Pārdomas par sievietes spēku un sievišķību


Komentārs:

Marika!* - 2011-03-17 20:16
Tagat es ticu,ka arī es varu būt tāda!Sievišķīga!kaut arī kādreiz nezināju, nesapartu,kas tad īsti ir sievišķīgi, jo mamma vienmēr ir bijusi cīnītāja un stiprais balsts, bet ne šievišķīgais piemērs.tagat es varu arī palīdzēt ne tikai sev, bet kā pateicībā par visu labu, arī mammītei!un vislielākais paldies Tev Inese! vienmēr lasot šo lapu, man notrīss sirds, un sariešas laimes asaras!paldies Tev!!!


 Savā grāmatā es runāju par piemēru, kur sieviete tiek salīdzināta ar persiku un vīrietis ar riekstu. Tur runa bija par to, ka sieviete it kā ir ārēji trauslāka un uztraucas par katru emocionālo pārdzīvojumu, kas viņas dzīvē var notikt, savukārt vīrietis ir it kā robustāks un raupjāks, tomēr ja salīdzina pēc dziļākās būtības – tad satraumējot persiku, vidū atklāsies kauls, no kura var izaugt vesels persikkoks, bet ja riekstam salūzusi čaula, tad kodols viens pats nevar pastāvēt un tas riekstam draud ar bojāeju.

 

Kādā tikšanās reizē man semināra dalībnieces jautā – ar ko tad atšķiras sievišķīga sieviete no „parastas sievietes”. Kopā pasmaidījām par šo jautājumu, un mēģinājām izprast sievišķības noslēpumu, izmantojot līdzību par persiku.

 

Lūk, sievišķīga sieviete ik dienas rūpējas par to, lai nesaburzās tā pūciņa, kas klāj persika mizu, un katru dienu pieskata, lai nenobrāžas miziņa, un kur ta nu vēl mīkstums, kas ir persika augļa vērtīgākā daļa. Sievišķīga sieviete apzinās, ka svarīgi ir būt gan skaistai, gan vērtīgai – gluži kā persika auglim, kurš ir sulīgs, smaržīgs, garšīgs un veselīgs. Persika veselums ir atkarīgs no šī kopuma, sākot no mīkstā pūkainā virsējā slāņa.

 

Sievišķīga sieviete dzīvo savu fantastiski veselīgo laimīgo dzīvi un kaut arī apzinās to kaulu un spēku, kas viņā ir, tas ne vienmēr ir jādemonstrē un ne vienmēr ir jāpierāda, ka tas tur vidū ir. Īstenībā spēku jau dod tas vien, ka zinām, ka mums tas kauls ir. Nevienam nekas nav jāpierāda. Nav jāsapluina auglis, lai pierādītu, ka tam iekšā ir kauls.

 

Savukārt, ja ļoti gribas visu laiku demonstrēt to stipro kaulu, kas ir persika iekšpusē, un pierādīt visiem, ka šis kauls ir krietni vien stiprāks, par jebkuru riekstu, tad tas no sievišķības un sievietes īstenās būtības ir ļoti tālu.

 

Un zinu jau zinu, ka latviešu sieviete ir ļoti stipra un tiešām var izdarīt visu gan sava vīra, gan bērnu, gan pati savā vietā. Bet...vai vajag?

 

Man šķiet, ka stiprumu jau paaudžu paaudzēs būsim iemācījušās. Tagad vien atliek iemācīties to nedemonstrēt un atcerēties, kas sievietes būtība ir būt sievišķīgai, maigai, mīļai, sulīgai un skaistai – un iedvesmot vīru būt tam cietajam un stiprajam.

Mums ir jāiemācās saprast, ka tieši caur maigumu un mīlestību, mēs varam būt vēl stiprākas, jo dzīvojam saskaņā ar savu sievišķo būtību un ļaujam vīrietim dzīvot saskaņā ar savu vīrišķo būtību.

 

Ja vēl arvien pieminam to persiku, tad stādies priekšā kāds izskatās persika kauls bez mīkstuma – jā, piekrītu, ļoti spēcīgs. Bet...sauss, červeļains un izkaltis.

Vai gribi tāda būt?

Protams, ne.

Un te nu mums ir jāpriecājas ne tikai par vienreizējo spēku, ko esam saņēmušas paaudžu paaudzēs no savām mammām un vecmāmiņām, bet arī par fantastiskiem gēniem, kas mūs dara ļoti skaistas.

Senākos laikos, kad strādāju starptautiskā organizācijā, diendienā tikos ar cilvēkiem, kas brauca no citām pasaules valstīm, un pirmais, ko viņi teica, ka Latvijā ir ārkārtīgi skaistas sievietes.

Viņiem ir taisnība.

Un mums to jāapzinās.

Mēs esam ārkārtīgi Dieva apbalvotas ar savu izskatu un iespējām sevi pasniegt.

 

Tātad mūsos ir divas ļoti svarīgas vērtības – latviešu sievietes spēks un skaistums.

Tikai demonstrējot vienu, nevajag pazaudēt otru.

 

Es novēlu Tev apzināties savu skaistumu un savu spēku un būt bezgala sievišķīgai un gudrai, lai diendienā to baudītu un nevis demonstrētu.

Ja sieviete ir sievišķīga, viņai blakus vīrietis kļūst arvien vīrišķīgāks.

Savukārt, ja esi pagaidām viena, tad vairo savu sievišķību, lai satiktu vīrišķīgu vīrieti.

 

Veselumā ir spēks. Un laime. Un mīlestība.

 

Atliek vien to baudīt! :)

 

Lai Tev izdodas!

Komentāri (10)  |  2011-03-17 19:59  |  Skatīts: 7522x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Marika!* - 2011-03-17 20:16
Tagat es ticu,ka arī es varu būt tāda!Sievišķīga!kaut arī kādreiz nezināju, nesapartu,kas tad īsti ir sievišķīgi, jo mamma vienmēr ir bijusi cīnītāja un stiprais balsts, bet ne šievišķīgais piemērs.tagat es varu arī palīdzēt ne tikai sev, bet kā pateicībā par visu labu, arī mammītei!un vislielākais paldies Tev Inese! vienmēr lasot šo lapu, man notrīss sirds, un sariešas laimes asaras!paldies Tev!!!

Inese* - 2011-03-17 20:18
Paldies par Tavu komentāru, Marika :) Cik jauki ir šo lasīt:)

Lai veicas!

SIgne* - 2011-03-17 23:41
Ai, Inesīt! Nu Tu taču esi Rakstniece! Dažkārt man šķiet, ka Tu esi Eņģelis, kas dots mums tieši šajā laikā, kad jāatkopj samīdītā Latvija, iznīdētā ģimenes vērtība. Cik tas ir skaisti, ko Tu dari un, ka Tev ir TĀDAS spējas. Šķiet,ka Tu nejaudā pierakstīt tik ātri tos vārdus, kuri Tev tiek sūtīti no augšas. Fantastiski! Paldies Tev! Tik vērtīgi raksti!

Inese* - 2011-03-18 00:52
:))) smaidu, smaidu, smaidu :)))

Maiga* - 2011-03-26 05:45
Labdien, Inese!
Šodien pirmo reizi uzzināju par Jūsu mājas lapu, jo to man pateica kāda jauna skaista sieviete. Te var ienākt brīžos, kad ir skumji un vajag valdzēt dvēseli, kā arī kļūt stiprākai garīgi. Skaistums un maigums piemīt mums katrai, tikai to vajag mācēt saglabāt. Ne jau vienmēr tam pietiek spēka grūtos dzīves brīžos un tāpēc jau laikam esat Jūs, kura caur Internetu spējat uzrunāt mūs un uzmundrināt. Paldies!

Inese* - 2011-03-26 06:05
Paldies! Lai mums visām pietiek spēka būt skaistām ikvienā dzīves situācijā!

Aija* - 2011-04-14 23:29
Nezinu, kas īsti esi, BET...

LIELS, LIELS PALDIES TEV

Ceru, ka nēpārtrauksi rakstīt!

Uz pašreizējo brīdi - man tu esi spilgts, silts saules stras. Aiz loga ir tāds draņis... PALDIES!

Inese* - 2011-04-15 07:52
Mīļi :)
Es turpināšu rakstīt :)

Liene* - 2011-08-07 06:11
Manuprat, but sieviskigai - tas ir loti skaisti! Ta ir vertiba, jo tad ne tikai tu pati sajuties ipasa, bet ari virietis uz tevi skatas ka uz ko ipasu, ka uz ko dievisku!

Man patik but un sajusties sieviskigai, jo tas sparno!

Inese* - 2011-08-08 17:35
Jā - būt sievišķīgai ir dzīvot saskaņā ar savu īsteno būtību.
tas ir paredzēts no Dieva. Tad dzīvojam saskaņā ar Visuma enerģiju. Un tā patiešām ir laime:)


Atpakaļ