Atteikums, noliegums, pretreakcija un citas „briesmīgi pazemojošas” lietas


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: ALEKSANDRS MANTESS

 Atteikums, noliegums, pretreakcija un citas „briesmīgi pazemojošas” lietas... Saņemt tās ir labi vai slikti? Kā atzīmējis viens no pasaules autoritatīvākajiem motivatoriem – Tonijs Robbinss, visas atbildes ir atkarīgas no mūsu uzdoto jautājumu formas.

Ne velti arī „tautā” ir teiciens – kāds jautājums, tāda atbilde. Muļķis vienmēr atradīs iespēju demonstratīvi pasmieties par „stulbu atbildi”, diemžēl tā arī neaizdomājoties, no kurienes tā tieši priekš viņa ir atnākusi.

Tātad, ja jautājumu formulēsim šādi, mēs ātri vien nonāksim strupceļā. Bet ievadam jau minēšu – saņemt atteikumu ir dabīgi! Tieši tik pat dabīgi kā pilnīgi visu, kas notiek mūsu dzīvē, neskatoties uz to, cik pieņemami vai ne tik mums pašiem tas šķiet. Savukārt, šeit arī slēpjās atbildes būtība – kāda ir mūsu attieksme pret kaut ko? Un kādas sajūtas tas rada? Ja prieku, vai neitrālu attieksmi – viss kārtībā – ejam tālāk!  Bet, ja sāpi, aizvainojumu, vilšanos, vēlmi izvairīties un bēgt (kam iemesls ir viens un tas pats) vai bailes – rokā ir! – esam atraduši šā brīža svarīgāko savas psiholoģijas sastāvdaļu, kura steigšus ir stipri jāsabučo par vēlmi mums izpalīdzēt un jāsaved kārtībā!

Vai nojaušat, kā tāds parasts vēl lotosa ziediem neiesvaidīts un stipri tāls no svētuma jēdzieniem rietumnieks kā es, agrāk izjuta jebkāda veida atteikumu? Kā personiski vērstu aizvainojumu savā virzienā saņemt to, ko es vēlos! Gluži kā tas izsamisušais skotu jaunēklis no Titānika autobiogrāfijas, kura deguna priekšā tika aizcirsts kases lodziņš ar satriecošu paziņojumu – biļešu vairs nav! Kā nav?? Ar kādām tiesībām? Bet kā ar MANIEM sapņiem par jauno iespēju zemi Ameriku?

Un nu lūgums atcerēties vienmēr – saskaņā ar Vēdām, katrs atteikums tā ir tieši tik svēta un mīlestības piepildīta situācija kā augstāk minētā! Tā ir Cita iespēja – patiesāka un pareizāka par iepriekšējo! Bez kategorisma, pat ja pirmajā brīdī tā varētu šķist, bet ar milzīgu potenciālu visu izdarīt vēl labāk. Un nevis lai atteiktos no nesaņemtā uz visiem laikiem, bet lai piestātu, padomātu un sajustu to īsto ceļu un virzienu!

Tikai mācoties saskatīt un patiešām pieņemot atteikumus (nevis sadzīvojot ar tiem), mēs augam! Jo pieņemšana – tā ir sevis mīlēšana un otra respekts, vai arī otrādi, ja tā vēlamies. Nakts viegli pieņem dienu, jo zina, ka tieši pēc dienas viņa atkal tiks gaidīta un novērtēta vēl vairāk.

Pieņemot atteikumu mēs ar cieņu ļaujam pareizajiem notikumiem notikt pareizajos laikos, nevis „forsējam dzemdības” vienkārši tāpēc, ka mums tieši tagad tā sagribējās. Pieņemot atteikumus, mūsos rodas spēks, pašcieņa un enerģija pašiem varēt pateik skaidru „nē” tieši tad, kad tas ir visvairāk vajadzīgs!

Pieņemt atteikumu ir vienkārši jāmācās. Gluži tā pat kā vienkārši paspert soli atpakaļ no šosejas malas, pa kuru tajā brīdī traucas lielgabarīta auto transports, lai jau pēc maza brīža droši škērsotu ielu no jauna! Šis stāsts nekādā ziņā nav par sevis laušanu un apgrūtināšanu, bet par otra pieņemšanu un cienīšanu, neizbēgami sevis paša labad.

Pieņemšana ir sievišķās enerģijas izpausme, kurai zelta proporcijā 80/20 obligāti un harmoniski kā neatņemamam izaugsmes potenicālam jāpiemīt arī vīrieša personībā. Savukārt sievietei par 80% izpaužoties caur pieņemšanas enerģiju, nesatricināmi dievišķi atverās spēja caur kategorisko Durgas enerģiju pateikt Nē visām negatīvajām lietām savā un savu apkārtējo dzīvēs. Lūk, cik paradoksāli strādā šis brīniškais Visuma likums – saņemšana caur atteikšanos, saņemšana caur kalpošanu.

Vēlos vēl atgādināt, ka šo piektdien ar Jūsu mīļu līdzdalību un personisko klātesamību dzīvosimies atteikuma baiļu tansformācijas viļņos!

Tikai mūsu visu kopīga personiskā pieredze un individuāls darbiņš ar sevi padarīs šo vietu par drošāko, mīļāko un siltāko (pat neskatoties uz varena sniega klātesamību :)) zemes virsū!

Lai burvīgi burvīgs Jaunais 2015. gads un uz drīzu tikšanos!

Aleksandrs Mantess


Aleksandra Mantesa 7 praktisko nodarbību cikls "Personības Aikido jeb bloku enerģijas atbrīvošana" notiek Pavasara studijas telpās Rīgā, Kuģu ielā 11-302.

Seminārs, kura tēma ir "Atteikums, noliegums, pretreakcija un citas „briesmīgi pazemojošas” lietas" ir 5. šī cikla nodarbība. Tas notiks piektdien, 9. janvārī no plkst. 18:00-21:00.

Dalības maksa: EUR 30,00 par 1 nodarbību

Pieteikšanās:
pavasarastudija@gmail.com vai pa tālruni 29100714 (Santa)


Vēl par šīm nodarbībām lasi Ineses rakstā "Aleksandra Mantesa jaunais cikls": SPIED ŠEIT

Vairāk par Aleksandru uzzināsi viņa iepazīšanās rakstā mājas lapas sadaļā "Lektori": SPIED ŠEIT

Vairāk par to, kā sākās Pavasara studijas sadarbība ar Aleksandru, lasi Ineses rakstā "Aleksandrs": SPIED ŠEIT

Savukārt paša Aleksandra pārdomas par sievietes būtību, sievišķību, sievišķā/vīrišķā mijiedarbību un arī citiem, vēl daudz filosofiskākiem jautājumiem uzzināsi paša Aleksandra rakstos:

"Pārdomas par sievieti": SPIED ŠEIT
"Atbildība": SPIED ŠEIT
"'Būt dzīvam": SPIED ŠEIT
"Un Viņš radīja dievieti - Sievieti": SPIED ŠEIT

Par Aleksandru lasi arī Santas rakstā "Saslēgums": SPIED ŠEIT un Ineses rakstā "Sieviete vīrieša aizvējā": SPIED ŠEIT

 

Komentāri (0)  |  2015-01-08 18:19  |  Skatīts: 1516x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ