Trenēt mieru sevī


sadaļa: SARUNAS

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pēdējā laikā bieži piedomāju pie tā kā saglabāt mieru sevī, kad apkārt notiek kas tāds, kas varētu radīt paniku.

Un secināju, ka maniem treniņiem ir rezultāts. Un ja jau ir, tad man tas jāuzraksta un jāizstāsta arī Tev.

Sākumā izstāstīšu par rezultātiem, kas pēdējā laikā man tā lika saprast, ka tas viss patiešām strādā. Nu pirmo reizi to reāli piefiksēju tikko kā svētdien, kad saņēmu vairākas īsziņas par Swedbank problēmām un ka steidzami vēl var paspēt izņemt naudu, bet nu tad tas jādara žigli jo žigli.

Es braucu no lektoru semināra, kas mums ilgst visu dienu un sajūtas man patiešām ir apgarotas. Bet skats pa mašīnas logu jocīgs – pie bankām un bankomātiem stāv tādas rindas, ka no sākuma domāju, ka kaut kādas grupas saveidojušas piketu.  Jūrmalā Dubultos pie SeB bija ap 50 cilvēku pūlis.

Bet es braucu un uz to visu skatos tā kā uz kaut ko atstatu stāvošu. Man arī nauda Swedbankā. Arī mani tas skartu pa tiešo. Bet.....tā taču ir tikai nauda.

Otrs tāds pat brīdis man bija jāpiedzīvo pirmdienas rītā, kad zvana Daina un saka, ka mūsu mājas lapas vairs neesot un iekšā nevar tikt un neviena cita, lapa, kas ir uz 1w servera, arī neveras vaļā. Un sajūta patiešām ir mulsinoša. Tas ir tāpat kā braucot mājās – māju nav. Tu paņem vienu līkumu, tad otru, tu jau brauc pa iebraucamo ceļu, bet...māju nav.

Un atkal sevī sajūtu šo īpašo miera sajūtu. Es redzu, kas notiek. Un man ir iekšējas vairākas atbildes kā tas nokārtosies. Vai nu lapa atjaunosies. Ja nē – varbūt būs iespējas atgūt vismaz materiālu. Bet ja nē – tad vienkārši veidosim jaunu lapu. Nekas šausmīgs taču nav noticis. Viss ir kārtībā.

Un tad sāku domāt kurā brīdī es šādi sāku skatīties uz dzīvi. Vai arī kurā brīdī iemācījos „ieslēgt” šo saudzējošo miera sajūtu. Un man nāk prātā divas versijas. Pirmā ir ar peldēšanos aukstā ūdenī un kontrasta dušu un otrs variants - ar jogu.

Kad ej aukstā ūdenī, tad arī it kā uz sevi skaties no malas. Jā, tu pamani, ka tev salst. Tu to vienkārši vēro. Tu skaties kas notiek un turpini iet arvien dziļāk. Tāpat kā jogas nodarbībā – tu esi pie sevis. Tu vēro savu elpu. Vadi to. Un izturi kādu konkrēto pozu. Un jā – ir brīžiem grūti. Un jā – viss ķermenis pilnīgi trīc. Bet tu tikai elpo un vēro kā tas vibrē. It kā tas pilnīgi tevi neskar. Tu vienkārši esi.

Abi šie „treniņi” ir ļoti veiksmīgi pielietojami dzīvē. Tu it kā ieslēdz to sajūtu, ka „manai dvēselei manā ķermenī ir ļoti labi. Manai dvēselei manā ķermenī ir pilnīgs miers. Tā ir pasargāta un laimīga”. Un mēs jau zinām, ka tad, kad dvēsele ir laimīga, prāts mierīgs un  ķermenis atslābināts, tieši tad vislabāk mūsos plūst enerģija un tieši tad spējam pieņemt vislabākos risinājumus konkrētai situācijai.

Katru reizi, kad man šķiet, ka būtu jāsāk uztraukties – es uzreiz sevī  „ieslēdzu” šo iekšējo mieru.

Un tas ir tieši tāpat kā mēs transformējam negatīvās domas pozitīvajās, tieši tāpat mēs varam stresu un paniku pārvērst par mieru un harmoniju. Tikai jāatceras to darīt. Tikai jāpatrenējas.

Un tad viss izdosies!

Ar pilnīgu mieru un harmoniju sirdī,

Inese

Komentāri (34)  |  2011-12-15 21:01  |  Skatīts: 9275x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Paija* - 2012-02-07 03:21
Šķiet tēma: Kā saprast - Vai es mīlu savu vīru/ draugu? ir aktuāla daudzām sievietēm. Ik pa laikam kādā no komentāriem šādi vārdi ir lasāmi. Inesīt, vai ir kāds veids kā to apzināt arī tad, kad prāts ir aptumšojies ar aizvainojumiem a vai vienkārši nesaproti pati savas izjūtas? Vai ir kādi kontroles jautājumi sev, ko vajadzētu uzdot, lai spētu atbildēt uz šo tik svarīgo jautājumu?

dainarozenberga* - 2012-02-07 03:39
Es arī esmu bijusi tādā attiecību stadijā, ka šķiet, vīru vairs nemīlu, ko tagad saprotu, kā posmu, kad pati nezināju, ko gribu.
Viens no kontroles jautājumiem, kas var palīdzēt ko saprast - iedomājies, ka šajā mirklī Tu šo cilvēķu zaudē, vienalga kādā veidā Tev ienāk prātā... Bet uz mirkli sajūti, kas būtu, ja pēkšņi viņa nebūu Tavā dzīvē. Viņš Tev tiktu atņemts... Kāda ir sajūta...

Man sanāca tīri fiziski - pienāca mirklis, kad runājām, ko darīsim tālāk, nezināju, kā sevī sakārtot šīs sajūtas, līdz vīrs konkrēti noformlēja variantu, ka varam arī iet katrs uz savu pusi... Mirklī, kad es sapratu, ka tiešām esmu viņam svarīga un ar savu gribu.negribu attieksmi tik ļoti viņu sāpinu, es nomainīju attieksmi no ņēmēja par devēju un no tā brīža mēs dzīvojam pilnīgā mīlestībā, kuru tik skaisti un sulīgi neesmu izjutusi visus iepriekšējos 11 gadus...

Man patika, ka zem kāda cita raksta bija komentārs - ja divi cilvēki ir precējušies, ģimenē - absolūtā mīlestībā- ir radušies bērni, pāris viens otru ir ļoti mīlējuši un pēkšņi (īpaši sievietei) šķiet, ka mīlestība ir izzudusi, manuprāt, ir vērts vēl un vēlreiz sev pajautāt, kas tad ir noticis. Jo Mīlestība visu laiku ir ar mums, jautājums, vai mēs esam gatavas to dot, tajā dalīties. Ja tikai gaidam un gribam saņemt, tad vienā mirklī tas kanāls noslēdzas, rezerves ir izbeigušās, lai ko mainītu Mīlestība ir jārada sevī, jāvairo sevī, jādod no sevis... Cita ceļa nav - gū var dodot!
Es no sirds to esmu izjutusi... Saprotu, ka tikai mīlot bez nosacījumiem var saņemt tāda pašu beznosacījumu Mīlestību atpakaļ... :)

Inga* - 2012-02-07 03:59
Es tomēr par drosmi mainīt savu dzīvi, nedomāju, ka pa varītēm ir jāsaglabā to, kā vairs nav. Ar gadiem būs arvien grūtāk ko mainīt, un tad būs žēl tā laika, kas nodzīvots bez mīlestības , ar šaubām, kreņķiem un aizdomām. Skaidrs, ka vajag visu izrunāt, apsvērt, sasteigt nevajag, un tomēr, ir jāsaprot, ka otrs cilvēks ir tāds kāds ir, un vai nu mēs viņu pieņemam, vai arī nē. Var sev uzdot jautājumu, vai es arī turpmāk vēlos dzīvot šādu dzīvi, vai tomēr ko mainīt? Ja reiz tas cilvēks apmeklē iepazīšanās un seksa portālus, tad viņš to darīs vēl un vēl, tur neko nevar mainīt. Es nedomāju, ka mums sievietēm ir viss jāpacieš un jāsamierinās, domāju, ka mums ir jābūt drosmīgām mainīt savu dzīvi un būt patiesi laimīgām, un diemžēl reizēm ir no kāda jāšķiras, lai satiktu kādu citu. Tāda ir dzīve, daži cilvēki aiziet no mūsu dzīves, bet citi atnāk. Viss plūst un mainās, ja mēs pa varītēm mēģinam ko noturēt, tad esam ''iesprūdušas'', un pašas no tā ciešam. Mēs esam pelnījušas būt patiesi laimīgas, ko arī visām novēlu!


dainarozenberga* - 2012-02-07 04:15
Inga, es nedaudz vairāk kā pirms gada Tev piekristu - ka jābūt drosmīgai, lai kaut ko mainītu! Man šķita, ka esam iesprūduši, man šķita, ka mani nemīl, nenovērtē, nesaprotu, kaisles nav, mīlestības šķita, arī nē...
Katram mums ir ļoti atšķirīgas situācijas... Bet es šodien NO SIRDS ticu, ka viss mainās tad, ja maini savu attieksmi! Mēs esam autori savai dzīvei - ja vīrietis meklē ko citu, tas nozīmē, ka pati sieviete nenovērtē savu vīru, nav viņam mūza un iedvesmas avots. Es apbrīnoju savu vīru, cik ļoti viņš mani ir mīlējis, jo šodiens acīm redzot manu attieksmi, es brīnos, ka viņš jau nebija aizgājis pie kādas citas, meklējot atbalstu un apbrīnu!
Ir Dieva bauslis - Tev nebūs savu laulību pārkāpt - kam es ļoti ticu tādā nozīmē - ja Tu izvēlēsies saglabāt savu laulību/attiecības - tajās ieliekot sevi, ar visu sirdi - ne ziedojoties, ne pazemojoties, bet visdziļākajā mīlestībā un pateicība, ka vari kalpot savam vīrietim vislabākajā šī vārda nozīmē - Dieva svētība būs ik uz soļa!
Ir jāizdara izvēle - dzīvot radošā enerģijā, ne graujošā.
Izdarot šo izvēli mainās paša apziņa un atbildība, kā arī neaptverami mainās mīļotais - es to esmu izjutusi tik ļoti, ar katru šūnu, ka ne mirkli manī nav šaubu - ja sieviete vēlas būt mīlēta, tad viss ir atkarīgs tikai no pašas!
Kamēr mēs spirināsimies pret ar visu savu ego, tikmēr nekas nemainīsies... Tad kad izdosies pārslēgties uz cieņpilnu, pazemīgu pateicības pilnu kalpošanu, tad absolūta mīlestība ieplūst katrā šūnā... Es vēlos iedvesmot meitenes, ikvienu, ļauties Mīlestībai, radīt to sevī, vairot to cilvēkos apkārt! Labais vairo labo, Mīlestība vairo Mīlestību! Nevajag baidīties pazaudēt sevi! Ja to darīsi ar vistīrāko sirdsapziņu, augļus saksi vākt ļoti ātri!

Sabīne* - 2012-02-07 05:16
Gribas pajautāt.Ļoti interesants jautājums par laulību. Un nav pat runa ne par kādu rutīnu.Ir runa par totālu krīzi.Gribat teikt, ka no darbiem un finansu bada nogurušais vīrieties pēkšņi mainīs domas par 180grādiem? Un mainīs prioritātes? Vardskot, gribētos dzirdēt konkrētākus piemērus par to "mainies pati, un mainīsies vīrietis". Bet tādus kārtīgi mūsdienīgus, ar sāli un zemi. Kā īstenībā. (es nesaku,ka tā iet tagad daudziem. Nē. Bet ir, kam iet un kas vēlētos tikt no tā apburtā apļa laukā.)

Paarsla* - 2012-02-07 09:21
un veel... Mans viirs vecaakajam deelam nav iistais teevs. Uz jautaajumu- vai vins miil vecaako deelu, atbilde bija: Kad vinsh ir paklausiigs un forsh puika, stingrs, tad jaa, bet kad njunjaajas un ir kaa miikstais, tad - riebjas.

Anonīms* - 2012-02-07 16:13
Ai ai , Pārsla! Ja vīrs par Tavu dēlu tiešām tā teica /riebjas/. Tad jautājums vai viņš tā atļāvās runāt par kādu cilvēku jau jūsu iepazīšanās sākumā? Vai tad bija savādāks? Ja sākumā - tad pati tādu izvēlējies kaut kāda iemesla pēc. Ja pēc tam tāds kļuva, tad jāskatās - pie attiecībām varbūt ielaista kāda kļūdiņa, kas labojama. No malas jau grūti teikt. Katrā ģimenē jau sava leksika. Iespējams Tev vajag individuālu konsultāciju pie kāda speciālista. Novēlu izdošanos!

Inese* - 2012-02-07 16:33
Pārsla-
vēl ir būtiski pajautāt sev - kā es pati šo situāiju radu?
Ja jau mēs radām pilnīgi visu, kas mūsu dzīvē notiek, tad kā Tu radi šo situāciju?
Varbūt ka ir kāds iekšējs uztraukums, bailes, vai vainas apziņa par to "īstais" vai " neīstais" tēvs un dēls.
Ja ģimenē kopā audzināt bērnus, tad viņi ir un paliek jūsu bērni, tad tur vairs nav jāšķiro īstie , neīstie, mani, tavi.
Bet ja Tevī ir šī trauksme (es nezinu vai ir), tad tas varētu būt par pamatu šādai vīra rīcībai un attieksmei.

Paija* - 2012-02-07 16:35
Dainīt, paldies, ka padalījies. No Tevis rakstītā burtiski izstaro mīlestība katrā vārdā!
Lai izdodās to vairot un aiznest tālāk arī semināros, kurus vadi!



Lapa | [1] 2 |

Atpakaļ