Īstais cilvēks īstajā vietā


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: LINDA MAZULE

 Kāpēc ir tā, ka viens cilvēks spēlē mūziku un viņam tā skan, bet citam – lai cik cītīgi viņš to spēlētu, neskan?! Kāpēc viens ik rītu birojā ierodas priecīgs, bet cits ne? Kas ir tad, kad mēs sakām: viņam ir „dzirkstelīte acīs”, to darbu darot?

Es ilgu laiku savu dzīvi salīdzināju ar vāveres riteni un zinu, ka tā dara daudzi! Tu skrien un skrien, bet liekas, neskaitot to, ka tu pats un cilvēki tev apkārt noveco nekādas citas lielas jēgas tai dzīvošanai arī nav?  Mēs esam iekārtojušies savās dzīvēs un, liekas, jau samierinājušies – ka tas darbs, ir tāds, kāds ir, jo kaut kā jau tā nauda jānopelna…. Bet darbā mēs pavadām vidēji 9 stundas – vai nav par daudz 1/3 savas dzīves vienkārši nomest zemē? Vai - vēl ļaunāk – ļaut tai bojāt arī atlikušās stundas?

Un tad tu centies īsās pauzēs uzdot sev jautājumu: kādu tad es savu dzīvi gribētu, ko tad es gribētu darīt? – bet vai tu vari sev atbildēt šos jautājumus godīgi, neņemot vērā pastāvošos uzskatus un sabiedrības viedokli? - Es nevarēju! Mēs esam pieraduši atbildes uz saviem jautājumiem meklēt ārpusē, un mēs tā darām aiz pāris ļoti vienkāršiem iemesliem: pirmkārt, ārpusē ir viegli atrast–informācija itin par visu ir  pieejama, otrkārt, sabiedrības viedoklis parasti ir pārsteidzoši vienāds – nav daudz tādu kas grib un spēj nostāties pretī vairākumam, jo tad indivīdam, šajā sistēmā ir jāpārvar milzum daudz grūtības – viņu nepiedalīs, viņu necienīs un noraidīs.., viņa bērnus neuzņems „labās” skolās.. un kurš tad to grib? Tāpēc mēs bieži izvēlamies būt paklausīgi, un, tam nepievēršot īpašu uzmanību, ar laiku kļūstam pārliecināti, ka tās ir arī mūsu domas… Šajā brīdī man gribas kliegt – jo tā nav jābūt! Katrreiz, kad vecāki labu gribēdami, stāsta saviem bērniem, cik prestiža un labi apmaksāta ir advokāta vai ārsta profesija – man gribas kliegt! Mīļie, uzdodiet cilvēkam pašam jautājumu un dodiet laiku pašam saprast – ko viņš savā dzīvē grib darīt! Ko viņš iemīlēs un kam viņš nežēlos ne laiku, ne enerģiju, jo, tikai tādu darbu darot, rezultāti būs izcili un viņš jutīsies laimīgs!

...
Komentāri (0)  |  2015-07-08 23:24  |  Skatīts: 1194x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kā es iepazinos ar vebināriem


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA ARĀJA

 Šodien līst silts, auglīgs lietutiņš. Uzvilku lietus jaku un kopā ar suni izstaigājām ierasto līkumiņu pa lauku ceļu, cauri mežam, apkārt dīķim. Dabas sniegums ir izcils, piesātināts skaņām, smaržām, krāsām un ārējām sajūtām neapjaustām vibrācijām. Atkal sajutos pasakaini bagāta, ka varu to visu baudīt – man ir tam laiks, es varu staigāt, dziļi elpot un dziļi just. Pasaule mazgājas, un tādā reizē arī tu pats nemanot kļūsti tīrāks un gaišāks, un aug milzīga pateicība.

Šobrīd dzīvoju laukos, tik dziļos laukos, ka tuvējie kaimiņi ir vismaz pāris kilometru attālumā, par lielākām pilsētām nerunājot, arī autobusi te nekursē. Dabas tuvums un daudzās stundas vienatnē nesušas dažādas atklāsmes. Es nāku no laukiem, taču lielāko daļu savas apzinātās dzīves esmu dzīvojusi kā pilsētniece. Kad sāku runāt, ka vēlos pārcelties uz laukiem, pusgada laikā Visums man tādu iespēju sagādāja. Te es varētu pielikt smaidiņu un turpināt rakstu par domu un vārda spēku un to, cik uzmanīgām mums jābūt ar savu vēlmju izteikšanu.

...
Komentāri (0)  |  2015-06-25 21:56  |  Skatīts: 504x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Attiecību skolas tikšanās


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: TOMS PRISJOLKOVS

 Jebkurš cilvēks savā dzīvē vēlas satikt savu otru pusīti un dzīvot mūžu laimīgi. Un ļoti bieži cilvēki arī satiek savu īsto cilvēku, un dzīvo mūžu laimīgi.

Bet ir arī pāri, kuri ir kā radīti viens priekš otra, bet attiecībās ir sliktāk nekā sunim ar kaķi.

Lai būtu tā, ka īstais pāris dzīvo mūžu laimīgi, pašiem arī kārtīgi ir jāpiestrādā pie attiecību kopšanas.

Kamēr notiek tā, ka viens otru jūt no pusvārda, elpo vienā ritmā, domā vienās frekvencēs, ir nepieciešams kārtīgs darbs ar sevi. Tas nenozīmē, ka jāsastāda grafiks turpmākai rīcībai, bet ir jācenšas izprast otra cilvēka vajadzības, iemīlēt visus plusus un mīnusus. Necensties otru pārveidot.

...
Komentāri (0)  |  2015-06-25 21:47  |  Skatīts: 504x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Instruments sievietes rokās


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: TOMS PRISJOLKOVS

 Dievs sievieti ir apveltījis ne tikai ar vienreizēju skaistumu, grāciju, bet arī ar ļoti labu intuīciju. Ideālos apstākļos savienojums intuīcija-prāts var radīt neiedomājamākās lietas. Sieviete daudz labāk par vīrieti jūt situāciju, jūt tuvojošās briesmas u.t.t.

Bez visiem šiem bonusiem, sievietes rokās ir dots instruments, kur var pielietot visas savas zināšanas, prasmes, intuīciju.

Sievietes rokās ir dots –vīrietis. Ja sieviete apzinās savu sievišķību, prot lietām pieiet sievišķīgi, un arī jel ko darot, to dara sievišķīgi tad instruments nonāk viņas rokās un viņa var to izmantot. Pats labākais, ka instruments ir ļoti universāls, un tas spēj pat attīstīties. Šis instruments strādā uz „baterijām”, kuras var uzlādēt tikai sieviete. Un arī uzlādes, darbības, ekspluatācijas ilguma jautājumi ir atkarīgi no sievietes.

...
Komentāri (0)  |  2015-06-25 21:44  |  Skatīts: 535x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Uzplaucē sevī brīnišķīgo sievišķības ziedu!


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA ARĀJA

 Vakar biju brīnišķīgā pasākumā – “Pavasara studijas” Ziemassvētku ievibrēšanā. Sirsnīgas atkalredzēšanās, interesantas iepazīšanās, noslēpumainā rūnu pasaule... Pāri visam bezgalīgs mīļums, siltums, mājīgums, sirsnība, prieks, smiekli un joki, vienvārdsakot, īsti kuplas ģimenes svētki!

Šorīt, izlasot Kristīnes dāvinātās “Sajūtas” (Kristīnīt, paldies Tev par šo fantastisko dāvanu!), sirdī ielīst bezgalīga pateicība par gadu garumā “Pavasara studijā” piedzīvoto. Ir tā sajūta, ka mīļumā gribas apskaut visu pasauli un sūtīt svētību ikvienam. Un gribas savās sajūtās padalīties ar tevi, mīļo lasītāj! Sāku domāt, kas ir tas spēks, kas to rada, un kāpēc vispār joprojām laiku pa laikam uz “Pavasara studiju” braucu (te varu piebilst, ka mēs abas ar Inesi mēdzam atcerēties mūsu pirmo tikšanos viņas Jūrmalas mājiņas viesistabā pašos, pašos studijas pirmsākumos. Viņa vēl nebija pazīstama, nebija uzrakstījusi nevienu grāmatu, taču mana dvēsele jau no pirmā smaida zināja, ka esmu satikusi savu skolotāju).

...
Komentāri (0)  |  2015-06-25 21:42  |  Skatīts: 736x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Atmiņas no Krimas, Siņeļņikova semināriem


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: TOMS PRISJOLKOVS

 Pagājuši vairāki gadi, kā kopā ar Inesi atgriezāmies no Krimas, V.Siņeļņikova semināriem. Šai laikā notikušas lielas pārmaiņas politiskajā stāvoklī, un man ir liels prieks, ka paspējām ielēkt pēdējā vagonā... .

Tai laikā mēs braucām vairāk intereses pēc, tādā kā pieredzes apmaiņas braucienā, savienojumā ar jauniem iespaidiem, ekskursiju.

Tagad neiedziļināšos visos labumos, kurus ieguvām no dabas, cilvēkiem, organizatoriskās struktūras. Šoreiz nedaudz apstāšos pie tā, ko ieguvām semināros, nodarbībās.

Teorija un praktika tika dota lielos daudzumos. Tai brīdī visu varēja tvert, sākotnēji saprast un iet tālāk. Kaut kas sakārtojās galvās uzreiz,

...
Komentāri (0)  |  2015-05-30 15:40  |  Skatīts: 787x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Aisberga neredzamā daļa


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA LĪVZINIECE

 Protams, es vairs neatceros, kad un kādos apstākļos pirmo reizi uzzināju par zemapziņas eksistenci. Varbūt tas bija universitātē kādā filozofijas vai psiholoģijas lekcijā; varbūt, jau no bērnības būdama grāmatu tārps, pati kur izlasīju. Un tam jau arī nav nozīmes. Nozīme ir tam, ka turpmākos divdesmit gadus tā īsti nopietni par šo lietu neaizdomājos. Nē, meloju. Domāju gan, un lasīju ar, tikai – nesapratu...

Pirmkārt, jau pati iespēja vien, ka 90 procentus no visa, kas norisinās manā dzīvē, varētu regulēt KAUT KAS, ko nevaru ietekmēt, šķita biedējoša un absolūti nepieņemama. Kad pirmo reizi kādā publikācijā ieraudzīju slaveno aisberga (simboliski – cilvēka apziņas) attēlu, kurā tikai viena desmitā daļa atvēlēta prātam un deviņas desmitdaļas – zemapziņai, tiešām biju šokā. Kā tad tā? Visam taču ir jābūt loģiskam, konkrētam, ar prātu formulējamam skaidrojumam! Jo tikai tad, ja aizrokamies līdz problēmas saknei, varam izstrādāt rīcības programmu un rīkoties!

...
Komentāri (1)  |  2015-05-30 00:03  |  Skatīts: 1347x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Atdzimšana


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: EVITA EGLĪTE

 Šis stāsts ir veltījums Sievietēm.

Īpaši tām Sievietēm, kuras gatavojas dzemdībām un arī Tev, kas ļoti vēlas bērniņu, bet auglīši gaidību laikā izvēlas aiziet.

Šis stāsts būs ļoti personisks, ļoti intīms. Tomēr jau tad, kad biju pašā procesa sākumā, zināju, ka par to runāšu ļoti skaļi.

Kāpēc?

Tāpēc, ka ārsti, savu iemeslu dēļ, šo to noklusē, nedodot sievietei iespēju pašai izvēlēties... Zaudētāja, ļoti liela zaudētāja, šajā ir sieviete.

Pirms sāc lasīt, vēlos Tev teikt, ka šis nav skumjš vai traģisks stāsts. Tieši otrādi – šis ir viens no skaistākajiem, svētīgākajiem manas šīs dzīves mirkļiem. Esmu bezgala pateicīga, ka viss notika tieši tā, kā notika. Esmu pateicīga, ka man blakus bija īstie cilvēki un spēki.

...
Komentāri (6)  |  2015-04-24 19:34  |  Skatīts: 2484x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Karaliska maltīte


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA ARĀJA

 Es jau no marta sākuma, staigājot pa mežiem un pļavām, kā tāds runcis uz pelītēm pētīju, kad parādīsies pirmie zaļumiņi. Esmu nobaudījusi visādas lietas – sākot ar zaķskābenēm un beidzot ar dažādiem pumpuriem. Lielākoties pat nezinu, kas tas par koku, jo vēl kailus daudzus nepazīstu! Protams, daru to pa drusciņai, bet vēlme pēc kaut kā svaiga un spēcinoša ir milzīga. Laikam tik ļoti mana dvēsele vēlas stiprināt ķermeni, kurā dzīvo!

Galīgi neesmu zāļu sieva un daudzus gadus, dzīvojot kā pilsētniece, biju aizmirsusi šo savu vilkmi. Tagad atceros, ka bērnībā ēdām gan balto nātrīšu medu, gan jocīgas saknes, kuru nosaukumu joprojām nezinu. Laikam tā rīkojos arī pastaigās ar savu mazmeitiņu, jo jau pagājušo pavasari vedekliņa teica, ka pastaigājoties mazā plūc visas lapas pēc kārtas un bāž mutītē, jo Mimī tā darot. Toreiz vēl divgadīgajai mazmeitiņai neskaidroju, kas ir kas, tik noplūcu kādu lapiņu vai ziediņu un teicu – pagaršo šo! Šogad abas kopā mācīsimies, kas dabā vērtīgs.

...
Komentāri (2)  |  2015-04-01 22:20  |  Skatīts: 1651x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Piedzimt no jauna


autors: DACE LIEKSNE
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Dzīvība ir iespēja. Iespēja pamosties, saredzēt, sajust, apjaust un ieraudzīt, tā pa īstam un līdz galam dziļi un patiesi.

Dabā ir sācies atmodas laiks, putni, koki, cilvēki ļaujas šim brīnišķīgajam laikam, kas patiesībā, katram no mums var nest ko pavisam citu un atšķirīgu.

Vai esi reiz domājusi, ka pavasaris ir tas laiks, lai Tu un es, -katra no mums un visas kopā radītu ko jaunu un pavisam neiepazītu līdz galam, -radītu iespēju būt atkal laimīgām, priecīgām, starojošām un tādām, kādas mēs patiesībā esam katra no mums un visas kopā-mīlestības, siltuma un neizsakāma mīļuma iemiesojums.

Pavasaris ir tas laiks, kad katra no mums sajūtam vēlmi pēc kaut kā dzīva, neierasta, kaut kā tāda, kas sniedz jaunas un līdz šim nebijušas sajūtas.

...
Komentāri (0)  |  2015-03-17 19:30  |  Skatīts: 837x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.