Laime ir visu lietu kārtība


autors: SANTA LĪVZINIECE
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Vakar man pēkšņi uznāca tāāāda sevis žēlošanas lēkme, ka izslēdzu datoru un dienas vidū ielīdu atpakaļ gultā. Patiesībā tā bija sākusies jau iepriekšējā vakarā, kad „uz sitiena” nebija materializējusies kāda mana ievēlēšanās. Galvā visu laiku skanēja tikai viena doma – „Kāpēc NEKAS nenotiek? Kāpēc dzīve stāv UZ VIETAS?” „Kāpēc Debesu kanceleja manus iesniegumus, sarkaniem atteikuma zīmogiem apštempelētus, tik spītīgi met atpakaļ?” Sajutos Visuma piekrāpta un bez gala apbēdināta, un šo vilšanās sajūtu biju saudzīgi, kā nez kādu dārgumu glabājusi visu nakti un, protams, atstiepusi līdzi arī uz nākamo dienu.

Minūtes piecpadsmit pavārtījos, pat izspiedu kādu asariņu, bet sirds dziļumos tā līdz galam attaisnojumu un leģitīmu teorētisko pamatojumu šādai savai rīcībai tomēr neatradu... Bet arī iemeslu izrausties no gultas un sākt kustēties noformulēt vēl nespēju.

...
Komentāri (3)  |  2015-03-04 23:52  |  Skatīts: 2882x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Brīnišķā satikšanās


autors: TOMS PRISJOLKOVS
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Tas notika jau brīdi pirms īstās dienas. Tā bija diena, kad sēdēju sporta kafejnīcā un komunicēju ar saviem draugiem. Tad kafejnīcā ienāca meitenes, dažas pazinu, viena drauga sieva un vēl, bet mana uzmanība bija piesaistīta burvīgai tumšmatei, kura nez kāpēc uz mūsu pusi pat īsti nepaskatījās. Es viņu vēroju visu laiku, kuru meitenes pavadīja kafejnīcā. Tas bija pirmais klikšķis, vēl neapzināts, bet ļoti spēcīgs. Es attiecībās ar meitenēm galīgi nebiju bikls puišelis, bet tīri pašpārliecināts džeks. Bet tur es jutos maziņš, tāds, kurš nav izaudzis līdz skaistās tumšmates uzmanībai. Visa mana pašpārliecinātība sabruka kā kāršu namiņš.

Mans vakars bija beidzies dalītām jūtām, laime, ka ko tādu redzējis, bēdīgi, ka pats jutos tik mazs. Dziļākajā būtībā es biju vārgs, nespējīgs uzņemties drosmi, lai atklātos. Varbūt tā bija iepriekšējās dzīves pieredze, kura spieda uzlikt bruņas, bailes no patiesām jūtām.

...
Komentāri (0)  |  2015-02-25 19:37  |  Skatīts: 1402x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Ģimene


autors: TOMS PRISJOLKOVS
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Ģimene mūsu dzīvēs nozīmē ļoti daudz. Tā var būt dažādu kombināciju, lielumu, bet viennozīmīgi tā ir struktūra, no kuras daudzējādā ziņā ir atkarīga mūsu dzīve. Kad runājam par plašu ģimeni, tas ir, vecāki, vecvecāki, tantes, onkuļi, brālēni u.t.t., tad ar to domājam par savām saknēm, savu lielo, plašo aizmuguri. Bieži attiecību ziņā plašajā saimē viss notiek dažādi, gan draudzīgi, gan lieliem ķīviņiem. Labi būtu, lai tur viss būtu mierīgi, un vajadzīgos brīžos varētu just saimes spēku.

Šoreiz gribētu vairāk parunāt par mazākām ģimenēm, precīzāk, kur ir vīrs un sieva, ar vai bez bērniem. Dzīves laikā es visu laiku esmu domājis, ka pārsvarā visu par attiecībām zinu. Ejot laikam ievēroju, ka visas manas lielās zināšanas sabrūk kā kāršu namiņš. Iespējams, ka pēc vairākiem gadiem manas šī brīža atziņas arī būs aizgājušas vēsturē uz neatgriešanos. Laikam jau, ka nav vienāds modelis visiem, bet es varu padalīties ar savējo.

...
Komentāri (2)  |  2015-02-22 18:53  |  Skatīts: 2033x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par attiecībām


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: TOMS PRISJOLKOVS

 Nedaudz par attiecībām, par savu otro pusīti, par saderību, par vērtību sistēmu. Mēs savas dzīves laikā, dažādos vecumos izbaudām jūtas, pārdzīvojumus, dažādas attiecību perepētijas. Katrā no vecumiem mums liekas, ka šai brīdī domājam, darām vispareizāk, un tie” jaunākie vēl neko nesaprot, bet vecākie ir par vecu, lai saprastu”.

Gribu teikt, ka taisnība un pareizi ir vienmēr. Katram sava, neatkarīgi no vecuma, materiālā stāvokļa, stāvokļa sabiedrībā. Ja mēs ko darām pozitīvu domu vadīti, tad vienmēr ir pareizi. Ja mēs darām pozitīvu domu vadīti( te ir vienalga vai tas ko darām izdodas vai nē), un jebkuru citu veikumus arī pieņemt caur pozitīvās attieksmes prizmu, tad pasaulē vairojās pozitīvā enerģija. Mēs attiecīgi caur pozitīvo kopējo enerģiju gūstam lādiņu dzīvei.

Tas ir iesākums, tagad par attiecībām. Ejot, caur dzīves līkločiem mēs apbružājamies un gūstam pieredzi. To mums neviens nevar atņemt. Tā iegūtā pieredze veido mūsu vērtību sistēmu. Un pie attiecībām tas ir ļoti svarīgs faktors. Ja cilvēkiem ir vienādas vērtību sistēmas, tad attiecības ir lemtas laimei( arī tad ir problēmas, un dažādas dzīves situācijas). Tad jebkuru lietu risina vienā līmenī. Attiecīgi, ja vērtību sistēmas nav vienādas, tad problēmu risinājumi nav vienādās frekfencēs- un dziļi līdz saknei nemaz nevar visu sakārtot.

...
Komentāri (1)  |  2015-02-17 00:33  |  Skatīts: 1681x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Skarbais skatījums uz dzīvi...


autors: TOMS PRISJOLKOVS
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Mīļie draugi! Savās pārdomās par dzīvi, tās jēgu, notikumiem un to sekām esmu bijis kopā ļoti ilgu laiku. Pēdējie gadi, un pastiprināti tieši pēdējais gads man pagājis visu domājot, analizējot, izvērtējot ar daudz lielāku spēku. Notikumi, kuros es esmu klātesošs, man vairāk un vairāk atver acis uz mūsu dzīves divkosīgo, pat trīs un...kosīgām eksistenci.

Mēs visi, visu gribam un ja var tad pēc iespējas vairāk. Tas ir par mūsu labklājību, emocionālo labsajūtu. Paralēli tam mēs gribam būt ļoti garīgi...

Pēc būtības laimīgs cilvēks, nav atkarīgs no apkārtējo un apkārtnes ietekmes. Cilvēkam, lai viņš būtu laimīgs nav vajadzīgs daudz mantas, uzmanības- viņam ir vajadzīga laime sevī, ar sevi.

Mūsu EGO vispār ir ārpus visiem rāmjiem. Mēs aizvainojamies par visu viscaur, uztverot kā pasaules katastrofas. Apsūdzam un ķengājam citus, kuri neierakstās manos un apkārtējo rāmjos- kuri ir pie visa vainīgi. Tātad tā mūsu uztvere ir tā pareizā, un otrādos jānaglo krustā!

...
Komentāri (2)  |  2015-02-14 23:02  |  Skatīts: 2039x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Sarunas ar Dievu un mana lūgšana


autors: TOMS PRISJOLKOVS
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Mēs dzīvojam savās ikdienas rūpēs, sēžam, skrienam, pārdzīvojam un priecājamies. Reti kad mēs parunājam ar Dievu. Parasti tas notiek pēc kāda veiksmīga, kādas epizodes nobeiguma. Tad mēs pasakām - paldies Dievs, ka palīdzēji! Mēs aizmirstam, ka viss, kas ar mums notiek, ir ar Dieva ziņu. Par Dievu ir jāatceras visu laiku, Viņš arī ir ar mums visu laiku. Tikai Viņš zina kāpēc kaut kam ir jānotiek tieši tā, kā notiek. Man ir dāvātas visas maņas, kuras cilvēks ir paradis uzskatīt par normālām esam. Bet vajadzētu atcerēties, ka mums ir jāmāk priecāties par katru mazumiņu, kas mums ir dots-jāprot visu to novērtēt. Kad bērniņš piedzimst, viņš ir tāds kāds iznāk no mātes miesām, un viņš ir laimīgs.

Tikai augot, vērojot un uzsūcot visu apkārtējo, bērniņš sāk sevi apzināties kā vienu no visa veseluma. Veseluma, kurā visiem jābūt vienādiem. Viss atšķirīgais tiek norādīts kā nelabs esam, kā Dieva neizdarība. Mēs zaimojam Dievu, kad sākam apspriest Viņa rīcības iemeslus. Mēs no Dieva ļoti daudz paģēram, it kā Viņš mums būtu parādā. Mums nav sāta sajūtas, un kad dabūjam vēlamo, tad to uzskatam par pašsaprotamu, un pateikties par to mums neienāk galvā. Jāsaprot, ka tik cik mums vajag, Dievs mums dos.

...
Komentāri (5)  |  2015-02-12 18:49  |  Skatīts: 3014x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Smaids


autors: TOMS PRISJOLKOVS
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Lasot jaukos rakstus un komentārus, ievēroju, ka visus pavada mīļums. Mīļums, pēc kura cilvēki ir izslāpuši. Cilvēki ir noguruši no neapmierinātības, īgnuma un jebkādas citas negatīvas cilvēciskās izpausmes. Vai nav patīkami satikt patiesi smaidošus cilvēkus, ar viņiem komunicēt un arī pašam smaidīt. Tas aizdzen drūmu garastāvokli, drūmas domas.

Daudz tiek runāts un arī mācīts, kā mums pareizi jādara, kā pozitīvi jādomā, kā jāsmaida. Nezin vai mums patiks stīvs smaids, vai otra rīcība, kur jutīsim, ka viss tas ir tikai uzspēlēts un nedabisks.

Daudz patīkamāk būtu komunicēt ar cilvēku, kurš ir skumjš, bet seja ir gaiša un spējīga arī patiesi priecāties. Laikam mums ir paveicies, ka uz Pavasara studijas nometnēm, semināriem, nodarbībām ierodas patiesi gaiši cilvēki, kuri smaida, un smaida patiesi, kuri atļauju smaidam nemeklē kādos priekšrakstos. Ar tādiem cilvēkiem arī veidojas viegla, jauka komunikācija. Cilvēkiem, kuri tavos vārdos nemeklē kādu izlaistu burtu, vai par visām varītēm nemēģina apstrīdēt katru tavu vārdu.

...
Komentāri (2)  |  2015-02-09 18:54  |  Skatīts: 1755x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Sazemēšanās - mazliet iztrakošanās :)


autors: INDRA VISOCKA
sadaļa" CITU AUTORU RAKSTI

 Jau atkal viss sagriezās kājām gaisā... Bet tas taču labi! Un te nāk prātā Ineses Ziņģītes mācība, ka no rīta gultā, vēl nepieceļoties, vajag papurināt kājas un rokas pretī debesīm :) Tad mazliet izskaties kā kukainis, kas apmeties ar kājām gaisā :) Smieklīgi, jautri, ļauj mugurai sapurināties un visādi citādi uzskaņoties dienai:)

Pirmdien Padurē notika seminārs – 1. čakras dziedināšana...  Mums gāja varen labi, neskatoties uz pēkšņo, neierasto un negaidīto lektoru maiņu, kad Ineses vietā semināru vadīja Ineses vīrs Toms un Laila Poriete, kas savulaik pie Ineses izcili apguvusi visu jauno lektoru kursu...

Notiekošais man lika apjaust, cik ļoti ierastais liek atslābt... Man, kā Kuldīgas semināru rīkotājai, vakar nekas negāja pēc plāna. Un tad sapratu, ka tur jau tā “sāls” – iemācīties sazemēties ar centru sevī jebkurā dzīves situācijā. Atslābināties, ļauties, baudīt, pieņemt un vēl samīļot, atlaist un bezgalīgi mīlēt savu pieredzi. Milzu pārsteigums bija lielais meiteņu pieplūdums uz nodarbību, egļu zaru smarža, kas vēl šobrīd piepildījusi visu stāvu un ēku, kurā notika seminārs. To bezgalīgo mīlestību, ko viena otrai un dažiem dalībniekiem-vīriešiem sniedzām un saņēmām. Redzēt šīs mirdzošās sirdis un acis bija kaifīga laime :) Es tiešām no sirds lepojos ar ikvienu, kurš vakar uzsāka sevis izzināšanas un dziedināšanās ceļu. Es pat gribētu teikt - ceļu pie sevis, mājās.

...
Komentāri (0)  |  2015-01-22 20:12  |  Skatīts: 1228x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vitamīnu bumba dvēselei


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA ARĀJA

 Svētki pagājuši, sācies ikdienas ritms. Nolēmu ieskatīties “Pavasara studijas” mājaslapā, lai apskatītu jaunumus. Šoreiz, “smaidot ar aknām”, izgaršoju veco rakstiņu “Piepildījums un gandarījums” (visu rakstu lasi šeit) un kā izcilu saldēdienu nobaudīju meiteņu sajūtu komentārus. Atpazinu arī savējo (patiesībā pat divus) un emociju iespaidā nolēmu padalīties.

Sākšu atkal ar mazu atkāpi. Vienmēr, cik sevi atceros, esmu gribējusi nokļūt nometnē. Pat nezinu, no kurienes manī bija šī vēlme, laikam jau no pusaudžu gadiem, kad dažas pagalma meitenes ik vasaru atgriezās no pionieru nometnes un ar tādu īpašu spīdumu acīs stāstīja par piedzīvoto, jaunām draudzenēm, turklāt daži noslēpumi visām tā nemaz netika atklāti. Pēc tam daudzus gadus biju par to aizmirsusi, līdz sākās “Ievas“ nometnes, un, žurnālā lasot sieviešu sajūsminātos stāstus par piedzīvoto, atkal atguvu iekšējo nemieru. Vairākus gadus pat rakstīju pieteikuma vēstules, bet Dievam vien zināms, kāpēc ne reizes laimīgajā simtniekā neiekļuvu.

...
Komentāri (1)  |  2015-01-08 20:43  |  Skatīts: 1311x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Atteikums, noliegums, pretreakcija un citas „briesmīgi pazemojošas” lietas


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: ALEKSANDRS MANTESS

 Atteikums, noliegums, pretreakcija un citas „briesmīgi pazemojošas” lietas... Saņemt tās ir labi vai slikti? Kā atzīmējis viens no pasaules autoritatīvākajiem motivatoriem – Tonijs Robbinss, visas atbildes ir atkarīgas no mūsu uzdoto jautājumu formas.

Ne velti arī „tautā” ir teiciens – kāds jautājums, tāda atbilde. Muļķis vienmēr atradīs iespēju demonstratīvi pasmieties par „stulbu atbildi”, diemžēl tā arī neaizdomājoties, no kurienes tā tieši priekš viņa ir atnākusi.

Tātad, ja jautājumu formulēsim šādi, mēs ātri vien nonāksim strupceļā. Bet ievadam jau minēšu – saņemt atteikumu ir dabīgi! Tieši tik pat dabīgi kā pilnīgi visu, kas notiek mūsu dzīvē, neskatoties uz to, cik pieņemami vai ne tik mums pašiem tas šķiet. Savukārt, šeit arī slēpjās atbildes būtība – kāda ir mūsu attieksme pret kaut ko? Un kādas sajūtas tas rada? Ja prieku, vai neitrālu attieksmi – viss kārtībā – ejam tālāk!  Bet, ja sāpi, aizvainojumu, vilšanos, vēlmi izvairīties un bēgt (kam iemesls ir viens un tas pats) vai bailes – rokā ir! – esam atraduši šā brīža svarīgāko savas psiholoģijas sastāvdaļu, kura steigšus ir stipri jāsabučo par vēlmi mums izpalīdzēt un jāsaved kārtībā!

...
Komentāri (0)  |  2015-01-08 18:19  |  Skatīts: 1516x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.