Seminārs vīriešiem


sadaļa: DARBS, NAUDA UN BIZNESS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Reiz konsultācijā satiku kādu puisi, kurš man jautāja – kāpēc Pavasara studija neorganizē seminārus, apmācības vai nodarbības vīriešiem. Ka Krievijā, ASV un citās valstīs ir tik pierasts, ka uz personības attīstības treniņiem iet vīrieši, bet Latvijā nevar atrast seminārus, kuri būtu domāti vīriešu auditorijai.

Toreiz viņam atbildēju – būs pieprasījums, būs piedāvājums. Mēs uztaisījām semināru, kur bija tik daudz dalībnieku, ka Pavasara studijas telpās nepietika vietas. Būtībā viņš man toreiz pierādīja un parādīja, ka pieprasījums taču ir. Ka vīrieši ļoti labprāt nāk, mācās, dalās pieredzē, mainās. Ir tikai jāsatiek kāds, kas varētu šīs nodarbības vadīt. Es pati nevaru. Es atzīstu, ka domāju un runāju pārāk sievišķīgi un patiešām piekūstu, ja man tas viss jāmēģina ielikt loģikas rāmjos. Mans ceļš ir sievišķība, mīlestība, laime, harmonija un faktiski ar katru brīdi to sevī tikai un vienīgi vairoju. Jā - tas ir mans ceļš.

Toreiz nodomāju – tas notiks pats no sevis. Nāks laiks un pēkšņi pa durvīm ienāks cilvēks, kas varēs vadīt vīriešu sarunas, seminārus vai nodarbības. Kurš pats būs tik vīrišķīgs un stabils, ka būs ar mieru šai savā pieredzē dalīties ar citiem – vīrišķīgiem un stabiliem. Es vienkārši sievišķīgi ļāvos, ka nāks laiks un viss sakārtosies.

Kad dažas dienas atpakaļ iepazinos ar Aleksandru Mantesu, un mēs runājām par sadarbību, līdzīgu domāšanu, sajūtām, izpratni, par lietu kārtību saskaņā ar Visuma pilnību, par sievišķību un vīrišķību, par to, kas svarīgs sievietei un kas ir svarīgs vīrietim, tad visu laiku manas domas bija par to, ka mēs kā sievietes labprāt gribētu klausīties viņa - vīrieša viedoklī par mums. Par to, ko vīrietim nozīmē sievišķīga sieviete, cik tas viņam ir svarīgi, un ka patiešām, ja vien sieviete spēj mainīties un sāk audzēt savu sievišķību, tad viņa vairo sava vīrieša vīrišķību.

Un pēkšņi mūsu saruna aizvirzījās par vīrišķību un par vīriešiem. Cik īstenībā vīrietim ir svarīgi justies stabilam, vajadzīgam, veiksmīgam gan savās, gan savas sievietes acīs. Cik vīrietim ir svarīgi sajust savu iekšējo spēku, un prast to koncentrēti virzīt uz konkrētu rezultātu. Cik svarīgi ir sazemēties. Cik svarīgi ir neizplūst ideju un mērķu vizualizēšanas fāzē. Cik svarīgi ir saprast ar ko sākt, kā tikt galā, kā uzvarēt. Sevi. Slinkumu. Konkurentu. Situāciju. Kā vadīt. Kā būt līderim pašam savā dzīvē. Kā apzināties savu varēšanu un spēku.

Klausījos ar milzu interesi un pēkšņi es viņam saku – varbūt, ka tieši viņš varētu būt lektors vīriešu auditorijai. Un varbūt, ka tieši viņš var caur vīrišķības prizmu runāt par to kā būt bagātam, kā būt veiksmīgam, vīrišķīgam, kā apzināties, ka viss ir katrā pašā –atbildība, drosme, sasniegumi, rezultāti. Tieši viņš varētu nodot šīs brīnišķīgās zināšanas vīriešu loģikas, saprāta un prāta interpretācijā, shēmās un sistēmās. Tas, ko es nevaru, viņš var. Un es redzēju un dzirdēju, ka var. Tas, ko es runāju caur sajūtām, to viņš caur loģiskiem pamatojumiem. Kur man sanāk runāt plūstoši, viņš to visu „saliek pa plauktiņiem” ar konkrētu rezultātu.

Viņš ir biznesa un personības attīstības koučs. Viņš ir palīdzējis daudziem konkrētiem cilvēkiem ļoti labi nopelnīt, sajust stabilitāti un sakārtot savu finansu jomu. Viņam pašam ir savs bizness. Bet ne jau naudā tā vērtība. Svarīgi, ka cilvēks spēj līdzsvarot garīgo un materiālo. Ka viņš augdams, audzē dzīves kvalitāti. Ka bagātība nav tikai kaudze naudas, laba mašīna, zeme un māja. Bagātība ir apmierinājums un gandarījums, laba veselība un mīlestības piepildītas attiecības. Bagātība ir, ka vari atļauties dzīvot tā, kā tev tiešām patīk. Un ja šobrīd kaut kas trūkst, tad tas ir tikai laika jautājums, līdz to savā dzīvē sakārto.

Pirmajā seminārā „Vīrieša finansiālā veiksme un pašapziņa” tēmas virsraksts iekļauj sevī gan to kā patiešām nopelnīt naudu, kā uzsākt biznesu un sajusties stabilam, gan to, cik būtisks dzīvē ir līdzsvars un pilnīgi visu dzīves jomu attīstība. Savukārt, lai attīstītu savā dzīvē katru konkrēto virzienu, ir jāsajūt centru sevī un jāsāk vairot savu enerģiju, ticību saviem spēkiem un vīrišķību.

Pirmā tikšanās būs 22. novembrī plkst. 18.00 Pavasara studijas telpās Kuģu ielā 11-302. Pieteikšanās: pavasarastudija@gmail.com vai pa tālruni 29100714 (Santa). Dalības maksa šajā seminārā ir Ls 25,00.
Ar mīļiem sveicieniem, Inese
 
Komentāri (0)  |  2013-10-27 03:11  |  Skatīts: 1753x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ