Parunāsim par naudu?


Komentārs:

rudite - 2013-08-09 06:29
Ak, Inese, paldies par sodienas vebinaru! Tik daudz, kas salikas pa plauktiniem! Vienkarsi burvigi! Nakotnes vebinaram sieviskiba un nauda.... tik loti man to nakas macities, jo mamma bija ielikusi, ka vajag visu pasai nopelnit, pati, pati lidz apstajos un konstateju, ka citam ari viriesi dot:) un tas ir abpuseji mili:) Ja dot, vel japrot ari panemt bez parmetumiem un nosodijumam. Ah, ka tas viss skaisti!


sadaļa: DARBS. NAUDA. BIZNESS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Īstenībā es ar Tevi gribu par to parunāt rīt vebinārā, bet tā kā šodien es tā drusku savā galvā pārskrienu ar domām par to, ko rīt runāšu, tad varbūt varam jau šovakar sākt savas domas ievirzīt šajā tematā.

Vai esi domāju par to cik daudz (procentuāli) Tu dienas laikā domā par naudu. Un mēneša laikā. Un vispār dzīves laikā? Nu tā - vidēji? Cik tas ir? Un tagad vēl padomā – cik no šīm domām ir gaišas, radošas, ar prieku un mīlestību piepildītas? Un kas Tev sanāca?

Īstenībā iznākums vienmēr atspoguļojas mūsu makos un kontos un mūsu apmierinājumā par esošo finansu situāciju.

Tas faktiski ir kaut kāds apburtais temats ;) Par to runā daudz, par to domā daudz, par šo tematu ir ļoti daudz lekciju un praktisko nodarbību un ļoti daudz grāmatu un rakstu. Principā pie šāda informācijas daudzuma un tik daudz piemēriem un skaidrojumiem sen jau visiem vajadzēja sasniegt pilnīga apmierinājuma stāvokli šai jomā. Vai Tev tā nešķiet?

Bet... kāpēc tā nav?

Un es pilnā nopietnībā nemaz nejautāju par to – kāpēc mēs visi neesam miljonāri vai miljardieri, bet es tieši gribētu zināt kāpēc cilvēki par šo tematu ir stresā. Kāpēc pēc visiem dotajiem padomiem (un izvēle patiešām ir ...nu....katrai gaumei) tomēr katrs priekš sevis nevar atrast to atbildi, lai šo tēmu savā dzīvē sakārtotu.

Vai Tu vari?

Vai Tevī ir mieriņš attiecībā par naudu?

Man ir. Pilnīgi godīgi ir. Interesanti, ka tam nav nekāds sakars ar to, cik reālas naudas šobrīd ir sapelnīts. Drīzāk tam ir sakars ar to drošības sajūtu, kad zini, ka nopelnīsi tik, cik tev vajadzēs. Un tā var būt jebkura summa. Tiklīdz tu saproti kā nauda rodas un kā tā tavā dzīvē atnāk, tā iestājas tik fantastiska miera sajūta, ka lieki domāt (nervozēt, plānot, rēķināt) par naudu nav nekādas vajadzības.

Tieši tāpēc es tik mierīgi varu par šo tēmu runāt. Jo šis noteikti nav manas dzīves karmiskais samezglotais uzdevums. Un es arī neesmu trāpījusi piedzimt tirgotāju vai biznesmeņu kastā. Tādēļ – pie visa tā, ka tiešām varētu būt labs tirgonis, - man naudas tēma nav viena no svarīgākajām dzīvē. Tā vienkārši ir viena no pasaulīgām formām, kas dzīvē jāpieņem. Nu tieši tāpat kā juridiski dokumenti vai cilvēku likumi, vai kaut kāda cita kārtība, kas ieviesusies sadzīvē. Pieņem, lieto un daudz par to nedomā. Vienkārši tur šo jomu sakārtotu un piepilda ar tik daudz enerģijas, cik visas citas jomas, lai vienmērīgi augtu.

Tieši tā harmonija ir pati svarīgākā. Tieši tas līdzsvars. Ja mīli pa miljonu, tad pelni un tērē pa miljonu. Ja attiecībās ir miljons un arī kontā – tad jā, tad tā ir laime. Ja kontā ir, bet sirdī nav...tad tam kontam jau nav nekādas lielās nozīmes (ja nu vienīgi, ka smalkāk raudāt mersedesā kā tramvajā). Ja attiecībās ir, bet kontā nav, tad jāpiestrādā pie līdzsvara. Tad šo naudas jomu esi savā dzīvē nobloķējusi.

Starp citu, mēs tieši par šo runājām iepriekšējā vebinārā, ka no senseniem laikiem, no Bībeles stāstu laikiem, tie, kas bija ļoti svētīti no Dieva un iecelti par zemes ķēniņiem, viņi bija arī bagāti. Arī pasakas par to pašu – pelnrušķīte kļuva par princesi, muļķītis par princi. Tātad – situēta pārticīga dzīve ir kā svētība. Tik mūsu laikos ar tiem stereotipiem kaut kas tur samisējies. Ļoti daudzi, kas izvēlas garīgo ceļu, pasaulīgo un naudas plūsmu savā dzīvē apzināti nogriež. Kāpēc? Baidās sabojāties? Varbūt. Nauda tiešām ir daudzus sabojājusi, bet....ticu, ka viņi būtu sabojājušies arī savādāk.

Mēs pirmdien runāsim par formu un par saturu. Ja saturs netiek līdzi fomai, tad paliek tukšs vidus un tad var būt, ka pārbaudījumus ar naudu (varu, slavu) var neizturēt un dēļ lepnības, alkatības, skaudības utt. var sevi sagrauzt no iekšpuses. Bet, ja saturs ir piepildīts ar mīlestību, tad nauda un pat liela nauda no līdzsvara izsist nevar. Nu kādēļ lai tik raupja enerģija izsistu tik smalku. Nē. Tā vienkārši kļūtu par vēl lielāku jaudu, lai darītu vēl vairāk laba.

Nu vārdu sakot – ja gribi parunāt par šo tēmu rītvakar mūsu interenet sarunās, tad droši raksti uz: ineses.vebinari@gmail.com vai zvani 29431408 (Aijai), lai pieteiktu savu dalību pirmdienas vebinārā „Es un nauda”. Par šo tēmu runāsim gan pirmdien, gan ceturtdien – šoreiz tēma būs tiešām divās daļās, jo vienā vebinārā to visu iekļaut būtu pagrūti.

Lai Tev brīnišķīgs svētdienas vakars!

Lai ražīga jaunā nedēļa!

Ar mīļumu, Inese
Komentāri (4)  |  2013-08-05 04:41  |  Skatīts: 4220x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
guga - 2013-08-06 19:50
Paldies par burviigo vebinaru par so teemu.Tas atvera acis un sirdi ,iespeju pardomat un redzet visu savadak,bet vel ar sevi tik daudz jastradaa.Velreiz liels paldies.

illva - 2013-08-06 23:59
Ak Inesīt...ar nepacietību gaidīšu ceturtdienu...šā tēma vienkārši ir runājam un runājama.....man vēl ir tik daudz ko domāt pēc Tava stāstītā....)))
Mīļš paldies, ka Tu runāji par šo))))
Ar mīļu sveicienu))))

inese - 2013-08-07 16:57
Meitenes, man prieks. Šī tēma tiešām ir runājama un runājām. Līdz kamēr visi šai (naudas) jomā būsim apmierināti :))

Man šis vispār ir viens no mīļākajiem tematiem.
(lai gan - varbūt, ka es tā saku, par katru) ;)))

rudite - 2013-08-09 06:29
Ak, Inese, paldies par sodienas vebinaru! Tik daudz, kas salikas pa plauktiniem! Vienkarsi burvigi! Nakotnes vebinaram sieviskiba un nauda.... tik loti man to nakas macities, jo mamma bija ielikusi, ka vajag visu pasai nopelnit, pati, pati lidz apstajos un konstateju, ka citam ari viriesi dot:) un tas ir abpuseji mili:) Ja dot, vel japrot ari panemt bez parmetumiem un nosodijumam. Ah, ka tas viss skaisti!


Atpakaļ