Ceļojums pretī sev ar autentisko kustību


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: DACE KRAVALE

 Dažkārt visgrūtākais ceļš ir nevis pretī otram, bet pretī pašam sev. Tas var prasīt dienas, mēnešus, gadus un tik un tā var likties, ka mēs nekad neizzināsim sevi visu, kāda daļa mūsu esības vienmēr paliek noslēpumā.

Autentiskā kustība man parādīja pašai sevi – tā atvēra durvis, izgaismoja ceļu, pa kuru sāk plūst visaptveroša cilvēkmīlestība. Jo mēs visas zinām, ka jāsāk ar sevi, jāmīl sevi, tad varēsim mīlēt citus, bet nereti ikdienas dzīvē šo apņemšanos ir grūti īstenot.
 
Esot kustību pieredzē pienāk mirklis, kad nonākam kontaktā ar savu patieso/augstāko jeb dziļāko būtību. Brīdī kad apkārtējie trokšņi ir noslāpēti, dzirdami tikai paša sirdspuksti, jūtamas vibrācijas, ko tie rada, tiek izdzīvotas un sajustas aizmirstas sāpes, seni aizvainojumi, noklusētas gaidas, cerības un ilgas. Pārņem sajūta, ka viss, kas ir mūsos no dzimšanas un vēl ilgi pirms tās, top daudz skaidrāks, jo ir sajūtams gluži vai fiziski. Šajā brīdī var sākties ceļš pretī sev, ceļš uz ieklausīšanos sevī un iespēja atvērt sevī mīlestības vārtus.
 
Piedzīvojot autentiskās kustības pieredzi nereti pārņem sajūta, ka mēs ceļojam laikā, laika nogrieznī starp šo brīdi, nākotni un pagātni – bērnību. Tāpēc mana galvenā atziņa pēc semināriem ir – ļaut katram atrasties savā attīstības ceļa posmā, mācoties sadzirdēt savu sirds balsi, būt līdzās, nepieciešamības gadījumā izgaismojot esošo situāciju un priekšā esošo ceļu, taču nedotot līdzi „pauniņā” ne padomus, ne ieteikumus, tikai mīlestību. Jo  ar mīlestības spēku katrs no mums spēj droši doties uz priekšu.
 
Mans aicinājums ir - ļaujiet sev vienkārši „būt” šajā brīdī savā ķermenī, sajūtiet savu pulsu, sirds pukstus, elpu, ar pateicību par to, ka esat radīti tik pilnīgi, ar pateicību savam ķermenim par to, ko tas jūsu labā dara. Un izbaudiet savienošanos ar savu patieso būtību.
 
 
Dace Kravale, 2013. gada maijā
Komentāri (1)  |  2013-05-14 17:33  |  Skatīts: 1750x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
inese - 2013-05-16 16:27
Meitenes, es šo esmu pie Daces izgājusi. Tā ir vienreizēja pieredze.
Varētu teikt, kas līdzīgs meditācijai, tikai vēl dziļāk, savādāk, izjustāk.
Un noteikti noder visiem tiem, ka svēl nav sākuši meditēt un grib iemācīties atvērties - sajust un saprast sevi un pasauli.


Atpakaļ