Iemācīties mīlēt sevi


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Kad veicu čakru eneģijas diagnostiku un stāstu, ko nozīmē katra čakra, par kurām jomām tā atbild, un tad nonāku līdz 4.čakrai un saku, ka tā ir atbildīga par mīlestību. Pirmām kārtām – par mīlestību uz sevi. Un tad lielākā daļa meiteņu uzreiz saka, ka ar šo būs problēma. Ka mīlēt pasauli un citus nav nekādu grūtību, bet kā iemīlēt sevi – tas nav tik saprotams.

Tādēļ ceturtdienas praktisko nodarbību un meditāciju nolēmām veltīt tēmai – kā iemācīties iemīlēt sevi.

Ko tas vispār nozīmē un kā to atšķirt no narcisisma, egocentrisma, un vispār – pārāk lielas uzmanības pievēršanas tikai sev.

Ko nozīmē mīlestība, kad runājam par sevi un savu Ego?

Izrādās, ja neprotam sevi mīlēt un mūsos ir tukšums vai daļēja “nepietiekamība”, tad mēs grib negrib kļūstam par mīlestības pieprasītāju. Tas ir absolūti dabisks process, jo mums patiešām ir jāizdzīvo un jārūpējas, lai mūsu dzīvībai svarīgie procesi noritētu līdzsvaroti. Ķermenis, zemapziņa un apziņa strādā absolūtā vienotībā uz pašsaglabāšanos. Tas nozīmē, ja mums kaut kas trūkst, tad mēs to sāksim ņemt no citiem.

Attiecībās tas momentā būs jūtams, jo pieprasīšana saistās ar kontrolēšanu “cik es, cik tu” un vai gadījumā es nedodu vairāk, kā tu utt.

Un tad ir “nu kā tu tā varēji...? es tev pēdējo kreklu atdotu, bet tu....!!!”

Un tad nu ir tie stāsti par nepateicību, par vainas apziņu, par to, ka esmu “slikta māte”, vai nekāda sieva. Vai vainas apziņa pret vecākiem vai pārstrādāšanās darbā, lai izpatiktu priekšniekiem....

To situāciju un scenāriju var būt simtiem.

Bet pats pirmais kā atpazīt, ka sevi nemīli, jeb ka sev neatjauno pietiekoši daudz enerģijas 4.čakrā – kad nevari atļauties... atpūsties, nopirkt ko kāro, apēst ko garšīgu, aizbraukt, kur gribētos utt.

Man šodien bija viens mirklis, kad biju izvēles priekšā – saņemties un izdarīt vai atļaut sev pašai piepildīties ar mīļumu un laimi.

Bija tā, ka kā jau pirmdienā, kad dzīve kūsāt kūsā un epasts pilns vēstuļu, apsolīts uzrakstīt mēneša vēstuli datu bāzei, sakārto sievišķības skolas sadaļu, uzrakstīt šo rakstu par ceturtdienas klātienes meditācijām un tad vēl par piektdienas pašapziņas nodarbību vebināros.....

Jūtu, ka ir tā, ka tūlīt būs “vāveres ritenis”. Jo galu galā vēl taču kāds laiks būtu jāatvēl arī grāmatai. Nu vārdu sakot – vienā setā sevi iedzenu stūrī, ka darba ir tik daudz, ka to visu nevaru paspēt.

Bet paskatos laukā – neviena mākonīša un ir tik skaista saule, ka vienīgais, ko gribētos, meklēt peldkostīmu un iet laukā.

Uzrakstu mēneša vēstuli. Atbildu uz mailiem, un tieši pirms šī raksta saprotu, ja tagad sākšu aprakstīt mīlestību, bet to neizdzīvošu, tad būs upura sajūta klāt.

Neskatoties uz kaudzēm darbu, es vienkārši pagriežos un izeju laukā sauļošanās krēslā pabaudīt brīdi mīlestības.

Ir pagājusi stunda – pusotra un nekad nav nokavēts. Es uzrakstīšu šo rakstu un varbūt pēc brītiņa vēl kādu, visticamāk, ka paturpināšu grāmatas sarunas un tas viss ir mīļuma un mīlestības piepildīts.

Ja būtu šo stundu saulītes sev liegusi, tik pilnīgi šo visu izbaudīt tagad nespētu.

Ko nozīmē mīlestība pret sevi – sajust vai esi harmonijā un mīļuma pilna. Un ja neesi – tad to izmainīt, lai būtu.

Viss. Tieši tik daudz gudrības.

Protams to dzīvē tā iekārtot ir jāatceras. Tam ir jākļūst par paradumu. Lai pašas prāts un griba, vīrišķīgie mērķi vai rezultāti to visu nesagrautu.

Ceturtdien būs pusotras stundas nodarbība, kurā daļa būs praktiskās tehnikas, daļa meditācijas, kurā audzēsim mīlestību un sāksim visu darīt caur apzināšanos.

Iemācīties dzīvot ar apzināšanos – tā jau ir dzīve mīlestībā. Jo visticamāk, ka apzināti darīt ļaunu neviens no mums sen jau vairs nedomā (pat ja kādreiz tā ir bijis).

Vārdu sakot – ja vien vēlies piedalīties ceturtdienas nodarbībā un kopā ar mums iziet mīlestības meditāciju un praktiskās tehnikas – esi laipni aicināta!

Iepriekš uzzvani vai atraksti: konsultacijas.pluss@inbox.lv vai 22049000.

Kā jau vienmēr sēdēsim uz grīdas un novilksim basas pēdas.

Tiekamies ceturtdien 6.augustā plkst. 18.00-19.30 Kuģu ielā 11-302.

ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-08-04 00:02  |  Skatīts: 1069x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ