Sarunas ar Dievu un mana lūgšana


autors: TOMS PRISJOLKOVS
sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI

 Mēs dzīvojam savās ikdienas rūpēs, sēžam, skrienam, pārdzīvojam un priecājamies. Reti kad mēs parunājam ar Dievu. Parasti tas notiek pēc kāda veiksmīga, kādas epizodes nobeiguma. Tad mēs pasakām - paldies Dievs, ka palīdzēji! Mēs aizmirstam, ka viss, kas ar mums notiek, ir ar Dieva ziņu. Par Dievu ir jāatceras visu laiku, Viņš arī ir ar mums visu laiku. Tikai Viņš zina kāpēc kaut kam ir jānotiek tieši tā, kā notiek. Man ir dāvātas visas maņas, kuras cilvēks ir paradis uzskatīt par normālām esam. Bet vajadzētu atcerēties, ka mums ir jāmāk priecāties par katru mazumiņu, kas mums ir dots-jāprot visu to novērtēt. Kad bērniņš piedzimst, viņš ir tāds kāds iznāk no mātes miesām, un viņš ir laimīgs.

Tikai augot, vērojot un uzsūcot visu apkārtējo, bērniņš sāk sevi apzināties kā vienu no visa veseluma. Veseluma, kurā visiem jābūt vienādiem. Viss atšķirīgais tiek norādīts kā nelabs esam, kā Dieva neizdarība. Mēs zaimojam Dievu, kad sākam apspriest Viņa rīcības iemeslus. Mēs no Dieva ļoti daudz paģēram, it kā Viņš mums būtu parādā. Mums nav sāta sajūtas, un kad dabūjam vēlamo, tad to uzskatam par pašsaprotamu, un pateikties par to mums neienāk galvā. Jāsaprot, ka tik cik mums vajag, Dievs mums dos.

Vajag mācīties pieņemt visu, ko Dievs mums dod. Dod arī atņemot. Dievs ir Lielais skolotājs, un Viņš mūs māca ļoti uzmanīgi. Viņš ir ļoti pacietīgs un vērīgs. Ja mēs kaut ko neredzam, Viņš mums parādīs visu lielākiem burtiem, kamēr mēs sapratīsim. Varbūt tas nav vienas dzīves ietvaros, bet to mēs nezinām. Mums vajag iemācīties kļūt redzīgiem, un Dieva norādes ņemt vērā.

Ir sācies Gaismas laiks, cilvēki kļūst redzīgāki, vērīgāki. Ejot pa gaismas ceļu, mums arī būs dažādi šķēršļi, kurus jāmācās izdzīvot caur mīlestību. Mīlestība ir visa pamatā. Mums jāprot ar mīlestību gan sagaidīt, gan palaist. Tas var notikt jebkurā brīdī, bet mums jābūt atbrīvotiem, ļauties visaptverošajai Dieva mīlestībai. Tas, kas notiek, notiek, priekš mums, nevis pret mums.

Mīlestībā mēs gaidām bērniņu nākšanu pasaulē, ar mīlestību mums jāprot arī pavadīt no šīs pasaules savus tuvos un mīļos cilvēkus. Mēs esam šīs dzīves skolnieki, un kā jau skolnieki, gribam tikt pārcelti nākamajā klasē. Nereti gadās, ka paliekam uz otru gadu, lai apgūtu neapgūtās mācības. Dažreiz tie ir tikai vasaras darbi.

Tā arī ienākot dzīvē, mēs nezinām izpildāmos uzdevumus, varbūt tie ir tikai mācīšanās piedzimt....un aiziet...., lai atkal dzimtu no jauna.

                                                        
Mana lūgšana

Mīļais Dievs. Tu esi gaisma,Tu esi saule, Tu esi ūdens, Tu esi mežs, Tu esi es, Tu esi viss. Paldies, ka esi mūs radījis, un ļauj būt kādai sastāvdaļai Tavā lielajā plānā. Paldies, par katru nākamo elpas vilcienu, ko Tu mums dāvā, paldies par iespēju just ar visām iespējamajām jušanām. Paldies, ka mūsu ir tik daudz, paldies par to vietu, kur Tu mūs esi nolicis, paldies, ka dāvā mums iespēju mīlēt, sāpēt, dzimt un nomirt.

Katrs mēs esam maza skrūvīte, dažāda izmēra, bet visā lielajā mehānismā nepieciešama - kaut uz īsu brīdi. Varbūt šeit uz zemes tas ir zibsnis, citureiz garš mūžs.

Mūsu dvēselēm ir jāmācās, un vienīgi Tu zini kad, kur un cik. Šeit uz zemes dzīvojot, mēs reti kad pasakām Tev, Dievs, paldies. To mēs varbūt sakām, kad mums ir labi, un tad kad vajag palīdzību. Bet mēs Tev arī daudz pārmetam, kad mums liekās, ka Tu esi netaisns. Piedod mums par to, ka esam tik tuvredzīgi.

Dievs, mēs visi Tevi mīlam un ļaujamies Tavai visvarenajai, vismīlošajai vadībai. Viss ir, lai mēs augtu, lai mācītos.

Paldies, paldies, paldies.

Dievs ir visur un vienmēr.

Āmen

 

 

Komentāri (5)  |  2015-02-12 18:49  |  Skatīts: 3020x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
karinchiks - 2015-02-13 01:19
Paldies par rakstiņu,kas liek atgriezties pie sevis.Kad atkal izproti pateicību un ļauj tai iegrimt sevī,tad sāci pateikties par visu,ne vien par lielajām,bet arī par mazajām lietām,,pat par elpu...skaņu,klusumu....
Tad ar laiku,tas kļūst par dzīves veidu...
Mana ikdienas lūgšana...
Maizīte no grauda
Grauds no Gaismas.
Gaisma no Dieva mīlestības.
Lai visi pasaules augļi,kļūst par Gaismu mūsu sirdīs...
Šo pateicību veltu pirms ēdienreizes...Dieviņam


bilbo - 2015-02-13 18:28
Paldies, par rakstu un lūgšanu... :)
Es arī vakar gulēt ejot pateicos Dievam par visu, kas man ir dots, par katru notikumu un mirkli, kas ar mani notiek - tik svētīgi ir tie brīži, kad sajūtam Dieva klātbūtni un izjūtam dziļu mieru un pateicību par visu.

lindar - 2015-02-13 18:50
Paldies ka esat... Paldies, ka esat ar dievu,,ka dievs ir jūsos..un viss ir viens..

inese - 2015-02-14 20:19
O, cik šī ir svarīga tēma. Saistīta ar Apzināšanos. Piekrītu Tomam, ka mēs tik ļoti daudz ko uztveram kā pašu par sevi saprotamu. Un tā pa īstam to novērtējam tikai tad, ja kādu brīdi šīs tik pašsaprotamās lietas mūsu dzīvē nenotiek.

Man šobrīd ir dota fantastiska iespēja izbaudīt nianses un es patiešām esmu pateicīga par putnu skaņām, par svaigu gaisu un katru laimīgi izdzīvotu dienu! Kā uz burvju mājienu ir samazinājies dzīves temps, kas parāda ikdienas skaistumu. Kad skrien pa ātru no mērķa uz mērķi, no darba uz darbu, tad katra diena paiet kā virpulī. Bet, kad apstājas skrējiens, uzzini, ka kaut arī februāris, bet daba jau mostas:)))
Un ak kā patīk to izbaudīt ar milxu pateicību.

illva - 2015-02-15 03:53
Paldies Tom, ka padalijies ar brīnišķīgo lūgšanu!!!

Jā!! Tom!!!..tik interesantu tēmu Tu esi aizskāris!!!...Tik caurspīdīgu....tik jutīgu..Tas, ko Tu saki var izjust, bet nevar izdomāt.....mēs visi esam viens vesels ""Es un Dievs, Dievs un es esam viens"".....un tad šā dievišķā mīlestība ieplūst mūsos...Bet!!!!...līdz tam ir jānonāk, jo kaut kā mēs dzīves laikā pazaudējamies...reiz bērnībā esot esam skrējuši un baudijuši nobrāztus ceļus, likuši tik ārstējošo ceļmallapu klāt..taču tagad pieaugot...pat neatpazīstam mūsu bērnības ārstējošo ceļmallapu. Jā!!!...pārspīlēju...zinu!!!...taču ir vērts aizdomāties...ko mēs dzīves ritējumā esam zaudējuši no savas būtības un kas ir jāatgūst kā savs....kā spēcinošais...kā tas,ko Dievs mums ir devis šeit nākot uz zemes.
Pārdomās....un ļoti sirsnībā Ilva.


Atpakaļ