet es slinkoju attiecībā pret sevi – neizdarīju tās lietas, kas manu laimi „baro” – neatradu laiku sev – neko neierakstīju savā laimes dienasgrāmatā, fiziskajās aktivitātēs noslinkoju, nospiedu modinātāju no rīta...un hops – mana laimes sajūta „pieplaka”. Es tā nemanot ieslīgu ikdienas rutīnā un piemirsu savu rozi aplaistīt un apmīļot

...
Komentāri (58)  |  2012-01-19 15:49  |  Skatīts: 9233x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Balta lapa


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Es esmu sajūsmā, ārā puteņo un ar katru mirkli zemi arvien vairāk pārklāj balta sniega sega. Es vienmēr esmu sajūsminājusies par pļavu, kas pārklāta ar sniegu, tik dziļu, ka tikai dažas garākās smilgas spraucas cauri. Man šis skats atgādina baltu papīra lapu, uz kuras zvēri uzzīmē savu rakstu vai kāds slēpotājs  ievelk divu paralēlu līniju zīmējumu. Tas ir tik apbrīnojami, cik ļoti manī sniegs rada sajūtu, ka gaisma vienmēr uzvar tumsu. Lai vai kāds ir bijis rudens, mēs varam būt bezgalīgi laimīgi par to, ka atnāk baltā skaistā ziema un visas rūpes pārklāj ar baltu segu. Ir klāt jaunu iespēju laiks uz šīs segas uzzīmēt savu stāstu. Tieši tādu kādu vēlies.

...
Komentāri (11)  |  2012-01-13 23:29  |  Skatīts: 5236x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pērles un tas kas peld pa ūdens virsmu


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: BRIGITA MIRONOVA-STANKĒVIČA

Sveika Jaunajā gadā!

Vakar biju ar savu ļoti labu draudzeni un bērniem brīnišķīgā pastaigā. Mums vienmēr izveidojas ļoti saturīgas un dziļas diskusijas un sarunas par un ap to pašu – dzīves jēgu, Dieva un Visuma likumiem. Un lieta par ko aizrunājāmies  šoreiz bija, ka dzīvot dziļāk, garīgāk saskaņā ar Dieva un Visuma likumiem šķiet grūtāk. Tikai nepārproti to vārdu „grūtāk”. Vienkārši tas ir tā, ka es vairs negaidu tik daudz no citiem cik uzņemos atbildību

...
Komentāri (12)  |  2012-01-10 20:00  |  Skatīts: 4922x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.