Saulgrieži sievišķās vīrišķās enerģijas līdzsvarošanai


Komentārs:

guga - 2013-06-17 04:26
Burviigi,ka riit varesim uzzinat kaa svinet Vasaras Saulgriezus.Taa kaa nedziivoju LV,svinam Vasaras Saulgriezus savadak...te ugunskuru nekurina....vai varu veidot savu ugunskuru ar svecem?


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Līdz šim savā dzīvē nekad nebiju skatījusies un Jāņiem un Saulgriežiem kā uz vīrišķās / sievišķās enerģijas sabalansēšanas svētkiem. Es gluži vienkārši tos biju svinējusi kā jau lielais vairums – ar ugunskuru, ar klātiem galdiem, ar vainagiem un dziedāšanu. Tas bija jautri un vienmēr jau gadījās kāda īpaša vieta un laba kompānija, lai pasākums būtu izdevies. Parasti daudz vairāk par sievišķo/vīrišķo, esmu domājusi par ģimenisko un tautisko.

Pirmo reizi, kad Jāņiem pievērsu īpašu nozīmi, bija tai gadā, kad vēl biju viena, bet tik ļoti gribēju satikt savu vīru un veidot ģimeni, ka sapratu – jādara kaut kas īpašs. Toreiz mēs bijām vairākas meitenes, kas izgājām rituālus – mīlestībai, sievietes laimei un attiecībām par godu. Tas gads man vispār bija īpašs un arī Jāņi toreiz bija īpaši. Toreiz man bija konkrēts mērķis un ļoti skaidri sapņi. Tas viss ir piepildījies dzīvē un nu jau 5 gadus to baudu.

Arī toreiz biju vairojusi savu sievišķo enerģiju – gan ar trejdeviņām zālītēm vainagā, gan ar negatīvas enerģijas nodedzināšanu ugunī, gan peldēšanos rasā, bet tikai tagad es saprotu kāpēc tas ir tik būtiski.

Svarīgi tas ir tādēļ, ka Latvijas enerģētika ir ļoti sievišķa. Latvijā dominē zemes un ūdens stihijas. Piedevām ļoti daudz ir stāvoša ūdens (ezeri, dīķi, purvi). Mums trūkst gaismas, saules un jan enerģētikas. Tādēļ ir tik liels risks, ka vīriešiem zūd vīrišķība (jo vīrietis nevar pārāk ilgi dzīvot sievišķā enerģijā. Tas izlaiž, ievelk slinkumā un degradē. Ievelk dzeršanā.). Dēļ trūkstoša izteikta Jan – nav kas uzņemas atbildību un nav kas pieņem lēmumus. Interesanti – lai vairotu Jan enerģiju, mums, sievietēm, nevis pašām jākļūst vīrišķīgām (jo tas padara vīriešus nevīrišķīgus), bet ir jārada tīra gaiša vide, lai vīrišķais var izpausties. Pašām jākļūst sievišķīgām, gaismas un mīlestības piepildītām.

Harmonija ir tur, kur sieviete ir drošībā un ir mierīga, laimīga, pasargāta, savukārt vīrietis aktīvs, darbīgs, radošs un novērtēts. Kur harmonija – tur veselība un laime.

Tātad mūsu sievišķais uzdevums šajos svētkos ir radīt pēc iespējas vairāk Gaismas, prieka, aktīvas tīras enerģijas, lai pēc iespējas mazāk būtu vienkārša nīkšana, ēšana, sēdēšana, nekā negribēšana, nīgrošanās, smagnējība. (kā arī -lai būtu maz alkohola un paģiru (jo tā ir zemā iņ enerģētika, ka ievelk arvien dziļāk).

Ja gribam dzīvot pa jaunam – mums arī Dabas enerģija ir jāiemācās izmantot savādāk. Gudrāk. Pilnīgāk. Un tieši šis laiks - tieši Saulgrieži ir ārkārtīgi pateicīgs brīdis, lai tieši šobrīd mēs mainītos un izmainītu enerģētiku savās attiecībās (vai arī varbūt tieši lai radītu tādu enerģētiku, kas palīdzēs izveidot attiecības).

Es pati gatavošanos Saulgriežiem esmu jau sākusi. Par šo visu vairāk stāstīšu rītdienas vebinārā. Bet nu īsos vārdos – kopju māju, pabeidzu iesāktos darbus, pabeidzu kādu konkrētu dzīves periodu un tīros, lai iesāktu jaunu. Tīru domas, tīru māju, tīru ķermeni. Daru to visu kā rituālu. Es jau grāmatā esmu rakstījusi –ka vari vienkārši kādu darbu darīt, bet vari darīt ar apzināšanos un jēgu. Piemēram,  - pamēģini nomazgāt logus, lai skaidrāk saskatītu savus mērķus un iespējas. Es to visu daru, lai pilnīgi skaidri savā dzīvē sakārtotu vērtības un nākotnes plānus, lai Debesis var atbalstīt to, ko vēlos (nevis saputroties manās šaubās).

Ir pilnīgi skaidrs, ka šogad īpaši svinēšu 21.jūniju – ar trejdeviņu zāļu vainagu, ar uguns rituālu, ar Gaismas vairošanu sevī, mīļajos, savai zemei un pasaulei. Jau ilgāku laiku līdzsvaroju stihijas sevī. Arī to rīt vebinārā pastāstīšu kā to izdarīt.

Īstenībā secināju, ka tiešām - tik ļoti daudz var izstāstīt, ko nav tik ērti aprakstīt. Man reiz viena meitene seminārā teica, ka izlasot grāmatu un noklausoties kā es to izstāstu, tās tomēr ir divas dažādas informācijas un sajūtas. Tādēļ zinu, ka lai cik es te censtos aprakstīt –tik un tā rīt pastāstīšu vairāk un krāsaināk : )

Tā kā – ja Tevi interesē tieši vīrišķās un sievišķās enerģijas sabalansēšana un kā to izdarīt līdz Saulgriežiem un tieši Saulgriežu laikā – par to runāsim pirmdienas vebinārā plkst. 19.00 -20.30.

Ja Tevi šie jautājumi interesē un gribi piedalīties šādā mūsu sarunā, tad vēl vari paspēt pieteikties pa e-pastu: ineses.vebinari@gmail.com un tiekamies jau rīt. Jebšu, ja lasi pirmdienā – tad jau šovakar : )

Ar mīļumu, Inese
 
Komentāri (9)  |  2013-06-17 02:34  |  Skatīts: 2916x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
lauraw - 2013-06-17 03:22
Kā Jūs domājat, vai domas var iztīrīt arī ar šajā mājas lapā apraksīto metodi HOOPONOPONO? Tad jau pirms svētkiem tam būtu jānostrādā īpaši spēcīgi?

guga - 2013-06-17 04:26
Burviigi,ka riit varesim uzzinat kaa svinet Vasaras Saulgriezus.Taa kaa nedziivoju LV,svinam Vasaras Saulgriezus savadak...te ugunskuru nekurina....vai varu veidot savu ugunskuru ar svecem?

inese - 2013-06-17 19:00
Laura -
jā, noteikti, ka šī metode ir ļoti laba un šis laiks to efektu vēl vairāk pastiprinās.
Galvenais pašai būt ļoti tīru un gaišu enerģētiku.
(manā skatījumā tikai tad, tas līdz galam strādās).

Guga-
jā, ja nav citas iespējas, taisa uguns vietu no svecēm. Galvenais jau ir tas, kas sirdī notiek!

lauraw - 2013-06-18 03:47
Sakiet, kā pareizi ir jātīra māja ar baznīcas svecīti? Var iziet pa visām telpām skaitot Tēvreizi? Tas attīra negatīvo enerģiju, kas sakrājusies varētu būt mājā?

inese - 2013-06-18 15:51
Jā, Lauriņ, iet pulksteņrādītāja virzienā domā labas domas - skaita Tēvreizi vai kādu citu spēcīgu lūgšanu un vai nu met krustu pa stūriem un logu rūtīm, jebšu vienkārši uz augšu un uz leju izkvēpina un izdedzina sastāvējušos enerģiju un iesvēta jauno svaigo enerģiju.

Svarīgi to visu darīt nopietni un tīri. Lai ir labs garstāvoklis un pašai ļoti tīra enerģētika.

bilona - 2013-06-18 20:27
Ja neizdodas parunāties vebinārā seminārā (par saulgriežu rituāliem), vai šo informāciju var iegūt citur?

inese - 2013-06-18 22:14
Nu...neesam domājušas.
Prezentāciju vien skatīties droši vien, ka nav jēgas, jo tur jau tikai plāna punkti un saorganizēt semināru un novadīt vēlreiz burtiski nav laika.

laasma - 2013-06-20 00:05
Meitenes, sakiet, lūdzu, kur īsti var atrast info par HOOPONOPONO metodi?


inese - 2013-06-20 04:15
Mūsu lapā ir šāds rakstiņš
http://pavasarastudija.lv/7803-kad-«the-secret»-nestrada/

Bet netā jau faktiski ir ļoti daudz informācijas.


Atpakaļ