Dieva radīta pērle


sadaļa: Lasītāji runā
autors: LĪGA BLEIJA

 Pēdējā laikā ļoti daudz domāju par sievišķību. Domāju par Latvijas sievietēm, cik mēs esam vai neesam sievišķīgas. Domāju pati par sevi. Domāju par savas dzimtas sievietēm. Padalīšos ar kādu stāstu.

Pazīstu sievieti, kas ir precējusies ar izteikti vīrišķīgu vīrieti. Viņas vīrs uzskata, ka sievietes pienākums ir rūpēties par māju, dzemdēt bērnus, būt pavarda sargātājai. Viņš pats ir izteikts mednieks, kurš nes mājās medījumu (naudu) un uzņemas garīgo atbildību.

Šī sieviete pirms iepazinās ar savu vīru bija karjeriste, strādāja augstā amatā, ikdienas pavadīja starp ietekmīgiem vīriešiem Latvijas politikā, kuri viņu cienīja un respektēja kā līdzvērtīgu.

Drīz pēc kāzām viņa palika stāvoklī, piedzima dēliņš un viņa bija spiesta būt mājās. Tagad ģimene ir viņas karjera. Un sieviete bija nevis laimīga, bet izmisusi. Viņa likās tik nevērtīga vīra un citu cilvēku acīs. Iepriekš visu savu vērtību viņa bija balstījusi karjerā un sasniegumos.

Dēliņš nu jau ir paaudzies un viņai ir jāatgriežas darbā. Vīrs uzskata, ka tas nav nepieciešams, viņš ir spējīgs nodrošināt ģimeni. Bet sieviete grib atgriezties darbā, jo saka, ka citādi vīrs viņu nenovērtējot. Kad viņa esot atsākusi iet uz darba intervijām, vīrs esot citādi sācis uz viņu skatīties, ar cieņas pilnākām acīm, kļuvis iecietīgāks. Pēc viņas pašas teiktā: „Kad runāju par karjeru, mans ir cits vīrs-labāks”.

Kāpēc tā? Vai vīrieši vairāk ciena un respektē sievietes ar sasniegumiem? Es domāju, ka nē. Vīrieši ciena sievieti, ja viņa pati sevi ciena. Sieviete var nebūt nekas karjerā, vai būt lielas kompānijas īpašniece, bet tas neietekmē viņas vērtību. Kādu Tu sevi redzi, tādu arī citi Tevi redz. Un Tava vērtība nav atkarīga no Taviem sasniegumiem, finansiālās situācijas, izglītības, izskata vai vīrieša blakus. Dieva acīs Tu esi unikāla un ļoti, ļoti īpaša. Tieši Viņš Tevi radījis kā izcilu pērli un dārgumu. Un pat tad, ja Tu vispār neko nedarītu, tava vērtība neizmainītos. Mums sieviešu žurnāli, reklāmas „uzspiež” kādām mums ir jābūt – tievām, gudrām, seksīgām, lieliskām virtuvē un vēl nezin kādām. Tikai tad viss notiksies. Muļķības!!! Tad, kad Tu uz sevi paskatīties ar Radītāja acīm, TAD viss notiksies.

Šī konkrētā sieviete sevi redz nevērtīgu, ja neatrodas karjerā. Patiesībā viņai ir laimējies ar vīru. Viņš tikai atspoguļo viņas redzējumu pašai par sevi un, iespējams, patiešām viņu mazāk ciena, kad viņa ir mājsaimniece, jo viņa pati to provocē ar savām domām, uzvedību, pašvērtību. Viņš projicē to, kas ir viņas sirdī.

Mīļās, sievietes, jūs esat unikālas. Katra viena no jums!!! Dieva radīta pērle. Un, lai arī Tu neesi slavena dziedātāja, vai politiķe vai lielas kompānijas vadītāja. Varbūt esi skolotāja, rokdarbniece vai mājsaimniece. Dieva acīs Tu esi pati labākā un skaistākā. Ieraugi sevi ar Viņa acīm un būsi pārsteigta. Neubago pēc citu atzinības, mīlestības, novērtējuma. Esi Tu pati, patiesa, emocionāla, radoša, skaista, gudra, talantīga. Cieni sevi un arī Tavs vīrietis Tevi cienīs! Un kā Viktors Igo ir teicis: „Šai pasaulē sievietēm nav svarīgākas nodarbošanās, kā būt apburošai, izstarot ap sevi prieku, radīt gaismu tumšajās dienās .... vai gan tā nav vislielākā kalpošana?”
Komentāri (1)  |  2013-04-07 15:11  |  Skatīts: 2725x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
maara - 2013-04-07 19:51
Paldies par jauko rakstiņu! Pilnīgi piekrītu visam te rakstītajam. Un uzskatu, ka iemācīties sevi mīlēt un redzēt Dieva acīm - tas ir pats grūtākais. Daudz vieglāk ir kaut ko sasniegt karjerā. Un ja tas izdodas, tad panākumi un atzinība baro mūsu ego un sajūta, protams, ir laba. Bet kad paliec viens pats ar sevi un savām sajūtām, ar jautājumu - kas es esmu un kāpēc? - tas ir daudz grūtāk un prasa no sevis vairāk godīguma un atvērtības...
Lai mums visām izdodas notvert sevī šo brīnišķo sajūtu, ka esam Dieva radītas pērles (tik skaists salīdzinājums...)! :)


Atpakaļ