Kā atšķirt?


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Kad sākam runāt par Dieva, Visuma, Kosmosa un Dabas likumiem, tad pēkšņi uzrodas jautājums, ar ko tie atšķiras un vai atšķiras. 

Nu pirmkārt jau par Dieva likumiem mēs saucam tos likumus, kas ir no Dieva – tātad nav cilvēku izgudroti vai sastādīti, kas pastāv neatkarīgi no mūsu gribas, no laika vai klimata izmaiņām, kas neietekmējas no tā, vai mēs par tiem domājam un ko mēs par tiem domājam, kas netiek vēsturiski mainīti, kas ir laiku laikos un mūžu mūžos.

Par Dieva likumiem tiek saukti tie likumi, baušļi vai noteikumi, kas ir ietverti Senajos rakstos un par kuriem mēs pārliecināmies savas dzīves laikā, ka tie tiešām nav uzrakstīti „teorētiski”, bet gan darbojas konkrētās likumsakarībās. Dieva likumi ir kārtība, kādā darbojas kopējais Veselums.

Tomēr, ja mēs vēlamies, tad mēs varam mēģināt izdalīt atsevišķi gan Dieva likumus, gan Visuma likumus, gan Kosmosa likumus, gan Dabas likumus.

Dieva pirmais likums (bauslis) ir cieši saistīts ar pašu Dievu un mūsu attieksmi pret Viņu. Bībelē teikts: tev būs Tēvu to Kungu turēt augstāk par citiem kungiem. S.Lazarevs šo pašu pasaka – ja tu kaut ko mīlēsi vairāk kā Dievu, tad nāksies to zaudēt. A. Svijašs saka – ja sāksi kaut ko idealizēt (tātad „pielūgt” vai citiem vārdiem sakot, sāksi izturēties pret to kā pret kaut ko svarīgāku kā Dievu) – šie ideāli tiks sagrauti. Un ideāli var būt dažādi – var idealizēt savu ģimeni, var idealizēt kādu cilvēku, var idealizēt savas spējas, var idealizēt savu izglītību, savu garīgumu, savu tikumību vai savus uzskatus, savu taisnību utt. Lūk, lai izprastu vai mēs esam sākuši jau kaut ko idealizēt vai mīlēt vairāk kā Dievu, mēs vienmēr varam sev pajautāt – kas notiktu, ja es to zaudētu? Vai „gals klāt” un „dzīves vairs nebūtu”? Ja tā, tad zini, ka ar steigu jāmaina attieksme, citādi nāksies to zaudēt. Tas ir likums. Tas nostrādās vienmēr. 

Dieva otrais svarīgais likums jeb bauslis ir – mīli savu tuvāko kā sevi pašu. Tātad, lūk, Dieva likums ir sevi mīlēt. Tātad novērtēt visu, ko Dievs mums devis, pateikties par to, saudzēt to, nekritizēt, nebojāt, negraut, neārdīt. Mīlestība ir radoša enerģija (kad svārstiņš griežas pozitīvā virzienā), tātad ko nozīmē sevi mīlēt, mēs varam pat izmērīt. :) Savukārt, ja mēs protam mīlēt sevi, tad mums tieši ar tādu pat attieksmi jāiemācās izturēties pret citiem cilvēkiem. 

No šiem diviem, izriet pilnīgi visi pārējie Dieva baušļi. Ja reiz tu mīli sevi un citus, Tu nekādā gadījumā nezagsi, nekrāpsi, Tu cienīsi māti un tēvu un ievērosi visus citus baušļus, kas ir rakstīti Vecajā Derībā. Bet mēs savās sarunās, protams, izrunāsim arī par citiem likumiem. Šie divi vienkārši ir kā visaptveroši un paši, paši galvenie.

Savukārt Visuma principi vai likumi ir saistīti ar cēloņseku likumsakarību, bumeranga principu, iekšējās un ārējās pasaules atspoguļojumu, ar izpratni par to, ka tikai mainot sevi, varam izmainīt pasauli ap mums, ar izpratni par veselumu. Visuma likums ir – līdzīgs pievelk līdzīgu. Kā Tu izturies pret sevi – tā Visums pret Tevi. Arī par šiem tad vēl runāsim un runāsim.

Par Kosmosa likumiem man ir vismazāk ko teikt, jo šo jomu vismazāk pārzinu. Es respektēju un saprotu, ka šie likumi ir un to ietekme uz mūsu dzīvi ir ļoti spēcīga, bet diemžēl pagaidām man ir par maz zināšanu šai jomā, lai es te ko vairāk rakstītu. Es ievēroju Saules un Mēness ietekmi un mēģinu savu dzīvi saskaņot ar dienas un gadalaiku ritmu. Bet zinu, ka par šo tēmu ļoti labi varētu izteikties astrologi, arī astronomi, bet es šeit varētu ielikt daudzpunktu... Zinu tikai to, ka kaut vai tikai neievērojot dienas ritmu un „aizmirstot” aiziet gulēt desmitos vakarā, mēs savu enerģiju sākam graut, neļaujot atpūsties savām smadzenēm, vairojot stresu un caur to pastāv iespējamība „iegriezt svārstiņu negatīvā virzienā”. 

Dabas likumi ir visi tie, kas saistīti ar mūsu planētu Zeme, kā arī tieši ar cilvēku. Piemēram – Dabas likums dzīvot saskaņā ar savu (sievietes vai vīrieša) enerģiju. Mēs ļoti bieži šo pārkāpjam. Sievietes kļūst arvien vīrišķīgākas, vīrieši sievišķīgāki.

Dabas likumi ir saistīti ar ekoloģisko domāšanu. Zaļo domāšanu. Dabas likumi ir saistīti ar enerģijām – Satva, Radžass un Tamaz. Dabas likumi ir saistīti ar mūsu uzturu un izpratni par to ko un kā ēdam. Dabas likumi ir saistīti ar to cik daudz esam radoši, cik graujoši; cik devēji, cik patērētāji.

Īstenībā, ka tagad tā vienlaidā saraksta, tad tiešām izskatās, ka mums turpmākā laikā nu būs ļoti daudz tēmu par ko parunāt.

Vai vēlies?

Vai tas Tev ir interesanti?
Komentāri (71)  |  2011-06-18 01:26  |  Skatīts: 8991x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Inese* - 2011-06-21 00:12
Jā. Tieši tā arī es saprotu. Pilnīgi precīzi.

Kristīne* - 2011-06-21 03:33
Reizēm tas taču ir pat ļoti labi, ka viss dzīvē ir pārejoši. Protams, ja ir notikumi, kas ļoti gaidīti, periods, kas pacilā, tad žēl, ka tas paiet. Bet ja otrādi - ja iestājas bargas mācībstundas periods (var būt, ka vajadzīgs, bet tobrīd liekas, ka pārāk nežēlīgs :))) ), mani vismaz nomierina apziņa, ka arī tas ir pārejoši.

Inese* - 2011-06-21 04:26
Nu...tā ir lietu kārtība. Tas ir tāpat kā -bērnība, jaunība, briedums....
Nevienam nav izdevies to apiet, ja grib nodzīvot ilgu dzīvi. Neviens nevar palikt tikai jaunībā ir jāiet tālāk un jāsaskata īpašais nākošā posma skaistums.
Tāpt mums neviens neļauj paturēt tikai laimīgos brīžus. Mums jāiet cauri arī tiem, kas mums nepatīk. Bet cits jautājums ir, ka varam iemācīties mainīt savu attieksmi, lai iemīlētu nepatīkamos brīžus un izietu tos ar mīlestību. Jo tieši tad jau mūsu dvēsele aug. Laimīgos brīžos mūsu dvēsele atpūšas. Grūtībās aug.
Dvēsele nāk uz Zemes, lai augtu :)

zars* - 2011-06-21 15:45
Bet ja nu cilvēks to izdomājis vien,lai mierinātu sevi?

Inese* - 2011-06-21 16:31
Diez jau nu vai :))))

Man jau iepriekš bija ļoti liela ticība un lietu skaidrība, bet kad izlasīju Maikla Ņūtona grāmatas un kad sapratu, ka tūkstošiem cilvēku neatkarīgi viens no otra hipnozes laikā saka līdzīgu informāciju, kuru var zinātniski sastimatizēt, izanalizēt un aprakstīt - nu tad man kaut kā šaubu vairs nav.
Un pats svarīgākais - ka tas viss apstrina gan Svētos Rakstus, gan citu autoru teikto.

Nu pārāk daudz sakritību un likumsakarību, lai pieņemtu, ka kāds cilvēks to visu ir sadomājis un vēl citiem iestāstījis:)))))

Iluta* - 2011-06-22 04:33
Ir jau ari tam visam zinatniski pieradijumu,ne jau tika kāda izdomājumi.Palasiet ''Hologrāfiskais Visums'',,''Dievišķā matrice''.

Liena* - 2011-07-05 06:30
Vai kāds zin, kas ir Jēzus Kristus? Kāpēc Viņš piedzima, kāpēc Viņam bija jāmirst? Un to, ka Viņš ir augšāmcēlies? Un ko Viņš mācīja cilvēkiem?... un kāds mums ka cilvēkiem vispār ir sakars ar to visu? Gribētos dzirdēt viedokļus...

Inese* - 2011-07-05 16:40
Vai kāds to nezin ? :)))) Atveram Bībeli un izlasām:)

Viņš mācīja cilvēkiem to, ko mēs te savā lapā runājam - kā dzīvot laimīgu un mīlestības piepildītu dzīvi saskaņā ar Dieva likumiem.

Ja mēs mācētu dzīvot tā, kā Kristus ir teicis, laimes terapija mums nebūtu vajadzīga :)))))

Liena* - 2011-07-05 18:53
Inese - Viņš ne tikai mācīja... Viņš pats ir Dievs. Vēl Viņš mācīja arī to, ka cilvēkam daudzkas nav iespējams, ir lietas, kas iespējamas ir vienīgi Dievam... nevar pārmest cilvēkiem viņu nepilnību, neviens šajā pasaulē nav bez grēka... un no kurienes pasaulē ienācis grēks, cerams, ka šeit diskutējošie arī zina un to, kāpēc Dievs pats nāca uz šo zemi... ne jau tikai lai mācītu kādu... Tātad - atveram Bībeli un izlasām - no sākuma līdz beigām :)

Liena* - 2011-07-05 19:21
Inese - paklausies, labas dziesmas...
http://rutube.ru/tracks/2102656.html?v=5c64e1b73790155db8162cc5a369e7b3

To Liena* - 2011-07-05 21:16
Pamainam lapu un diskutējam uz nebēdu - piemēram, www.lelb.lv ;) Attā :)

Iveta* - 2011-07-06 04:26
Vārds-grēks,vainas sajūta ir izdomāti,lai varētu manipulēt ar cilvēkiem.Ja mēs sākam iedziļināties,kas tad ir īsti grēks,tad nonākm pie tā,ka nekas vienalga tāpat nenotiek.

Liena* - 2011-07-06 05:12
Iveta - nu nez kas to visu izdomājis... iedziļinaties grēkā nevajag, saprotams... labāk domāt par mīlestību - viennozīmīgi. Tāpat vien nekas nenotiek, tas ir fakts, nozīme ir visam... Dievs ir Mīlestība.

Elina* - 2011-07-07 00:13
Protams, ka ir interesanti. Ar prieku izlasu visas Tavas temas smelos pozitivu ladinu un meginu dzivot, domat pareizi. Paldies Tev!

Violeta* - 2011-07-07 01:45
Vēlējos pajautāt par transērfingu(V.Zēlands). Inesīt,ko Tu domā par apziņas parazītiem?

Inese* - 2011-07-07 07:07
Es neesmu lasījusi transērfingu. Rezi klausījos lekcijas netā, bet tas bija tā sasmalcināts pa minūtes gariem fragmentiem, ka piekusu;)
Līdz ar to īsti neatceros kas bija teikts par tiem apziņas parazītiem. Vai vari ieskicēt par ko bija runa, lai varam par to parunāt.

Violeta* - 2011-07-08 05:39
Inesīt,mīļš paldies,ka piekriti par to parunāt!!
http://www.youtube.com/watch?v=xh-ZTwoha9k
te links. Ir arī V.Zēlanda grāmatas, tās vēl neesmu lasījusi, bet ir plānā izlasīt.
Runa par to, ka pastāv kas tāds, kas pārtiek no mūsu negatīvajām emocijām-barojas.Un it īpaši iecienīta "barotne"šiem "radījumieM" - apziņas parazītiem -ir masu emociju vietas.Nu piemēram - futbola stadions,kad tur notiek mači. Emocijas kūsā, ne jau tikai sliktās, arī labās,protams.Bet ,padomā - "mūsējie neiesita,nopūdelēja!!Tiesnesis ir kretīns, viņš nepareizi tiesā!!... utt utml." Tajā brīdī virs stadiona nolaižoties milzu apmēra parazīts un barojas.Un ne vien brojas, bet arī iniecē negatīvās emocijas. Tāpēc esot svarīgi vienmēr nostādīt sevi kā skatītāju zālē un nevis kā to, kurš uzstājas - nevis es ,kas iesaistās strīdos, apvainojumos, utt, bet es,kurš ieelpo, noskaita līdz 10 un saka sev-es paskatīšos no malas, es esmu labs, es nedarīšu sliktu un nedomāšu sliktu un nerunāšu sliktu,jeb pareizāk -es runāšu, domāšu,darīšu - labu! Tur visu nevar nemaz tik viegli pastāstīt, jo ir vēl arī par pārtiu, ūdeni un ne tikai!
Man ļoti gribas zināt Tavas domas,Inesīt.

Inese* - 2011-07-08 07:11
Manuprāt tas sasaucas ar Svijaša grāmatu "Labojam kļūdas", kur viņš runā par to, ka mēs esam kā cirkā, kur kāds ir klauns vai marionete, bet kāds cits sēž skatītājos un uz to visu noskatās. Un par klaunu vai marioneti mēs kļūstam tajā brīdī, kad kāds mūs iesaista dažādos notikumos - mēs nevaram noturēties un metamies aizstāvēt savu viedokli, vai šausmināmies par to, kas notiek sabiedrībā, saeimā, valstī vai vēl kaut kur. Un ka ir būtiski palikt mierā un ieturēt to skatītāja pozīciju. Lai gan šad tad mums nav variantu un ir jātiek arēnai pāri.
Vienīgi tas, ko viņš piesaka klāt, ka nevajadzētu visu dzīvi nosēdēt skatītājos, jo īstā augšana notiek tad, kad darām :)

Es rīt paskatīšos to transērfingu un tad par to padomāšu, bet jau tagad man ir skaidrs, ka nekad nav labi, ja ar mums manipulē. Un patiešām ir ļoti svarīgi noskaitīt līdz 10 un noturēt to savu ceļu pretim mērķim, citādi kāds mūs iesaistīs savos mērķos vai savā pārliecībā.


Inese* - 2011-07-08 18:13
Šodien mēģināju skatīties tos Zēlanda klipus un nevaru līdz galam izskaidrot kāpēc, bet man tas nebija viegli. Nebija man ar šo autoru enerģētiskās saderības.

Bet runājot par egregoriem, kas mūs aktivizē konkrētās jomās (tai skaitā aktivizē un barojas no pūļa enerģētikas) tam es ticu un piekrītu. Vienīgi diendienā par to nedomāju un viņus kaut kā "neņemu galvā".
Domāju, ka tās ir garīgas būtnes dažādās attīstības pakāpēs. Tās var iespaidot uz labu un uz sliktu.
Piemēram Oļegs Torsunovs runā par to, ka cilvēkiem, kas lieto alkoholu, tai brīdī, kad viņi iedzer, momentā pieslēdzas šādas parazīt būtnes, kas no tā barojas un kas liek darīt "trakas lietas", vai tie, kas lieto gaļu sasaistās ar tādām būtnēm.
Te var paklausīties.
http://www.youtube.com/watch?v=zZAN3rkRajg&feature=related

Liena* - 2011-07-11 06:39
http://www.facebook.com/pages/Sievietes-Sirds/159041044169374?ref=nf


oliva - 2011-08-30 07:45
Inese,vai nakotne sagaidams ari kads "Pavasara studijas" raksts par musu uzturu,par izpratni ko un ka edam? Patreiz lasu Nisi gramatas,tas mani aizrauj. Izlasot Tavu gramatu sapratu,ka Tu ari esi par "dzivu" partiku. Bet ko lai dara tie,kas dzivo lielpilsetas? Visiem jau sada veida partika nepietiek..Diemzel :( Vai Tu piekriti uzskatam,ka edamais dalaas in un jan,kuram ari jabur pastaviga lidzsvaraa?

Kate* - 2011-08-30 08:10
Kas ir Tamaz, Satva un Radžass?

Inese* - 2011-08-30 16:52
Man vēl ļoti ir "jāaug" uztura izpratnes jautājumos.
Jā- es piekrītu par iņ un jan un piekrītu par dzīvu pārtiku, bet pati pagaidām esmu tikusi tikai tik tālu, ka neēdu galīgi graujošu un piezemējošu pārtiku.

Lai gan vakar runājām ar māsu, kura savukārt neēd produktus, kur ir milti un cukurs, kā arī kartupeļi. (nu tātad ogļhidrāti).
Es šos visus ēdu.

Un rakstus par šo tēmu es īsti neuzņemos rakstīt dēļ tā, ka man škiet lielākā daļa lasītāju daudz vairāk pievērš uzmanību šim jautājumam kā es.

Drīzāk es esmu sākusi domāt par jaunu sadaļu mājas lapā "Runā lasītāji", kur varētu būtu citu iesūtītie raksti par dažādiem jautājumiem un pozitīviem risinājumiem ikdienas situācijām. Par šo vēl domāšu.

Inese* - 2011-08-30 16:55
Tamaz, Radžass un Satva ir enerģiju līmeņi, no kuriem viszemākā un netīrākā ir Tamaz. Radžass ir tā, kur pārsvarā mēs dzīvojam un Satva ir ļoti tīra enerģija, kurā ir dievišķa mīletība. Tajā dzīvo cilvēki, kas ir pilnīgi nesavtīgi un viedi.

Par šo es laikam, ka uzrakstīšu garāku rakstu. To vienā komentārā nevar izstāstīt.


Zuzu* - 2011-08-30 17:56
Man ļoti garšo kafija, nu jau labu laiku mēģinu "atmest", bet vienmēr izdomāju, ka no tāda un tāda datuma vairs nelietošu kafiju, bet no rīta kā pieceļos tā tik ļoti gribas to kafijas krūzi. Ko īsti kafija sliktu dara mūsu organismam un enerģētikai?



Lapa | [1] 2 [3] |

Atpakaļ