Autori, grāmatas, filmas, lekcijas un notikumi.


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Solīju Tev uzrakstīt par to, ko esmu pēdējā mēneša laikā lasījusi, skatījusies, mācījusies. Un es, protams, ļoti labi saprotu, ka kaut kas no tā Tev derēs un tikpat labi kaut kas pilnīgi nē. Bet tā kā es pati ar pateicību to esmu saņēmusi no citiem, tad labprāt padalos tagad tālāk ar Tevi. Un varbūt kāds pie šī raksta komentāru sadaļā pievienos vēl kādas labas vietnes, kur ko labu varam izlasīt vai noklausīties, lai sevi un pasauli labāk saprastu.

Katrā ziņā es dalos ar prieku.

Pirms mēneša, kad manas emocijas bija ļoti uzvilktas un Ego pilnīgi satrakojies, man ļoti noderēja Ekharta Tolles lekcijas. Ar šo autoru man ir tā, ka viņa grāmata „Tagadnes spēks” jau ilgu laiku ir manu vērtīgo grāmatu plauktā, bet kaut kā......nelasījās. Jau vairāks reizes esmu to atvērusi &‐ nu...nav mans. Pēc kāda gada atkal paņemu – nav man. Un pēkšņi, pilnīgi nejauši uzgāju vienu vietni, kurā ir viņa lekcijas (īstenībā jau ir ļoti daudz kur) un pēkšņi viņš mani ļoti uzrunāja. Nu tik ļoti, ka pirmajā periodā viņu klausījos katru dienu nedēļu no vietas. Ielikšu Tev te vienu linku uz lekciju, kas man pašai ārkārtīgi patika par spēju būt šeit un tagad.

https://ezobookslibrary.ru/publ/video/lekcii/ehkkhart_tolle_sekret_schastja_eckhart_tolle_the_secret_of_happiness_2008/13-1-0-477

Īstenībā šie vietne : ezobookslibrary.ru vispār ir ārkārtīgi vērtīga gan filmu, gan lekciju ziņā. Šeit atkārtoti noskatījos Nīla Donalda Volša „Sarunas ar Dievu” un vēl daudz brīnišķīgu mākslas filmu, kuras vai nu jau bija redzētas, vai kaut kā palaistas garām. Vēl neesamu visas izskatījusies, bet tās, kuras noskatījos – man ļoti patika.

Un tad pēc kāda laika vienā dienā Ina man atsūtīja uz e-pastu grāmatu, kura mani ļoti iespaidoja un kuru pārlasu vēl laiku pa laikam. Īsti nezinu kā es to varētu šeit rakstam pievienot, bet pameklēju I-netā ka ir latviešu valodā lapas, kas ir to nopublicējušas. Uzlikšu vienu  linku: https://www.urantija.lv/lv/general/498-inunaki.html

Nav man nekādu taustāmu pierādījumu, ka tas viss tiešām tā ir, bet, kad lasīju – sirds bija pilna mīlestības un sajūta bija fantastiska.

Vēl - mans pilnīgs atklājums ir Agnese Bērziņa no Ragaciema un viņas semināri. Kaut arī pati savos semināros un arī mājas lapā biju par viņu dzirdējusi, tomēr tā īsti viņas sniegumu noklausījos tikai tagad. Netā ir atrodami vairāki viņas semināri. Ieklikšķināšu vienu. Interesanti, ka viņai šai nodarbībā arī atsaucas uz augstāk pieminēto grāmatu.

https://files.inbox.lv/ticket/85d6aa9a8136ca730534a187faf0517a507abc51/1_Tiksanas_ar_A
gnesi_4.02.2011.mp3

Šobrīd mēs ar vīru lasām Larsa A.Fisingera grāmatu „Dievu laiki – zemes pagājusī nākotne”, kas ir vēl papildus apstiprinājums iepriekšminētajam.

Un protams, vēl arvien ik pa laikam uzlieku paklausīties Lazarevu. Un šad tad Siņeļņikovu. Viņus vienkārši te tagad vairs neieklikšķināšu, jo esam par to jau runājušas iepriekš. Paklausījos arī krievu ekstrasensa Ļitvinova lekciju un pie sevis nobrīnījos, ka viņš arī vada šādas nodarbības.

Un vēl un vēl un vēl.

Un arī pie mums- Pavasara studijā ir jaunumi. Mēs augam un aug mūsu iespējas. Tā kā mums tagad ir savas mājas Kuģu ielā, ir radusies iespēja papildus savām nodarbībām, uzaicināt pie mums vieslektorus un dažādu citu tēmu un vērtīgu nodarbību vadītājus.

Ja esi pamanījusi, tad mājas lapas augšpusē pie izvēlnēm ir jauna vietne: „vieslektori”. Un tur jau ir pirmais piedāvājums – „Redzes atjaunošanas kurss”, kuru vadīs Vija Buša. Vijas rakstu varējām lasīt tepat mūsu mājas lapā - https://pavasarastudija.1w.lv/7204-redzes-atjaunosana/

 Vēl esam domājuši par Latvijā ļoti zināmu un pazīstamu autoru un lektoru viesošanos Pavasara studijā. Maijā ar lekciju esam uzaicinājuši Pēteri Kļavu un tiklīdz būs saskaņoti datumi, tā noteikti publicēsim kad tā notiks.

Kā arī vēl - maijā veidosim praktisko nodarbību ciklu laimes terapijas ietvaros. Uzreiz varu izstāstīt, ka vakar tikāmies ar nodarbību vadītāju – treneri un ar Dainu „uz savas ādas izprovējām” kā tas notiek, un man uzreiz kļuva skaidrs, ka būšu pirmā kursa dalībnieku sastāvā. Kad nāks tuvāks, Tev būs iespēja ar to visu iepazīties. Mēs ieliksim informāciju gan par praktiskā nodarbība cikla vadītāju, gan nodarbību aprakstu, bet skaidrs ir viens – tas būs kas ļoti atšķirīgs no semināriem. Tur vairs nav tikai klausīšanās. Tur vairs nav tikai piekrišana vai nepiekrišana. Tur tad ir reāls darbs ar sevi. Ja gribi kaut ko savā dzīvē mainīt - tad maini;)

Protams, par to visu tad ziņosim turpmāk un daudz smalkāk. Šis ir tikai kā ieskicējums par to, kas Pavasara studijā notiek ārpus mājas lapas.

Lai Tev brīnišķīga diena!

Ar sveicienu,

Inese

Komentāri (27)  |  2012-04-04 17:41  |  Skatīts: 7742x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
dainarozenberga - 2012-04-04 19:29
Kādas pāris dienas atpakaļ mūsu semināru apmeklētājs Alnis man atsūtīja šo "linku":
http://www.youtube.com/watch?v=Rw7gbHiX5zQ&feature=related
Man šķiet ļoti interesanta lekcija. Alni, paldies! :)

Līga Ikauniece - 2012-04-04 20:37
Shoriit klausiijos hmm, kaa nu vinju sauca - laikam Torsunovs. Un vinjsh taa skaisti pasaka - sieva ir viira sirds, vinja intuiicija :) Nu tik skaisti! :) Uzreiz ap sirdi tik silti palika :)

baibam - 2012-04-05 00:28
Paldies, Inesīt, ka padalījies! Ar Tolli man arī ir tā, ka viņš uzrunā laiku pa laikam, īpaši tad, kad vajag apstāties. Brīnišķīgi dzirdēt par vieslektoriem un praktiskajiem semināriem! Liels prieks, ka viss aug un attīstās! Sirsnīgi sveicieni!

inese - 2012-04-05 05:58
Jā, Līgu, es ar šad tad klausos Torsunovu. Viņš ļoti daudz ko vērtīgu izceļ.

Baibu, es ar pati brīnos kā mums te viss notiek. Tā, redz, ir kad vairs neko neplāno :)) - viss notiek vēl vairāk, vēl labāk un vēl skaistāk, kā plānojot. Pilnīgi nebiju domājusi par vieslektoriem, bet re - viss notiek. Un praktiskās nodarbības ar mums tagad veidojas pat it kā neatkarīgi no manis.
Un tas viss ir vērtīgi. Brīžiem pilnīgi skudriņas skrien, cik viss labi saslēdzas :)
Priecājos par visiem, kas esam iesaistīti :)

kaba - 2012-04-05 07:24
šeit ir atrodama interesanta lekcija,ko sniedz Agnese no Ragaciema.
apmēram 4h gara. http://failiem.lv/u/ljokmtd

inese - 2012-04-05 17:20
smieklu terapija:
http://www.youtube.com/watch?v=wQ5boOTyz_4

baibam - 2012-04-07 07:36
Ļoti interesanta Agneses lekcija, esmu līdz pusei. Tad sanāk, ka viņa, neatkarīgi no Inuaki grāmatas, meditācijās saņēmusi to pašu info. Es tā sapratu, ka viņa to grāmatu nemaz nebija lasījusi (jo par to runāja klausītājs no malas). Vēl tāds citāds skatījums par to katra cilvēka misiju, par brīvo gribu.

inese - 2012-04-07 18:28
Reāli pārklājas. Un vienreizēji pārklājas info no tās Fisingera grāmatas, ko pieminu rakstā. (tā sarakstīta 1993. gadā)

Visu šo klausoties un lasot, (man) ārkārtīgi plašinās apziņa un mainās izpratne par notiekošo. Un rodas vēl jo lielāka atbildības sajūta par pozitīvo enerģiju sevī un apkārt. Jā - par savu izvēli un brīvo gribu.

Un interesanti arī par to kā tā informācija pie mums atnāk. Agrāk es par šo visu nebūtu interesējusies vai pat nebūtu sapratusi.
Kad cilvēks gatavs uztvert, info nāk.

baibam - 2012-04-08 00:40
Jā, apziņa man arī paplašinās jūtami. Kaut viss nedaudz izklausās pēc zinātniskās fantastikas un Matrix filmas, tomēr šo informāciju un līdzīgu esmu saņēmusi pēdējā laikā no vairākiem avotiem.

inese - 2012-04-08 00:43
zin kā - to daļu, kuru ar prātu nevar pieņemt, to vienkārši vai nu izlaiž vai mēģina pieņemt ar sirdi. Un zemapziņa jau mums vienmēr pasaka priekšā kas ir kas :)


jannat - 2012-04-08 03:04
Lasot Ineses ieteikoto inuaku graamatu, sev prasiiju, kaa pareizi attiekties pret saada veida informaaciju, graamataam ..utt - sirdii gan ieliist taads prieks un pat ar praatu skiet daudzas lietas pasas par sevi saprotamas...varbuut itikai reizumis liekas kaa zinaatniskaa fantastika, kas ir izdomaata..

inese - 2012-04-08 06:15
Es pati esmu ļoi daudz ko lasījusi, kur man pielavās tā sajūta, ka tas ir izdomāts.
Šoreiz tā nav.
Es lasu un pārlasu un manī tam visam ir kāds apstiprinājums.

Un tai pat laikā - klausos Agneses lekcijas un ar ļoti daudz kam ir šī ticības un piekrišanas sajūta, un kaut kam savukārt nav. Un kad nav, tad mēģinu saprast kapēc. Bieži vien izrādās, ka tas ir kaut kāds terminu vai izteikšanās jautājums.
Man ļoti patīk, ka Agnese pati saki, ka tas, ko viņa uztver, nav izstāstāms un vispār nav piemērots mūsu apziņai. Viss, ko viņa runā ir viņas interpretācija par doto tēmu.
Un savukārt mēs uztveram to kaut kādā savā veidā. Katrs savā.
Īstenībā tas ar ir vesela temata vērts jautājums - kā mēs katrs uztveram informāciju un cik dažādi redzam vienu un to pašu lietu vai tēmu.
Dažreiz tas ir tik pārsteidzoši, kad kaut ko runāju, bet redzu, ka tas cilvēks saklausa kaut ko pilnīgi citu. Tāpat ir ar rakstīšanu. Dažreiz var nonākt līdz komiskiem pārpratumiem;)

Tas, ko pati arvien vairāk šobrīd trenēju - ir kā plašināt apziņu, lai varētu pieņemt ...dažādas patiesības.
Vienīgais veids kā to izdarīt - ir vairot sevī 'mīlestību :)

Lai priecīgi svētki!!!
Lai mīlestības piepildīti!!!

baibam - 2012-04-08 22:19
Man ir līdzīgi, man iekšējā sajūta arī nesaka, ka kaut kas būtu nepareizi.

jannat - 2012-04-08 22:20
Sodien, kaa pie Lieldienaam, noklausiijos riita mieraa ieteikto Agneses linku un guvu atbildi uz savu vakardienas jautaajumu, ka daudzas lietas ar sirdi skiet tik saprotamas, bet kaa pareizi attiekties pret saada veida informaaciju graamataam u. c. - vienkaarsi jaafiltree cauri pasai, jo zinu peec sevis ka biezi esmu naiva, ar bagaatu izteeli, patiik ticeet pasakaam, briinumiem....bet cerams ,ka pieaugsu un speesu pareizi filtreet informaaciju - lielu dalju sirdii es sajuutu - jaa, taa ir patiesiiba un viss aiziet, bet nokljuudiisanaas vareetu buut uz "iepakojuma"(par ko runaa Agnese ierakstaa) paarspiileetu reageesanu - pienjemt visu ar absoluutu patiesiibu - bet tas arii laikam ir siis pieredzes un apzinjas jautaajums!
Prieciigus visiem Lieldienas :))

laila - 2012-04-12 00:02
Lidmašīnas pasažierus šokējis lidojošais šķīvītis...

http://www.db.lv/foto-video/video/lidmasinas-pasazierus-sokejis-lidojosais-skivitis-370075

Diez kurš - Inuaki , nibiru vai anauki pārvietojās :)
Un tā ir Dienas Biznesā ziņa ... :)

inese - 2012-04-12 01:15
Kādreiz man būtu licies, ka šitā tēmu nu gan mani nevar interesēt:))
re kā - nekad nesaki "nekad" :))

Vienīgi, nez kapēc biju iedomājusies, ka tie nlo ir ievērojami lielāki, kā bija tajā Dienas Biznesa klipiņā.

baibam - 2012-04-17 05:59
Ļoti patika Ekharta Tolles lekcija, paldies! Bija laiks noskatīties pirmo daļu.

inese - 2012-04-17 06:34
Baibiņ,
es toreiz biju pilnīgi sajūsmā par to spēju sajust klusumu starp vārdiem un iegūt mieru, ko dod nekā negaidīšana.

ilzemarga - 2012-04-20 19:41
Varbūt kādam ir ko teikt par V.P.Jangs "Būda"?


inese - 2012-04-21 06:54
Es semināros satieku ļoti daudzus, kam patika un kurus ļoti uzrunāja. Mana mamma teica, ka tā neiziet no galvas (šķiet, ka lasījām to pirms gada). Man pašai tā nav. Mani vairāk uzrunāja "Sarunas ar Dievu" un "Zilie putni". '
Bet tieši tapēc ir tik labi, ka ir tik daudz autoru un veidu kā paskatīties uz vienu un to pašu no dažādiem rakursiem.

Galvenais, ka lasām to, kas palīdz paplašināt apziņu un ar mīlestību pieņemt (nevis noliegt un protestēt) dažādu informāciju.

ilzemarga - 2012-04-21 19:53
Jā, ir tik labi, ka ir daudzi, kas raksta par to... Zilos putnus lasīju, bet viņi tik ātri beidzās... tik ļoti vēl gribējās būt visā tajā mīlestības un brīnumu pilnajā pasaulē iekšā! Būdā to varēja baudīt ilgāk... Citi lasa Bībelē starp rindām, tā es Būdā, tik daudz priekš sevis ieraudzīju... varbūt pat tieši autora neuzrakstītu, bet ar viņa palīdzību saklausīju to savās domās, savā iedomu pasaulē...

baibam - 2012-04-22 04:22
ilzemarga- man patika šī grāmata.

baibam - 2012-04-26 03:52
Vakar noklausījos Tolles lekcijas pārējās daļas- ļoti, ļoti aizraujoši un patiesi! Principā man šķiet, ka pēc lekcijas noklausīšanās visi varētu atrast laimi sevī un šajā brīdī! :)

liene - 2012-04-26 04:54
Paldies par jaunam noradem, kur,ko meklet. :)
Sobrid mana celjaa ir gadijies Olegs Torsunovs. Youtubaa ir pietiekami daudz video lekciju. Patik, kaa vins dalas ar zinasanam- ar prieku, humoru. Cik redzu, tad lielakoties video ir par Virietis&Sieviete& patiesaa Milestiba.

kaba - 2012-05-04 18:25
ļoti laba grāmata ir "Latvijas svētvietas un to ļaudis", Daila Rotbaha.




Lapa | 1 [2] |

Atpakaļ