Laimes terapija jautājumos un atbildēs


sadaļa: SARUNAS

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Tikko kā ir apritējuši trīs gadi, kopš radās Pavasara studija. Mūsu datums ir 25. septembris, bet pagaidām nav tās sajūtas, ka ir jāsvin burtiskā nozīmē – ar torti un svecītēm. Drīzāk jau patīk apzināties kā ir gājis un skatīties uz priekšu kā būs.

Laikam, ka manī pašā vislielākā laime ir tā, ka Pavasara studija vienkārši ir. (tādā „es esmu” sajūtā). Man nav nekādu ambīciju un prasību kādai tai vajadzētu būt. Es vienkārši baudu laimi, ka reiz tā pie manis kā doma un ideja atnāca, un tagad dzīvo savu laimīgo dzīvi ar vai bez manis. Es viņu nedzenu, es nelieku tai augt, es drīzāk vienkārši vēroju un baudu kā tas viss notiek. Par Pavasara studiju man tā sajūta ir kā sakām par bērniem – galvenais ir netraucēt viņiem augt. Nesākt mesties un ar prātu un ego riktēt pa savam. Drīzāk domās radīt arvien jaunas vīzijas un platformas, kas var realizēties dzīvē. Un tieši tā es izturos pret to, kas mums studijā notiek.

Kad kāda jauna joma ir aktualizējusies, tad vienkārši mēs paņemam to pretim un ļaujam tai piedzimt, izaugt un realizēties dzīvē. Savukārt, ja nav aktualizējusies, tad vēl nav laiks un ar spēku mēs to neaudzējam.

Viena no tādām situācijām bija jauno lektoru sagatavošana. Un es godīgi varu pateikt, ka pirms trim gadiem, radot Pavasara studiju, man pat prātā neienāca, ka būs vēl kādi citi lektori. Man šķita – cik es varu, tik man jādara, un ja kāds cits grib darīt, tad viņš rada savu centru un tur dara. Izrādās, ka Dievam un dzīvei bija pilnīgi citi plāni. Un tā nu jau mēs esam daudzi, gan kas rakstam rakstus, gan kas vadām nodarbības, un nu (kopš Dainītes pieteikuma) arī individuālās un online konsultācijas, kā arī izbraukuma seminārus. Tas viss izauga ar ļaušanos un ieklausīšanos, ko dzīve piedāvā un saka priekšā.

Un tagad ir atkal viens tāds jauns brīdis, kad man savā dzīvē ir kaut kas jāpamēģina savādāk, jo...dzīve to saka priekšā. Jau kādu laiku atpakaļ es ievēroju, ka Lazarevs, Šarma, Heija, Pravdina un citi lektori un skolotāji rada un vada tādus seminārus, kuros dalībnieki iepriekš iesūta jautājumus un tad semināra tēma veidojas no šo jautājumu satura. Es kaut kā līdz šim nebiju to sasaistījusi ar sevi un vienmēr pati sagatavoju tēmu, izvērsu to tieši tik daudz, cik man uz to brīdi tas liekas svarīgi, un tādu to vadu. Protams, ļaujot semināra gaitā izteikties dalībniekiem.

Bet tagad manā dzīvē ir parādītas vairākas zīmes, kad jūtu – tas nav tāpat vien. Pirmā lielā saskare ar jautājumiem man sanāca, organizējot Agneses semināru, kad mēģināju sagrupēt viņai iesūtītos jautājumus un taisīt kaut kādu struktūru semināram, jau izejot no dalībnieku vēlmēm. Otra un pilnīgi regulāra saskare ar jautājumiem man sanāk diendienā atbildot uz manas pašas mājas lapā izveidoto sadaļu „Jautājumi &atbildes”. Un šo visu darot, es saprotu, ka īstenībā šādi šo tēmu var atvērt vēl dziļāk un vēl apjomīgāk. Ka īstenībā ir tādas lietas un tādas situācijas, par kurām man pat prātā neienāk runāt, jo es pati par to neiedomājos. Un tagad, atbildot uz mājas lapā iesūtītiem jautājumiem – esmu ieinteresēta aizdomāties konkrēto tēmu vai jautājumu atvērt un gan priekš sevis, gan citiem to atbildēt. Uzreiz varu pateikt – tā ir ļoti interesanta pieredze un kaut kas ļoti jauns priekš manis pašas.

Un atkal – varu tikai noskatīties un ļauties, kā man apziņa paplašinās un informācija plūst arvien jaudīgāk.

Tāpēc izdomājām uztaisīt vienu jaunu semināru veidu, kas sauksies „Laimes terapija – jautājumi un atbildes”, kur semināra saturs veidosies no iepriekš iesūtītiem semināra dalībnieku jautājumiem.

Var taču būt, ka pat apmeklējot pilnīgi visu tēmu seminārus un izlasot visas manis uzkratītos rakstus vai grāmatas, tā atbilde nav radusies, jo es par konkrēto jautājumu nerunāju (jo man tas nav bijis aktuāli).

Jautājumus šim semināram var sūtīt par visu, kas saistīts ar Laimes terapiju. Ka Tavā dzīvē strādā, kas nestrādā, ko gribas saprast dziļāk un ko mainīt. Var taču gadīties, ka citiem tieši šī pati lieta buksē un tā mēs varam palīdzēt gan sev, gan citiem.

Un tā – 16.oktobrī plkst. 18.00-21.00 Rīgā Kuģu ielā 11-302 uztaisīsim vienu šādu cita tipa semināru, uz kuru pieteikties un iesūtīt jautājumus vari līdz 12.oktobrim.  Pieteikšanās turpat, kur iepriekš caur e-pastu: pavasarastudija@gmail.com vai pa telefonu 29100714.

Ja šim semināra veidam būs „piekrišana” un mums visiem patiks kā tas viss notiek, tad turpmāk šādas tikšanas organizēsim vēl un vēl. Šis būs mūsu kopējais eksperiments : )

Ar mīļumu,

Inese

Komentāri (0)  |  2012-09-27 21:40  |  Skatīts: 1404x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ