Nometnes sajūtās


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien dienu esmu iesākusi ar ciemošanos pie Ragaciema Agneses. Vai biju pie viņas mājās? Jā.

Vai klātienē? nē.

Bet toties varu ieaicināt arī Tevi pie viņas paviesoties.

Ir tāda brīnišķīgu TE raidījumu sērija, kuru varētu tiešām skatīties vienu pēc otras, bet es esmu izvēlējusies tieši to daļu, kur Gustavs un Marta viesojas pie Agneses Bērziņas.

https://vfs.lv/te-2015.-gada-sezonas-atklasana.-epizode-36/

Ar Agnesi esam pazīstamas jau vismaz 3-4 gadus, kopš viņas pirmā semināra Pavasara studijā. Pēc tam bija viens īss laiciņš, kad viņas konsultācijas notika pie mums ofisā, un nu esam pavisam tuvu tīri ģeogrāfiski, jo mūsu mājas atrodas viena no otras netālu.

Es no Agneses mācos kā katrā lietā un notikumā saskatīt dziļāku jēgu. Viņa dara vienkāršas lietas, bet dēļ savas attieksmes un pavadošās domas to izdara dziļi. Paskaties uz to jasmīnu tējas rituālu. Tas tiešām ir vienkārši. Vai maizes cepšanu. Vai sarunām. Viņa redz dziļāku plānu un palīdz to saskatīt mums.

Katra tikšanās ar Agnesi ir spēcīga un īpaša. Pie mums nometnē viņa būs trešās dienas priekšpusdienā. Telefonsarunā viņa man ļoti nopietni iztaujāja, ko visu mēs būsim izdarījuši pirms tam, un kā būsim sagatavojušies, lai viņa varētu tā “dziļi un nopietni” to savu daļu vadīt.

Teicu, ka jā. Mēs būsim izgājuši cauri gan sazemēšanās rituālam, gan audzējuši savu spēku un jaudu Gaiziņkalna spēka vietās, izpērušies pirtī un izpildījuši daudz dažādu tehniku savas enerģijas līdzsvarošanai. Teicu, ka lai brauc droši – mēs būsim gatavas.

Domāju par pirmās dienas vakara ugunsrituālu, ko vadīs Aina un Gvido Tobji. Un kaut kā man piemeklējās viņu vadītās kopas Delve dikti skaists video. Viss sižets kā rituāls. Viss, kas notiek ar dziļāku jēgu.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4jAppAnuBk

Nu tieši tā kā iecerēts mūsu kopā sanākšanai, kuru esam nosaukuši “Viss notiek pa īstam”.

Un tā – visas šīs trīs dienas. Caur apzināšanos. Ar īpašu domu. Tādēļ, ka saprotam un sajūtam kāpēc to darām un kas notiek.

Dzīve bieži vien ir tik pavirša, skrejoša un mūsu attieksme līdz ar to tieši tāda pat. Lūk tad mūsu šīs nometnes uzstādījums būs apturēt vai saturēt laiku, lai izbaudītu to, kas notiek tieši šobrīd.

Es pati tā bieži daru, lai nonāktu pie sevis, pie savām sajūtām. Vienkārši esmu te un tagad un daru tikai to, kas šobrīd notiek.

Vai man izdodas? Jā.

Un Tev arī tas izdosies. Tikai sajūti, ka to gribi.

Faktiski jau mēs Pavasara studijā ļoti daudz pie šī piedomājam. Ceturtdienas meditāciju nodarbības ir tieši tādēļ, lai mēs nonāktu pie sevis. Mandalu dejas ir tādēļ, lai mēs nonāktu pie sevis. Vebināru meditācijas palīdz nonākt pie sevis.

Tikai tad, ja dzīvo ar centru sevī, tad vari notiekošajā dzīves karuselī noskatīties mierīgi un ar mīļumu. Bet ja pats traucies pa riņķi, tad viss ņirb gar acīm un rodas sajūta, ka pazudis pamats zem kājām.

Īstenībā jau nav pazudis.

Tik jāatgriežas pie sevis.

Tāda man te šodien filozofiski mierīga sajūta ar jau tuvām un mīļām domām par Pavasara studijas vasaras noslēguma svinēšanas nometni 18., 19. un 20,septembrī.

Kāpēc tas notiek septembrī?

Tādēļ, ka tad esam uzņēmušas visvairāk spēku, tādēļ, ka tas ir ražas laiks un ir svarīgi šo savu spēku nolīdzsvarot, lai pietiktu visai ziemai.

Mums vienkārši jāiemācās savu enerģiju vadīt un kļūt saimniecēm savā dzīvē. To arī tur Jumurdā trīs dienas savā kopāsanākšanā darīsim.

Ar mīļumu, Inese


Visu informāciju par nometni atradīsi ŠEIT.

Komentāri (0)  |  2015-08-11 18:16  |  Skatīts: 789x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ