Jaunie lektori - EDĪTE STRAUTIŅA


 Gluži nemanot esmu iekļuvusi Pavasara studijas brīnišķīgo sieviešu pulciņā. Bet nekas jau nenotiek bez īpaša iemesla...

Esmu rīdziniece, pabeigusi bakalaura studijas sociālajās zinātnēs un ieguvusi maģistra grādu biznesa vadībā. Paralēli tam mana dzīve bijusi un ir piepildīta ar pašizglītošanos. Esmu pētījusi gan pasaules uzbūvi dažādu autoru skatījumā, gan slavenu cilvēku dzīves uzskatus, gan attiecību likumsakarības un daudz ko citu. Bet vislielāko izaugsmi man ir sniegusi cilvēcisko attiecību pieredze, esot gan meitas, gan mīļotās sievietes, gan arī mātes lomā.

Zināms, ka vīrieša joma ir sociālā sfēra, kamēr sieviete ir tā, kurai interesē attiecības un ģimene. Arī man, esot sievietei, attiecības ir svarīga dzīves daļa, un tās ne vienmēr bijušas rozēm kaisītas. Tik bieži šķita, ka to jau noteikti es nebiju pelnījusi, kādēļ man kas tāds jāpiedzīvo? Bet katra no mums droši vien var sev pavaicāt: “Vai gan es būtu es, ja nebūtu tam izgājusi cauri?” Mūs veido tas, ko esam pieredzējuši. Un mana dzīves skola ir veidojusi manī to sievieti, kāda esmu tagad. Esmu audzējusi sevī sievišķo pašapziņu pa mazumiņam vien, ar katru pārdzīvojumu pievienojot savai atziņai jaunas nianses, izdarot jaunus secinājumus. Par manu pieredzi un gūtajām dzīves mācībām kādudien runāsim klātienē.

Kopš sevi atceros, vienmēr esmu domājusi, kas es esmu, kāda ir mana misija un kāpēc mēs te visi dzīvojam, darbojamies, brīžiem ķīvējamies, tad atkal priecājamies, konkurējam, cenšamies, skrienam. Kurp tas viss ved? Vai tam visam ir kāda jēga?

Skolas laikā es domāju – zinātne taču visu jau atklājusi. Kosmoss izpētīts, fizikas un ķīmijas likumi grāmatās aprakstīti, visiem viss ir skaidrs. Kas gan te, uz Zemes, vēl var būt interesants? Vai tiešām tas ir viss?

Bērnības un jaunības mīļākā nodarbošanās man bija grāmatu lasīšana. Joprojām to daru ar prieku. Tajā pašā laikā, jo vairāk jauna uzzinu, jo vairāk saprotu, ka vēl tik daudz nezinu :)

Man patīk pētīt cilvēku raksturus, reakcijas, viņu attieksmi pret dzīvi un to, kā veidojas viņu likteņi. Ticu, ka cilvēka liktenis atkarīgs ne tikai no Dieva labvēlības, bet lielā mērā arī no paša pozitīvās enerģijas daudzuma, no attieksmes un virzības. Ticu arī, ka mūsu rokās ir padarīt šo pasauli labāku. Caur Pavasara studiju esmu saņēmusi milzīgu pozitīvās enerģijas lādiņu, kuru labprāt izstaroju tālāk. Tiekamies!

 

Komentāri (0)  |  2016-02-22 19:06  |  Skatīts: 1632x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ