Kolektīvā apziņa un sievišķības spēks


Komentāri:

illva - 2013-04-02 02:09
Jā!!!...kolektīvai apziņai...tajā piemīt...tik spēks)))
Ir..brīnumaina sajūta atrodoties iekšienē...pirms tam protams satiekot pareizos cilvēkus. Ar katru dienu vairāk...saredzu, kā nomainās man cilvēki apkārt...ir,kas paši noiet nost...ir,kas pienāk klāt...Pat!!!...darbā!!!...,kur šķiet burtiski neiespējami izvairīties no cilvēkiem,kas ne tik labi pievlek...pēķšņi izveidojās diezgam nesmuks konflikts, kur ne es...ne arī mana kolēģe vēlas to risināt....un tad es domāju...kapēc tā!!!!...it kā taču ir jāstrādā kopā.....un tad!!!...man atnāca tāda kā atklāsme, ....vai vajag??..kaut ko mākslīgi risināt!!!...iespējams tas cilvēks, kas man neder...vienkārši...šadā veidā...noeiet nost.....un sajūtas ir tik labas)))
Tieši tāpat, kad studēju bakalauros...pat domu nevarēju pieļaut, ka nestudēšu maģistos....,jo mēs burtiski tāds bariņš visi vienlaicīgi to iesākām un pabeidzām...un tā brīnišķīgā sajūta ir palikusies)))
Un...draudzenīte, kuru...man sanāca satikt pirms diviem gadiem...tik sievisķīgu...tik krāsainu......tagad paskatos uz sevi...un smaidu...kā man ir burtiskā nozīmē pārņēmusies viņas daži sievisķīgie izgājieni...viņas krāsainīgums...viņas brīvā griba....,ka viņa dara..tikai to,kas viņu padara laimīgu...arī darbā.....Tā vien...šķiet, ka pat es Valsts iestādē strādājot...daru...to,kas mani padara vislaimīgāko....noņemos ar to, kas man padodās un patīk vislabāk))).....un tie darbiņi, kas vienkārši jaizdara, tie paliek mazākumā)))
Jāāā...tas, ko Tu Inesīt stāsti...par dzīves vietu...tam tiešām ir milzīga nozīme....dzīvojot savā dzīvoklītī...nu jau pamazām sākot to izremontēt....kā mazā pērlītē...es jūtos...tik labi....es spēju...gan lidināties....,bet nespēju piezemēties....bet...es mācos.....un!!!...tas ir skaisti))))
Ļoti sirsnībā...par šo brīnišķīgo atgādinājuma rakstiņu...tas sasilda dvēseli...it īpaši manu dvēseli..tieši šodien...jo šodien par godu man....ir īpaša diena)))....un jautrības un jokošana nebeidzās....arī manā vecumā...katru gadu no gada....pienāk šis datums un es nosolos būt nopietna, bet...sanāk jautrība))))


illva - 2013-04-02 06:43
Tik!!!... patīkami!!!!.....no sirds PALDIES INESĪT))))



sadaļa: SARUNAS
autors: PAVASARA STUDIJA

 Sveiciens otrajās Lieldienās un vēl piedevām Smieklu dienā : ) Šoreiz viss tā labi sakrīt – Lieldienu lustēšanās un jokošanās kopā. Arī mēs mūsmājās šorīt esam izjokoti, kā jau tas klājas ģimenēs, kurās aug pusaudzis.

Bet īstenībā manas šodienas pārdomas būs daudz dziļākas par izjokošanu. Šodien es esmu pārdomās par to, cik ļoti ietekmējamies no apkārt notiekošā. Un cik ļoti šo mijiedarbību ar apkārtējiem cilvēkiem varam pašas vadīt sev vajadzīgā virzienā.


Droši vien jau, ka nav neviena cilvēka, kurš varētu pateikt, ka apkārtējā pasaule, sabiedrība, cilvēki, viņu pilnīgi neietekmē. Mēs esam sociālas būtnes un mums ir svarīgi būt starp citiem, apmainīties domām, enerģijām, viedokļiem, prasmēm, iedvesmoties vai varbūt iespaidoties.


Man ļoti bieži semināru dalībnieces ir teikušas, ka nāk uz Pavasara studiju tāpēc, lai pabūtu pozitīvā gaisotnē un gaišā enerģijā. Vēl ļoti bieži esmu dzirdējusi par to, ka konkrētiem cilvēkiem ikdiena paiet kādā pavisam pretējā – nepieņemamā vai nepatīkamā mijiedarbībā. Vai nu kolektīvs kašķīgs vai pļāpīgs. Vai apkārtējie pauž vienas vienīgas negācijas. Vai nu cilvēki tādi, kas domā tikai par materiālo un redzamo, agresīvo vai mantisko.


Jā, ļoti bieži dzirdu par šādām situācijām.


Man pašai ir ļoti laimējies, jo šobrīd sev piesaistu gaišus un sev līdzīgi domājošus cilvēkus. Kad reiz kādā intervijā izlasīju, par statistiku, ka tikai 3-6 % cilvēku interesējas par garīgo ceļu savā dzīvē, nodomāju, kāda laime, ka visi šie 3-6% ir tieši ap mani un ka manā dzīvē tie ir 90-95%. Nu, laime.


Un tieši no tā, ar kādiem cilvēkiem diendienā mijiedarbojamies, aug un nostiprinās mūsu vērtības, veidojas mūsu intereses, rodas pārliecības. Piemēram, vai esi pamanījusi, ka biznesa cilvēki piesaista biznesa domāšanas cilvēkus. Politiķi, piesaista politiski vai valstiski domājošus. Saimnieki labi komunicē ar saimniekiem. Pilsētnieki ar pilsētniekiem utt. Un tā veidojas kolektīvi pieņēmumi, arī stereotipi, arī uzskati, domāšana, attieksme, vērtējumi – kas labs, kas slikts.

Atceros, ka man bija periods, kad iestājos doktorantūrā, jo man apkārt bija tikai profesori un habilitēties doktori. Man vienkārši nebija iespējas nestudēt, jo toreiz manā vērtību sistēmā pabeigt doktorantūru bija tas pats, kas iegūt pamatizglītību.


Tikko klausījos Biznesa skolas treneri, kurš saka, ka gadiem bijis kopā ar miljardieriem. Viņam nemaz nav bijusi iespēja domāt savādāk. Miljonāra statuss bija kā pamat pakāpiens uz šo dzīvi, kādu viņš redzēja sev apkārt.

Tādēļ, šodien es gribu Tevi pamudināt padomāt – ko Tu diendienā redzi ap sevi. Veikalā. Pilsētā. Darbā. Ar ko tiecies, ar ko komunicē un kādas vērtības Tevī dēļ tā veidojas un vairojas.


Piemēram, es esmu dzīvojusi dažādās pilsētās un varu pateikt, ka ir pilnīgi dažādi cilvēki tie, kas dzīvo Jelgavā, Rīgā vai Jūrmalā. Un nav labi vai slikti. Ir dažādi. Un interesantākais, ka atskatoties redzu, ka arī es dēļ tā esmu dažāda. Piemēram, ja es šobrīd dzīvotu Jelgavā, tad nevarētu rakstīt grāmatas vai rakstus mājas lapā, toties man būtu ļoti skaists dārzs, es būtu izaudzējusi un sakonservējusi visu ziemai un daudz nodarbotos ar rokdarbiem (šajā pilsētā man ir ļoti labs sazemējums- tur ir manu senču vieta, manas saknes, mana bērnība). Ja dzīvotu Rīgā, tad manī būtu daudz vairāk agresīva spēka (vai arī, ja nebūtu, tad būtu depresija). Savukārt tagad Jūrmalā ir mans meditācijas, rakstīšanas, sevis apzināšanās un laimes terapijas laiks. Trūkst sazemējuma. Tāpēc savu zemi mājas celšanai izvēlējāmies vietā, kur visu šo apvienot. Vietai un apkārtējiem cilvēkiem ir milzīgs spēks un būtu ļoti augstprātīgi domāt, ka tas mūs nekā neietekmē.


Tādēļ ir vērts novērtēt, kas tai vietai, kurā dzīvo, ir ļoti vērtīgs un ko šī vieta Tev palīdz sevī izcelt. Un tieši tāpat par cilvēkiem – ko apkārtējie cilvēki Tev palīdz sevī stiprināt un vairot un kas Tev no apkārt notiekošā pilnīgi nav vajadzīgs un neder. Un izmanto to, kas der. Gūsti spēku no tā – kas der. Un tieši tāpat vari piedomāt un atpazīt, kas ir tas, kas Tev totāli pietrūkst. Varbūt Tev apkārt dzīvo cilvēki, kas slinko, dzer, neko negrib, bet Tevī ir mērķtiecība un ļoti liela vēlme mainīt savu dzīvi. Tad maini. Tad atrodi līdzīgi domājošus cilvēkus un arvien biežāk sāc ar viņiem tikties. Savukārt, ja Tev ir apkārt cilvēki, kas ir trūkumā, bet Tu esi nolēmusi dzīvot pārticībā – tad sāc satikties ar turīgākiem cilvēkiem. Tev vienkārši ir jāpārņem viņu domāšanas stils, jāpamaina attieksme un jāizdara izvēle dzīvot savādāk. Vai varbūt tieši otrādi – Tev apkārt ir tikai tādi, kas domā par naudu un redz visur peļņas iespējas, bet Tev gribētos dzīvot tā, lai lietas notiek pašas no sevis un par naudu vispār nebūtu jādomā. Tātad – atkal jau ir jāpamaina cilvēki sev apkārt.


Piemēram, man šobrīd šķiet ļoti aktuāla tēma sievišķība. Es ļoti ilgu laiku esmu pavadījusi kopā ar visu varošām sievietēm – līderēm, vadītājām, organizatorēm utt. Manī ir ļoti daudz paņēmienu kā rīkoties tieši šādi. Es to esmu redzējusi mājās, jo mana mamma un māsas ir ļoti labi organizatori un spēcīgi līderi. Es to esmu redzējusi darba vietās, jo man ir bijušas priekšnieces un kolēģes sievietes. Es to esmu sasmēlusies pārpārēm.


Un lai arī nu jau kādus 4-5 gadus darba ziņā esmu pati pa sevi un dzīvoju dzīvi tādu, kādu man patīk, es atklāju, ka ļoti labprāt šobrīd esmu starp sievišķīgām sievietēm, kur varu pamācīties kādus savādākus attieksmes un domāšanas paņēmienus. Un piedevām – nevis, ka man kāds liek domāt savādāk, bet gan tā, ka, redzot kā viņa dara, man tas nevilšus „pielīp” un izmainās.


Un tad, kad mēs sākām runāt par Pavasara studijas Sievišķības skolu un Viesistabu, tad tā pamatdoma ir tieši tāda – būt kopā ar sievišķīgām sievietēm, lai dēļ šīs mijiedarbības mūsos nemanot veras vaļā sievišķība. Dēļ sarunām, dēļ kopējas darbošanās, dēļ kopā būšanas - tas atvērsies pats no sevis. Tas notiks sievišķīgi un maigi. Jo jebkura mācīšanās caur prātu ir vīrišķais paņēmies (un tas mums ir ļoti pierasti un tieši tā mēs ļoti labprāt uzņemam informāciju un daudz ko dzīvē mainām). Bet sievišķais paņēmiens ir caur būšanu un mijiedarbošanos, caur dalīšanos, caur došanu un ņemšanu, caur sarunām (jo tieši runājot, sieviete visbiežāk nonāk pie savām atziņām), caur tējas un laika baudīšanu.


Man jau ar no sākuma likās, ka jābūt lekcijām, nodarbībām, praktiskai daļai un teorētiskajai, bet.....tas ir mans ego un prāts, kuram , protams visu gribas salikt pa plauktiņiem un ielikt kādos konkrētos rāmjos. Jo tā ir pierasts. Tā skolā ir mācīts. Bet šoreiz visu darīsim savādāk. Darīsim caur ļaušanos un plūdumu. Caur ieklausīšanos un baudīšanu. Caur parunāšanos un būšanu.


Vienīgais rāmis būs laiks un vieta un uzaicinātais viesis. Pārējais viss būs kā noskaņa, kura palīdzēs atvērties sievišķībai, maigumam, mieram un sievišķajam spēkam.


Sievišķība nav nevarība. Varētu teikt, ka tieši otrādi. Sievišķīga sieviete var visu – caur ticību, maigumu, mieru un paļaušanos. Kā to sevī atvērt, audzēt un vairot – to mēs uzzināsim, sajutīsim un darīsim jau pirmajā tikšanās reizē 11.aprīlī plkst. 18.00 Sievišķības skolas atvēršanas dienā, kurai būs Viesistabas formāts. Dalībasmaksa būs 16 ls un tikai šai atklāšanas reizē tas būs uz divām – nāc pati un ņem līdzi draudzeni. (un apzināti neesam likuši 8 ls par katru. Jo tieši tas, ka darām kopā ar draudzeni, ir vēl viens sievišķības veids kā darīt). Protams, var nākt arī pa vienai, maksājot pilnu summu.


Jo vairāk tiekamies ar cilvēkiem, no kuriem ko gribam iemācīties un mijiedarbībā saņemt un dot, jo reālāka iespēja, ka tas tiešām notiks.


Esam jau runājušas, ka laimes terapija ir darīšana. Nevis parunāšana vai palasīšana, bet dzīvošana saskaņā ar savu īsteno būtību un vērtību sistēmu.


Lai Tev brīnišķīga šī nedēļa. Es ar sajūsmu uztveru vasara laika sākšanos : ) Ir tik gaišs un tik labi, ka pavasaris un vasara jau klāt.


Ar mīļumu, Inese
Komentāri (3)  |  2013-04-01 23:16  |  Skatīts: 2509x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
illva - 2013-04-02 02:09
Jā!!!...kolektīvai apziņai...tajā piemīt...tik spēks)))
Ir..brīnumaina sajūta atrodoties iekšienē...pirms tam protams satiekot pareizos cilvēkus. Ar katru dienu vairāk...saredzu, kā nomainās man cilvēki apkārt...ir,kas paši noiet nost...ir,kas pienāk klāt...Pat!!!...darbā!!!...,kur šķiet burtiski neiespējami izvairīties no cilvēkiem,kas ne tik labi pievlek...pēķšņi izveidojās diezgam nesmuks konflikts, kur ne es...ne arī mana kolēģe vēlas to risināt....un tad es domāju...kapēc tā!!!!...it kā taču ir jāstrādā kopā.....un tad!!!...man atnāca tāda kā atklāsme, ....vai vajag??..kaut ko mākslīgi risināt!!!...iespējams tas cilvēks, kas man neder...vienkārši...šadā veidā...noeiet nost.....un sajūtas ir tik labas)))
Tieši tāpat, kad studēju bakalauros...pat domu nevarēju pieļaut, ka nestudēšu maģistos....,jo mēs burtiski tāds bariņš visi vienlaicīgi to iesākām un pabeidzām...un tā brīnišķīgā sajūta ir palikusies)))
Un...draudzenīte, kuru...man sanāca satikt pirms diviem gadiem...tik sievisķīgu...tik krāsainu......tagad paskatos uz sevi...un smaidu...kā man ir burtiskā nozīmē pārņēmusies viņas daži sievisķīgie izgājieni...viņas krāsainīgums...viņas brīvā griba....,ka viņa dara..tikai to,kas viņu padara laimīgu...arī darbā.....Tā vien...šķiet, ka pat es Valsts iestādē strādājot...daru...to,kas mani padara vislaimīgāko....noņemos ar to, kas man padodās un patīk vislabāk))).....un tie darbiņi, kas vienkārši jaizdara, tie paliek mazākumā)))
Jāāā...tas, ko Tu Inesīt stāsti...par dzīves vietu...tam tiešām ir milzīga nozīme....dzīvojot savā dzīvoklītī...nu jau pamazām sākot to izremontēt....kā mazā pērlītē...es jūtos...tik labi....es spēju...gan lidināties....,bet nespēju piezemēties....bet...es mācos.....un!!!...tas ir skaisti))))
Ļoti sirsnībā...par šo brīnišķīgo atgādinājuma rakstiņu...tas sasilda dvēseli...it īpaši manu dvēseli..tieši šodien...jo šodien par godu man....ir īpaša diena)))....un jautrības un jokošana nebeidzās....arī manā vecumā...katru gadu no gada....pienāk šis datums un es nosolos būt nopietna, bet...sanāk jautrība))))

inese - 2013-04-02 03:01
Ilviņ, samīļoju Tevi dzimšanas dienā! Lai daudz sievišķības, mīlestības, laimes, skaistuma un arī sazemējuma Tavā dzīvē.

Jā par draudzenēm un kolēģēm Tu raksti tik precīzi. Man ir bijuši tik ļoti konkrēti draudzeņu periodi, kur nevaru iedomāties, ka to, ko darījām kopā, es varētu darīt viena vai ar kādu citu.

Un par kolēģēm ar man ir viens brīnišķīgs stāsts, kad vienā no darbavietām man bija kolēģe - fantastiska gruzīnu meitene. un viņa ik dienas pucējās tik skaista, ka nevilšus arī man tas kļuva svarīgs.

Sievietes ļoti prot viena otru iedvesmot un ja protam šo spēku izmantot sev pozitīvi, tad dzīvē caur to daudz varam ko izmainīt.

ar mīļumu un pavasari sirdī, Inese

illva - 2013-04-02 06:43
Tik!!!... patīkami!!!!.....no sirds PALDIES INESĪT))))


Atpakaļ