Pērles un tas kas peld pa ūdens virsmu


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: BRIGITA MIRONOVA-STANKĒVIČA

Sveika Jaunajā gadā!

Vakar biju ar savu ļoti labu draudzeni un bērniem brīnišķīgā pastaigā. Mums vienmēr izveidojas ļoti saturīgas un dziļas diskusijas un sarunas par un ap to pašu – dzīves jēgu, Dieva un Visuma likumiem. Un lieta par ko aizrunājāmies  šoreiz bija, ka dzīvot dziļāk, garīgāk saskaņā ar Dieva un Visuma likumiem šķiet grūtāk. Tikai nepārproti to vārdu „grūtāk”. Vienkārši tas ir tā, ka es vairs negaidu tik daudz no citiem cik uzņemos atbildību pati par savu dzīvi.

 Brīžiem liekas, ka attiecību līkločus šķetināt kļūst arvien sarežģītāk, gribas, lai viss ir tā kā es vēlos, bet skaidrs, ka ne jau citu mainot tas cits mainīsies!  Un te ir tas paradokss! Iepriekš ar putām uz lūpām darītu visu, lai otru mainītu, jo liekas, ka es ko ietekmēju – ir darbība! Bet tagad nedaru neko – skatos sevī – kur ir mana atbildība – kādēļ notiek - kā notiek? Un kas man no tā ir jāiemācās? Kas man sevī jāmaina? Sanāk, ka vairāk ieguldu sevi, „purinu” savu iekšējo pasauli,  nevis meklēju atbildi otrā cilvēkā. Un tas noteikti ir grūtāk, jo atzīt savus aizvainojumu, sāpes  un vilkt savus skeletus no skapja ārā ir sāpīgāk...

Un šajā sakarā man atmiņā atausa viena līdzība:

Ir okeāns. Okeāna dziļumā, brīnišķīgā gliemežnīcā  ir skaisti dabas veidots dārgakmens –balta pērle. Savukārt ūdenszāles pa straumei līgojas līdzi .  Un kas peld pa ūdens virsu? Pa ūdens virsu peld veidojums, ko dzīvās radības fizioloģiski atstāj kā galaproduktu. :) 

Paskatoties caur šo līdzību man kļūst vieglāk saprast, ka dziļumā ir tas vērtīgais. Patiesi dziļas attiecības ir tikai šķietami grūti. Patiesībā ir ļoti viegli, godīgi un atbildīgi pašai pret sevi. Un, ja atkal gribas iet vieglāko ceļu – gaidīt no otra, es atceros par pērli dziļumā. O! es vēlos būt pērle. :)

Ūdenszāles ir pa vidu – un tas manuprāt ir tad, kad es mācos – uzzinu ko jaunu – izlaižu caur sevi – der vai neder! Pielietoju vai palaižu prom! Piemēram prakšalana – uzzināju – izdarīju – der – turpmāk pielietoju.

Savukārt to kas peld pa virsu vienkārši nepieļaut – jo izrādās tas nav nekas jauks un patīkams.

Un manu ceļu pie pērles vieglu padara tas, ja ļaujos  Dieva vadībai! Ja atļauju sev būt instrumentam Dieva rokās. Pieņemu, ka Viņam ir plāns attiecībā uz mani un viss, kas ir noticis, notiek vai notiks manā dzīvē ir man vajadzīgs, kaut arī tas dažreiz liekas ļoti sāpīgi un netaisnīgi. Visu, kas manā dzīvē notiek pieņemu, uzņemos  atbildību un izeju ar mīlestību. Un sanāk, ka mīlestība kļūst par manu dzīves jēgu! Tādēļ vien pērlei būt ir to vērts!

Kā ir Tev? Varbūt vēlies šo domu papildināt?

Ar siltiem sveicieniem,

Brigita

Komentāri (12)  |  2012-01-10 20:00  |  Skatīts: 4922x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
dainarozenberga* - 2012-01-10 20:47
Brigitiņ, paldies par rakstiņu. Man ļoti patīk salīdzinājums ar skaistajām pērlēm okeāna dzelmē.
Es esmu sapratusi, ka viena no visgrūtākajām izvēlēm uzsākot Laimes terapiju un darbu ar sevi - ir līdz "kaulam" pieņemt atbildību pār savu dzīvi. Un vienmēr atsakoties no stereotipiem un rutīnas sākums nav viegls, kamēr mēs pa īstam aizstājam vecos paradumus ar jaunajiem.
Bet skaistākais jau ir šis pašpilnveides ceļš, sajūsma par katru jaunu mācību, pateicība par to, kas apgūts un nonākot līdzvērtīgā situācijā jūti, ka reaģē pilnīgi savādāk.

Jannat* - 2012-01-10 21:12
Taa sevis atbildiibbas apzinja reizumis ir gruuta, bet taa atbriivo - nav vairs jeegas vainot otru vai citus cilveekus savaa dziivee - taa ir taada speeka atzinja - taados briizos peedeejaa laikaa, kad gribeejies raudaat par kaada skietami nodariito saapi - negribas vairs zeeloties vai ko citu - es jau nopietnaak pienjemu, ka mana dziive ir manaas rokaas - protams, veel maacos, bet pirmaa apzinja jau ir :) paldies Brigitai par rakstu:))

Brigita* - 2012-01-10 21:19
Apzināties un pieņemt to, ka esam pašas atbildīgas par savu dzīvi ir tas savarīgākais! Tad, kad esam to sapratušas - viss var sākties! Un, protams, ka tas nemaina faktu, ka'grūtības paliek, pat šķiet, ka paliek vēl grūtāk, bet tad tas ir pa īstam! Un tas ir forši!

Solvita* - 2012-01-11 01:31
Ļoti labs salīdzinājums par pērli. Te ir līdzīgas vibrācijas, jo arī pati sevi reiz definēju kā pērli neapzināti, man tā ir sevis pazīšana, un šis raksts apliecina , ka tas neapzinātais par sevi bija pareizā sajūta.
Bet runa šeit nav par to, bet gan par to, ka meklējot citos vainas, piemēram, skabargas citu acīs savējā baļķi varam neredzēt. Mainot attieksmi no citas puses , sākas darbs ar sevi, un tas ir tas dziļums....un tas ir grūtākais , un ilgākais process, kas turpinās un turpinās...līdz bezgalībai , jo visu laiku ir kur augt un tiekties...............

Man paļaujoties uz Dievu dzīvot ir vieglāk !

Patīk Tava doma par dziļumu, tikai es atkal pieņemu, ka nevar prasīt visās attiecībās dziļumu, jo esam dažādi, lai arī līdzīgs pievelk līdzīgu, tomēr dažas vibrācijas var sakrist un tur tad tas dziļums rezonē un dažas - nē, tur tad ies par virsu., arī tas padara dzīvi interesantu un daudzveidīgu....

Vispār Tava eseja ir vienkārši izcila !!!! Tajā ir gan okeāns, gan pērle.
Skaisti!

Paldies, Brigita!

Inese* - 2012-01-11 01:47
Nu jau man gribas padomāt tālāk - bet kā tad tur ir - vai pērles sazinās ar pērlēm, ūdenszāles ar ūdenszālēm utt. ?
Nu ja jau līdzīgs pievelk līdzīgu?

Vai arī ir tā, ka mēs ar dažiem esam pērļu dziļumā, bet ar dažiem tajā ūdensvirsmas līmenī? Jo vienkārši nepietiek ne laika ne iespēju ar visiem būt pa dziļam...

Paldies, Brigitiņ, par rakstu!!
Uz pārdomām vedinošs :)

Brigita* - 2012-01-11 02:27
Paldies, mīļās meitenes par jaukiem vārdiem! Kad Inese ieteica rakstīt - es domāju, kā - es tak nekad to neesmu darījusi - un nu man tas sāk ļoti iepatikties:)
Re kā, tēma izvēršas:) Man attiecībā uz to, ko Tu, Inese saki, atmiņā nāk El Tatas Karmas pārvarēšanas grāmata, kur aprakstītas karmiskās saites ar dažādiem cilvēkiem - draugs, vecāki, garāmgājējs u.tml. Tāpēc mums attiecības nevar būt ar visiem vienādi dziļas...

Karinčiks* - 2012-01-11 06:06
Paldies...ļoti patika rakstiņš...
Būt atbildīgam par savu dzīvi...tā jau vien ir misija..


Inta* - 2012-01-12 07:07
Paldies par rakstiņu!!! Es ar aizdomājos par Ineses teikto, kā īsti ir, kurš ar ko un liekas ka jā... ar citiem sazināmies pērļu dziļumā, bet ar citiem pavisam ūdensvirsmas līmenī:), bet kāpēc??? Vai tāpēc, ka ar citiem ir kas kopīgs un dziļš un citus lai kā gribētu tu vienkārši nepieņem??? Ar dažiem var runāt stundām un dziļi, bet ar dažiem...., vai te jāmeklē iemesls sevī???

Baiba* - 2012-01-12 16:55
Intai- Es domāju- te nav runa par nepieņemšanu. Vienkārši cilvēki ir dažādi :) Ar kādu mums veidojas labāks kontakts, dziļākas attiecības... Tas atkarīgs no mūsu atšķirīgajām personībām, interesēm, enerģētiskās saderības.

Inese* - 2012-01-12 17:39
Man šķiet, ka tā ir mūsu izvēle - cik dziļi ar katru gribam runāt.

Bet es esmu redzējusi cilvēkus, kas vienmēr ir pērļu dziļumā. Piemēram, Tija - viņa ar katru cilvēku runā dziļi. Es ne reižu neesmu dzirdējusi, ka viņa atbildētu pavirši vai virspusēji.
Igors (par kuru rakstīju savā grāmatā un kurš man iemācīja prakšalanu) - vasarā satieku viņu diendienā un redzu kā viņš runā ar cilvēkiem. Viņš ar katru runā pērļu dziļumā.
Man tā ir Dieva sūtīta zīme, ka tas ir iespējams :)

Brigita* - 2012-01-12 18:01
Vēl Ņūtonu atcerējos - dvēseles arī dzīvo savās grupās - un tās atpazīstam kā savējās. Tur tad intuīcija saka, ka šis cilvēks man ir ļoti tuvs - dvēseļu radunieks. Dziļums nāk dabiski. Mēs varam uzzināt kā tas ir - attiecības pa dziļo.
Varētu varbūt būt tā, kā Tu, Inese, saki, ka mums tā ir Dieva zīme, ka ir jāiemācās ar visiem būt pērļu dziļumā? Tas ir tas, kas mums kā dvēselēm ir uz zemes jāiemācās - absalūto mīlestību:)....uz visiem un visu! Ja tā ir, tad patiešām vajag daudzas dzīves, lai to apgūtu:)

dainarozenberga* - 2012-01-12 18:09
Es domāju, ja mēs ik katrā cilvēkā saskatam dvēseli - daļu no Dieva, redzam to pērli, tad vienmēr un ar jebkuru cilvēku varam runāt kā "pērle ar pērli". Ne visi tam ir gatavi, jo bieži esam sevī ieslēguši un noslēpuši dvēseli dziļi, dziļi...
Jāmācās ikvienā sarunā ielikt dziļumu no sevis, jo spodrināt mēs varam tikai paši savu pērli, neviena cita...
Man patīk kā Brigita saka - "Patiesi dziļas attiecības ir tikai šķietami grūti." Izvēle ir mūsu pašu rokās, jo esam taču savas dzīves autori... :)


Atpakaļ