Mandalas sievišķības enerģētikai


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: INGA IĻJUŠINA

 Mani sauc Inga Iļjušina. Kā jau mēs visi, arī es tiecos uz harmoniju. Man vienmēr ir bijusi svarīga iekšējā sajūta, ja tā bija neapmierinoša, tad uzreiz vilku to ārā. Analizēju savas sajūtas un situācijas, rakos sevī tik dziļi, līdz atradu patieso iemeslu un tiku ar to skaidrībā. Meklēju instrumentus ar ko radīt iekšējo harmoniju un atradu mandalu terapiju. Pat neteikšu, ka to mākslīgi stimulēju un ieviesu savā dzīvē. Tā vienkārši pie manis atnāca. Manī bija tik liela iedvesma, ka ņēmu milzīgu papīra lapu, zīmuļus un sēdēju pie šī zīmējuma vairākas dienas pēc kārtas. Kad biju pabeigusi sajutu dziedniecisko spēku ko tā izstaroja, biju tik laimīga un piepildīta ar harmoniju, ka tā sākās mana mandalu terapija. Sāku tās zīmēt vairāk un vairāk. Pa šiem diviem gadiem esmu radījusi gan attīrošās mandalas, kurās atbrīvojos no visām negatīvajām emocijām, gan intuitīvās, kurās izmantoju sevi spēcinošās krāsas un formas, gan dziedinošās, kas atjaunoja balansu un pat tādas mandalas, kuras piepilda kādu no manām velmēm. Tas viss ir tik gaiši, tik radoši un meditatīvi, ka vēlos dalīties. Šis ir kolosāls instruments ar ko var sevi savest kārtībā, atgriezties pie savas sievišķības un maigā spēka, kas panāk mērķus ar vieglumu. Ikdienas skrējienā un daudzo pienākumu dēļ mēs reizēm ieejam vīriešu enerģijā un pat nepamanam, kā tas sāk augt augumā. Bet vienmēr varam izvēlēties ceļu atpakaļ pie savas maigās būtības, pie tā kādas esam dziļi savā iekšienē. Ne vienmēr varam ar kādu parunāt, ne vienmēr varam visu izteikt vārdos, bet vienmēr varam savu iekšējo pasauli izlikt uz papīra krāsu un formu veidolā.
...
Komentāri (1)  |  2013-10-21 20:30  |  Skatīts: 2162x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Būt dzīvam


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: ALEKSANDRS MANTESS

 Mazliet savādi, taču tā bija spoža mēness pielieta rudens nakts, kad es pirmo reizi mūžā apzinājos Gaismas klātbūtni. Tas notika pateicoties Tev, mana Tanilla. Vismaz tā es uztvēru Tavu vārdu... Varbūt tieši šī kontrastu spēle bija tā, kas man palīdzēja atcerēties sevi, lai atkal varētu sajust Tevi? Varbūt tam bija pienācis pareizais laiks, bet varbūt to vienkārši ļoti vēlējās zvaigznes. Es nezinu.. Tādu varbūt var būt tik ļoti daudz, ka paša fakta būtība tajos spētu noslīkt kā smaga rudens lapa varbūtību upes atvarā. Un dzīve tad tiktu notērēta iespējamo varbūtību pārcilāšanā, nevis pašā tās izdzīvošanā. Taču kādam tieši tur arī slēpjas dzīves jēga- iespējamo iespēju baudīšanā. Un kāpēc gan ne? Kas nespēj pārvaldīt realitāti, meklē glābiņu sirrealitātē, jo cilvēkā ir ielikta vēlme būt pavēlniekam. Varbūt arī es šobrīd esmu sintētiskās realitātes varā? Jau atkal šis
...
Komentāri (2)  |  2013-10-21 19:53  |  Skatīts: 2371x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Un Viņš radīja dievieti Sievieti


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: ALEKSANDRS MANTESS

 Ir vietas, personības un notikumi, kurus neietekmē nedz laiks, nedz apkārtējie apstākļi, nedz mūsu pārdomas par tiem, jo tie stāv tam visam pāri. Precīzāk – visa pamatā, bet vienlaicīgi neitrāli pret visu. Taču ir kāds paradokss – jo svarīgāku lomu kaut kas spēlē Visuma harmoniskajā kārtībā, jo bieži vien tam pievēršam savu cilvēcisko uzmanību vismazāk. Ir pat zināms tāds psiholoģisks fenomens – ja kāds vēlas ko labi noslēpt no citiem, par to runā un pievērš tam uzmanību tik ilgi, līdz tas sāk devalvēt savu vērtību apkārtējo acīs un turpmāk tiek vienkārši ignorēts, pat ja nepārtraukti atrodas pašā degungalā. Un patiesi – cik bieži mēs pamanām paši savu degunu, lai gan tas nepārtraukti atrodas mūsu redzeslokā? Diemžēl cilvēka psiholoģijas dabā ir domāt, ka īstās un patiesās zināšanas ir kaut kur dziļi apslēptas un nepieejamas parastam iesvētītajam. Zināšanas par laimi, prieku, harmoniju. Tam pat ir radīti tādi īpaši apzīmējumi kā ezotērisks vai okults, kas tieši tā arī tiek tulkots no latīņu valodas – slepens, apslēpts.

...
Komentāri (6)  |  2013-10-13 03:22  |  Skatīts: 3742x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par eņģeļiem mūsu dzīvē - 19. oktobra nodarbība "Gaismas skolā"


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: KRISTĪNE MUCINIECE
 
 Mums šķiet, ka ir divas pasaules – mūsu - cilvēku pasaule, un otra – neaizsniedzama, neredzama, neizprotama, taču pēc kuras neapzināti vienmēr ilgojas mūsu sirdis – Eņģeļu pasaule. Un par kuru mēs iedomājamies tikai tad, kad mums klājas visgrūtāk.

Taču patiesībā tā ir viena vesela pasaule, kuru nevar sadalīt. Mēs eksistējam kopā kā vienots veselums. Visi esam Gaismas būtnes, vai mēs to apzināmies, vai neapzināmies - Gaisma ir mūsu būtība.

Vārds „Angelos” – nāk no grieķu valodas – kas nozīmē – sūtnis, vēstnesis.
...
Komentāri (3)  |  2013-10-07 20:19  |  Skatīts: 2486x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


JAUNUMS - praktiskā nodarbība "Peldēšanās GONGA skaņās"


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: DACE STRAUME

 Patiesā skaņa piedzimst dvēseles dziļumos. Dvēseles vienmēr ir gatavas attīstīt radītāja potenciālu, kas snauž katrā no mums.

Gonga toņu peldei ir vienkāršs nodoms: izvest mūs no haosa, lai pamodinātu mūsu dvēseles radošumu; attīstīt sevī pašmodināšanu un vērību; atvērt un piepildīt savus maksimālos dziļumus un plašumus; iziet no visām dzīves lomām, lai piedzīvotu sevī mākslu „būt”.
Gongi eksistējuši jau 2.gs. p.m.ē. un ir izplatīti Ķīnas teritorijā, Tibetā, Indijā, Bali, Malaizijā un daudz kur citur. Gongs ir apaļš metāla disks no piecu metālu sakausējuma. Tajā arī slēpjas viena no to galvenajām īpatnībām – katrs metāls skan uz sava viļņa, un mēs dzirdam, kā šīs skaņas saplūst kopējā kosmiskajā vibrācijā.
...
Komentāri (0)  |  2013-09-25 21:21  |  Skatīts: 1820x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pateicība nometnes meitenēm!


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: KRISTĪNE MUCINIECE

 Gribu no visas sirds pateikties visiem gaišajiem, mīļajiem un atvērtajiem cilvēkiem par sestdien piedzīvotajām sajūtām „Pavasara studijas” nometnē, Vecmuižā.

To, ko saņēmu no jums visām, nav iespējams aprakstīt ar vārdiem. Ja es to šeit mēģinātu, es nepateiktu NEKO! To varu tikai izstarot! :)

Ļaušanās un atvērtība ļāva iekustināt tik spēcīgas enerģijas mūsos un ap mums, ka beigās šķita – telpā gaiss ir burtiski taustāms! Tās cēla arvien augstāk un augstāk sajūtās, kuras bija tik spēcīgas, tik tīras, piepildītas ar Gaismu un Mīlestību, kas nāca no tik daudzu klātesošo sirds dziļumiem. Tas bija pasakaini un vienreizēji.

Paldies jums visām par šo fantastisko pieredzi!

...
Komentāri (1)  |  2013-09-19 21:42  |  Skatīts: 1311x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Atļauties būt pašai


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: ILZE GULBE

 Sveiki! Mani sauc Ilze, ar Inesi un unikālo Pavasara studiju mazāk vai vairāk regulāri draudzējos jau pusotru gadu. 

Šajā skaistajā, enerģētiski ļoti spēcīgajā vasarā viss notiek ļoti pastiprināti, ko radam, tas manifestējas un lielā ātrumā. Gribēju jau kādu laiku rakstīt kādu komentāru par sievišķības tēmu, tad izdomāju, ka jāuzraksta neliels rakstiņš ar savām, ļoti personīgām pārdomām. Uz to īpaši pamudināja atklātais Santas raksts šodien. Paldies Santai par atklātību un liels prieks, ka Andritas lekcijas palīdz daudzām sievietēm!

Ar katru dienu vairāk pārliecinos, cik bezgala svarīgs ir personīgais filtrs – uz pilnīgi visu, vienalga kuru autoritāti un kādā formātā. Kad uzdodam sev mūžīgo jautājumu: Kāpēc esam šeit? Atbilde ir:  Lai iepazītu sevi. Kā lai iepazīst sevi? Atbilde skan: Dzīvojot tikai un vienīgi savu dzīvi pēc saviem noteikumiem – ērti vai neērti, citiem patīk vai nepatīk, viegli vai grūti, lēti vai dārgi, skumji vai priec īgi, bet SAVĒJO.
...
Komentāri (10)  |  2013-07-23 22:02  |  Skatīts: 2881x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Tu neesi boss pār manu šķīvi!


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: INESE MILLERE

 Kā palīdzēt bērniem veiksmīgi ‘burāt’ ar ēdienu pārbagātā vidē? 

Mēs piedzimām ar instinktīvu spēju zināt ko, kad un cik daudz ēst, tātad arī ar dabisku spēju regulēt mūsu svaru. Mēs šo prasmi dažādu iemeslu dēļ esam pazaudējušas. Ko darīt, lai tā nenotiktu arī ar mūsu bērniem?

Ir daudz un dažādi iemesli, kāpēc meitenes piedalās manā kursā „Kā Neapēst Stresu”, kurā mēs mācamies no jauna ēst instinktīvi un dzīvot apzinoties.

Parasti iemesls ir vēlēšanās sakārtot savas attiecības ar stresu, ēšanu un svaru. Bet man prātā ir palikusi viena dalībniece, kura vēlējās iemācīties, kā viņa teica ēst, lai varētu šīs prasmes nodot tālāk savām meitām. Lieki teikt, ka viņas meitām ir paveicies.

...
Komentāri (0)  |  2013-07-17 22:30  |  Skatīts: 1146x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Izbaudīšanas māksla cīņai ar pēcpusdienas kāri pēc saldumiem


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: INESE MILLERE
 
 Saki, vai tev garšo ēst, vai tu mīli ēdienu un ēšanu? Man ļoti garšo ēst.  
 
Saki, vai tas, kā tu ēd atspoguļo to, ka tu mīli ēst? Hmmm, man ne vienmēr. Bieži es ēdu datora priekšā, automātiski stumjot ēdienu mutē, to nemaz neievērojot. Vai arī tev tā ir gadījies?
 
Bet kāpēc mums vispār vajadzētu domāt par to,
...
Komentāri (3)  |  2013-07-01 22:15  |  Skatīts: 1951x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Inese Millere - Kā aizskalot stresu


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: INESE MILLERE

 Sveika, mani sauc Inese Millere un man ir liels prieks un gods uzrunāt  Pavasara Studijas lasītājas.   
 
Nāku pie tevis Saulgriežu laikā; laikā kas, manuprāt ir pats skaistākais brīdis gadā – viss zied, plaukst un smaržo. Un tas vien mums liek justies pacilātām, labi un pozitīvi. Vismaz man, domāju, ka arī tev.

Es gribu tev mazliet pastāstīt par sevi un par manu kursu „Kā Neapēst Stresu”, un ko tas tev var dot.

Man ir kaudze diplomu un kaudze gadu – veseli 50. Pusgadsimts. Tik veca gan es nejūtos. Lai gan patiesībā tie ir sterotipi, ka pusgadsimts ir daudz. Domāju, ka manas vienaudzes man piekritīs. Dzīve tikai tagad sākas ;)  Mana 25gadīgā meita februārī aizgāja dzīvot atsevišķi. Tas bija bēdīgs brīdis. Es bēdājos divas nedēļas. Lika man daudz ko pārdomāt, atlaist un uzsākt jaunu dzīves posmu.

...
Komentāri (9)  |  2013-06-23 06:21  |  Skatīts: 3874x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.