Praktiskās nodarbības "Kā sievišķīgi sasniegt mērķus"


sadaļa: MĪLESTĪBAS FORMULA
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Cik bieži Tev tā izdodas apsēsties un padomāt par to, ko Tu dzīvē pa īstam gribi? Cik bieži Tev ir laiks tā pasēdēt un padomāt par to, ko vajadzētu darīt savādāk? Ticu, ka nemaz tik bieži nesanāk.

Mēs esam pārāk aizņemtas. Mums ir ikdienas skrējiens un ikdienas piekusums, ikdienas pieradumi un ikdienas aizņemtība. Mums ir savas aizsargbarjeras un iegansti, lai nemaz nekustinātu to, ko negribas kustināt, pat ja sen jau šai sfērā kaut kas neapmierina.

Vai Tev nekad nav tā bijis arī ar tīri praktiskām lietām? Ka vajadzētu sakārtot skapi vai kādu plauktu, un ka tas reāli jau kādu laiku krīt uz nerviem, bet vai nu negribēšana vai tiešām reāls laika trūkums ņem virsroku un tā arī šo lietu neizdara un neizdara. Un tā tas stāv un turpina krist uz nerviem, bojā garastāvokli un rada īgnumu. Un visinteresantākais ir tad, kad tomēr saņemas un izdara – tad skatoties uz sakārtoto vietu tiešām liekas...nu kā es tik ilgi to biju atstājusi novārtā?

Man manā dzīvē tā ir bijis pilnīgi par visu – ar attiecībām, ar neuzsāktiem darbiem, ar nepabeigtiem darbiem, ar nesakārtotām lietām, dokumentiem, plauktiem utt. Es no galvas zinu tās jomas, kas man ir bijušas iesērējušas gadiem. Savukārt tad, kad sakārto – nu...laime : )

Un tagad, kad sēžu un gatavoju praktiskās nodarbības kursu, es domāju, cik tā ir vienreizēji laba iespēja man pašai, un cik tā būs ļoti laba iespēja šī kursa dalībniecēm – pilnīgi tā reāli paņemt un papurināt konkrēto jomu, lai paskatītos, kas tad man pa īstam tur notiek, kāpēc notiek tā un ne savādāk, un kā tad es reāli gribētu, lai būtu.

Šoreiz ņemsim attiecību tēmu un attiecības, kā zināms, ir pilnīgi viss. Sākotnēji jau –attiecības pašai ar sevi, jo bez šī etapa jau tālāk nekur netiksim. Pēc tam pāriesim uz pāra attiecībām un ģimeni. Ja Tu zinātu, cik es diendienā saņemu vēstules un jautājumus mājas lapā par tēmu – kā sakārtot attiecības. Katru dienu diendienā. Tā ir patiešām ļoti svarīga tēma, uz kuras klūpam. Un tie grābekļi ar mums gandrīz vai visām vieni un tie paši.

Nu pirmkārt jau – kā viņu satikt? Kādai man būt, lai varu iepazīties un izveidot ģimeni? Un pēc tam savukārt –kā uzturēt romantiskas un mīļas attiecības gadiem? Vai arī – kā atjaunot attiecības? Kā izveidot tās it kā no jauna?

Mēs iesim cauri visiem šiem posmiem, un tai pat laikā katrs to darīs atsevišķi, domājot tikai par savu dzīvi un savām situācijām.

Pēc tam ņemsim naudas un bagātības tēmu. Vai Tev ir reāla kārtība šai jomā? Vai pelni tik, cik gribi? Vai esi apmierināta ar saviem ienākumiem? Vai jūties bagāta?

Un pēc tam ņemsim pašapziņas tēmu. Un pēc tam pašrealizācijas. Un pēc tam ģimeni, bērnus, draugu un radu attiecības, darbu un karjeru, atpūtu un izklaidi. Ņemsim tēmu pa tēmai, jomu pa jomai, lai katrā no tām dzīvotu tā, kā to tiešām gribam.

Ja Tu man jautāsi –vai es kādreiz esmu šādi tam visam izgājusi cauri savā dzīvē? Man jāatbild būs – jā. Tad, kad dzīvoju viena un ļoti ilgojos satikt savu īsto un vienīgo, kad gribēju izveidot ģimeni un kļūt kā sieviete laimīga. Jā, tieši tad es ņēmu talkā visas šīs zināšanas un soli pa solim šķetināju kas man patīk un kas man nepatīk savā dzīvē, kas man ir jāmaina, kur jāizvirza kāds jauns mērķis, kur jāuzbur kāds jauns sapnis, kādai man jābūt, lai tiešām tas manā dzīvē notiktu?

Toreiz es domāju - nu kaut es reiz varētu šo pieredzi nodot tālāk un citas meitenes un pieaugušas sievietes, kas arī vēlas satikt tos savus mīļotos cilvēkus, vai atrast savu dzīves jēgu un misiju, vai īsto nodarbošanos, vai nopelnīt naudu. Un tagad tad pirmo reizi tīri praktiski palīdzēšu – veidot sapņus, saskatīt „problēmu”, noformulēt mērķi un sajust kā to var sasniegt. Saskatīt šķēršļus, kas savukārt atkal varbūt, ka ir jauna „problēma”, kuru jāpārvērš mērķī un savā dzīvē jāizmaina.

Es jau ar biju domājusi, ka uztaisīšu seminārus, uzrakstīšu grāmatu un visi visu pēc tā sapratīs, tomēr acīmredzot, ka ir „jāpatur rociņa” un jāpalīdz tiešām šim procesam iziet cauri.

Interesanti, ka pirmajā šādā praktiskajā kursā meitenes teica, ka nekad nebūtu iedomājušās iet uz savu mērķi šādi. Nekad nebūtu iedomājušās, cik daudz dažādu svarīgu nianšu ir sevī jāizmaina, lai tiešām mērķis varētu piepildīties. Lai to tiešām būtu iespēja sasniegt.

Un man jau likās, ka par to visu stāstu katrā rakstā un katrā tikšanās reizē, bet tad, kad to kopā tiešām izdarām, izrādās, ka viss „no iekšpuses” izskatās pilnīgi savādāk.

Interesanti, ka biju domājusi, ka esmu tiešām īsta „teorētiķe” un praktiskas nodarbības vadīt man diez vai patiks, bet izrādās, ka tajā visā kaut kas ir : ) Izrādās, ka man ir milzīgs gandarījums, kad redzu, cik vērtīgi un „pa dziļam” tas notiek.
Kāpēc to visu tik smalki aprakstu?

Tādēļ, ka ļoti bieži man ir tā, ka tikai daru un daru un man nav laika ne to aprakstīt, ne izstāstīt, ne pareklamēt mājas lapā. Ielieku kalendārā kā jaunu nosaukumu un viss. Bet pēc tam, kad kaut ko no tā visa pastāstu kādā citā seminārā, tad cilvēki šokā, ka nav bijusi nekāda reklāma un ka vispār par to neviens nav teicis, vai ziņojis. Tad nu tagad šo var uzskatīt kā sestdienas praktiskā kursa reklāmu jeb paziņojumu, jo diez jau vai man sanāks vēl līdz šai tikšanās reizei par to vēl ieminēties.

Esmu nosaukusi šo praktisko nodarbību ciklu „Kā sievišķīgi sasniegt mērķus jomu pa jomai”. Un kāpēc tā? Tādēļ, ka šeit nebūs nekā no mums tik pazīstamajiem etapiem „izstrādāt mērķi”, „sadalīt uzdevumus”, „izveidot plānu”, „salikt termiņus”. Nekā tamlīdzīga.

Šeit būs mana pieredze kā es savus mērķus sasniedzu jau gadiem – izsapņoju, sajūtu, dzīvoju tajos, ticu un daru ar pārliecību un Augstāko spēku svētību.

Un bez jebkādas lepnības varu teikt, ka kopš šādi dzīvoju, mani sapņi un mērķi piepildās viens aiz otra un es tikai varu baudīt to, kā idejas rodas no jauna, kā atkal sāku vizualizēt, kā atkal zinu, ka tā vienkārši būs. Šī lieta tik ļoti labi strādā, ka būtu „grēks” to neiemācīt citiem.

Un tā – tad nu es turpinu baudīt šo brīnumaino nedēļu, kad tuvojas Sievišķības skolas atklāšana un gatavošanās šai pirmajai Viesistabai un pēc tam - sestdien ir praktiskā nodarbība, kurā runāsim par sapņiem, mērķiem, vīzijām, attiecībām un dzīvi.
Kā jau pavasara rosībā pierasts – viss vienā sievišķīgā skrējienā : )) Galvenais, lai tas notiek ar centru sevī un sajūtot Visuma elpu.

Lai Tev brīnišķīgs šis mūsu brīnumainais pavasaris – kad acis nespēj noticēt, ko Daba mums sagādājusi. Starp citu – vakar redzēju, ka atlidojuši stārķi : )

Ar mīļumu, Inese
Komentāri (0)  |  2013-04-10 03:15  |  Skatīts: 2103x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ