Saulgriežu laiks


Komentāri:

lauraw - 2013-06-14 21:28
Šodien sajutu Jāņu sajūtu :) Ieejot Rimi veikalā skanēja Līgo dziesmas! Un sajutos ļoti labi:) Iztīrīju pamatīgi māju, un laukā ir tik karsts , bet vējiņs arī pūš, un sirdī ir Līgo svētki:) Nezinu, gribējās kaut kā padalīties ar Jums šodien par sajūtām!

lauraw - 2013-06-15 03:47
Paldies! Bet kā labāk to darīt? Enerģijas papildināšanu un mijiedarbību?


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Saulgrieži priekš manis ir īpaši. Un gribās jau domāt, ka katram tā ir, jo apzināti vai neapzināti mūsu enerģētika tiešām ir saistīta ar Zemes griešanos un Saules devumu, daudzumu, gaismu un siltumu.

Šis gads man ir īpašs, jo vasara man sākās jau reizē ar viesošanos Krimā kopš maija sākuma, un kad atgriezos -  tad pie mums tas laiks visu laiku nu ir tik brīnišķīgs, ka savādāk kā par vasaru šo periodu grūti nosaukt.

Un tomēr, tomēr – enerģētika ir gudrāka un sevī burtiski jūtu kā spēki tikai vēl aug. Vēl veras vaļā un tuvojas savam maksimumam. Gluži tāpat kā sazaļo zāle un lapas ( ne pa dienām, bet pa stundām) jūtu, kā pildos ar enerģiju. Un nu jau gadiem šo vilni pastiprinu.

Kā?

Ievērojot dabas ritmu.

Tikko kā beidzās dilstošs mēness. Un es patiešām pēdējās mēness dienas pavadīju kopjot beržot, tīrot un enerģētiski attīrot, lai tagad – jaunā mēness pirmajās dienās to visu piepildītu ar mīlestību. Interesanti, ka pašiem ir vērts darīt tieši to pašu – dilstošā attīrīties, lai jaunā pildītos.

Bet pirms Jāņiem, tad vēl jo īpaši ir vērts to attīrīšanos, sakopšanos, sastādīšanu, ieaudzēšanu (tiešā un pārnestā nozīmē) darīt. Iesāc jaunu projektu tagad – lai tas uz Jāņiem var saplaukt reizē ar auglības enerģiju. Iesāc jaunu darbu tagad. Atceries – no senseniem laikiem visus pavasara darbus (art, ecēt, sagatavot augsni, iesēt, iestādīt, aprušināt un izravēt) darīja līdz Jāņiem. Un ja nebija padarīts, tad aplīgoja :)

Es visas šīs zinības attiecinu pilnīgi uz visu – uz sakoptiem skapjiem, uz noberztām plītīm, uz izravētu dārzu, uz izplānotu un iesāktu projektu (piemēram - Pavasara studijas nometni, Gaismas skolu vai E-skolu).

Mīļā, šis enerģētiski ir gada devītais vilnis, vai nu Tu to izmantosi, vai palaidīsi garām. Devītais vilnis, kas mūs kā sērfotājus var nest cauri visai vasarai, līdz rudenim, līdz Mārtiņiem, kamēr izaudzēsim un novāksim ražu. Ja pareizi paņemam, saņemam un izmantojam šo spēku un enerģiju, tās pietiek ļoti ilgam laikam.

Saulgriežu laikam ir jāsagatavojas, gan praktiski, gan fiziski, gan enerģētiski. Es tiešām to savā dzīvē daru – gan ar agro celšanos un vingrošanu (tas būtu spēkam un enerģijai), gan ar dārza un mājas kopšanu, gan ar domu sakārtošanu, ar meditēšanu, ar ciemošanos vecāku mājās un darbošanos kopā ar mammu (tās ir manas saknes), gan diendienā un rokrokā pavadot kopā ar vīru (tā ir mana tagadne, mana dzīves koka stumbrs), gan mijiedarbojoties ar bērnu (tie ir zari un nākotne) gan plānojot nākotnes plānus (Ūbelītes) utt.utjpr.

Laimes terapija no sākta gala ir ļoti saistīta ar enerģijām - ar mājas sakopšanu, ar prakšalanu, ar domu tīrīšanu, ar pagātnes situāciju piedošanu un piepildīšanu ar mīlestību. To visu ar mazu piepūli bet milzīgu jaudu var izdarīt tagad. Ja februārī vai martā tam ir jāpielieto daudz sava spēka, tad jūnijs un saulgrieži visu desmitkāršo. Apzinies to. Izbaudi to. Izmanto to. Es ar tā daru.

Ja Tev ir iespēja būt pie dabas un sasmelties konkrētās enerģijas – lūdzu, dari tā. Ja Tev ir iespēja veltīt laiku savām domām un to sakārtošanai – lūdzu, dari tā. Bet ja Tev pilnīgi nekam nav laika un ir sācies „vāveres skrējiens”, tad .... apstājies un ieelpo. Uztaisi vienu apzinātu ieelpu un izelpu un sajūti, ka tā skriešana ir vērtīga tikai tad, kad apzinies, kas notiek un kurp dodies. Ja apstākļi ir stiprāki par Tevi – pārnes centru sevī. Ja virpulis ir pa lielu tad saproti, ka tas Tev nevis dod spēkus, bet iztukšo. Apsēdies vai apstājies un sajūti – caur pēdām zemes spēku un ar galvas vidus -avotiņu debess enerģiju. Sajūti, kā enerģija plūst caur Tevi un viss sakārtojas pats no sevis. Tev nav tā jāskrien. Viss jau tāpat notiek. Tikai ļauj tam notikt.

Un sāc darīt ar prieku un ar mīļumu un ar apzināšanos.

Lūk, par šo visu esmu iecerējusi runāt Pavasara studijas e-skolas pirmajā vebinārā 17.jūnijā plkst.19.00-20.30.

Ja Tevi tas interesē un arī gribi piedalīties, tad, lūdzu, piesakies uz e-pastu: ineses.vebinari@gmail.com vai pa tālruni 29431408. Aijai.

Ar vēlējumu izbaudīt šo enerģētiski tik spēcīgo laiku -

Ar mīļumu, Inese
Komentāri (11)  |  2013-06-10 18:39  |  Skatīts: 2742x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
lapsinja - 2013-06-11 05:04
Tad sanāk,ka attīrīšanās laiks jau ir pagājis?

ilze - 2013-06-11 15:55
Paldies, Inesīt! Jauks raksts, vienmēr nāk par labu šīs lietas atcerēties. Patreiz tiešāmuekas, ka enerģija ir uzņēmusi īpašu ātrumu un daudz kas notiek daudz vieglāk. Var ūt ir arī tā, ka iepriekš enerģija ir iekustināta un tagad nāk augļi un rezultāts?
Lai jauka diena
Ilze

inese - 2013-06-11 17:55
Lapsiņa-
nekas nav nokavēts. Vēl var tīrīt un berzt un pats attīrīties - galvenais, lai uz saulgriežiem ir viss kārtībā :)

Ilzīt -
šitas ir devītais vilnis un uz tā vienkārši ir jābūt:)
Tālāk jau atliek vien būt - un viss notiek pats no sevis.

lapsinja - 2013-06-12 05:56
Paldies,Inesīt! :) Tu mani nomierināji. Prāts tiešām nesas uz tīrību. :) Un pēc kā nosaka,ka tagad ir devītais vilnis?

inese - 2013-06-12 17:01
Paskaties ar kādu spēku šobrīd viss plaukst un raisās - daba pati rāda, ka nāk milzīgs spēks un enerģija.
Tas tikai mums jāizmanto.

Inga Nagle - 2013-06-13 18:31
Esmu ieplānojusi uzsākt nopietnu ģimenes biznesu,domāju,ka sākšu pēc svētkiem,tad,tomēr labāk visu sākt pirms LĪGO?

inese - 2013-06-14 00:57
Vajag sākt vai nu Jaunā vai Augošā mēnesī - vārdu sakot, paspēt līdz pilnmēnesim. Tā kā šogad ir labāk sākt līdz Līgo.



lauraw - 2013-06-14 21:28
Šodien sajutu Jāņu sajūtu :) Ieejot Rimi veikalā skanēja Līgo dziesmas! Un sajutos ļoti labi:) Iztīrīju pamatīgi māju, un laukā ir tik karsts , bet vējiņs arī pūš, un sirdī ir Līgo svētki:) Nezinu, gribējās kaut kā padalīties ar Jums šodien par sajūtām!

inese - 2013-06-15 01:46
Ļoti labi. Ir svarīgi, lai svētki un svarīgi notikumi nepaiet kā ikdiena.
Un svētku sajūtu sajust - tā jau ir puse uzvaras : )
Pilna laime būtu šo enerģētiski tik spēcīgo laiku izmantot savas enerģētikas sapildīšanai un mijiedarbībai.

lauraw - 2013-06-15 03:47
Paldies! Bet kā labāk to darīt? Enerģijas papildināšanu un mijiedarbību?

inese - 2013-06-15 04:23
Nu pats svarīgākais likums ir saprast, ka šā brīža enerģētika ir tik ļoti aktīva, ka viss vismaz desmitkāršojas.
Tātad - ja esam īgni - tad īgnums desmitkāršojas.
ja - laimīgi - tad laime desmitkāršojas.

Un tapēc - jo tīrāka un mums patīkamāka sajūta būs mūsos un ap mums - jo labāk.

Par šo visu tad 17.06 vebinārā runāsim plašāk un smalkāk.


Atpakaļ