Šodienas fragmens no sievišķības dienasgrāmatas


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien domāju par mūsu sievišķo gudrību un to, cik tas dažkārt neiet soli solī ar izjūtām, ko pašām gribētos piedzīvot un izdzīvot.

Vakar un aizvakar bija tik brīnišķīgas brīvdienas, kad vienkārši varēja dzīvoties pa jūru un baudīt vasaras silto laiciņu, kas beidzot nu tad ir klāt. Un vienā tādā brīdī man vīrs saka, cik šitā ir labi un kā gribētos, lai tā ir visu laiku. Lai pirmdien uz darba darīšanām nebūtu jābrauc, un lai vispār neparko nebūtu jāiespringst un varētu baudīt dzīvi kopā ar ģimeni.

Un interesantākais ir tas, ka man jau gribētos precīzi to pašu. Jo tas taču ir visfeinākais, kas var būt – čubināties pa māju, būt vīram azotē, kaut kur aizbraukt, kaut kur aiziet un visu darīt kopā.

Nu kas nekait, ņem un tā dzīvo. Gribi – radi – dzīvo.

Bet paldies Dievam, ka nu jau ir kādas zināšanas kas mums der un kas ne. Ka sieviete tiešām šādi varētu dzīvot „100 gadus”, bet vīrietim ilgstoša atslābšana un būšana šādā te mieriņā ir absolūti degradējoša. Ka agrāk vai vēlāk viņa enerģija sāktu rūgt, pašam nāktu virsū sajūta, ka nekam neesmu derīgs un vajadzīgs, ka jāmeklē veidi, kā spilgtināt savas izjūtas un vismaz jārada kaut kāda nozīmības sajūta kaut pašam savās acīs utt. Un ka tieši sievietei jāmāk tā sariktēt, lai šāda pārāk liela atslābināšanās nenotiek.

Jā, agrāk es visu šo nebūtu zinājusi un visticamāk, ka vēl piedevām būtu veicinājusi sava cilvēka mājās palikšanu. Bet tagad - apzinoties, cik vērtīgi, ka vīrieši ir vīrišķīgi un sievietes ir sievišķīgas – pavadu savu vīru uz darbu, un pati vienā mierā dzīvojos pa māju.

Un domāju, ka patiešām esmu laimīga. Tik ļoti laimīga. Tieši dēļ tā, ka varu neiet darbā (kas būtu vīrišķā pasaule), ka varu radīt un baudīt dienu tieši tādu, kāda man pašai patīk. Un lai arī man vakarā ir seminārs un varbūt, ka to var nosaukt par manu darbu, bet es patiešām tā nejūtos. Tā ir mana socializēšanās un mijiedarbošanās ar fantastiskiem cilvēkiem, kas šodien būs atnākuši uz savu pirmo semināru. Skaisti.

Paskatos šodienas datumu un saprotu, ka precīzi pirms 7 gadiem šai dienā nemaz tik laimīga nejutos. 07.07.07 ir mans (veselības ziņā) zemākais punkts, kad piedzīvoju insultu un redzes zudumu. Datumu tik precīzi atceros tikai tādēļ, ka tai dienā bija jāiet uz kāzām. Un pēc tam man pašai vēl bija pilns gads jāgaida, līdz pēc gada jūlijā es satikšu savu vīru un vēl pēc gada mēs apprecēsimies.

Tagad, kad atskatās, liekas – kas tur ...viens gadiņš, lai varētu izmainīties enerģētika un sakārtoties viss tā, ka piedzīvoju savas dzīves lielāko laimi – tikšanos, kas būs par pamatu manai ģimenes laimei. Jā..viens gads. Bet kāds.

Faktiski tieši šis gads ir par pamatu visai laimes terapijai, kuru toreiz nostiprināju savā dzīvē caur apzināšanos ļoti precīzi. Un vēl pēc gada radās doma par Pavasara studiju, un vēl pēc gada rakstīju savu pirmo grāmatu.

Atceros tagad un smaidu. Atpakaļ paskatīties ir ļoti viegli, jo viss ir tik labi sakārtojies.”

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

Ja Tev gadījumā šobrīd ir laiks, kad nesaproti kā visu var sakārtot dzīvē un sevī, un Tev ir sajūta, ka laimes terapija noderētu – tad droši nāc šodien uz semināru. Tieši šovakar (7.07) plkst.18.00 būs pirmā nodarbība Laimes terapijas īsajā praktiskajā kursā un runāsim par to, kādām mums būt, lai dzīve sakārtotos tiešām tāda, kādu pašas gribam izdzīvot.

Pieteikšanās kā vienmēr uz e-pastu pavasarastudija@gmail.com

 

Ar mīļumu, Inese

 

 

Komentāri (9)  |  2014-07-07 18:06  |  Skatīts: 2962x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
jannat - 2014-07-07 21:33
njaa... man te 2 dien atpakalj paarsteidza saruna ar savaam draudzeneem - viena gaida beerninju un vinja saka ka tad, kad beebis piedzims - vinja gribeetu atgriezties darbaa - kaartiikgi rukaat kaa saka! Vinjai tagad arii darbins - tiira tur 2x nedeeljaa - tads vieglis - bet ar to vinjai par maz..
Es briinos par to, bet pienjemu, ka vinjaam taa ir - arii otra draudzene saka, jo pati straadaa fabrikaa - ka maajaas nevar iztureet ilgi, ja nav darba - skiet, ka sienas naak virsuu, ja ilgstoshi ir maajaas..
Shai skaraa es aizdomaajos par laika organizeeshanu un tieshaam buusanu sieviskiibaa, lai speetu buut pie majas - un tas jau nav 24/7 visu laiku - taapat ir izieshanas un dariishanas - man arii ir tas gods neiet darbaa :)
Veel aizlasiijos vakar graamataa Sievietes, kuras skrien ar vilkiem - par savu atgrieshanos pie patiibas - ka laiku pa laikam jebkurai sievietei ir vajadziigs laiks tikai un vieniigi sev - un ir labi, ka man, majaas esot, ir iespeeja to praktizeet - tiiri buut ar sevi - saskanjaa ar savu energiju - man ir tie briizi, ka varu nodoties tieshi lasiishanai, rakstiishanai, apcerei, savas kolaazas peetishanai un analizeeshanai, dejas kustiibu praktizeeshanai, izieshanai garaas pastaigas vai zekes adiishanai vai veestulju sarakstei ar tuvaam dveeseles draudzeneem:) - un tad es to visu sasleedzu kopaa ar maajas ikdienas pienakumiem un man nemaz nav garlaiciigi!! Biezi ir taa, ka viirs atnaak maajaas un es esmu tik pilna ar piedziivoto un atklaato, ka vinjam liekas, ka esmu nu baigi bijusi aaraa kaut kur :)


inese - 2014-07-07 22:34
Jā, tas laiks pašai ar sevi ir ļoti svarīgs. Starp citu - šo visgrūtāk izpildīt mazu bērnu māmiņām. Bet arī tai laikā to vajag. Kaut pa to laiku, kad bērniņš guļ.

un par to laika aizpildījumu - tas ir precīzi. Man ar ir tā, ka varu dienām neiziet nekur tālāk kā līdz jūrai ar suni, un mana dzīve tik un tā ir piepildīta.

Bet sievišķība tiešām nenozīmē mājās sēdēšanu. Sievišķīga dzīve nozīmē, ka neesam atbildīgas par naudas pelnīšanu un iztikas gādāšanu ģimenei. Par to rūpējas vīrišķā enerģija.

dzanita - 2014-07-08 17:11
Kaut es būtu Inesi sastapusi laikā, kad mani bērni bija mazi un es dzīvoju ar viņiem pa māju... es tam paralēli strādāju, gan mājās, bet man likās, ka man to vajag! Bet - es pieļauju, ka šādi jaunās māmiņas rīkojas tādēļ, ka viņu vīri pārāk ilgi ir "jūrā" (viņiem darbs aizņem pārāk daudz laika, PAR DAUDZ laika) un līdz ar to sieviete varbūt mēģina šādā veidā instinktīvi palīdzēt savam vīram, viņas cer, ka tad būs viņš mazāk projām, jo pelna abi divi.

inese - 2014-07-09 02:41
jā, tas ir vīrišķās audzināšanas rezultātā. Mēs vienkārši domājam , ka vīrietim ir labāk, ja viņam palīdz. Bet īstenībā ir tieši otrādi - vīrietim patīk tikt galā pašam. Un viņš kļūst riktīgi stiprāks tad, ka nevis viņam palīdzam, bet gan ticam, ka viņš spēs izdarīt.

Jā - ticu, ka mēs būtu dzīvojušas daudz savādāk, ja pusaudžu gados būtu uzzinājušas šīs lietas.
Bet acīmredzot, ka mums vajadzēja tiešī šādi.


lauraw - 2014-07-09 17:13
Paldies , Inesīt, ka dalāties visās šais zinībās. Jā , žēl, ka pusaudžu gados nezināju par šo visu, bet tagad ,man ir prieks, ka varēšu mācīt šo visu un dot lasīt savai meitai pēc gadiem 10-15 , kad paaugsies!:) tā ir laime:)

inese - 2014-07-09 22:57
Jā, es ar nenožēloju neko. Es tikai ļoti priecājos, par katru jauno informāciju šai sakarā, ko Debesis mums dod.
Tā tiešām ir laime baudīt, kā mainās dzīve.

kristine - 2014-07-10 03:12
Esmu vēl vīrišķajā enerģijā. Strādāju algotu darbu, gan profesijā, ko esmu izvēlējusies un kas man patīk. Un patreiz esmu sasniegusi savas karjeras augstāko punktu. Agrāk domāju, kad tad būšu laimīga. Tagad diezgan bieži jūtu dvēselē tukšumu. Lasot šo rakstu, sirdī jutu: es arī tā gribu dzīvot, sievišķajās enerģijās, vīram azotē, vairāk pa mājām un pats galvenais, neiet uz darbu, lai pelnītu naudu (ko es patreiz daru), bet iet lai darītu cilvēkiem labu un sava prieka pēc. Bet lai gan diezgan daudz ir darīts, lai tā dzīvotu, man nesanāk pāriet uz šo sievišķo formātu. Saprotu, tās man tagad emocijas, bet šorīt no rīta, braucot uz darbu, bija tik sāpīgi smagi, ka man ir tā, kā ir un ka nespēju neko mainīt (vismaz patreiz), ka kliegt gribējās. Kad šitā izrunājas paliek mazliet vieglāk.

inese - 2014-07-10 06:16
Mīļā Kristīne, mēs jau katra esam kādā konkrētā pārmaiņu procesā un tas nemaz nav viegli - darīt savādāk, nekā visu dzīvi pierasts. un tieši tapēc noder gan šāda Sievišķības dienasgrāmatas rakstīšana, gan šāda parunāšanās, gan dažādas klātienes tikšanās un nodarbības.
Šādi mēs sev un viena otrai palīdzam.

dzanita - 2014-08-11 18:31
Es arī pēc šīm brīvdienām jūtos tāpat - negribas palaist vīru prom uz darbu, jo bija tiiiik labi... Un saprotu, ka es esmu augusi - piemēram, vakar pēc atgriešanās no brauciena uz Latgali, vīrs metas uzreiz savā garāžā un krāmējas un ņemas, mazgā riepas, vārdu sakot, citreiz es būtu "cepusies" - nu kā tu tagad uzreiz meties uz savu garāžu... bet es vienā mierā sāku atpazīt - viņam arī ir bijis ārkārtīgi labs ceļoums, viņš ir pilns ar emocijām un kā vīrietim viņam vajag atgriezties vīrišķajā! Un šoreiz izpalika mazais kašķītis... Vajadzēja jums redzēt, kādas vīram bija acis, kad sieva un meita Preiļu Leļļu muzejā bija pārģērbušās par princesēm, kā metās fotogrāfēt visos rakursos. Un meitai vairs nebija mazie noguruma niķīši prātā, visa "mammošana" pārgāja uz visu atlikušo vakaru, un man... 20 minūtes citā tērpā un ietekme vēl šodien jūtama...


Atpakaļ