Mans treniņš


sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: DZINTRA ČEVERE

Nav tāda jēdziena, kā neveiksme. Visā slēpjas kāda jēga un mācība

(Ričards BAHS)

Ja katru notikumu pieņemt kā dāvanu dvēseles mācībai, tad dzīve kļūst
interesanta. 

...
Komentāri (3)  |  2012-11-23 17:17  |  Skatīts: 2198x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vairosim katrs sevī un visi kopā...


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Sveiciens, vēl mirkli pirms svētkiem!

Ir tik ļoti brīnišķīgi, ka runaju ar Tevi 5.minūtes pirms mūsu mīļās Latvijas svētkiem, kā arī vel mirklis un atkal no jauna piedzīvosim Adventes laiku un tad jau būs klāt enerģētiski spēcīgie Ziemas Saulgrieži.

Cik bieži Tu domā par to, cik ļoti svarīgi sevī apzināties, ka šīs zemes un tās iedzīvotāju vēsture, tradīcijas ir veidojušās tūkstošiem gadu? Manuprāt, tik ļoti svarīgi šajā laikā ir celt arvien gaismā mūsu senču tikumus, gudrības, rituālus, pārliecību! Sajust to lielo spēku, kas slēpjas mūsu saknēs, kas atrodas katrā no mums. Atļauj sev noticēt, ka staigājot pa šo Māras zemi, Tu ik mirkli uzsūc sevī šo bagātību, šo apbrīnojamo spēku.

Es no sirds, Tev ieteiktu izlasīt 14.novembra žurnālu „Ieva” un tajā esošās intervijas ar Jāni Vītolu un Gundegu Skudriņu. Abas sarunas ir Mīlestības un Gaismas pilnas, to ir vērts sevī uzssūkt. Pirmais jautājums Jānim Vītolam skan šādi: „Kāpēc vispār ir svarīgi turēties pie latviskajām vērtībām?” Jānis atbild: „Jūs runājat par latviskajām vērtībām tā, it kā tas būtu kaut kas ārpus mums. Tās ir mūsos pašos.”

...
Komentāri (4)  |  2012-11-16 21:45  |  Skatīts: 3342x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pārdomas par IŅ un JAŅ


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Mīļās meitenes, nu gan man jādalās! Vakar notika absolūts brīnums ar mani... Laižoties miegā ļoti sāka darboties manas smadzenes un sajūta pārņēma tāda, ka nu jau viss jālec augšā un jāraksta... Kaut kā to pārvarēju (vēl nezinu vai vajadzēja), no gultas augšā necēlos, bet turpat blakus no naktsskapīša paņēmu blociņu un pildspalvu un sāku zīmēt un domāt līdzi par atklāsmi, kas mani pārņēma...

Pēdējā laikā es ļoti daudz domāju par vīriešiem, par vīriešu dabu, par spēku, kas viņos ir, kā arī par to dziļo un tik ļoti neizzināmo un apslēpto būtību. Un vakar es saņēmu atbildi, mēģināšu Tev to uzrkastīt, ceru, ka sapratīsi mani...

Paņem papīra lapu un uzzīmē divus aplīšus. Tad katrā no aplīšiem iezīmē divus maziņus aplīšus. Pēc tam vienā aplītī mazāko aizkrāso ciet, otrā mazāko atstāj baltu un aizkrāso ciet lielo apli. Izveidojas IŅ un JAŅ zīmīte, tikai izdalīta atsevišķi... Vai ne? Rakstam pievienotajā bildē ļoti labi redzi šo skaisto plūstošo zīmi.

...
Komentāri (13)  |  2012-11-15 19:34  |  Skatīts: 6703x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Rīta vitamīnu deva


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Ļoti spilgti atceros, kā, gandrīz pirsm gada, ar Inesei stāstīju par vienu no saviem rīta rituāliem – zaļo kokteiļu gatavošanu un baudīšanu kopā ar vīru, pirms brokastīm. Jau tad runājām, ka man jāuzraksta raksts par šiem kokteiļiem... Un lūk, nupat savā pēdējā rakstā Inesīte atkal man atgādina par šo sarunu un es saprotu, ka nu jau gan, ir jādara! :) :) :) 

Kāpēc, to neesmu izdarījusi ātrāk... Jo tam, ka katru rītu dzeram zaļo kokteili, ir ļoti nozīmīgs manas dzīves stāsts pamatā... Un es nemaz savādāk nemāku – kā vien visupirms izstāstīt Tev visu stāstu, lai Tu saproti, kā nonācu līdz brīdim, kad nu jau vairāk kā 2 gadus katru rītu iesākam savādāk kā iepriekš!

...
Komentāri (9)  |  2012-11-07 23:56  |  Skatīts: 4075x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Manipulācija vai dialogs?


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DACE MEIJA

Gribu pateikt paldies visiem kursu dalībniekiem. Man ir patiess prieks par kopā paveikto darbu. Par pateicības vēstulēm e-pastā, un šeit studijas mājas lapā. Te kāds atraksta, ka atjaunojis sarunu ar mammu, attiecības ar otru pusīti, kas sadūšojies mainīt darbu, kas iemācījies priecāties, atradis savu hobiju  utt.

Nu jau varu apkopot pirmo pieredzi, kas gūta kopā ar 40 „studentiem”, nu kā lai savādāk nosauc cilvēkus, kas ar tādu degsmi mācās izprast savas dzīves saimnieka būtību, kas piešķir sev tiesības būt patiesiem, atklāti teikt to ko redz, dzird, jūt!  

...
Komentāri (0)  |  2012-11-01 21:01  |  Skatīts: 1913x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Uzdrīksties sapņot


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DACE HARTMANE

Sveika, brīnišķā!

Šoreiz vēlos ar Tevi parunāt par sapņiem. Nevis tādiem, kādi rādās mums guļot miegā, bet gan par tiem, kurus izsapņojam vaļējām acīm, esot nomodā. Esmu bezgalīgi priecīga un pateicīga, ka manī atkal ir ieplūdusi enerģija, kas ļauj cilvēkam brīvi sapņot...par jebko, kas ienāk prātā, par jeb ko, kas sniedzas tālāk par pieņemto un saredzamo. Interesanti, ka skatoties šodienas acīm, es apzinos, ka reālā dzīve, notikumi, sabiedrības pieņēmumi mani no tā visa bija ļoti attālinājuši un tikai pavisam nesen es atkal ar pilnu jaudu ļaujos savas interesantās sapņu pasaules radīšanai un baudīšanai... Laikam arī jāsaka, ka šīs sajūtas “atvērās” pēc Haruki Murakami romānu un Agneses Bērziņas grāmatas “Cilvēks uz gaismas viļņa”  izlasīšanas.

Nevajag domāt, ka reālā pasaule ir tikai te uz ielas, veikalā vai darbā. Reālā pasaule ir arī visur citur, visvairāk – mūsu iekšējā domu pasaulē. Patiesībā, tas ir vienīgais, ko neviens mums nevar atņemt, nevar mainīt – tikai mēs. Turklāt, ja mūsu “sapņainās” domas aizsniedz noteiktas dvēseles emocijas, tad sākas domu materializācijas process. Ja ticēsi šiem sapņiem, izjutīsi tos ar visu savu būtību, iedzīvosi sevī izsapņotos mirkļus, tie dosies taisnā ceļā pie Tevis kā taustāma realitāte. Ar nosacījumu, ka tas viss patiks Tavai dvēselei. Jo domas spēj radīt visu, ko mēs vēlamies un pat ko nevēlamies. Šajā sakarā nāk atmiņā stāsts par kādu cilvēku, kurš diemžēl vairs nedzīvo šajā pasaulē. Viņš gribēja uzcelt savai ģimenei skaistu māju un, izdomājot, kur viņš to vēlētos, aizbrauca pļavā, starp smilgām apgūlās un teica: “Šeit būs mana māja”. Vēlāk, staigājot pa neapkopto pļavu, norādīja, kur būs vannas istaba, kur virtuve, kur viesistaba utt. Draugi skatījās uz viņu un nodomāja, ka vīrs ir “izkūkojis” prātu. Bet nebija viss... Viņa spilgti iztēlotais sapnis, piepildīts ar emocijām, ticību un pat īstenām sajūtām, kadas rodas, piemēram, sajūtot

...
Komentāri (5)  |  2012-10-26 16:45  |  Skatīts: 3403x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Enerģija caur kustībām


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DACE HARTMANE

Šodien vēlos ar Tevi parunāt par to, kā iekustināt savu enerģiju un atvērt iekšējos resursus jebkādām dzīves darbībām – vai tā ir emocionālās pasaules sakārtošana vai fiziskās pašsajūtas uzlabošana.

Mums noteikti ir bijuši dzīves brīži, kad jūtamies slikti, gan fiziskā, gan emocionālā līmenī. Bet īsti nezinām, kā izkļūt no šāda stāvokļa – vēlams pēc iespējas mierīgāk...Tā kā pati esmu liela sportiste jau no bērnības, manā dzīvē viens no labākajiem enerģijas iekustināšanas veidiem ir – fiziskās aktivitātes. Esmu arī sapratusi to, ka pastaigas, lēna skriešana, nūjošana pa mežu, ir lielisks veids kā uzlabot omu, pašsajūtu, kā arī nomierināt satrakojušās emocijas...

...
Komentāri (2)  |  2012-10-18 18:36  |  Skatīts: 2481x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pilna istaba ar Mani


sadaļa:  LEKTORI RAKSTA

autors: DACE HARTMANE

Sveika, Dievišķā!

Šodien vēlos padalīties ar Tevi savās brīnišķīgajās sajūtās par iekšējo sevis mīlestību.  Noteikti esi lasījusi dažādu literatūru par to, kā iemīlēt sevi, citus un vispār dzīvi. Arī es esmu nemitīgi meklējusi atbildes uz šiem jautājumiem, bet bieži vien nonācu pilnīgā strupceļā ar savu iekšējās mīlestības meklēšanas ceļojumu. Ar prātu saprotu, ka iemīlot sevi, pa īstam izjutīsi arī patiesu mīlestību pret citiem. Kā tad, lai noķer šīs sajūtas? Kā, lai izjūt šo vārdu patieso spēku?

Sākšu ar to, ka sevis iemīlēšanai der jebkas, kas ved uz pozitīvām pārmaiņām mūsu dzīvē. 

...
Komentāri (47)  |  2012-10-15 17:48  |  Skatīts: 6663x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kad Dvēselē miers...


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DACE KALĒJA

Cik pasakaini ir šoruden vērot, kā aiz loga kļavai lapas sārtojas…  Kā sirdi ielīksmo gājputnu dziesmas…  Cik jauki vērot kā saule parādās aiz mākoņa malas, iekrāsodama to zeltainā krāsā… Cik līgani vējā šūpojas bērzu zari…  Ar kādu skaistu skaņu pret zaru atsitas un zālē iekrīt ozolzīle… Viss ir tik dzīvs, tik brīnumains un harmonisks.

Daba nekur nesteidzas, daba bauda vienā mierā skaistā rudens parādi.

Un es skatos uz šo harmoniju, uz šo mieru un es ieelpoju to sevī. Es skatos un mācos, jo es arī gribu būt harmonijā un mierā.

Šķiet dabai tas ir vienkārši, pierasti… Kāpēc tad cilvēkam nē? Uz ko mēs ejam, uz ko mēs tiecamies? Kur ir mūsu miers un harmonija? Kā to izjust? Kur atrast?

Es apstādinu laiku, apsēžos un ieklausos sevī. Ko alkst mana Dvēsele? Kas viņai ir svarīgi? Smaids… Miers… Harmonija… Un pilnīga laime par visu to. Un kas ir laime – privātmāja, savs bizness, vienmēr nauda kontā? Tā visa man nav, bet ir kaut kas cits…

...
Komentāri (5)  |  2012-10-09 17:23  |  Skatīts: 2697x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Laimes bezgalīgās iespējas


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: ILZE GULBE

Tikai esot laimīgi, mēs varam radīt kaut ko labu un paliekošu, un nodzīvot tādu dzīvi, kādu vēlamies.

Laime ir izvēle, katru brīdi, katru mirkli. Laikam jau grūti iedomāties plašāku, visaptverošāku jēdzienu kā laime.

Kad esam vērīgi un apzinamies, laime ir visur. Cilvēci, katru cilvēku individuāli vienmēr ir vienojis viens mērķis – būt laimīgiem.

...
Komentāri (11)  |  2012-10-01 02:46  |  Skatīts: 3516x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.