Kur likt bailes?


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Arvien vairāk un vairāk domāju par sievišķības un vīrišķības tēmu un arī šodien, gatavojot semināru par sievišķību un naudu, šī tēma arvien labāk izkristalizējas manās domās. Gribu par to ar Tevi parunāt.

Un šoreiz paņemšu pilnīgi citu skatupunktu – gribu ar Tevi parunāt par bailēm būt sievišķīgām.

Vai domā, ka tas ir joks? Īstenībā nemaz. Es arvien biežāk saskaros ar meitenēm un sievietēm, kas tā arī saka, ka ir bail atgriezties pie savas īstenās būtības un būt sievišķīgām sievietēm, jo tās ir milzīgas pārmaiņas dzīvē un attiecībās. Un tiešām ienāk prātā doma, ka „mans vīrs vai draugs nesapratīs, ja turpmāk gribēšu paļauties uz viņu”, „ja es nepelnīšu, mēs nomirsim badā”, „ ja es nedarīšu, viņš noteikti nedarīs un tad tas (jebkas) paliks neizdarīts”. Un mēs secinām, ka pats lielākais šķērslis pārmaiņām, esam mēs pašas sev. Un bieži vien mēs izvēlamies iet uz nepatīkamu darbu, dzīvot necienīgās attiecībās, paciest apvainojumus vai pāridarījumus tikai dēļ tā, ka baidāmies kādu zaudēt, vai baidāmies no pārmaiņām. Un tad pārņem izmisums un uztraukums un liekas, ka vispār nekam nav jēgas, jo ..... ir sākusies dzīve dēļ bailēm.

Sievišķīgas sievietes bīstamākais ienaidnieks ir stress. Lūk bailes ir milzīgs stress sievietes ķermenī, kas dara mūs cietas, dara vīrišķīgas un visu varošas (jo jāuzvar vai jāizcieš stress). Un tad nu sākas apburtais loks dzīvē – sievietes savā būtībā grib būt pasargātas, mīļas, maigas un „vīrišķīga vīrieša azotē”, bet nespēj tāda būt, jo bail. Bail būt maigām (jo kurš tad būs tas stiprais?). Bail būt mīļām . Bail izrādīt mīlestību . Bail, ka nodarīs pāri. Bail uzticēties. Bail pievilties. Bail, ka viņš nebūs gana vīrišķīgs. Bail, ka nekas nesanāks utt. šo sarakstu varētu turpināt bezgalīgi.

Starp citu, sabiedrībā vai kolektīvā vispār bail būt sievišķīgai, jo priekšnieks uzreiz pateiks „man tavas emocijas nav vajadzīgas” jeb „koncentrējies darbam, nevis attiecībām”. Sievietei šis ir norādījums – lūdzu, kļūsti par vīrieti. Un liela daļa no mums aiz nezināšanas, ko tālāk darīt, vai arī aiz bailēm – tiešām mēģina būt par vīrieti jeb ļoti cietu sievieti.

Un tālāk seko tas, kas seko – mums pašām ir grūti gan attiecībās, gan dzīvē. Mēs nevaram pārslēgties un mājās kļūt maigas un mīļas, jo mūsu ķermenis un visa enerģētika ir trenēta būt cieta. Dēļ kā? Dēļ bailēm uzdrošināties būt pašām. Ļauties savai sievišķībai.

Un tad nu rodas jautājums – ko darīt ar bailēm. Kur likt bailes? Kā tad lai es uzreiz kļūstu drosmīga? Un vai vispār bailēm jāpārvēršas drosmē? Un vai sievišķība ir tikpat vērtīga kā vīrišķība? Vai sabiedrībā vispār ir vajadzīgas sievišķīgas sievietes? Un ko viņas dzīvē sasniedz?

Ak cik daudz jautājumu, ja mēģinām skatīties caur bailēm.

Piektdien mums būs seminārs „Kā transformēt bailes”, kuru šoreiz vadīšu sievišķības un vīrišķības kontekstā. Man godīgi jāsaka, ka tās „viņš un viņa” programmas tapšanas laikā es nemaz vairs nespēju distancēties no šī vīrišķi sievišķā skatījuma, un tādēļ gan šodienas seminārs „Sievišķība un nauda”, gan piektdienas seminārs „Kā transformēt bailes” būs par to kā veidot drošu sievišķības platformu savā dzīvē, kurā pašām ir iespēja būt sievišķīgām, laimīgām, mīļām, „mīkstiņām”, un kā paļauties uz sava vīra plecu un justies azotē. Un tām meitenēm, kas vēl nav precējušās vai ir savu attiecību sākumā, šis noderēs vēl vairāk.

Tā kā tiekamies šodien (trešdiena) plkst 18.00 uz semināru „Sievišķība un nauda” un savukārt piektdien plkst 18.00 uz semināru „Kā transformēt bailes”. Pieteikšanās kā vienmēr pie Santas uz pavasarastudija@gmail.com vai pa tālruni 29100714.

Uz tikšanos jau drīz!

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2014-05-21 23:14  |  Skatīts: 1596x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ