Kad «The Secret» nestrādā


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: IRINA DOBROVOĻSKAJA

Es zinu noteikti, ka katrs no mums ir nācis šajā pasaulē ar savu konkrēto misiju. Ja Tu esi, tātad tas kādam ir vajadzīgs. Kā zināms – Dievs nespēlējas ar Visumu.

Ir atlicis tikai atrast ceļu pie Sevis. To izdarīt ir viegli un tajā pat laikā ļoti grūti, bet tas ir iespējams – ir tikai jāgrib!

Es bieži uzdevu sev jautājumu, kāpēc dažiem veiksme pati nāk rokās, bet dažiem, lai kā viņi censtos, nekādi neizdodās atrast savu vietu zem Saules. Kāpēc metodes filmā «The Secret», kā arī Ineses „Laimes terapija” vienlīdz labi visiem nestrādā? Tu laikam brīnīsies, ja teikšu, ka abas šīs metodes VIENMĒR strādā. Kur tad ir problēma?

...
Komentāri (44)  |  2012-06-13 22:58  |  Skatīts: 12363x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Mīl, nemīl, mīl...


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: ANITA BUZJUKA

Mēs visi zinām šo spēli, kad ņemam margrietiņu un, plēšot nost ziedlapiņas, mēģinām noskaidrot, vai mūs kāds mīl, vai nemīl. Bet kā tad zināt patiesi, vai mūs mīl vai nemīl, vai mēs paši sevi mīlam vai nemīlam, un ko vispār nozīmē – mīlēt sevi?

Ļoti daudz šobrīd tiek runāts par to, ka sevi ir jāmīl, viss sākas ar sevis mīlēšanu, bet ko tad tas īsti nozīmē? Manuprāt, lai patiesi sevi iemīlētu, pirmkārt, ir jāļauj sev būt tam, kas patiesībā esi, darīt to, kas sagādā prieku, būt starp tiem, ar kuriem ir labi, uzdrīkstēties mainīt savu dzīvi, atļauties pieņemt dzīves piedāvātās iespējas, nevienam neizdabāt, nesatraukties par to, ko citi padomās, svarīgi ir tas, ko pats jūti. Katram no mums svarīgākais cilvēks pasaulē ir viņš pats. Mēs katrs sev esam centrs, ap kuru viss notiek. Viss sākas ar mums pašiem. Tas ir mūsu Visums, tā ir mūsu dzīve. Tieši tāpēc, lai mēs veidotu laimīgu dzīvi, mums ir jābūt labās attiecībās pašiem ar sevi, jāļauj sev būt...

...
Komentāri (32)  |  2012-06-13 17:32  |  Skatīts: 6499x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kā atrast savu misiju?


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: IRINA DOBROVOĻSKAJA

Jautājums par dzīves misiju pašlaik ir ļoti aktuāls daudziem cilvēkiem (vismaz daudziem maniem draugiem un paziņām). Šo jautājumu es uzskatu par vienu no svarīgākajiem jautājumiem katra cilvēka dzīvē, kaut vai tikai tāpēc, ka darbā mēs pavadam kā minimums pusi no sava dienas laika.

Diemžēl, tikai nedaudziem ir izdevies jau agrā jaunībā izvēlēties savu sapņu profesiju. Daži ir izvēlējušies augstskolu vecāku iespaidā, dažu izvēle bija atkarīga no augstskolas vai fakultātes prestiža, savukārt daži savu nepareizo izvēli bija sapratuši jau pirmajos studiju mēnešos, taču nepietika drosmes izņemt dokumentus, nomainīt augstskolu,

...
Komentāri (3)  |  2012-06-09 18:50  |  Skatīts: 3369x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Minci, piedod...


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: SARMĪTE GRASE

Notikums, kurš rosināja mani uz šīm pārdomām ir bēdīgs un ļoti nepatīkams.

Rīta pusē braucu uz darbu. Iela pilna, visi steidzas. Mašīnu plūsma blīva. Es klausos mūziku, vēroju apkārtni un mazliet nervozēju jo brauciens nav tik raits kā gribētos. Man ļoti nepatīk kavēt.

...
Komentāri (3)  |  2012-06-07 21:26  |  Skatīts: 2557x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


TU vari ļoti daudz


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: IRINA DOBROVOĻSKA

Dažreiz grūtajos brīžos mēs domājam, ka no mums pašiem nekas nav atkarīgs. Viss notiek it kā pats no sevis – vai runa iet par reformām un procesiem valsts mērogā, vai ekonomisko situāciju, bezpajumtniekiem, nelabvēlīgām ģimenēm, pamestiem bērniem... tā Jūs turpiniet domāt, cik mazi un nenozīmīgi esiet, lai to visu varētu izmainīt. Bieži vien cilvēki saka: Nu ko es varu, esmu taču parasts cilvēks”.

Bez šaubām, ir lietas, kuras mēs nevaram ietekmēt, piemēram, laika apstākļi, gadalaiku maiņa, laika plūsma, vecums utt. Bet, kā zināms, nav sliktu laika apstākļu - ir nepiemērots apģērbs. Kas attiecās uz laiku, tad parastajiem cilvēkiem laika ir tik pat daudz cik prezidentiem un milionāriem. Vecums? Piekrītu, ka mēs nevaram pilnībā izvairīties no vecuma ietekmes uz mūsu ārējo izskatu, bet izmaiņas skars tikai mūsu ķermeni. Taču, ja apzinies, ka mūsu dvēsele ir nemirstīga un tai nav vecuma, no ta iegūst arī ķermenis. Vai esi pamanījusi, ka daudziem cilvēkiem gados it kā nebūtu vecuma, viņu acis spīd, viņi ir spēka un enerģijas pilni. Viņi ļoti mīl dzīvi un dzīve atbild viņiem ar to pašu, un vecums atkāpjās...

...
Komentāri (11)  |  2012-06-07 17:04  |  Skatīts: 3967x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Nedaudz par tīrību


sadaļa: LEKTORI RAKSTA
Аutors: Irina Dobrovoļska

 Sveicināta Mīļā!

Mūsu sarunas es gribētu sākt ar sarunu par tīrību. Pavasara studijas mājas lapā šī ir viena no pamattēmām. Praktiski visi raksti ir veltīti tīrībai - kā iekšējai, tā arī ārējai. Kā teica pazīstams klasiķis: „Cilvēkā visam jābūt brīnišķīgam".

Pirms sāksim mūsu sarunu,  es gribu Tev pavaicāt: kā Tu sāc savu rītu? Ko Tu dari uzreiz pēc pamošanas?

Es parasti sāku savu dienu ar tualetes istabas apmeklējumu. Šī telpa mūsu dzīvoklī ir apvienota ar vannas istabu.  Zinu, ka tas nav saskaņā ar fen-šui, bet es tieši tādu vienmēr esmu gribējusi  to redzēt.  Šī ir viena no manām vismīļākām vietām mājās.  Tur ir ļoti mājīgi, tur ir viss nepieciešamais. Nepieciešamais kam? Lielākoties - attīrīšanai un atbrīvošanai no visa liekā. Un, protams, relaksācijai!
...
Komentāri (12)  |  2012-06-03 17:52  |  Skatīts: 4377x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Saimniece tā teica...


sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: SARMĪTE GRASE

 Ir skaistākais gadalaiks, visapkārt viss zied un smaržo.  Bet ir arī lietas, kuras traucē to visu uztvert.

Pamostos no rīta kakls sāp, acis asaro, deguns ciet. Nekāda prieka, nekādu smaržu, staigāju šņaukājos, klepoju  un žēloju sevi.

Uz galda stāv liela vāze ar ceriņiem un blakus vēl viena ar maijpuķītēm. Varu tikai iedomāties, cik skaisti tas viss smaržo, bet es to nesajūtu, manam degunam nav laika to sajust, viņam jātek. Tad vēl parādījās temperatūra, nu jau esmu  slima. Ģimene ik pa laikam apjautājas, kā jūtos, žēlo mani. Nepatīkami, stulbi...  dusmas - tik nepiemērotā laikā, tā negribas slimot, žēl. Ieritinos gultiņā, tagad drusciņ jāpaslimo, jāpažēlo sevi. Bet grūti, karsti, ārā spīd saulīte. 

Un tad es izlēmu - šito man nevajag.  Izlēmu būt vesela.  Lielā karote ar dabīgo antibiotiku. To man iemācīja kaimiņu tantīte, kad manas meitas bija mazas un reizēm slimoja.  Sīki sasmalcinu ķiploka daiviņu un uzdzerot daudz ūdens, noriju to. Ķiplokos ir ļoti daudz fitoncīdu, kuri palīdz organismam uzveikt vīrusus un nevajadzīgās baktērijas.  Ķiploks ir stiprāks par antibotikām, tā viņa man mācīja. Kad tos norij sīki sasmalcinātus nesakožļājot, nav arī nepatīkamās garšas mutē.  
...
Komentāri (9)  |  2012-05-28 23:27  |  Skatīts: 3825x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par vārdiem, ko lietojam ikdienā


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DZINTRA ČEVERE

„Ak Dievs”, „Paldies Dievam”, „Nedod Dievs”, „Dod Dievs”, „Dievs pasarg’ ”, „No Tavas mutes Dieva ausī”… Cik šķietami vienkāršas, ikdienā lietojamas frāzes. Šodien gribu parunāt par to, cik apzināti vai neapzināti mēs tās lietojam. Vai Tu bieži piedomā, pie savām sajūtām un emocionālā fona, kad tās izrunā?

Atceros, kad pirms vairākiem gadiem, kad gāju svētdienas skolā mācītājs jautāja, vai Jūs ikdienā izrunājat Dieva vārdu? Mēs bērni mazliet samulsām, jo likās, ka nē, laikam neizrunājam viss. Bet tad viņš saka, vai Jums pazīstamas frāzes  

...
Komentāri (4)  |  2012-05-26 17:35  |  Skatīts: 3412x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Mūsu vibrācija


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBEGRA

Es pēdējā laikā ļoti izjūtu iekšēju transformāciju. Pārmaiņas notiek, man pašai nemaz „neplānojot”. Viens no lieliem stūrakmeņiem manām šībrīža sajūtām ir tas, ka esmu uzsākusi jogas iesācēju kursu pie Tijas (www.tija-yoga.1s.lv) , kas ir absolūts apziņas plešanas līdzeklis. Šī ir mana pirmā pieredze ar jogu, bet pateicoties Pavasara studijai, semināriem, preksei, es izjūtu cik dziļi manī ieplūst jogas enerģija... vai arī, cik ļoti dziļas dzīles tā manī atver...

Otrs stūrakmens viennozīmīgi ir izlasītā grāmatiņa – Rumāņu puisīša vēstījums par Inuakiem un mūsu mīļo Zemi. Kad izlasīju to mazo (40 lpp.) brošūriņu, jutos kā lielā pārdomu mākonī ietīta, nevarēju saprast, vai šī grāmata mani „uzrunāja”, vai nē, vai ticu katram vārdam, vai uzskatu to par fantastikas stāstu...

...
Komentāri (17)  |  2012-05-07 17:49  |  Skatīts: 5108x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vīrietis un sieviete, tas nav nejauši


sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: ANITA BUZJUKA
Dievs mūs ir radījis kā vīrieti un sievieti. Mēs bieži vien par to neaizdomājamies, ka tas nav nejauši! Mēs esam radīti viens otram, un tieši caur to, mums ir jāiepazīst sevi un pasauli, sevi kā vīrieti un sievieti. Mums ir jāveido attiecības, tā ir pati dzīve, tāda ir bijusi Dieva griba. Tieši šīs attiecības ir svarīgākās mūsu dzīvē, ar tām viss sākas. Mūsu uzdevums ir izveidot pēc iespējas draudzīgākas, mīlošākas, uz mūsu izaugsmi vērstas attiecības, kļūt kā sievietēm arvien sievišķīgākām, un kā vīriešiem - vīrišķīgākiem. Nav svarīgi, cik veiksmīga sieviete ir biznesā, sabiedrībā, viņa nevar būt patiesi laimīga, ja blakus nav īstais, vienīgais, vislabākais, domāju, ka tas pats attiecas arī uz vīriešiem. Reiz kāds ir teicis, ka „sieviete šeit uz Zemes ir nākusi, lai mīlētu vīrieti". Tie nav tikai vārdi, tajos ir dziļa jēga. Pateicoties sievietei, vīrietis spēj pilnveidoties, kļūt arvien viedāks un stiprāks, bez sievietes mīlestības vīrietis nevar ''pacelties spārnos''. Tieši sieviete ir tā, kura piešķir dzīvei garšu un krāsu, palīdz ieraudzīt un izjust dzīves skaistumu, iedvesmo vīrieti lieliem darbiem. Sievišķība dara brīnumus, tajā ir milzīgs spēks.
...
Komentāri (21)  |  2012-04-22 20:21  |  Skatīts: 5797x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.