Kā es no jauna iemīlēju savu vīru


sadaļa: LASĪTĀJI RUNĀ

 

 Gribu pastāstīt, kā es no jauna iemīlēju savu vīru. Mēs esam kopā jau 10 gadus, 3 no tiem precējušies. Mūsu romantiskajās attiecībās bija iestājusies tāda kā rutīna. Visu uzmanību tiku veltījusi bērnu audzināšanai, aizmirstot, ka esmu taču sieviete un sieva savam vīram. Līdz ar to, kā V. Siņeļņikovs pareizi uzsver, man nācās darīt gan sievas, gan vīra darbus, vīrs manī vairs nesaskatīja sievieti. Bija aizņemts darbā un uzskatīja, ka mājās ar visu galā jātiek man, jo es taču nestrādāju. Es jau biju gandrīz aizmirsusi, par ko viņu iemīlēju. Bieži strīdējāmies, arī bērniem klātesot (viņi sāka biežāk slimot). Es pat sāku sūdzēties par savu vīru citiem un prātā iezagās pat domas par šķiršanos, kaut no malas neko viņam nevarēju piesiet - labs tēvs, naudu mājās nes, sievu nesit, nedzer, ko latviešu sieviete vairāk var vēlēties, jau tā vīriešu trūkst. Taču neapmierinātība auga un bieži pārdomāju - jā, ja viņš mani vairāk novērtētu.. vai biežāk puķes nestu... vai pašam taču vajadzētu iedomāties palīdzēt man mājas darbos utt. Tomēr šāda mana attieksme radīja vēl lielāku atsvešinātību.

Tā kā mūsu attiecības man tomēr bija (un, protams, ir) svarīgas, nu nolēmu pamēģināt no otra gala ar attieksmes maiņu - kā V. Sineļņikovs un Inese iesaka - pirmai samīļot, novērtēt vīru, viņa labās īpašības, uzticēties viņam kā vīrietim, būt mierā ar sevi un pieņemt sevi kā sievišķīgu sievieti, atcerēties, par ko viņu iemīlēju. Sāku ar to, ka sirsnīgi sasveicinājos satiekot, apvaicājos, kā gāja pa dienu, patiesi klausoties un atvadījos tik pat sirsnīgi. (Un nevis gaidot kaut ko atpakaļ, bet vienkārši tādēļ, ka viņš ir man svarīgs). Bērni bija vienkārši sajūsmā un arī metās pie tēta, atraujoties no savām spēlēm. Pati sāku pievērst vairāk uzmanības sev, mazāk izdabājot mazajiem (neizskatījās, ka viņi no tā ciestu, drīzāk tas nāca par labu viņu patstāvībai). Beidzu dzīties pēc neiespējamā uzdevuma vienmēr padarīt perfekti nebeidzamos mājas darbus. Sākām atkal atrast brīžus divatā, vairāk runājāmies, skatījāmies kopā filmas. To, ko pirms tam biju uzticējusi draudzenēm- ka man kaut kas nepatīk, patīk, kaitina vai iepriecina vīra uzvedībā, teicu viņam pašam.

Pamazām jutu, ka mūsu saikne atkal kļūst stiprāka. Ar pārsteigumu pamanīju, ka vīrs pats piesakās kaut ko mājās salabot, panest smagu somu, samīļot mani. Pagāja vēl kāds laiks un man galvā sāka iezagties jaukas domas par manu vīru- kāds man foršs vīrs! Cik vīrišķīgs un tai pat laikā mīļš!. Viņš nebija izmainījies kā personība, vienkārši no jauna atklājās viņa labākās īpašības, kuru dēļ vīru iemīlēju un tagad saprotu, ka attiecības nevar atstāt novārtā, tās ir jākopj. Nevis gaidīt, kad tas otrs pirmais mani novērtēs, bet būt gatavai pašai spert pirmo soli. Un es zinu, ka jārūpējas par sevi kā sievieti un savu sievišķību, tad arī mans vīrietis parādīs savu vīrišķību.

Vēl bija svarīgi, es pat nezinu, kā lai to pasaka vārdiem - atvērt sirdi labajam, jo, kamēr domāju negatīvi par mūsu attiecībām, es pat kaut kā nevarēju pieņemt labo no sava vīra, es to pat nebūtu saskatījusi un būtu palaidusi garām.

 

Nobeigumā līdzība:

 

Reiz Cilvēks pajautāja saviem līdzcilvēkiem:
- Kāpēc, kad cilvēki strīdas, tie kliedz?
- Jo tiem zūd rāmums, - atbildēja viens.
- Bet kādēļ ir jākliedz, ja otrs cilvēks atrodas blakus? – pajautāja Cilvēks
- Vai tad nevar runāt klusi? Kāpēc ir jākliedz, ja esi dusmīgs?
Līdzcilvēki ilgu laiku piedāvāja savas versijas. Bet ne viena no tām Cilvēku neapmierināja.
Beigu beigās viņš paskaidroja:
- Kad cilvēki ir īgni un sāk strīdēties, viņu sirdis attālinās. Un lai segtu to attālumu un sadzirdētu vienam otru – ir jākliedz. Jo stiprāk cilvēki dusmojas, jo vairāk attālinās un skaļāk kliedz.
- Kas notiek, kad cilvēki iemīlas? Viņi nekliedz, tieši otrādi – runā klusi. Jo viņu sirdis ir tuvu viena otrai, un attālums ir pavisam mazs.
- Un ja cilvēki mīl viens otru vēl stiprāk, tad viņiem nav pat jāčukst. Viņi skatās viens uz otru un visu saprot bez vārdiem.

 

Lai jums izdodas kopt un lolot attiecības ar sev tuviem un mīļiem cilvēkiem! Daudz sirds siltuma šai rudenī vēlot- Baiba.

Komentāri (52)  |  2011-09-29 18:13  |  Skatīts: 10655x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Dzintra1* - 2011-10-01 00:47
Tā jau gan katrā situācijā ir savi plusi un mīnusi, tikai labāk lai plusu ir vairāk :) Mācības ir katrai savas un savs dzīves ceļš. Gribas, lai tajā mazāk būtu rūgto brīžu, vairāk laimes, prieka , mīlestības.
Visums ir pārpilns ar iespējām, es to zinu un jūtu.Zinu, ka esmu gatava savām iespējām ar Dieva svētību. Ir jau tā, ka ne vienmēr spējam novērtēt visu, kas mums dots, daudz ko uztveram pašu par sevi saprotamu.
Dzintra Č., paldies Tev par labiem vārdiem, man tas tiešām noder.


Inga* - 2011-10-01 02:24
Es domāju, ka ir labi, ka ir arī šāda diskusija, nevis tikai viss labi, jauki, saulaini, varbūt tieši šādā veidā, mēs viena otrai palīdzam, reizēm pietiek ar vienu frāzi, lai saprastu kas ir kas, svarīgi, lai mēs tiešām esam patiesas un pirmkārt jau pret sevi. Nav nekāda jēga sev mēģināt iestāstīt to, kas patiesībā nav, vai arī dzīvot ilūzijā, ka viss ir labi un melot pašai sev, sakot priecājies, ka tev ir vīrs, tas nekas, ka jūtas vairs nav, tikai pieķeršanās, bet citām redz pat tāda nav. Es pilnībā apzinos to, ka dzīve bez mīlestības ir dzīve bez prieka, un šeit es domāju ne tikai to lielo visaptverošo mīlestību, es šeit domāju tās attiecības, kas ir starp vīrieti un sievieti. Nav svarīgi vai mēs esam precējušās vai neesam, svarīgi ir tas, ka mēs dzīvojam saskaņā ar sevi. Nu nav jēga kaut ko visu laiku lāpīt un stiķēt, mēģinot saturēt, mīlestība vai nu ir, vai tās nav, un, ja nav, tad kaitina tik daudzas lietas, ko šis cilvēks dara, lai gan tu saproti, ka viņš ir labs un mīļš, bet, kā jaunākais brālis, bet gribas taču blakus vīrieti. Es jau sen jutu, ka man ir jāšķiras, bet visu laiku tās šaubas un bērnam tēvs, acīmredzot nebiju tam gatava, tagad jau kopā daudz gadi, bērns izaudzis, pašai ar jau 46, un arvien grūtāk izlemt ko mainīt, jo tiešām gadi skrien kā ''stirnas''. Mīļās meitenes, nedzīvojiet bez mīlestības, nepieļaujiet, ka jūs krāpj, pazemo, protams piedošanai ir liels spēks, bet piedodiet un atlaidiet, neviens jūs nevar piespiest dzīvot kopā ar cilvēku, kurš patiesībā ir svešs, vai vēl ļaunāk izmanto, pazemo un krāpj, vienalga fiziski vai morāli. Esat drosmīgas mainīt savu dzīvi, kamēr vēl esat jaukā vecumā (protams, protams var jau šeit piebilst. ka visi vecumi ir labi), bet domāju, ka katra saprot, ko es ar to gribu teikt, visam savs laiks.
Es ļoti priecājos par visām tām brīnišķīgām attiecībām, kas ir starp cilvēkiem, kuri ir viens otru atraduši, lai viņu mīlestība zeļ un plaukst!!!

Dzintra Č.* - 2011-10-04 19:46
Gribu padalīties kādā stāstā par sievietes spēku.

Saruna starp Bilu Klintonu un viņa sievu:
Bils saka sievai: "atceries to savu pirmo mīlestību...viņš tagad benzīntankā strādā, redz, būtu ar viņu palikusi, būtu mis benzīntanka saimniece", savukārt Hilarija paskatījās uz Bilu un saka "Nē, vienkārši viņš jau būtu prezidents"!
Mīļās - ticiet, ka mums iekšā ir milzīgs spēks!
:)

Elīza* - 2011-10-04 19:49
Jā, tā tas varētu būt :) Bet jautājums - kā šo spēku pareizi izmantot un likt lietā, lai mūsu vīri kļūst "prezidenti"? :)

Dzintra Č.* - 2011-10-04 20:55
Īstenībā varam darīt daudz ko - un tā būtu visnotaļ plaša tēma. Bet...tas ko varu pateikt no savas pieredzes - pieņemt savu vīru tādu kāds viņš ir - iemīlēt ar beznosacījuma mīlestību. Nekad un nekādos apstākļos neizteikties par vīru slikti, lai ko viņš būtu izdarījis...ja nevari pateikt neko labu, tad labāk paklusēt, pat tad ja viņš nedzird, jo smalkā pasaule ir jūtīga. Vīriešiem dikti patīk, kad viņus slavē, un lepjas ar tiem, arī sievietēm, protams, taču viņi ir mūsu saulītes, un mums jāpalīdz tiem spīdēt. Aiz katra veiksmīga vīrieša ir mīloša un sievišķīga sieviete.
Par šo tēmu noteikti var vēl daudz runāt...:)

Elīza* - 2011-10-04 21:48
Klau, Dzintra, nu tad varbūt kādu rakstiņu par šo tēmu? :)

Dzintra Č.* - 2011-10-04 22:14
Jā...šī noteikti ir aktuāla tēma visos laikos un apstākļos! :)


Kristīne* - 2011-10-05 06:42
Dzintrai taisnība: beznosacījuma mīlestība un vienmēr runāt labu par savu vīru, pat domās, zelta padoms, kas jāapgūst. Es arī labprāt vēlētos, lai šī tēma tiktu plašāk aplūkota, par sievietes spēku, ko dod beznosacījuma mīlestība.

Evita* - 2011-10-08 05:26
Cik noderīgs raksts un komentāri,paldies.
Arī man drīz būs 40 un pašlaik gaidu jau otro bērniņu:)
Manas dzīves pārvērtības sākās tajā brīdi, kad pārstāju ilgoties pēc ģimenes un bērniem.Pieņēmu sevi tādu kāda esmu.
Un ik brīdi mācos mīlēt vīrieti blakus, un esmu viņam pateicīga par pasniegtajām mācību stundām.
Prieka pieskārienus ,jums meitenītes!:)


egliite - 2011-10-20 01:08
Ļoti iedevsmojoši!

Meitenes HELP ... pārlasīju citus jūsu komentārus par attiecībām.

Man pašlaik ir ļoti smaga stadija attiecībās.. mums abiem ar mīļoto.
Ir pienācis laiks,kad vairs nespējam pavilkt to,ko esam tiešām vilkuši,ir bijis grūti un reti,kad viegli. Daudz dažādu iemeslu tam visam (personiskās problēmas,kompleksi utt)

Tagad,kad sāku saprast un jau kādu laiku mēģinu mainīt savu attieksmi pret dzīvi,cilvēkiem un sevi, ir pienācis arī kārtējais lūzuma punkts attiecībās ....

... mēs nezinam vai mums kopā ir vēl ejams ceļš....

Mēs abi daudz runājam un atklāti ... problēmas jau saskatam ik uz stūra,īpaši es,kad esmu satraukusies.
Pēc Ineses grāmatas, cenšos visu darīt,visu gan neesmu vēl izmēģinājusi... bet uz brīdi es saņemos,it kā jūtos labi,konkrēti zinu - jā,viņš ir mans mīļotais un būs! Bet pēc brīža atkal sāku baidīties. Vēderā sēž stress,rokas trīc,gribas raudāt un dvēsele sāp. Kopā esam jau vairāk kā 3 gadus. Man tas ir vis kopā- mīlestība,pieradums un bailes palikt vienai.


visu laiku uzdodu sev jautājumus,tā pat arī dara viņš. Uz brīdi mums abiem ir labi,tad pekšņi vis nobrūk baiļu dēļ.

Man ir ļoti bail .... 1. jau pazaudēt viņu,pazaudēt visu,kas mums ir un varētu būt . 2.saprast,ka šeit vairs nav ko rakt.

Tajā visā ir iepītas emocijas un jūtas un vis vienkārši ir juceklī.
Bail pat ierosināt,varbūt padzīvojam atsevišķi vismaz nedēļu. nesazinamies,redzēs,kas notiks. Bail ir no negatīvāka rezultāta.

Esmu tādā stresā,ka nu jau tas ietekmē manu ēšanu un izskatu.
Viņa klātbūtnē es visu laiku esmu stresā - vai vis ir kārtībā,ko viņš domā.

Brīžiem liekas,ka nojūgšos. No vienas puses es vairs nespēju,vairs nespēju tā dzīvot. Bet bez viņa arī nevaru.
Bet ,vai esmu tik stipra,lai paskatītos patiesībai acīs ...


Varbūt kādai ir bijis līdzigi vai arī kāds gudrs un efektīvs padoms kā man rīkoties,ar ko sākt.

Zinu visas dzīves lielās gudrības,atlasījusies grāmatas esmu. Ar jogu nodarbojusies.

Es jūtos vienkārši vispārīgi pazudusi savā dzīvē.
Es nezinu ko iesākt.

Maija* - 2011-10-20 01:39
Ļoti gaidīšu atbildi Egliitei,jo man ir tieši tāda pati situācija. Nezinu kā rīkoties, jo esmu centusies visu glābt ar savas attieksmes maiņu, mīlestības dāvāšanu, bet .....Zinu, ka ar varu mīļš nevienam nevaram kļūt, bet pašai sava mīlestība liekās tik spēcīga, ka nezinu kā dzīvot bez viņa, jo neviens cits vīrietis nešķiet tik piemērots un labs kā viņš.
Šeit tiešām ir nepieciešams būt stiprai, kā saka Egliite bet kur lai rod to spēku? Pat skaitot nemitīgi tēvreizi nespēju atgūt iekšējo mieru par šo situāciju :(

egliite - 2011-10-20 01:49
Maija...sūtu labas domas arī Tev. Katrā ziņā tā ir mācība,tikai jāsaprot kāda. Kas man atšķiras no Tevis...es visu vēl neesmu pamēģinājusi,lai glābtu situāciju,jo vienmēr pavada lielāks uztraukums.

astere* - 2011-10-20 02:28
Meitenes! Egliite un Maija!
Savulaik , izdzīvojot līdzīgas situācijas, kādas tagad ir jums, vienā brīdī apstājos un padomāju, vai tiešām es gribu, lai viņš man acīs pasaka, ka vairs mani nemīl un ka neesmu viņam vairs vajadzīga? Tas bija lūzuma punkts, kad sapratu, ka tā patiesībā jau ir, bet es vēl ko gribēju lāpīt. Es aizgāju no šīm attiecībām. Bija grūti. Toties tagad saku viņam paldies, ka toreiz tā notika. Jo dzīve jau neapstājās. Viegli nebūs, bet nav jau arī tagad viegli, ja jāizjūt stress, esot otram blakus. Vai ne, Egliit?

Inese* - 2011-10-20 04:19
Sarežģīti.
Un protams, ka uz šo brīdi neviens vīrietis neliekas tik labs kā viņš.
Jo viņš ir pārņēmis visu dzīvi. Vai pareizāk sakot domas par viņu un attiecībām.

Pirmais, ko vajadzētu ir palaist vaļīgāk šo tēmu. Sākt centrēties uz kaut ko citu. Piemēram, kad man bija grūti attiecību laiki (un manā gadījumā viss beidzās ar totālu zaudējumu) es turpināju iekrampēties attiecībās un pat visu literatūru, ko lašiju un uzreiz pielietoju dzīvē, to darīju tikai attiecību vārdā un savas izaugsmes vārdā.
Bet ja kaut ko darām stresā un tādēļ, lai glābtu attiecības, iepatiktos viņam, vai būtu tik laba priekš viņa, ka viņš nevar bez manis....nu tas viss ir šausmīgs stress. Bet mīlestība, laime un attiecību baudīšana sākas tad, kad palaižam šo stresu vaļā. Kamēr esam stresā, tikmēr enerģija gandrīz vai nekursē. Tā iet uz riņķi un rūgst iekšpusē. (un audzē vēl lielāku stresu, bailes un atkarību).

Ir jāatrod kaut kas, kas Tev pašai sniedz prieku. Varbūt pirts, varbūt peldēšana, varbūt diskusiju klubi vai semināri, varbūt ......
Ir jāvar pārnest atbalsta punkts no attiecībām un no viņa uz pašai sevi.
Jāsāk sevi mīlēt.
Ir jāiemācās mīlēt sevi un dzīvi neatkarīgi no viņa. Un tikai pēc tam varēs izspriest - vai viņu mīlu vai nē.
Pagaidām ir vienkārši atkarība.

Maija* - 2011-10-20 17:59
Es pati apzinos, ka man šī vīrieša pielīdzināšana ideālam savā dzīvē līdzinās apsēstībai, bet katru reizi, kad dzirdu vārdus "jāiemīl pašai sevi, jāiemīl viss, ko dari utt" manī rodas sastingums no jautājuma - KĀ? Kā to izdarīt, ja tagad vispār neko negribas darīt?! Esmu pametusi visus savus hobijus, man gribās ātrāk aizmigt, lai nenodarbinātu savu prātu ar domām par viņu. Es zinu, ka tā ir bēgšana un kaut kad man tik un tā būs tas jāatrisina, bet pašlaik mana terapija laikam ir miegs un sarunas ar draudzenēm. Droši vien arī šīs sarunas ir bailes palikt vienatnē ar sevi un savām domām, bet pagaidām es pieturos pie viedokļa, ka sievietēm izrunāšanās ir sava veida psihoterapijas seanss.
Taču galvenais jautājums tik un tā paliek - kā atgūt savu pašapziņu, ja man šķiet,ka neesmu bijusi gana laba un viņa mīlestības vērta, kā iemīlēt pašai sevi un noticēt, ka esmu vērtība, kāda es pašlaik sev itin nemaz nešķietu?!

Inese* - 2011-10-20 19:53
Nu..varbūt ir vērts sākt rakstīt laimes dienasgrāmatu?
es uzskatu, ka līdz šim brīdim nav izdomāta spēcīgāka motivācija kā pašas pozitīvā pieredze.
Maija, ja Tu diendienā saņemtos un vakarā veltītu sev kādas 10-15 minūtes, lai pierakstītu laimes dienasgrāmatā tikai to, kas šai dienā Tev sagādājis prieku, laimi un gandarījumu. Tikai to.
Tad - pirmkārt, Tu 15 minūtes dienā domātu par gaišo savā dzīvē. Otrkārt, Tev būtu iespēja vēlreiz izmantos savu šīs dienas pozitīvo enerģiju - jo kamēr pārdomā un pieraksti, pa jaunam iejūties jau bijušā laimes situācijā, treškārt - kad sāc rakstīt laimes dienasgrāmatu, tad pēc dažām dienām jūti, ka klūsti par laimes mirkļu mednieci. Ka burtiski piefiksē katru momentu, kur vakarā varēsi pierakstīt. Un tagad man patīk tas. Un tagad es jūtos tik labi - šo pierakstīšu. Un tagad es pamanīju šo skaisto skatu - šo pierakstīšu.

Ko tas dos?

Uztveres maiņu.
Tas ļaus pārnest uzsvaru no tā, kas atņem spēkus uz to, kas spēkus dod.

Par sevi varu teikt, ka es dienu jo dienas kļūstu energētiski stiprāka tādēļ, ka visu laiku runāju, domāju un rakstu par pozitīvām lietām savā dzīvē. Es gan priekš citiem, gan priekš sevis visu laiku meklēju un atrodu pozitīvus piemērus no savas dzīves un tas manī šo visu vairo. Tas ir mans spēks. tā ir mana laime.
Mēs dzīvē vairojam to, ko barojam.
Jāsāk barot labais mūsu dzīvē.

Maija* - 2011-10-20 20:19
Paldies, Inesīt! Es tā nopriecājos, ka ieraudzīju šodien Tavu iznākušo laimes dienasgrāmatu, būtu iegādājusies to tik un tā, bet Tavs padoms KĀPĒC to darīt, mani pārliecina, ka noteikti vajag to izdarīt pēc iespējas ātrāk. Šajā situācijā tā man tiešām noderēs.
Bet vai lolot cerību, ka otrs varētu pārdomāt un kaut ko saprast, ka attiecības vēl var atsākties, sakārtoties ir pareizi vai tas tomēr būs pret Dieva gribu? Kā saprast kā šajā brīdī eju "pret Dieva gribu" nevis cenšos elementāri glābt mīlestību? Kā atšķirt vājumu un attiecību krīzi, kuru var glābt un atrisināt, no īstas šķiršanās? Kā jau Astere saka, viņš ir pateics acīs, ka nespēj atbildēt ar to pašu, ka grib jaunas izjūtas. Bet man tomēr liekās, ka viņš vienkārši maldās, jo partnera maiņa ir bēgšana no sevis. Vai mana mīlestība var saturēt šīs attiecības?
Es zinu, ka no malas jums izklausos pilnīgi pazemojusies, taču es ļoti ticu, ka īsta mīlestība nevar tā vienkārši izirt.
Lepnas sievietes noteikti pagriestu muguru un pārsāpētu šīs sāpēs, bet es uzskatu lepnību par grēku un uzskatu, ka par savu mīlestību jācīnās. Vai var atgūt cilvēku viņu palaižot?

Maija* - 2011-10-20 20:59
Cilvēku pozitīvie stāsti par attiecību atjaunošanu un vīra/ drauga iemīlēšanu no jauna, liek man ticēt, ka var izbrist no purva saules pielietā klajumā.
Ja tā nebija īsta mīlstība, kāpēc tik ļoti likās, ka viņš tiešām ir mans īstais, vienīgais un ilgi gaidītais, beidzot satiktais? Ka tieši ar viņu gribu bērnus un ģimeni! Un atkal izrādījās, ka nav īstais, jo otram redz pagaisa lidojuma sajūta?! Vai vajag atteikties, ja saprotu, ka man viņš tiešām ir īstais?

Inese* - 2011-10-20 21:21
Man škiet, ka šobrīd nevajag meklēt šīs atbildes. Šobrīd vajag drusku palutināt sevi. Samīļot, atgūt spēkus.
Es reiz ļoti nesekmīgi centos glābt ģimeni. Bet toreiz tiešām no rīta līdz vakaram darīju tikai to, lai būtu tāda, kādu viņš varētu mani gribēt (nu - pēc manām domām).
tagad atskatoties varu pateikt, ka tas bija ļoti spēcīgs manas personības un dvēseles augšanas laiks, kad atbrīvojos no lepnības un iemācījos novērtēt to, kas man tiek dots.
Vai toreiz saglābu?
Nē.

bet tā bija man vajadzīga pieredze un man patīk apzināties, ka garu kopdzīvi es nepalaidu vienkārši tā - vējā.

Kad ir īstā mīlestība, tad vairs nav nekā jānocenšas.

Un varbūt, ka tiklīdz pārstāsti censties izdabāt, tiklīdz sāksi vienkārši novērtēt sevi šajās attiecībās tā viss mainīsies. Tā mīlestībai pēkšņi radīsies vieta.
Šādā saspringumā, kādu apraksti, tīrai enerģijai jau nav vietas.
ir kaut kā drusku jāpalaiž vaļā saspringums.

Šai ziņā šis Baibas raksts ir ļoti labs padomdevējs.

Baiba* - 2011-10-20 21:29
Inesei taisnība par pateicību un pozitīvā meklēšanu. Arvien vairāk esmu pateicīga par katru "pašsaprotamo" lietu savā dzīvē, pat par savām veselajām rokām, kājām, savu ķermeni-īpaši pēc Nika Vojčiča, cilvēka bez rokām un kājām, dzīves stāsta izlasīšanas, ko ieteica Inese un xxx. Tāpat kaut par iespēju ieiet siltā dušā (ir taču bijis, ka pazūd siltais ūdens, vai ne?) to, ka pēc tam var ar fēnu izžāvēt matus vai izmazgāt veļu un tas nav jādara ar rokām (mums uz laiku pazuda elektrība un bija iespēja to novērtēt :)) Esmu neizsakāmi pateicīga par savu bērnu apskāvieniem un mīļajiem vārdiem, smaržīgo tēju no rītiem, par sīkiem un ikdienišķiem priekiem un tas viss vairo lielo prieku.

Inese* - 2011-10-20 21:47
Jā, ir izcili šo visu novērtēt un saprast, ka taču nav tāpat.tas taču nav kā pats par sevi saprotams.
Tikai tad, kad ko zaudējam, saprotam, cik nepateicīgi diendienā esam.

Ir vērts audzēt savu pateicību, pozitīvo uztveri un attieksmi :)
un tad dzīve izmainās un brīnumi sāk notikt.

tai skaitā mainās cilvēki, par kuriem iepriekš domājām, ka nekas vairs nemainīsies:)

Inese* - 2011-10-20 21:47
Jā, ir izcili šo visu novērtēt un saprast, ka taču nav tāpat.tas taču nav kā pats par sevi saprotams.
Tikai tad, kad ko zaudējam, saprotam, cik nepateicīgi diendienā esam.

Ir vērts audzēt savu pateicību, pozitīvo uztveri un attieksmi :)
un tad dzīve izmainās un brīnumi sāk notikt.

tai skaitā mainās cilvēki, par kuriem iepriekš domājām, ka nekas vairs nemainīsies:)

xxx* - 2011-10-20 22:02
Tavu domu Baibiņa uztvēru , bet par veļas mazgāšanu un citām mūdienu ekstrām gribas nedaudz pasmaidīt. Kāpēc? Mēs esam sev atņēmuši dabiskos izlādes veidus - grīdas beršanu, veļas mazgāšanu ar rokām, tagad jau arī vairumā pamazām iegādājas trauku mazgājamās mašīnas. Šobrīd mums ir trenažieru zāles un citi izlādes veidi. It kā jau saprotams laiks palicis ātrāks, darbīgāks, savādāk būtu grūti iekļauties ritmā.
Ja par Niku Vojčiču. Var tikai apbrīnot, bet paralēli ir jautājums, kāds viņš būtu bijis ja viņam būtu dotas rokas un kājas?

Inese* - 2011-10-21 00:36
Par tiem praktiskiem darbiem domājot, man kaut kā škiet, ka dzīvē līdz ar to pietrūksts saiknes ar Zemes spēku.
Gan jau tur ir kaut kāda gudrība, ka garīgajos tempļos liek berzt grīdas.
Par sevi zinu, ka katru reizi, kad vajag sazemējumu- eju grābt lapas, šķūrēt sniegu, vai pļaut zāli (atbilstoši gadalaikam).

Baiba* - 2011-10-21 20:54
Nu tā jau ir, kādreiz jau ģimenes dzīvoja kopā paaudžu paaudzē, lielas ģimenes, cits citam palīdzēja, tagad sieva + vīrs+bērni atsevišķi no radiem, vecākiem un vecvecākiem, tiec nu viena sieviete ar visu saimniecību un sīkajiem galā! Labi, ka ir veļas un trauku mašīna! Bet grīdas tāpat beržu , hi hi! Un laukos patīk palīdzēt un pastrādāt, tiešām sajust saikni ar zemi, dabu, tas ir brīnišķīgi.



Lapa | [1] 2 [3] |

Atpakaļ