Viesistabā – Akvelīna Līvmane


Sadaļa: SARUNAS
Autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vai Tev bērnībā bija kāds sapnis?

Vai Tu zināji, par ko gribi kļūt?

Man bija. Es gribēju stāvēt zāles priekšā un uzstāties. Kad biju maza, tad bieži liku lelles strīpā, lai viņas klausās, ko runāju un ko stāstu. Un tagad – atskatoties, man šķiet, ka esmu no sākta gala gribējusi būt skolotāja, bet toreiz, kad biju vēl diezgan maza, es ...gribēju kļūt par aktrisi. Un nevis par kaut kādu aktrisi, bet par Akvelīnu Līvmani.

Būdama maza, skatījos filmas „Ābols upē” vai „Novēli man lidojumam nelabvēlīgu laiku” un man tik ļoti pati tā meitene galvenā lomā (bildē). Man likās, ka tad, kad izaugšu – noteikti gribēšu kļūt kā viņa. Un es jau vairs neatceros kas konkrēti – ārējais izskats, lomas vai viņas partneri filmā man tur patika :)

Un tad vēl - man šķiet, ka man toreiz varēja būt kādi 10 gadi uz es mācījos trešajā klasē, kad vienu dienu skolotāja latviešu valodas stundā uzdeva uzdevumu rakstīt vēstuli savas izvēlētās profesijas pārstāvim. Un kamēr citi klasesbiedri rakstīja kosmonautiem, šoferiem un pārdevējām, un vēl citi bērnudārza audzinātājai, skolotājai vai skolas direktorei, es toreiz rakstīju vēstuli savai mīļajai aktrisei – Akvelīnai Līvmanei.

Gāja gadi un kā zināms par aktrisi es nekļuvu. Bet paturot šo savu bērnības epizodi galvā, es tomēr redzēju milzu līdzību ar Akvelīnu. Un tad, kad uzzināju viņas dziļo interesi par Visuma viedajām zināšanām, tad man vēl vairāk viss saslēdzās.

Gadu atpakaļ mēs satikāmies seminārā, kurā uzstājāmies viena aiz otras un toreiz viņai šo savu stāstu izstāstīju. Viņa teica, ka žēl, ka manu bērnības vēstuli nav saņēmusi. (Jo tā bija ierakstīta burtnīcā un skolotāja vēl ielika par to atzīmi). Bet satiekoties tā sajūta bija tāda, ka zinām viena otru kopš senseniem laikiem un ir ko runāt vēl un vēl. Sarunas pilnīgi nemaz vairs nebija par skatuvi. Nu jau runājām par Visumu, par Dievu, par sistēmām, par sakritībām, par astroloģiju, par to cik mūs tas ietekmē un jā - arī par sievišķību.

Un tieši tādēļ 9.maijā esam uzaicinājušas Akvelīnu Līvmani pie mums uz Sievišķības skolas viesistabu. Un tie jautājumi jau atkal ir ļoti konkrēti „kā būt sievišķīgai?”, kā Visums mums to palīdz? Kā astroloģija un zināšanas par zvaigznēm mums var palīdzēt vairot savu sievišķību. Cik daudz mūs ietekmē zvaigzņu stāvoklis un ko ar šo ietekmi darīt? Kā sadzīvot, kā izmantot, kā būt laimīgām jebkurā laikā un prognozē?

Un noteikti, ka gribēsies jau pajautāt arī kaut ko no tām skatuves lietām un aktieru būšanām. Galu galā – ja tik zinoša aktrise mums ir tik tuvu, tad jāizmanto. Piemēram, man ļoti patīk Likteņa līdumnieki un Akvelīna tur bija Liepu māju saimniece. Nu gribētos jau zināt, cik ļoti var iejusties tais Ulmaņlaiku sajūtās šodienā. Un ar ko tās saimnieces bija tik zinošas, sievišķīgi gudras un saskaņotas ar Visumu, kas mums vairs mūsdienās ir tik grūti izpildāms. Starp citu, – tieši tai filmā sievišķais vīrišķais ir uzskatāmi parādīts visu sēriju garumā.

Tā kā, ja arī Tev Akvelīna Līvmane ir tuva kā aktrise un interesanta kā lektore un astroloģe, mīļi aicinām Tevi uz Sievišķības skolas Viesistabu 9.maijā plkst.18.00-21.00.

Tikšanās notiks Pavasara studijas telpās Kuģu ielā 11-302. Pieteikšanās, kā jau parasts uz e-pastu sieviskibasskola@gmail.com vai tel. 29431408 Aijai.

 
Ar mīļiem sveicieniem, Inese
Komentāri (2)  |  2013-04-29 18:18  |  Skatīts: 3298x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
illva - 2013-04-30 06:53
Jāāāā...arī man...Akvelīna...vienmēr ir patikusies ar sievišķību....ar patiesumu...ar dvēsles mirdzumu...tik mūsu fantastiskajās filmās....viņa tās ir tikai paspilgtinājusi)))

inese - 2013-04-30 07:20
Interesanti, ka dzīvē viņa mirdz tieši tāpat :))


Atpakaļ