Ir tik ļoti labi


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vakar mēs ar vīru izdomājām uztaisīt sev filmu pēcpusdienu. Un kad domāju, ko tad mēs varētu skatīties, bija skaidrs, ka viena filma būs „pa īsu”. Un  tieši satrāpījās tā, ka kādu laiku atpakaļ kādā no facebook sociālajiem tīkliem bija sūtīts posts, kurā tieši ieteiktas 40 labas filmas sieviešu pašapziņai. Nodomāju, kas der sievietei, noteikti derēs arī kopīgam ģimenes pasākumam. Un izvēlējāmies filmu „Anna German” par dziedātāju, par viņas likteni, par viņas apbrīnojamo spēku un fantastisko balsi.

Viņa dzimusi 1936.gadā, līdz ar to vēsture un tā laika politiskā situācija filmā ir ļoti klātesoša. Bet pat bez visa tā, dzīves līkloči, triecieni un veselības problēmas ir pilnīgi neatkarīgas no laika, kurā tas var notikt. Un kā cilvēkam tikt ar to galā. Kā ar šādu fonu sadzīvot – mīlēt, veidot ģimeni, radīt bērnus. Tas redzams divās paaudzēs.

Filma uzņemta 10 sērijās, līdz ar to arī laika ziņā, ko var pavadīt kopā ar tēliem, var gana paspēt visu izdzīvot un pa vidu vēl savu dzīvi pārdomāt.

https://bigcinema.tv/series/anna-german-tayna-belogo-angela-serial.html

Es skatījos un baudīju, cik apbrīnojami milzīga ir vīra ticība savai sievai. Skatījos un baudīju, kāda vilkme sievietei ir pildīt savu misiju. Un kāds iekšējs spēks liek tiekties pēc bērna, ja medicīniski ir tik daudz ierobežojumu. Bet pats lielākais mans ieguvums ir saskatīt, cik man manā dzīvē viss ir vienkārši. Nav karš un nevienu neizsūta. Nav nedziedināmu slimību. Nav kustību traucējumu un nav jābūt piekaltam pie gultas. Nekā no tā visa nav. Un kad gribas paņerkšķēt par savu dzīvi, tad vienkārši atliek vien noskatīties kādu šādu stipro stāstu, lai sev atgādinātu, cik cilvēks spēks ir milzīgs. Cik daudz mēs varam. Un varam ar prieku un mīlestību.

Un vēl tas man ļāva paskatīties uz savējiem ar bezgalīgu mīļumu. Ka varam visi būt kopā un neviens mūs netaisās izšķirt.

Jā, kad šādu filmu noskatās, tad par mums pašiem tiešām liekas „kas kaitēja nedzīvot”.

Es diendienā vēl arvien atbildu uz ļoti daudzām vēstulēm un diendienā stāstu par to, ka mums ir jāiemācās izdarīt tikai vienu lietu – jāiemācās ar pateicību paskatīties uz to, kas mums jau ir, un sākt beidzot to izdzīvot ar prieku un baudu.

Nākošā numura Unā būs stiprie stāsti, kur viens būs arī mans. Bet fotosesijā satikos ar meiteni, kas tagad ir izveidojusi blogu www.happywhispers.lv. Mēs neklātienē bijām jau pazīstamas, bet tagad tikāmies vaigu vaigā. Mani ļoti iedvesmo viņas stāsts: https://www.happywhispers.lv/lv/mans-cels/

Un tad ko tādu izlasot vai ko tādu noskatoties filmā, jo arī tas jau ir reāls stāsts par reālu dziedātāju, kuras dziesmas es tiešām no bērnības atceros, tad liekas – ak, Kungs, cik laimīga dzīve mums ir!! Tad gribas skriet un diet un priecāties, un  samīļot visu pasauli. Un darīt daudz laba. Un iedvesmot citus, darīt daudz laba. Un galu galā – smaidīt, un būt mīļiem, un radīt prieku un labestību.....

Man rīt ir seminārs „Audzēt Mīlestību” un mēs tiešām par šo visu runāsim. Bet faktiski jau – ir jāsāk priecāties par dzīvi jau šodien. Jau šodien Tavā dzīvē var būt pagrieziens pretim laimei un mīlestībai. Jau šodien Tu vari sākt sevi mīlēt. Un tiklīdz mīlēsi sevi, tā pasaule mainīsies. Mana jau mainās. Es jau mīlu sevi. Un arī Tevi. Jo viss ir Viens. Kāda mana enerģijas daļa ir pie Tevis un Tava pie manis. Mēs esam nepārtrauktā mijiedarbībā. Un tas ir skaisti.

Ja vēlies –tiekamies rīt seminārā. Pieteikšanās pie Santas (pavasarastudija@gmail.com vai 29100714)

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2014-09-23 01:04  |  Skatīts: 1542x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ