Par nometni, par sievišķību, par mums


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Man nepatīk vārds nometne un tā īsti nekad nav paticis. Un es pieaugušā vecumā vienmēr esmu skaļi paziņojusi, ka es galīgi neesmu nometņu cilvēks un vispār man tāda kopā ēšana, gulēšana un dzīvošana galīgi nav priekš manis. Nu...un tad, kad tu, cilvēks, vairākas reizes tā skaļi paziņo, tad dzīve, protams, ka sāk riktēt situāciju, kurā tev savas domas ir iespēja mainīt. Lūk – ar mani tieši tā ir noticis. Nu pilnīga transformācija.

Varbūt, ka tas bija Krimā, kad pēkšņi sapratu, ka tieši nometne jeb tāda dzīvošana ārpus ierastā dzīves, dod vislielākās iespējas izmainīt ko savā ritmā un enerģētikā tā, kā mājās tas neizdodas. Un arī tas, ka ir tie citi- daudzie cilvēki apkārt, kas dara to pašu un risina to pašu un mācās to pašu – ka tas nevis kaitina vai traucē, bet tieši dod vēl papildus spēkus.
Un ja līdz šim Pavasara studijā meitenes ierunājās par nometņu organizēšanu, es vienmēr teicu – ok, ja kāds uzņemas un dara, tad es varu ar savām nodarbībām piebraukt, bet pati negribēšu ne palikt, ne uz vietas dzīvot. Man jābūt mājā.

Klau – un pēkšņi tas viss ir izmainījies un nu es varu teikt, ka es pati pirmo reizi savā mūžā esmu gatava organizēt un vadīt nometni, baudīt to, būt tajā visā iekšā un radīt to tādu, kāda man šķiet ļoti vērtīga un vajadzīga. Šo trīs dienu mērķis manās acīs būtu tieši pamēģināt izbaudīt dienas ritmu, enerģētiku, iekšēju noskaņojumu, ēdienreizes, celšanos un gulētiešanu, vingrošanu un domu apmaiņu tā, lai to visu pēc tam (ja gribās) var ieviest savā dzīvē ik dienas.

Esam iecerējuši šīs trīs dienas dzīvot tādu dzīvi, kāda būtu saskaņā ar dienas un dabas ritmu, ar laicīgu celšanos, ar noskaņošanos dienai, ar vingrošanu, ar rimtu veģetāru ēšanu un arī tas, lai ir saskaņā ar dienas ritmu. Ar īpašām sievišķības tēmām nodarbībās un ar praktisko daļu katrā no tām. Ar meditācijām. Ar sievišķīgu ģērbšanos (ja iespējams garajos svārkos), lai kustinātu zemes – matērijas enerģiju un uzņemtu to sevī. Un ar rituāliem vakarā, lai ar svētību un svētītas mēs pavadītu dienu. Lai būtu iespēja būt sevī un tai pat laikā, sajust citu sievišķības spēku. Citiem vārdiem šo notikumu varētu nosaukt par sava sievišķības spēka atklāšanu, atvēršanu, sapildīšanu un atjaunošanu. Mūsu nometnes galvenā tēma būtu „Gaisma un sievišķība”.

Un tā kā tagad esmu iesākusi to agro celšanos un vingrošanu, tad arī nometnē mēs piedāvāsim šo rīta kompleksu maksimāli tuvu tam, kādu iemācījāmies Krimā pie Valērija Siņeļņikova. Būs daļa, kuru labi vadu es – tas ir viss, kas saistītas ar meditatīvo jušanos, vēršanos pie Dieva, pie stihijām, stihiju nolīmeņošana un līdzsvarošana sevī, kā arī garā meditācija nodarbības beigās, un ir daļa, kuru labāk var novadīt Toms. Tā kā ir doma, ka mēs to rīta nodarbošanos ārā vadītu kopā. Tas viss būs no 6.00 līdz 7.30. Kā saka „rīta stundai zelts mutē”.  Kā Siņeļņikovs mācīja, ka uz rīta šo nodarbošanos būtu jānāk „na taščak” – tātad tukšā dūšā, jau smuki sakoptiem un labām sajūtām – lai Dieva, dienas un stihiju sveicināšana būtu pēc iespējas pilnīgāka saplūšana ar Veselumu. Un īstenībā jau zelta vārdi, jo ja ej samiegojies vai pieēdies, tad enerģētika ir smaga un galu, galā - kas ir tas, ko izstarojam un attiecīgi ko desmitkārtīgi esam gatavas saņemt atpakaļ.  Mēs paši parasti ceļamies kādu pusstundu pirms, lai var paspēt uzskaņoties un sakopties. Arī nometnē abus rītus rosība sāksies ap 5.30 un nodarbība 6.00.

Savukārt pirmā ēdienreize būs 8.30 un 9.00 – 12.00 pirms pusdienas nodarbība.

Ja vien varēs (ja laika apstākļi atļaus, tad mēģināsim arī šīs nodarbības vadīt ārā, bet ja nē – tad mūsu izvēlētajā vietā – viesu namā Vecmuiža (www.vecmuiza.lv) ir zāle, kurā noteikti visi satilpsim un būs mums ērti un labi. Nodarbības beigās būs dziļā meditācija.

Tad - viena stunda brīva un 13.00 pusdienas.

Pēcpusdienā nodarbība būs 2,5 līdz 3 stundas un tad 18.00 vakariņas un pašā vakarā kāds no sievišķības enerģijas iegriešanas rituāls.

Rituālus jeb vakarēšanas vadīšu es pati vai varbūt kopā ar Tomu, jo bija ļoti daudz kas interesants Krimā, ko būtu skaisti izdzīvot vēlreiz Latvijā. Savukārt nodarbības esam salikuši tā, ka pirmās dienas (piektdienas) nodarbību vadītu es un mēs runāsim par to „Kā vairot sievišķību, pašapziņu, ticību un harmoniju, kā būt veiksmīgām, laimīgām ik dienas”, bet sestdien pirmspusdienā būtu Andritas Krūmiņas seminārs jau ļoti konkrēti par sievišķības apzināšanos un atpazīšanu savā ikdienas uzvedībā. Savukārt sestdienas pēcpusdienā būtu Kristīnes Mucinieces tēma par sievietes viedumu, klusumu, gaismu. Svētdienas pirms pusdienā Andrita turpinātu iepriekšējās dienas tematiku, savukārt pēcpusdienā būtu mana nodarbība, meditācija un nometnes noslēgums. Tātad – saturiskais ieguvums nometnē – 5 trīs stundīgas nodarbības, divi vakara rituāli, divas rīta izkustināšanās un iekustēšanās nodarbības, kuru programmu iemācoties, pēc tam to varētu izmantot mājās ik dienA. Domāju, ka saturiski ļoti piepildītas trīs dienas. Sāksim mēs piektdienā pa dienu un beigsim svētdien pēc vakariņām, lai piecos var paēst un doties mājup.

Īstenībā  - šī kopā darbošanās tiešām būs kā tāda iespējamā transformācija, kā „pārprogrammēšanās”, kā pagrieziena izdarīšana. Tā noteikti nebūs izklaides nometne. Tā būs tāda....satikšanās ar sevi pa jaunu vēl dziļākā mīlestībā.

Visu saskaitot - gan naktsmītnes, gan telpu īres, gan ēdienreizes, gan nodarbības, lektorus un organizēšanas, mums iznāk, ka pasākums maksās 40 ls dienā jeb tie būs 110 ls vai 120 ls (atkarībā no izraudzītās guļvietas nakšņošanai). Tur jau tad Santa izstāstīs katram personīgi kas un kā un kāda ir tā starpība gulēšanai.

Katrā ziņā par Vecmuižu kā tādu varu teikt, ka man tur ļoti patīk. Esmu tur bijusi ar savām nodarbībām vienā fitnesa nometnē, kā arī zinu, ka „Figūras draugi” tur regulāri organizē savas nometnes un sniedz labas atsauksmes. Man arī patīk, ka Vecmuižas saimniece teica, ka viņiem ļoti patīk un viņi ir pieraduši uzņemt šādas tematiskās nometnes. Lūk - tādēļ domājam, ka mums tur būs ļoti, ļoti labi.

Nometnes programma vēl ir izstrādes stadijā – tā kā ja Tev ir kādi ierosinājumi vai papildinājumi, tad mēs varēsim to paspēt iekļaut. Nu un laiks, kad šo visu darīsim būs – 13., 14. un 15. septembrī, lai ir tā, ka visas esam paspējušas atgriezties no atvaļinājumiem un ceļojumiem, lai bērni jau būtu palaisti uz skolu, un vienas brīvdienas kopā ar ģimeni septembrī jau pavadītas, un tad.....varētu atļauties vienu nedēļas nogali sev un savai sievišķībai.

Tā kā – ja esmu Tevi ieinteresējusi, tad noteikti gaidīsim Tavu pieteikumu vai Tavus papildjautājumus uz e-pastu: pavasarastudija@gmail.com vai uz telefonu 29100714. Tad arī varēs saņemt pieteikuma anketu un uzzināt vēl ko precīzāku par šo mūsu kopīgo notikumu.

Ar saulainiem, mīlestības piepildītiem sveicieniem un laba vēlējumiem,

Inese
Komentāri (1)  |  2013-05-23 19:42  |  Skatīts: 1802x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
inese - 2013-06-10 23:09
Meitenes, tikai tikko kā sapratu, ka nometne iekrīt septembrī un Pavasara studijas dzimšanas diena arī ir septembrī.

Pavasara studijai paliks pilni 4 gadi.
Varbūt nav diez ko apaļš, bet stabils cipars ir gan :)


Atpakaļ