Labrīt!


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šorīt piecēlos ļoti agri un varu baudīt nakts un rīta skaņas. Kaut kur ļoti tālu aiziet pirmais vilciens. Pie mājas skan vēja stabules. Un viens putniņš čivina gluži kā, gadalaikus sajaucis. Istabā tikšķ pulkstenis un murrā kaķis. Visi vēl guļ. Man patīk šādi brīži, kad vienīgais, kas rada rosības sajūtu, ir manu pirkstu radīti knikšķi un klaviatūras. Pārējais viss vēl ir pilnīgā mierā un harmonijā. Un domas plūst.

Es savās domās sērfoju par visu, kas manā dzīvē šobrīd notiek. Es to vienkārši vēroju. Zinu, ka no šodienas pasta nodaļas sāks tirgot manas grāmatas un mēs ar vīru esam sarunājuši aiziet līdz mūsu tuvākai pasta nodaļai apskatīties, kā tas izskatās. Liekas – nu kas tur liels, ir tak pilnīgi skaidrs kā izskatās grāmata uz letes vai plauktā. Bet man patīk sajust to īpašo sajūtu, ka gluži kā pie manis te pastā, Dubultos, tā pilnīgi visur visā Latvijā būs mana grāmata. Un ja kādā pasta nodaļā tās nav, tad droši var jautāt, lai tās pasūta - un atvedīs.

Un tad es pārdomāju savas pavisam jauniņās grāmatas tapšanu. Tās, kuras vēl nav. Arī tā man prasa daļu uzmanības. Man pat liekas, ka šonakt tik agri pamodos tieši dēļ tās. Ja iepriekšējo grāmatu formāts bija man pieredzēts, tad šī būs pilnīgi savādāka. Būs cietos vākos. Būs ar fotogrāfijām. Ar īpašu noformējumu un sajūtām. Es nekad neko tādu neesmu radījusi. Ir kaut kas pilnīgi jauns. Ir kaifīgi. Faktiski arī šai gadījumā (nu kā jau lielāko daļu savā dzīvē) es varu tikai vērot, kā viss notiek un kā manas „Domu pērlītes” sāk iezīmēties, lai jau novembrī dotos pasaulē.

Ļoti jau gribās uztaisīt tādu dikti labu to grāmatas atvēršanas pasākumu. Mēs to sasaistīsim ar gaismas un savas būtības dziļāko apzināšanās rituālu. Mums katram ir savas domu pērlītes, kas rada mūsu dzīvi. Domas materializējas un rada to, ko piedzīvojam. Kā dzīvot caur apzināšanos. Kā radīt to, ko tiešām vēlamies. Kā būt tādiem – tīriem gaišiem kā pērlītes perlamutrs. Kā būt patiesiem, īstiem un dzīviem. Jau ir zināms, ka pasākums notiks Avotu pamatskolas lielajā zālē, un jau ir zināms, ka rituālu vadīs Kristīne Ozoliņa.

Ar Kristīni iepazinos uguns pasākumā. Esam kopā gājušas pāri oglēm, pāri stikla lauskām un izdzīvojušas dziļu transformāciju un pārmaiņas, dalījušās sajūtās un gaidās, ieguvušas sajūtu, ka mums kopā ir jādara kas skaists. Izrādās, ka Kristīne mani bija uzrunājusi jau pašā Pavasara studijas sākumā. Viņa jau tad zināja, ka dziļi rituāli, kustība, sava ķermeņa apzināšanās  - tas viss iet rokrokā ar to, ko darām Pavasara studijā. Uguns pasākumā izdzīvoju vairākus Kristīnes novadītus grupas enerģijas iegriešanas mirkļus – bija ārkārtīgi spēcīgi. Jau tad zināju, ka mēs vēl tiksimies kādā manis veidotā pasākumā. Nu tas brīdis ir klāt. Un ja vēl mums izdosies uzaicināt perkusionistu Nilu Īli, tad ir skaidrs – viss notiks pa īstam un dziļam.

Es tikai ļaujos. Es ticu, ka viss notiks un būs. Būs ļoti vērtīgi. Šādi es audzēju savu sievišķību.

Kā būtu darījusi agrāk? Nu ... man viss būtu saplānots, darbu saraksts sataisīts, organizatoriskie darbi, saturiskie darbi, administratīvie darbi utt. un es tai visā ar atrotītām piedurknēm pa vidu : )) Bet nu jau es zinu, ka tā ir vīrišķā enerģija, ka mani ļoti nogurdina un izsmeļ. Nu jau es zinu, ka daudz vērtīgāk ir būt savā sievišķajā. Un tagad vienkārši vēroju kā viss notiek pats no sevis. Es smaidu un radu sapņus un pēc tam ticu, ka vienkārši tieši tā arī viss būs. Un tiešām ir. Es kādam piezvanu un ar kādu satiekos. Un viss notiek bez tā milzu saspringuma uz rezultātu, kā biju pieradusi iepriekš.

Nu jau pāris mēnešus vadu jauno kursu „Viņš un Viņa”, kurā tik ļoti lielu uzmanību pievēršam skaidram iņ un jan – tātad sievišķajam un vīrišķajam. Nu tās ir divas dažādas enerģijas. Tie ir pilnīgi pretstati. Nu tas nav pelēkais ar pelēko. Tas ir baltais un melnais ar skaitiem punktiem pa vidu. Un nu jau es skaidri zinu un to man dzīve pierāda ik uz soļa, ja tiešām ejam caur sievišķo, tad viss dzīvē pašķiras un vienkārši notiek. Un ja gribam cīnīties caur vīrišķo – tad „uz priekšu!” dzīve to mums atļauj, tikai mēs nodarām ļoti daudz pāri sev un apkārtējiem.

Man nākošnedēļ ir divi ļoti vērtīgi semināri. Viens ir saistīts ar jauno grāmatu un tā arī sauksies „Audzēt Mīlestību”. Un šis ir domāts visiem tiem, kam kaut kur pazūd laime un harmonija. Visiem tiem, kas jautā „kā sevi mīlēt” un „kā iemīlēt otru”, un „kā iemīlēt pasauli”. Šeit runāsim par to, ka viss ir mūsu izvēle. Ka šis ir Brīvas gribas Visums un ka viss tiešām notiek tā, kā paši to radām. Kāpēc radīt to, kas nepatīk, ja varam radīt to, kas patīk?

Un trešdien sāksies jaunais kurss „Viņš un Viņa”, kur runāsim par sievišķību un vīrišķību un cik milzīgas vērtības tās ir. Runāsim par sievišķības pašapziņu un cik svarīgi, lai mēs kā sievietes izvēlamies sievišķo enerģiju, bet vīrieši atpazīst un tiešām audzē vīrišķību. Starp citu pilnīgi pieļauju, ka uz šo kursu nāk pāri vai arī puiši un meitenes atsevišķi. Man vispār vairs nav tik strikta uzstādījuma, ka jābūt tikai sieviešu grupām. Šo pirmdien Kuldīgā secinājām, ka vīriešu prāts un loģika tiešām dod ārkārtīgi vērtīgu pienesumu un bagātina mūsu situācijas izpratni. (Indra ļoti jaukas atziņas bija publicējusi pēc mūsu pēdējā semināra Padurē https://www.facebook.com/indra.visocka/posts/698782160192358?fref=nf  Paldies, Indriņ )

Vēl ir uztapis man dzīves un šā brīža sajūtu stāsts žurnālam Una. Tas iznāks 5.-7. oktobrī.

Un vēl-top jaunā programma ziemas nometnei „Viņš un Viņa”, kas notiks Jumurdā 30., 31.janvārī un 1.februārī. Jau ir pilnīgi skaidrs, ka nometnē būs gan Andžejs Reiters, gan Aleksandrs Mantess un kāda daļa no mana sievišķības un vīrišķības attiecību kursa. Bet par šo visu tad kādā no nākošiem rakstiem kādā citā rītā.

Tagad es iešu pagatavot brokastu tēju un Tev vēlu izdevušos dienu un nedēļas nogali.

Ar mīļumu un siltumu, Inese

Komentāri (2)  |  2014-09-19 14:45  |  Skatīts: 1801x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
dzanita - 2014-09-19 22:22
Tikko biju pasta nodaļā un varu apliecināt, ka mūsu pusē arī var Tavas grāmatas nopirkt! gan bija tikai "Ieelpo laimi un mīlestību 1" un "Audzēt mīlestību". Man prieks, ka tā, jo reizēm es pastā atrodu labas dāvanas saviem tuvajiem. Iespējams, kāda no tām nonāks to cilvēku mājās, kuri dzīvo dziļāk laukos.

inese - 2014-09-19 23:19
Jā, mēs ar Tomu ar tikko kā bijām savā pastā. Pie mums ir trīs - "Ieelpo laimi un mīlestību" latviski un krieviski, un "Audzēt Mīlestību".
Un paskatījos, ka cena ir lētāka kā veikalos.

Īstenībā pie mums Dubultos ar ir ērti, ka var nopirkt grāmatas, jo līdz tuvākai grāmatnīcai ir vai nu jābrauc uz Lielupes Rimi vai uz Kauguriem. Tomēr gabaliņš. A tagad te - viss pa rokai.
feini.


Atpakaļ