Par mums pašām un ģimenes attiecībām


Komentārs:

guga - 2013-07-17 00:50
Paldies par burviigo vebinaru.Tik daudz lietas pardomam...butu to zinajusi 10 gadus atrak....bet nu vel ir iespeja mainiit savu dzivi un dziivot pec dabas likumiem.Miils paldies,Inesiit


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien kā jau pie sestdienas kopjot māju, domāju par mūsu Internet-sarunām un nākošā tēma būs par mums pašām un ģimeni.

No vienas puses ļoti vienkārša tēma, jo skar mūsu ikdienu un katrai tur mums noteikti, ak ir ko teikt. Bet no otras puses – padomā, cik vienkārši ir izveidot harmoniskas ģimenes ilgstošas attiecības. Vai ir vienkārši? Vai varbūt tieši otrādi – grūti. Vai kāds teiks - neiespējami.

Jā. Katram sava pieredze.

Šodien sapratu, ka ģimenes lielākā vērtība ir spēja uzticēties viens otram. Ka visi kašķi rodas no tā, ka sieviete neuzticas, ka vīrietis pieņems to lēmumu, kas visiem būs labs. Un vīrietis neuzticas sievietei, ka viņa būs gana gudra un saprātīga, lai darītu saskaņā ar ģimenes kopējām vērtībām. Jā tieši šī uzticēšanās ir saskaņas pamatā. Nu, protams, varētu teikt, ka mīlestība. Jā. Protams. Es jau to nepašaubu. Bet gribu vēl papildināt ar šo uzticēšanos.

Jo tiklīdz viens no partneriem neuzticas, tā otrs nospoguļo šo neuzticēšanos un ar kādu aplamu rīcību. Un jo vairāk neuzticēsies, jo neatbilstošāk otrs rīkosies. Un te nu runa ir par pilnīgu ikdienu – par to kur ies, ko darīs, tērēs naudu vai netērēs, dzers vai nedzers, strādās vai slinkos, par ko interesēsies, vai ar ko nodarbosies utt. Es pat nemaz nerunāju par konkrēto neuzticēšanās un neuzticības modeli, kas saistīts ar greizsirdību. Par šo nemaz vēl ne. Es runāju par ikdienu un to kā iemācīties uzticēties – vīram, bērniem, tuvākiem un tālākiem radiem.

Tiklīdz mēs neticam un neuzticamies, ka mūsu vīrs vai bērns to spēs (jebko) – tā viņš tiešām nespēs.

Viņš nespēs nopelnīt naudu. Viņš nespēs izveidot biznesu. Viņš nespēs nokārtot lietas utt.

Kāpēc? Tādēļ, ka mēs viņam nedodam savu ticību un spēku.

Par bērniem tas pats – tiklīdz baidāmies, ka iekulsies nepatikšanās – tā noteikti arī iekulsies.

Lūk – kā veidot sevī šo prasmi uzticēties, kā attīstīt paļāvību un ticību, iekšēju mieru un harmoniju – par to visu runāsim pirmdien.

Nu un vēl mēs paņemsim tādu tēmu kā divu dzimtu vērtību sistēmu savienošanās, kad izveidojas pāris un jauna ģimene. Un neviens nav pateicis, ka sievas vecāku ģimene ir tā pareizā, vai vīra vecāku ģimenes tradīcijas tās riktīgākās. Lūk – kā būt. Kā izturēties. Sevišķi agri jaunībā dibinātās ģimenēs šis varētu būt reāls klupšanas akmens.

Vēl runāsim par to, cik daudz tieši no sievietes ir atkarīga ģimenes atmosfēra. Runāsim, kā neatdot ģimenei pa daudz – jo tad Tu paliec tukša. Un tiklīdz Tu esi tukša, tā nez kāpēc visai ģimenei vairs nav spēka un tā jūk un brūk.

Kā atsevišķu tēmu paņemsim – ko darīt, ja nevar izveidot ģimeni (kopdzīves sanāk, bet līdz laulībām tikt nevar) jeb citiem vārdiem sakot parunāsim par to, kā veidot platformu ģimenes radīšanai. Un vēl parunāsim - kas par vainu, ja ir vairakkārt jāšķiras.

Tēmas nopietnas un dziļas. Ja Tu gribi vēl papildus iesūtīt kādu komentāru, jautājumu vai tēmas aspektu, tad noteikti sūti, un es iekļaušu mūsu sarunā.

Atceries – vebinārs pirmdien sākas plkst 19.00, pieteikšanās iepriekš ir pa e-pastu ineses.vebinari@gmail.com vai tel.numuru: 29431408 (Aijai).

Lai Tev brīnišķīgas brīvdienas!

Saule mūs lutina un tā ir laime.

Ar mīļumu, Inese
Komentāri (2)  |  2013-07-13 22:25  |  Skatīts: 2166x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
guga - 2013-07-17 00:50
Paldies par burviigo vebinaru.Tik daudz lietas pardomam...butu to zinajusi 10 gadus atrak....bet nu vel ir iespeja mainiit savu dzivi un dziivot pec dabas likumiem.Miils paldies,Inesiit

inese - 2013-07-17 17:07
Protams, mīļā, ka var visu paspēt sakārtot.
Ti jau mēs te uz Zemes darām - augam, kārtojam, sajūtam, saprotam un atkal augam :)))

Un man prieks, ka vebināri noder un mūsu sarunas palīdz mainīt dzīvi un mainīties pašām.
Un prieks, ka jūras platums mums netraucē, lai kopā būtu :))


Atpakaļ