Gaisma bez robežām


sadaļa:CITU AUTORU RAKSTI
autors: INESE MILLERE

 Mēs dzīvojam ļoti piesātinātā un skaistā laikā, kad mainās Zeme un līdz ar to maināmies arī mēs. Ar Zemi mēs esam tik cieši saistīti, ka tas viss, kas notiek ar viņu, atbalsojas gan mūsu fiziskajos ķermeņos, gan apziņā. Un tāpat ir ar Zemi – kas notiek mūsos, to sajūt viņa. Šie procesi atstāj ļoti spēcīgu iespaidu – vienalga, vai mēs to gribam, vai negribam.

Viss vecais aiziet – smagās enerģijas, ierobežotā domāšana, ieradumi, vecie uzskati. Ne vienmēr tas notiek viegli un patīkami, vismaz mums tā liekas, it sevišķi, ja cenšamies noturēt to, kas jāatlaiž. Lai šīs globālās pārmaiņas būtu pēc iespējas vieglāk pārdzīvot, ir jāmaina attieksme pret notiekošo.

Cilvēku apziņas veras un arvien vairāk un vairāk Gaismas ienāk cilvēku pasaulē. Tai atsaucas viss. Mēs sākam Redzēt, Dzirdēt un Apzināties savas dzīves patieso nozīmi, dzīves īsto uzdevumu. Rodas apjausma, ka visam, kas ar mums notiek, ir sava nozīme, ka visu, ko piedzīvojam, mēs radam paši.
...
Komentāri (1)  |  2013-05-24 22:37  |  Skatīts: 1777x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ceļojums pretī sev ar autentisko kustību


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: DACE KRAVALE

 Dažkārt visgrūtākais ceļš ir nevis pretī otram, bet pretī pašam sev. Tas var prasīt dienas, mēnešus, gadus un tik un tā var likties, ka mēs nekad neizzināsim sevi visu, kāda daļa mūsu esības vienmēr paliek noslēpumā.

Autentiskā kustība man parādīja pašai sevi – tā atvēra durvis, izgaismoja ceļu, pa kuru sāk plūst visaptveroša cilvēkmīlestība. Jo mēs visas zinām, ka jāsāk ar sevi, jāmīl sevi, tad varēsim mīlēt citus, bet nereti ikdienas dzīvē šo apņemšanos ir grūti īstenot.
 
Esot kustību pieredzē pienāk mirklis, kad nonākam kontaktā ar savu patieso/augstāko jeb dziļāko būtību. Brīdī kad apkārtējie trokšņi ir noslāpēti, dzirdami tikai paša sirdspuksti, jūtamas vibrācijas, ko tie rada, tiek izdzīvotas un sajustas aizmirstas sāpes, seni aizvainojumi, noklusētas gaidas, cerības un ilgas. Pārņem sajūta, ka viss, kas ir mūsos no dzimšanas un vēl ilgi pirms tās, top daudz skaidrāks, jo ir sajūtams gluži vai fiziski. Šajā brīdī var sākties ceļš pretī sev, ceļš uz ieklausīšanos sevī un iespēja atvērt sevī mīlestības vārtus.
...
Komentāri (1)  |  2013-05-14 17:33  |  Skatīts: 1754x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Baltās un melnās svītras


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: DAINA ROZENBERGA

 Cik ātri iet laiks, nu jau esam iekāpuši Aprīlī, pavasara Saulgrieži aiz muguras. Brīnišķīgākais, ka saule silda degunu un ir absolūti skaidrs, ka daba jau mostās, putni vītero kā aptrakuši, jo viņi jūt – pavasaris jau ir klāt! :)


Man ši pēdējais mēnesis ir bijis tik ļoti krāsains, kā Lieldienu ola. Tik ļoti emocijām, sajūtām un pārdomām bagāts, jā, arī pārsteigumu netrūka. Šodien, skatoties uz šīm pēdējām 4 nedēļām, saku milzīgu PALDIES. Par arvien jaunām mācībām, sapratni, lai varētu iet uz priekšu un arvien darīt šo pasauli gaišāku!

Pa šo pēdējo mēnesi biju nonākusi tādā dvēseles stāvoklī, kādā nebiju bijusi kopš nonākšanas
...
Komentāri (22)  |  2013-04-04 22:38  |  Skatīts: 5876x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vai jūti PAVASARI?


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: DAINA ROZENBERGA

Sveika ziema! Nesteidzies lūdzu nesteidzies - ej projām lēni
izkaisot baltumu tā lai es pagūstu domāt jautāt meklēt atbildes
vērot cik ledus pāri ezeriem bīstams un izprast
ka ne tik daudz acis -
vairāk sirds sāk ilgoties mirkļu kad skatiens satiek debesīs putnus -
es gaidu tos atkal virs galvas
gaidu cīruļus atgriežamies... bet tomēr ziema
 
arī tevi es mīlu un tāpēc ej lēni
ej lēni un nesteidzoties
...
Komentāri (2)  |  2013-03-04 17:16  |  Skatīts: 3018x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Dialogs - attiecību valoda


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: DACE MEIJA


 ..un mīlestības valoda. Kāpēc? Tāpēc, ka mīlestības valoda ir balstīta uz cieņu, patiesumu un pieņemšanu. Tieši to māca DIALOGS.

Tev nevajag ticību, lai varētu lidot, tev vajag saprast, kā jālido! (citāts no grāmatas „Kaija vārdā Džonatans Livingstons” R.Bahs) Šis citāts, vai atziņa bija kā stimuls manām mācībām.

Dzirdētas frāzes?
Sāc sevi mīlēt... Notici sev! Pieņem cilvēkus kādi tie ir.

Skan labi, bet kā to izdarīt? Kā pārstāt dusmoties, ja otrs nedara, kā vēlos? Kā iemācīties piedot sev?  Ko darīt, ja sevis žēl, ja asaras tek aumaļām redzot kārtējo romantisko kino? Cik rītus stāvēt pie spoguļa un ieskaidrot sev, kā es sevi mīlu?
...
Komentāri (1)  |  2013-03-01 17:09  |  Skatīts: 1828x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Dari un redzi, ka sanāk!


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: DAINA ROZENBERGA

 Jau veselu nedēļu nēsāju un audzēju sevī teikumu, ko dzirdēju Inesītes vadītajā seminārā „Motivācija un iedvesma” – DARU UN REDZU, KA VARU! :)


Šo teikumu ieviešot savā ikdienā, saprotu, ka tā jau ir puse no uzvaras, iedrošinājums, pamudinājums, rodas interese.

Piefiksēju, ka es diezgan bieži nodomāju – cik skaisti auskari, es arī tādus varētu pamēģināt izveidot... Cik interesanti kāds izveidojis auduma ziedu, vai man arī tāds varētu sanākt... Cik laba recepte, jāpagatavo... Un tā rindām tādu pārdomu, BET, vai darbība seko? Ļoti retos gadījumos... Kāpēc? Jo sabīstos, nemēģinu, atrunājos utt.

Cilvēks bieži izvēlas pajūsmot par kāda cita veikumu varbūt pat uzlūkot ar „balto” skaudību, vēl padomā „ja es tā varētu”, bet reāli daudz ko nemaz nepamēģina... Vai esi domājusi par sevi, kāpēc tā? Es domāju, ļoti apzināti tieši šo pēdējo nedēļu.
...
Komentāri (9)  |  2013-02-20 15:25  |  Skatīts: 3535x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kas tas ir - retrīts?


sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: TIJA KAZĀKA

 Paša jēdziena „retrīts” skaidrojums meklējams angļu valodā, kur starp daudzajiem tulkojumiem atrodami arī tādi vārdi kā - patvērums, atkāpšanās, vienatne.

No kā gan mūsdienu cilvēkam būtu jāatkāpjas, ja viņš ikdienā nepārtraukti ir tendēts uz virzību, uz sasniegumiem un mērķiem? Ja viņš nepārtraukti tiek mudināts iegūt arvien jaunu un jaunu informāciju, dibināt arvien jaunus un arvien „izdevīgākus” kontaktus?

Atkāpšanās, atteikšanās, paiešana malā, izkāpšana no skrejošā vilciena šeit saprotama kā garīga prakse, caur kuru ejot cilvēks nonāk pie dziļas atziņas, ka tieši vēršanās iekšup – sevī, ka tieši nesteigšanās „līdzi” un „pakaļ”, ir miera, veselības un labsajūtas piepildītas dzīves pamats.

...
Komentāri (3)  |  2013-01-24 20:52  |  Skatīts: 2874x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kā ir ar laiku?


sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: DAINA ROZENBERGA

 Es jau kādā no iepriekšējiem rakstiņiem minēju, ka man šis gads ir sācies ļoti interesanti. Jau tagad tas ir ienesis vērā ņemamas pārmaiņas manā ikdienā. :)

Vai parunāsim par laiku? Ne tādā netveramā un filozofiskā formā, bet ļoti reāli – ar to, kā pavadām savu ikdienu... :)

Šī saruna veltīta vairāk tiem, kas savu laiku pilnībā plāno paši – proti, ikdiena nav aizņemta ļoti konkrēti no 9 līdz 6 darbavietā.

Es salīdzinoši ilgu laiku – kādus 8 gadus (kopš augstskolas beigšanas) 8 stundas savas dienas pavadīju darbā – birojā pie datora ar konkrētiem uzdevumiem. Nu ir pagājis nedaudz vairāk kā gads, kopš mana nodarbošanās ir Pavasara studija, kas manam ikdienas ritējumam piedeva pilnīgi citu izkārtojumu. Lielāko daļu savu dienu strādāju no mājām, semināri ir vai nu darba dienu vakaros, vai brīvdienās, tātad no brīža, kad pieceļos, un pavadu vīru darba gaitās līdz tam kad vīrs atgriežas mājās, es esmu pati ar sevi un visu savu dienu! :)

Es jau ļoti sen sapņoju par šādu ikdienu, kad pati nosaku, cik daudz strādāju, cik daudz atpūšos, cik veltu mājai, cik jebkam citam... Kā tagad atceros, savu sajūtu īsi pirms darba gaitu izbeigšanas iepriekšējā darbavietā, likās tik daudz izdarīšu, tik gara diena, tāda brīvība!

...
Komentāri (32)  |  2013-01-16 18:12  |  Skatīts: 4069x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Tici un notiks...


sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: DAINA ROZENBERGA

 Sveika, šajā baltajā laikā...

Es ziemu izjūtu ar visām savām maņām. Ik mirkli saku tai paldies... Par ko? Par aukstumu, kas sasaldē, par sniegu, kas ļauj atpūsties, par skaistumu, kas veldzē manu sirdi, par mieru, ko tā ienes dabā...

Zini, par ko es domāju, par mūsu ticību tam, ka pēc ziemas nāks pavasaris, pēc pavasara vasara, tad rudens un tad jau atkal ziema... Mēs ticam, nešaubāmies, ka tiešām tā arī būs. Kāds būs gadalaika raksturs, to mēs nevaram zināt un ļoti tam ļaujamies, pieņemam, negrasāmies kontrolēt... :)

Un lūk, šis ievads ļoti rezonē manī ar tēmu, par ko šodien vēlos ar Tevi parunāt. Pēdējās dienās vairāki cilvēki man jautā – „kāpēc man pozitīvā domāšana, laimes terapija nestrādā?”. Zini, kāda ir mana atbilde – pozitīvā domāšana strādā VISIEM bez izņēmuma – 100%. Nav neviena cilvēka, kurš būtu nācis šai pasaulē apdalīts. Šis brīnums ir iedots mums katram. Bet zini, kāda ir galvenā atšķirība starp cilvēkiem, kam laimes terapija darbojas un tiem, kam ne – TICĪBA. Cilvēks, kurš saka, ka šīs visas lietas viņam nestrādā, tikai un vienīgi pats sev var pajautāt – „kam es neticu?”, „kas manī rada šaubas?”,” no kā es baidos?”.
...
Komentāri (2)  |  2013-01-16 16:51  |  Skatīts: 2412x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Skaistkalnes iedvesma – ticība un reliģija


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: MARIJA ZELTIŅA

 Ar vārdu ticība domājam par Dievu. Ar vārdu reliģija, jau iedomājamies par rituāliem un uzskatiem ticībā. Kādu no mums rituāli piesaista, bet citus atbaida. Savienošanās ar dievišķo, ticība Dievam  neprasa būt kādā reliģijā, bet būšana kopā ar ticīgiem mūs spēcina,  baznīcā vai reliģiskā kopienā mēs savienojamies vibrāciju līmenī.

Kopš bērnības ar vecmammu, vēlāk arī mammu gāju uz katoļu baznīcu, nevarēju izprast, kāpēc jālūdzas uz krustā pakārtu cilvēku – kaut kā nepatīkami, vardarbīgi tas likās, nesakarīgi. Visu dzīvi man tas ir nepieņemams atribūts gan baznīcā, gan citur. Tā es vienmēr esmu ticējusi Dievam un vienmēr esmu gājusi baznīcā, tomēr iedziļinoties vēdu zinībās, sāka atklāties likumsakarības un izpratne, kā veidojusies reliģija. Protams, arī agrāk bija skaidrība, ka visām reliģijām pamatā ir viens un tas pats – tikumība un mīlestība, tomēr vēdas padarīja visu daudz skaidrāku.

...
Komentāri (0)  |  2012-12-03 19:24  |  Skatīts: 1745x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.