Sajūtas pēc pasākuma


autors: ANITA KREICBERGA
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Mīļā Inese!

Pagājušas pāris dienas pēc Tavas jaunās grāmatas atvēršanas svētkiem un sajutu sevī nepieciešamību Tev pateikt mīļu paldies par šo jauko kopā būšanas vakaru. Tu un Tavi mīļie tiešām protiet radīt gaišuma, mīļuma un mājīguma atmosfēru. Viss bija tik ļoti pārdomāts un gaumīgs.

Man patika zāles iekārtojums Tavas mājas noskaņās. Ļoti mīļi un jauki bija redzēt visus viesus uzrunātus ar glītām atklātnītēm ekrānā - neparasti un jauki.

Priecājos, ka iznāca tā, ka Tu panāci man pretī un mēs samīļojāmies. Man bija prieks Tevi atkal redzēt tik sievišķīgu, elegantu, pārliecinātu par sevi un reizē maigu un mīļu.

Man patika viss, kas notika. Biju gan iedomājusies citu Kristīni un līdz ar to arī cita veida meditāciju, bet interesanta bija arī šī aktīvā, enerģiskā darbošanās, no kuras man visvairāk patika tā pieskārienu duša.
...
Komentāri (6)  |  2014-11-12 03:17  |  Skatīts: 1619x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Sievišķības svinēšana


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA LĪVZINIECE

 Vakar izbaudīju interesantu pieredzi. Pie mums studijā notika pirmā Kristīnes Ozoliņas kustību nodarbība. Viņa pati to sauc par „Sievišķības svinēšanu”. Jāteic – nu ļoti trāpīgi :) Biju ar Kristīni vairākkārt tikusies šo nodarbību organizēšanas un saskaņošanas procesā, un iepazinusi viņu kā patiešām gaišu, vieglu un azartisku cilvēku, vienmēr mirdzošām, katru jaunu izaicinājumu un iespēju kāri tverošām acīm, tāpēc par to, ka viņas vadītā „Sievišķības svinēšana” būs kārtējais brīnišķīgais pienesums Pavasara studijas esošajā nodarbību un semināru klāstā, nešaubījos ne mirkli. Vienlaikus – kā tieši mēs savu sievišķību svinēsim, man nebija ne jausmas. To arī meitenēm, kas zvanīja un pieteicās pirmajai nodarbībai, atklāti teicu :) Pat, veidojot "Sievišķības svinēšanas" reklāmas banerīti mājas lapai, nezinājām, kādu fona attēlu likt; nebija ne jausmas, kāda veida bilde vislabāk raksturotu to, kas tur notiks...

Nu jau pirmā nodarbība izdzīvota. Tajā bija viss – kustība, deja, sajūtas, smiekli, sarunas, pārdomas. Savdabīga kustību un sajūtu terapija. Šajā sintēzē atpazinu elementus gan no bio dejām, gan mandalu dejām; Kristīnes stāstītais savijās ar daudzos Ineses un Andritas semināros dzirdēto. Tāpēc pēc nodarbības droši Inesei varēju teikt – Kristīne ir 100procentīgi „mūsējā”. Un vienlaikus - tas bija pavisam citādi. pat nezinu, kāds būtu piemērotākais epitets... Varbūt - mežonīgāk, nepieradinātāk, trakāk, pirmatnējāk... Noslēguma aplītī dalījāmies ar savām pārdomām un atziņām.

...
Komentāri (0)  |  2014-10-17 19:41  |  Skatīts: 1361x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


JAUNUMS !!! Seminārs "Aromātu terapija enerģētisko centru līdzsvarošanā" - 18. oktobrī


autore: Mandalu deju pasniedzēja EVITA RUŽA

 Brīnišķīgās Sievietes! Jau sen Jums vēlos pastāstīt par dievīgu brīnumu, kas mani jau vairāku gadu garumā turpina stiprināt, valdzināt, iedvesmot, ārstēt, līdzsvarot...

Par kaut ko ļoti sievišķīgu...

...ko savā klēpī izauklējusi Māte Daba.

Tā radījusi augus un puķes kā visu dzīvo būtņu palīgus – kā padomniekus un dziedniekus. Cilvēks to novērtējis un apjautis, kā tās ēterisko esenci ienest ikdienā.

Jā! Tie ir dabas radītie aromāti, vai pazīstamāk – augu ēteriskās eļļas.

Vai esat pamanījušas, ka dažādi aromāti uz mums iedarbojas atšķirīgi? Ļoti izteikti tas parasti notiek grūtniecības laikā, kad šķiet dažādo smaržu uztvere saasinājusies par 100%. Es savas 1. grūtniecības laikā draudzenei atdevu savu dārgo smaržu kolekciju - pēkšņi šie aromāti bija kļuvuši ļoti uzmācīgi, sintētiski un nelabu dūšu raisoši. Un tā nav tikai grūtnieces īpatnība. Ir pagājuši 7 gadi, un manas sajūtas joprojām ir tuvu tādas. Kad meitiņai apritēja 4 mēneši, svinējām manu dzimšanas dienu. Vīrs uzdāvināja milzīgu rožu klēpi. Tās smaržoja tik valdzinoši... Ierausu degunu starp leknajiem ziediem un gribēju šai aromātā palikt mūžīgi. Tas plūda caur katru manu šūnu un ieaijāja vieglā eiforijā. Es šo aromātu burtiski ēdu. Sēžot pie milzu puķuvāzes domāju, kā šo smaržu padarīt pieejamu vienmēr un jebkur... tā aizsākās mana mīlestība uz dabīgo aromātu esencēm.

...
Komentāri (0)  |  2014-10-01 21:26  |  Skatīts: 1689x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Sievietes būtība


autors: DACE LIEKSNE
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Sveika, Inesīt!

Vēlējos ar Tevi padalīties ar nelielu daļu no pārdomām, par to, ko Tu jau sen esi runājusi un rakstījusi savās grāmatās.

Personīgs skatījums no vīrieša viedokļa par sievietes būtību nebūs nekas jauns ne Tev,-Inesīt, ne Aleksandram Mantesam, kas šo tēmu jau sen ir aizsācis.

Tomēr man būtu svarīgi, lai šis raksts Tev dotu mazumiņu no siltuma un pateicību par to, ka Tu mums visām-sievietēm esi.

Man ir kāds sens paziņa, kas mani apciemoja pirms kāda laika, un lika aizdomāties par to, ko gan, katrai no mums-sievietēm nozīmē izprast mūsu katras kā sievietes būtību un izkopt sievišķību.

...
Komentāri (1)  |  2014-09-30 20:01  |  Skatīts: 2504x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Manas personīgās pārdomas par Laimes terapiju


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI


Sveika, mīļā Inese!

Vēlos dalīties ar savām pārdomām un izjūtām, uzsākot Tevis pieminēto laimes terapiju.

Patiesībā savu laimes terapiju - apņemšanos kļūt mīlestības pilna un laimīga sieviete - es uzsāku tieši pirms vienas nedēļas.

Sākot celties vienu stundu agrāk no rītiem, un apņemoties dzīvot, justies savādāk, lai es kļūtu sev mīļa, skaista, vesela un laimīga, un savam vīram iedvesmojoša sieviete.

Jāatzīst, ka uzsākot savu laimes terapiju, tas ir pat vieglāk nekā justies nelaimīgai un bēdīgai ar savu dzīvi. Es tik tiešām domāju, ka laimes terapija man būs ilgs un sarežģīts posms, kurā man būs jāpārvar nedrošība pašai pret sevi un savām izjūtām par to, ka es vēlos justies labi, tomēr tas tā nav.

...
Komentāri (0)  |  2014-09-08 18:05  |  Skatīts: 1254x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Satikšanās ar Gongiem PA ĪSTAM


autors: LAILA PORIETE
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 

 Gribu dalīties ar Tevi savās sajūtās par piedzīvoto Gongu nodarbībā pie Daces vakar.

Dacīt, Tu teici, ka mūsu dzīves Gongu ietekmē mainīsies. Ne tikai šo, vēl arī ko citu Tu teici, bet manī rezonansi guva tieši šie vārdi.

Ir pulksten četri no rīta, esmu pamodusies. Un savās sajūtās saprotu, ka vēl aizvien esmu Gongu varā, dzirdu to skaņu un pat šķiet, ka vibrēju. Ir tikko apjaušama sajūta, ka esmu piedzīvojusi sevis atdzimšanas brīnumu. Un doma, kas ienāk manā prātā, saka – nekas vairs nebūs tā kā agrāk. Paldies Tev par šo burvīgo piedzīvojumu, kurā caur Tevi un Gongiem esmu devusies. Man ir mazliet bail, bet man tas patīk. Sajūtas ir spēcīgas ļoti, ļoti. Un es gribu tām ļauties.

...
Komentāri (1)  |  2014-08-26 03:22  |  Skatīts: 1420x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Dzīvot līdzsvarā


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: LAILA PORIETE

 Ir gluži vienalga – tu esi zvirbulis vai ērglis, svarīgi ir, ka tavi spārni notur tevi līdzsvarā. Līdzsvarā, ar centru sevī.

Šie vārdi mani uzrunāja svētdienas dievkalpojumā un ļoti sasaucās ar tēmu, kas man tuva – sevis pieņemšanu un mīlēšanu tādus, kādi esam.

Pasaule ir duāla. Un nav patiesība kaut kas viens. Dievs ir taisnprātīgs un Dievs ir žēlsirdīgs. Ja pieņemsim, ka tikai taisnprātīgs, tad varbūt bēgsim un noliegsim to, negribēdami piedzīvot “taisnīgu tiesu”. Un tā būs vienpusēja izpratne. Ja pieņemsim – Dievs ir žēlsirdīgs un raudzīsimies – ak, gan jau man šito piedos vai arī – šo jau es drīkstu, tas tur tāds nieks vai vienu reizīti jau var un tml., - tā atkal būs galējība un vienkāršota izpratne. Dievs ir nevis viens vai otrs, Dievs ir abi. Tāpat kā mūsu miesa un dvēsele nav atdalāmi viens no otra. Mēs varam būt garīgas būtnes, bet nedrīkstam atstāt novārtā arī savu miesu, par kuru pienācīgi ir jārūpējas. Un tieši tāpat arī pretēji – pat, ja katrs žurnāls un skaistumkopšanas salons burtiski “brēc” par to, cik perfektai tev jābūt. Tu nevari dzīvot tikai miesai, aizraujoties ar mākslīgo skaistumu, bet tu nevari arī dzīvot par to aizmirstot un nedodot tai ēst. Ja ļaujamies tikai kaut kam vienam, tas spārns izaug milzīgs (ērgļa spārns), savukārt otrs spārns paliek zvirbuļa. Un šādi mēs nevaram lidot, jo neesam līdzsvarā, mēs neesam iecentrēti. Varbūt kādam izdodas lidot arī šādi, bet šādā lidojumā visa pasaule kratās un svārstās. Bet dažkārt mums pat patīk šāds lidojums, jo tā ir ērti, tā ir pierasts.

...
Komentāri (4)  |  2014-07-09 04:01  |  Skatīts: 2329x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Gunārs - redzīgais, dziedinātājs, viedais...


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: ANDRITA KRŪMIŅA 

 Jūs jau zināt, ka man patīk dalīties labajā, ko atklāju, ieraugu, dzirdu.. Un, iespējams, ka esat jau dzirdējušas, ka es ik pa laikam Sievišķības Skolas nodarbībās pieminu cilvēku, kurš palīdz man klupakmeņus nolasīt.. Viņu sauc Gunārs.

Gunāru satiku pirms vairāk kā gada. Un nu jau šķiet, ka viņš ir palīdzējis pus pasaulei man apkārt.

Kas ir Gunārs? Pirmās domformas, kas nāk prātā, ir redzīgais, viedais, gaismotājs, dziedinātājs, mezglu atsējējs..

Draudzenes vīrs Gunāru nodēvēja par garīgo sanitāru, pie kura der aiziet ik pa laikam uz dvēseles apkopēm.

Cēloņi dažādām kaitēm nereti meklējami agrīni piedzīvotās un nepārstrādātās psiholoģiskās traumās, kas veido tā saucamos blokus, mezglus jeb, kā Gunārs saka - klupakmeņus. Sadzīvotie mezgli pēcāk var izpausties fiziskā plānā kā mistiski vājumi, sāpes un dažādas neveselības, kas neļauj mums plaukt un zelt mīlestībā. Bet tam visam var atrast cēloņus, atsiet mezglus un iegūt jaunu dzīves elpu.

...
Komentāri (0)  |  2014-05-19 22:14  |  Skatīts: 928x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Būšu bagāta sava vīrieša rokām!


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA LĪVZINIECE

 Viss... No šīs dienas būšu bagāta sava vīrieša rokām!” Joprojām atceros šo apņēmības pilno solījumu pašai sev, ko dzirdēju no kādas dalībnieces pagājušā gada Sievišķības skolas nometnes noslēguma aplī. Un bija skaidrs, ka trīs nometnē pavadītās dienas viņai nav bijusi veltīga laika un naudas izšķiešana :) Katra no mums toreiz paņēma līdzi kaut ko tieši sev būtisku un svarīgu, bet vairumam šķiet tieši šī bija Lielā Atklāsme – es pati esmu tā, kas ar savu apzināto un neapzināto rīcību, apzināto un neapzināto attieksmi, apzinātajām un neapzinātajām domām grauju sava vīrieša vīrišķību... Ar ko? Ar ļoti daudz ko – ar neticību viņam un viņa spējai pieņemt gudrāko un ilgtspējīgāko lēmumu („Ai, nu ko ta viņš jēdz, tikai es taču zinu kā ģimenei un viņam pašam labāk!”), kas iet roku rokā ar nepacietību un nemitīgu bikstīšanu, tā vietā, lai caur prieku un izdarītā novērtēšanu iedvesmotu viņu uz maziem un lieliem darbiem (nu un, ka tas reizēm aizņem vairāk laika, nekā savās TO DO listēs esi to iecerējusi), un - šis nu vismaz man bija visliekākais šoks – PATI AR SAVU PIETICĪBU...

...
Komentāri (5)  |  2014-05-13 23:20  |  Skatīts: 3652x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Izpratne par matriarhātu


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: EVITA RUŽA

 Pirms aptuveni gadiem četriem kāds skolotājs, kuru uzskatu par viedu cilvēku, teica, ka tūliņ, tūliņ, Ūdensvīra laikmetam nomainot Zivs laikmetu, matriarhāts nomainīs patriarhātu.

Es, jaunībā kristietībā skolojusies, šo faktu nespēju pieņemt. Man tas likās aplami – vīrietis taču ir ģimenes galva. Vīrietis ir tas, kuram jāvalda. Nespēju iedomāties, ka sieviete izrīkos vīrieti. Manu mulsumu pastiprināja fakts, ka Latvijā jau tā sievietes ir pārāk vīrišķīgas un vīrieši kā tādi jau krietni iznīkuši. Toreiz uz šo manu izbrīnu skolotājs atbildēja – lai pasaule spētu pastāvēt, it visā jābūt līdzsvaram, tas attiecas arī uz šķietami labo un ļauno, un arī uz šo tēmu. Tā tas vienmēr ir bijis un tā tas vienmēr būs.

Šis jautājums vēl kadu laiku man palika atklāts.

...
Komentāri (0)  |  2014-04-22 19:27  |  Skatīts: 1275x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.