EVITAS KJAPSNAS seminārs "Sievišķības pašapziņa dažādos toņos"


sadaļa: SIEVIŠĶĪBAS SKOLA
autors: EVITA KJAPSNA

 Mani sauc Evita Kjapsna. Esmu modes māksliniece un "dari ar rokām pats" entuziaste.

Par mani īsuma. Man ir 27 gadi un drīz jau būs septītais gads, kopš dzīvoju Peru, Dienvidamerikā. Pati esmu dzimusi mazpilsētā, dzīvojusi pāris gadus Rīga, kādu laiku arī Skandināvijā un Spānijā. Sprīdītis. Visīstākais. Vai esmu atradusi laimi? Divdesmit gadu vecumā kāds kaut ko vispār ir atradis? Bet visi meklē. Par to arī ir mans stāsts. Kā es pasaulē meklēju sevi, savu laimi, piepildījumu, kādu, kurš mīl un kuru mīlēt.

Vai man tas ir izdevies? Laime? Ir jāmeklē katru dienu - vai tā būtu Latvija, Peru vai cita vieta uz šis zemes. Tas ir mūsu "mājas darbs", es pat teiktu - "pienākums": iet un meklēt. Tā arī es - gāju un meklēju. Ko es esmu atradusi? Diezgan, ka saka "Kurš meklē, tas atrod". Manā gadījumā tā būtu transformācija no provinciālas meitenes ar "Sprīdīša sindromu" un pilnu kabatu ar ambīcijām, sapņiem un ne mazākās nojausmas, kā iet savu ceļu... Jauna sieviete, sieva, profesionāle, mājsaimniece, uzņēmēja, draudzenee, meita un māsa.. Visām mums ir tik daudz lomu dzīvē. Panākumu atslēga ir iemācīt tām draudzēties savā starpā, mijiedarboties un cienīt to nozīmīgumu savā dzīves situācijā.

Šodien esmu precēta ar peruāņu vīrieti, dalu savu dzīvi starp Latīņameriku un Eiropu, strādāju pie saviem projektiem modes nozarē un turpinu meklēt savu laimi, jo tai patīk niķoties - te būt, un te nebūt. Visiem taču tā ir.

Nodarbībā "Sievietes pašapziņa dažādos toņos" vēlos padalīties savā pieredzē ar citām sievietēm, kuras arī meklē to "niķīgo laimi" un vēlas vienmēr būt "labākā versija no sevis pašas".

Savā ceļā man ir nācies iemācīties ļoti daudzas lietas, bez kurām mēs kā sievietes, kā personības nevaram augt un attīstīties. Esmu redzējusi vairākas kultūras, pielāgojusies dažādām pasaulēm, skatījusies saviem netikumiem acīs un uzklausījusi kritiku, pierādījusi savu vērtību vīriešu dominētajā Latīņamerikas pasaulē, skumusi pēc mīļotās Latvijas un atradusi sev tik tuvu nodarbi, kas šodien piepilda manu sirdi ar ļoti siltām sajūtām. Mīlu modes mākslu un vēlos palīdzēt jebkurai sievietei būt vēl skaistākai, sievišķīgākai un pārliecinātākai par sevi.


sadaļa: SIEVIŠĶĪBAS SKOLA
autors: EVITA KJAPSNA

 Seminārā "Sievietes pašapziņa dažādos toņos" es vēlos runāt par sievieti kā par tauriņu. Mēs visi zinām, ka tauriņš kādreiz bija vienkāršs kāpuriņš, kurš pārvērtās par skaistu būtni, brīvs un unikāls. Es arī pārvērtos un zinu tieši, kad un kā. Kad skatos uz sevi spogulī, redzu tādu sievieti, kādu esmu pati izveidojusi, ir gandarījums par labākajām īpašībām un atbildības sajūta par ne tik labajām, jo gribi vai nē, arī tās mēs esam ieguvušas pašas un pašām būs arī par tām jātbild.

Nedaudz arī par apstākļiem. Vai tiešām mēs esam atkarīgas no apstākļiem? Varbūt tie ir atkarīgi no mums? Es ticu risinājumiem un tam, ka cilvēks ir spējīgs izveidot savu vidi tādu, kādu vēlas, neskatoties uz šķēršļiem. Par to, kā pagriezt buru savam vējam, procesā kļūt stiprākai un gudrākai, parunāsim kopā.

Visinteresantākais temats - "Kā lai es zinu, ko dzīvē gribu darīt?" Tā man bija ļoti liela problēma, kuru ilgu laiku nevarēju atrisināt. Neizlēmība nogurdina, velk kā aiz astes, paliek garlaicīgi dzīvot un viss labais, kas jau ir, šķiet nenozīmīgs, mazsvarīgs, jo nav dzirksteles dzīvē... Kā atrast savu dzīves aicinājumu? Es esmu to izdarījusi, meklējot! Nav un nebūs cita veida. Man patīk redzēt, kā sievietēm iedegas acis jaunai un interesantai nākotnei!

Tomēr visiem dzīves līkločiem mums, kā elegantākajām būtnēm uz šīs zemeslodes, ir jaiziet ar vislielāko grāciju un skaistāko soli. Stila un elegances pamats ir pašapzinīga sieviete, ar skaitu un dziļu iekšējo pasauli! Padalīšos ar dažādiem padomiem, kā katru dienu varam izskatīties modernas, elegantas un efektīgas!


Evitas modelēto tērpu galeriju vari aplūkot šeit: 




Komentāri (2)  |  2015-11-26 18:47  |  Skatīts: 3780x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
ivetapikmeistere - 2015-12-05 01:39
Cik skaiti tērpi - man gribētos pielaikot visus!!

inese - 2015-12-06 05:20
Man patīk, ka šajās bildēs Evita pati tos pielaiko :)))


Atpakaļ