Kā piecelties 6.00 no rīta bez modinātāja?


Komentārs:

dainarozenberga - 2012-03-27 18:07
Tas ir apbrīnojami! Meitenes, šorīt cēlos 05:30. Vakar aizejot gulēt sarunāju ar savu zemapziņu, ka gulēšu cieši un labi, kā arī pamodīšos pati, bez modinātāja. Un tas NOTIKA, es pamodos 2 minūtes pirms tam bija jāzvana! :)
Brigitiņ, lielum LIELS Tev paldies par šo rakstiņu!



sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: BRIGITA MIRONOVA-STANKĒVIČA

 Iespējams, ka Tu jau celies katru rītu bez grūtībām un izbaudi spirgto rīta enerģiju un mieru. Šajā rakstā es vēlos dalīties savā pieredzē, kā nonācu līdz tam, ka bez modinātāja viegli var pamosties 6.00.

Neilgu laiku atpakaļ tas man bija ļoti apgrūtinoši un pat neiespējami. Es sev apsolīju, ka celšos 1h ātrāk par pārējiem, lai uzsāktu savu dienu harmoniski un klusumā. Tomēr rītu no rīta es nospiedu modinātāju un nejutu vēlmi celties. Es katru rītu nepildīju savu apņemšanos un tas manī neraisīja patīkamas sajūtas.

Tad, lasot V. Siņeļņikovu, izlasīju tādu frāzi „ja cilvēks nevar no rīta pamosties līdz ar sauli viegli un bez modinātāja, tad viņam nav savas dzīves jēgas". Man tas šķita ļoti skarbi pateikts, jo lielākā daļa cilvēku, tai skaitā es, nevar pamosties no rīta līdz ar sauli - un tas ir normāli. Bet, ja paskatāmies dziļāk, tad viņam ir taisnība. Jo mēs sevi izdzenam līdz tam, ka vienkārši nav vēlmes un spēka no rīta celties. To es sapratu uz "savas ādas", kad mēģināju sevi piespiest darīt vai neiemācījos iemīlēt to, kas man nepatīk. Tiklīdz es savā dzīvē atbrīvojos no liekā - pamosties no rīta kļuva viegli, es atveru acis 6.00 un jūtos brīnišķīgi!

Ceļos un sāku savu ik rīta rituālu, kas sākas ar pateicību par jaunu dienu. Tad vingrojumi - sveiciens saulei un stāvēšana svecītē. Kad ķermenis ir pamodies dodos kontrasta dušā un kārtīgi norīvējos ar dvieli. Tad, iedvesmojoties no brīnišķīgā Dainas raksta praktizēju meditāciju. Mana diena ir sākusies tā, kā biju jau ilgāku laiku to vēlējusies, tikai bija pietrūcis gribasspēka un motivācijas.

Man ir radušies sekojoši secinājumi, lai varētu pamosties līdz ar sauli viegli un bez modinātāja būtu jāievēro sekojošas lietas:

1. Jāiet gulēt laicīgi - līdz 22.00

2. Nevajadzētu ēst 3h pirms miega un vajadzētu vakariņās izvēlies vieglu ēdienu

3. Pirms iemigšanas pārdomāt, kas labs bijis šodien, pateikties un skaitīt afirmāciju, ka miegs būs veselīgs un spirdzinošs un, ka no rīta līdz ar sauli es modīšos atpūtusies un labā garastāvoklī. Un šis tiešām strādā - liekas, ka es to sarunāju ar savu zemapziņu un tiešām miega kvalitāte ir nesalīdzināmi labāka.

4. Atbrīvoties no liekā savā dzīvē. Ja esi pārāk daudz uzņēmusies un šī nasta Tev šķiet pārāk smaga. Manuprāt, šī lieta prasa vislielāko drosmi, darbu ar sevi un iedziļināšanos sevī.

5. Jābūt motivācijai celties 6.00. Ko es darīšu rīta agrumā un, ko tas man dos? Atzīšos, ka šis punkts man radīja grūtības, jo kad atvēru acis tā vietā, lai celtos es izvēlējos turpināt gulēt, jo man nebija īsti skaidrs, ko es darīšu no rīta agrumā- tajā brīdī uzvar siltā migaJ Es nebiju izveidojusi savu ikrīta rituālu, kas iedvesmo uz spēcina.

6. Visbeidzot dari to regulāri.

Atceries rīta enerģija ir jaunības enerģija. Mēs esam dabas sastāvdaļa un dabiski mums ir dzīvot saskaņa ar dabas ritmu. Pavasaris ir mošanās laiks un lieliski ir sākt to darīt kopā ar pavasari. Kā arī, R.Šarma saka, ka visiem veiksmīgiem cilvēkiem ir kas kopīgs - rīta rituāls, ar kuru diena tiek iesākta ar pozitīvu enerģētiku.

Es no novēlu Tev atrast savu ceļu, kas ir tuvāks dabai un tās plūdumam, jo klusajās rīta stundās ir iespējams rats mieru un harmoniju pēc kā mēs visi ilgojamies.

Ar pavasarīgiem sveicieniem!

Brigita
/span
Komentāri (3)  |  2012-03-26 19:48  |  Skatīts: 3185x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
dainarozenberga - 2012-03-27 18:07
Tas ir apbrīnojami! Meitenes, šorīt cēlos 05:30. Vakar aizejot gulēt sarunāju ar savu zemapziņu, ka gulēšu cieši un labi, kā arī pamodīšos pati, bez modinātāja. Un tas NOTIKA, es pamodos 2 minūtes pirms tam bija jāzvana! :)
Brigitiņ, lielum LIELS Tev paldies par šo rakstiņu!

Anita Buzjuka - 2012-03-28 04:13
Pateicoties tam, ka es ceļos agri no rīta, ir uzlabojusies gan mana pašsajūta, gan veselība, tā ir svētīga dienas daļa, vistīrākās enerģijas laiks, ko mēs varam savā labā izmantot, vai vienkārši nogulēt.
Paldies Brigita par rakstu! Noteikti kādam tas būs par impulsu sākt agri celties. Vēl varētu piebilst, ka ļoti vērtīgi ir sagaidīt saullēktu un saulrietu, tā mēs papildus uzņemam enerģiju, tai ir dziedinošs spēks. Lai izdodas, tas tik tiešām ir tā vērts!!!

Brigita Mironova-Stankēviča - 2012-03-28 17:17
Paldies, Jums meitenes!
Es ļoti ceru, ka kādam šis rakstiņš dos impulsu ko mainīt savā dzīvē! Viss sākas tad, kad sākam kaut ko drīt savādāk, gribi to vai ne:), bet pārmaiņas notiek!:)


Atpakaļ