Meklē atbalstu?


sadaļa: LASĪTĀJI RUNĀ

"Atbalsts tiem, kuri izjūt šķiršanās sāpes! Mūsu dzīvē ir gan satikšanās, gan šķiršanās. Šķiroties mēs piedzīvojam sāpes un izmisumu. Jūtamies bezcerīgi un satriekti. Tomēr sāpīgo pieredzi varam izmantot, lai labāk iepazītu sevi un iegūtu dzīvei citu jēgu. Ikviena, kura izjūt šķiršanās sāpes un vēlas atgūties, tiek aicināta piedalīties 4 semināru ciklā."

Šo sludinājumu pavisam nejauši pamanīju Rīgas Lutera draudzes mājas lapā pirms gadiem trim, kad pati mēģināju atgūties pēc šķiršanās. Tobrīd, juties vientuļa, neviena nesaprasta, nemitīgi meklēju vainīgos citos un biju apjukusi, jo nezināju ko ar to visu iesākt. Negaidot, ka saņemšu man tobrīd tik ļoti vajadzīgo palīdzību, tomēr devos uz semināru, ko vadīja Nansija. Un izrādījās, ka tieši tas man bija vajadzīgs.

Nansija bija tāda pati kā es – tikai jau agrāk piedzīvojusi šķiršanos un spējusi šo sāpīgo notikumu pārvērst vērtīgā pieredzē. Viņa ar mums dalījās savā pieredzē un nepārprotami parādīja, ka ir iespējams ne tikai izdzīvot pēc šķiršanās, bet sāk dzīvot vēl pilnasinīgāk un jā, arī laimīgāk. Pirmo reizi ar svešiem cilvēkiem runāju par to, kāpēc izšķīros un kā jūtos. Un izrādījusies, ka neesmu tāda vienīgā, ka arī citi pārdzīvo partnera zaudēšanu tāpat kā es un ar savu atklātību palīdzēja man. Es vairs nejutos kā vienīgā lūzere uz šīs pasaules, kas nespēja nosargāt attiecības.  Mēs jau bijām komanda ar dažādiem dzīves stāstiem un dažādu šķiršanās pieredzi, tomēr spējām viens otru saprast, nenosodīt, bet iedrošināt un uzmundrināt, ka viss ir būs labi.

Man Nansijas vadītais šķiršanās seminārs bija grūdiens nepalikt skumju un pašnožēlas ērtajās čībās, bet saņemt visus spēkus, ieskatīties sevī, saprast, kāpēc ar mani notika tas kas notika un doties tālāk. Un šodien nu jau pēc vairāk nekā trim gadiem varu teikt, ka tas man izdevās! Un liels nopelns ir arī Nansijai un manu semināra biedru atbalstam. Zinot, cik grūti noticēt dzīvei pēc šķiršanās, rakstu šeit, Pavasara studijas forumā, jums visām, kam šķiršanās pašlaik ir dzīves realitāte! Jau oktobrī sāksies jauns seminārs ar četrām nodarbībām. Seminārs ir bez maksas un notiks svētdien, 7., 14., 21. un 28. oktobrī plkst. 13:30 Rīgas Lutera draudzes centrā (Torņkalna ielā 3/5).

Seminārs Tev palīdzēs saprast notikušo, pārdzīvot šķiršanos un doties tālāk. Pirmajā svētdienā seminārā Nansija pastāstīs par šķiršanos un par sajūtām, kuras piedzīvo šķiroties. Par zaudējumiem un par to, kā palaist/atlaist otru cilvēku sevī. Otrais seminārs būs par to, kāpēc mēs izvēlamies tos partnerus, kurus izvēlamies, un kāpēc mēs rīkojamies tieši tā, kā rīkojamies. Nansija sola arī apskatīt dažādus attiecību modeļus. Trešais seminārs oktobra vidū būs par konfliktiem un tādām spēcīgām sajūtām kā dusmas un aizvainojums. Nobeiguma seminārs Nansija un visi, kas tajā piedalīsies runās par vienatni. Būt vienam nenozīmē būt vientuļam. Jā, Tu vairs neesi viens no pāra, bet Tu joprojām esi 100% Tu.

Sīkāka informācija par semināru un dalību tajā, rakstot sirdsmiers@gmail.com vai zvanot Nansijai Lībietei 26406256.

Ar cieņu, 

Dace

Komentāri (0)  |  2012-09-20 17:38  |  Skatīts: 2302x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ