Intervija ar Inesi laikrakstā "Kurzemes vārds"


Inese Prisjolkova ir divu grāmatu "Ieelpo laimi un mīlestību" un "Mana laimes dienasgrāmata" autore. Viņa izveidojusi portālu www.pavasarastudija.1w.lv un regulāri dodas uz dažādām Latvijas pilsētām, lai vadītu seminārus. Par to, kā dzīvot un justies laimīgi, kā veidot attiecības ar vīrieti, ar mīļoto, ko darīt, lai sieviete prastu piesaistīt mīlestību, veiksmi un arī naudu. Vai tas vispār ir iespējams? Inese saka un arī pati savā dzīvē ir pārliecinājusies, ka tas ir iespējams, ja vien tiek ievēroti zināmi Visuma un Dieva likumi.

- Savos semināros Tu neslēp, ka tev ir ciešas attiecības ar Dievu. Ko Tev dod un ko ir devusi paļaušanās uz Viņu?

Mieru. Paļaušanos. Drošības sajūtu. Izpratni, ka visam ir savs Sākums un jēga, ka šī Dieva radītā sistēma perfekti strādā.
Bet īstenībā, es jau nemaz neizvēlos ticēt vai neticēt. Es esmu piedzimusi ļoti ticīga, tādēļ man pašai tāds jautājums nerodas.
Caur attiecībām ar Dievu es saprotu kopējo kārtību, kas ir visa pamatā. Ka ir šie Dieva un Visuma likumi un jo skaidrāk mēs sapratīsim kā tie darbojas, jo vieglāk un laimīgāk mums šai pasaulē ir dzīvot.

Kad cilvēks nesaprot, kas ar viņu notiek, viņš paliek nervozs, uztraucas un ir stresā. Kad saprot lietu kārtību, kad jūt un saskata cēloņus un sekas, tad viss ir droši. Tad nav par ko uztraukties. Tad tu jau iepriekš zini kā un kas būs, vai arī ja nezini- tad tikai paskaties atpakaļ un saproti kā pats esi visu radījis.
Es katru no situācijām redzu cilvēku līmenī, gan Visuma un Dieva kārtības kontekstā.

- Stāstīji, ka sievietei ir jāprot ļauties, nevis pieprasīt un cīnīties. Kādēļ tas tik svarīgi?


Cīnīšanās ir saistīta ar mūsu vīrišķo enerģiju, bet īsteni laimīgas un veiksmīgas mēs varam būt tikai tad, ja dzīvojam saskaņā ar savu - sievišķo enerģiju. Jo esam tuvāk savai patiesai būtībai, jo dzīvojam laimīgāku dzīvi.
Protams, mēs varam pielāgoties un būt vīrišķīgas. Bet vai vajag?
Kad cīnāmies, tad patērējam spēkus un veltīgi šķiežam enerģiju. Kad ļaujamies notikumiem un saprotam likumsakarības, tad saņemam spēkus un enerģiju klāt.

- Cīņa piestāv vīrietim, tā atbilst vīrišķīgajai enerģijai.


Jā, vīrietis spēkus gūst no noteiktas rīcības, no lēmumu pieņemšanas, no atbildības uzņemšanās, viņam tas ir nepieciešams. Vīrietim vajag idejas un mērķus. Tas ir viņa virzošais spēks.
Jā vīrietis pārāk ilgi dzīvo bez mērķa, viņā sākas degradēšanās procesi.

- Daudzas sievietes teiks, ka viņu vīrietis ir "tāds un šitāds", tikai ne vīrišķīgs un spējīgs uzņemties atbildību. Ko darīt?

Pirmkārt, jau der atcerēties pašu sākumu - kāpēc tu no visiem pasaules vīriešiem izvēlējies un iemīlēji tieši šo vīrieti? Tātad viņš bija un ir īpašs. Tātad tu viņā saskatīju kaut ko daudz vērtīgāku kā citos.
Tātad - sākumā ir jāmēģina atjaunot šo skatījumu.
Ir jāsāk atkal novērtēt pašai savu vīru.
Sākumā pat var neko viņam neteikt - tikai vēro un saskati viņā labās īpašības. Saskati to, kas tev viņā patīk. Kādu brīdi nosolies sev nepievērst uzmanību tam, kas nepatīk. Audzē to, kas patīk.
Kad sieviete sāk savu vīru novērtēt, vīrietis mainās.
Domas rada notikumus. Tātad - ja domājam, ka vīrs ir „tāds vai šitāds", viņš tiešām tāds arī būs.
Otrais solis ir sākt uzticēties vīra lēmumiem un atbildībai.
Ļoti bieži ģimenēs notiek tā, ka visu „diriģē" sieva un vīrs sen jau vairs i nemēģina kaut ko lemt vai ierosināt.
Ja tā ir noticis, tad lēnām ir jāmēģina atgriezties. Ir jāpamēģina audzēt sevī sievišķību, lai vīrietim ļautu būt vīrišķīgam.

Savukārt, ja vīrietis jau ir vīrišķīgs, tad ar savu sievišķību varam viņu tikai vēl iedvesmot.
Lūk, šeit mēs atgriežamies pie jautājuma par ļaušanos. Mums kā sievietēm ir jāiemācās ļauties vīra lēmumiem, vīra atbildībai. Jāiemācās uzticēties.

- Kādēļ sievietēs mazinājusies sievišķīgā, bet vairumā gājusi vīrišķīgā enerģija?


Droši vien, ka tas saistīts ar vēsturisko situāciju, kad bieži vien sieviete bērnus audzināja viena un ar dzīvi tika galā viena. Varbūt arī padomju laiki deva savu artavu. Un tagad biznesa un darba vide arī pārsvarā ir vīrišķīga.
Bieži vien sievietes apzināti audzē savu vīrišķo enerģiju, lai it kā labāk konkurētu darba tirgū un būtu labākas profesionāles.
Īstenībā sieviete ar vīrieti nekonkurē. Sievišķai enerģijai ir savi paņēmieni, vīrišķai savi. Mēs kā sievietes nekad nevarēsim konkurēt ar vīrieti, izmantojot vīrišķo enerģiju. Tas ir mīts.
Tādēļ mūsdienu sievietes ļoti piekūst ir ārkārtīgi nogurušas un dzīvo stresā.
Konsultācijās man visbiežāk sievietēm ir jāsaka „mīļā, lūdzu, izgulies un atpūties". Dzīvojot vīrišķā enerģijā, sieviete spēkus zaudē. Ir jāiemācās atgriezties pie sava sievišķā sākuma.

- Cik daudz attiecībās ir atkarīgs no sievietes?


Lielākā daļa. Sieviete ir attiecību turētāja.
Sieviete dzīvo emociju un attiecību sfērā, vīrietis ideju un mērķu pasaulē. Vīrietim nav tik būtiski kā apkārtējie jūtas ceļā uz mērķi, sievietei nav tik būtisks mērķis - viņai ir būtiski kā viņa un apkārtējie jūtas.
Sieviete un vīrietis viens otram ir ļoti vajadzīgi. Kopā viņi sasniedz daudz vairāk kā vieni.
Labas un laimīgas attiecības ir tad, kad katrs šajās attiecībās realizē savu vislabāko daļu.

Dažreiz man sievietes jautā -kā atpazīt vai esmu kopā ar īsto un vienīgo. Tad es vienmēr saku - paskaties vai tu šais attiecībās patīc pati sev. Vai tu kļūsti labāka, esot kopā ar viņu? Ja jā, un ja ir liela mīlestība, tad visticamāk, ka esat viens otram īstie.

- Vai iespējams formulēt, kas īsti ir sievišķība?


Sievišķība ir maiga, liega enerģētika, kas ir plūstoša. Sievišķīga sieviete ir ļoti skaista. (tas nav kaut kāds standartos ielikts skaistums). Viņa ir skaista savam vīrietim. Vīrišķā enerģija iedvesmojas no sievišķā skaistuma.
Sievišķīga sieviete ir intuitīvi gudra.
Laimīga un mīlestības piepildīta sieviete ir sievišķīga.

- Kā izpaužas sievišķīga sieviete? Ko ievēro vīrietis?


Vīrietim šādas sievietes klātbūtnē vienkārši ir ļoti labi. Viņa viņam ļauj būt vīrišķīgam un tas vīrietim ir ļoti svarīgi.
Viņa necīnās un neko nepierāda. Viņa bauda ik mirkli, lai ko arī darītu. Viņa ir drusku noslēpumaina vīrietim (vīrišķīgu sievieti vīrietis pazīst, jo zina šo enerģiju). Sievišķo enerģiju vīrietis nepazīst. Tā ļoti pievelk.
Sievišķīgai sievietei vīrietis grib palīdzēt (kur pretim vīrišķīga sieviete tiks galā pati).

- Vai sieviete drīkst būt arī kaprīza?

Jā. Sieviete ir ļoti emocionāla. Viņai ik pa laikam pārpildās emocionālais trauks un tādēļ vīrietim jābūt tik gudram, lai spētu savai sievietei dot šo emocionālo drošību brīžos, kad emocijas ir pārņēmušas viņas dzīvi.
Tieši tādēļ blakus ir nepieciešams vīrišķīgs vīrietis, lai viņas emociju pārpilnajos brīžos kāds viņas vietā pieņemtu saprātīgus lēmumus.
Domāju, ka katrai no mums ir bijis brīdis, kad savu iegribu, kaprīžu un emociju dēļ īsti pašas vairs nesaprotam, ko gribam. Tad jāzina ko ar šīm emocijām darīt. Un labi ir, ja vīrietis zina, kas viņam šai brīdī jādara.

- Ko darīt, ja viņa baidās palikt viena, palikt bez partnera un turpina dzīvot destruktīvās, graujošās attiecībās?

Tas ir bēdīgi.
Te ir divi varianti - soli pa solim iemīlēt sevi, lai sāktu cienīt savu izvēli, lai sāktu novērtēt to, kas dzīvē ir skaists (pat ja skaistā ir maz). Un tad, kad sevi pa īstam mīli, tad nākošais solis ir saprast, vai spēj vai nespēj iemīlēt (pa jaunu) savu vīru.
Ja spēj - tad viss kārtībā. Tad ir vienkārši jāsāk sakārtot savas attiecības.

Ja mīlestība ir zudusi un pāridarījumu ir pa daudz, tad dēļ mīlestības pašai pret sevi ir jāatrod spēki šīs attiecības izbeigt. Kad sieviete sevi ir atkal no jauna iemīlējusi, tad viņa zina, ka ir burtiski pelnījusi pašu labāko - mīlestību un laimi.

- Kāds, tavuprāt, ir vislabākais sievietei izteiktais kompliments?


Tu izskaties tik jauna skaista vesela un laimīga!
Un šis kompliments pa īstam pabeigts ir tad, ka sieviete zina, ka tas atbilst patiesībai un tā tas patiešām ir.
 

Autore: Daiga Lutere
Publicēts: "Kurzemes Vārds" 2012.gada 15.martā
Komentāri (3)  |  2012-03-26 23:06  |  Skatīts: 3437x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
illva - 2012-03-27 05:46
Brīnišķīga intervija...es lasiju ar baudu...PALDIES:))

baibam - 2012-03-28 03:20
Paldies par interviju! Dzīvē patiesi sākumā ir grūti ievērot, ka jāļauj vīrietim būt līderim, ja visu laiku esi pieradusi "vadīt". Šādos gadījumos jātrenē pacietība. Bet, ja tas izdodas, augļi ir tā vērti :)

Dace Kalēja - 2012-03-28 04:28
Tiešām forša intervija :)
Man ir tāds prieks, ka jau daudz ko no pieminētā jau esmu ņēmusi vērā un pielietoju dzīvē. Un, tiešām, darbojas :)
Un varu tikai katrai meitenei un sievietei ieteikt mainīt savu uztveri un tad arī situācijas, notikumi un cilvēki apkārt sāks mainīties.
Lai ar vien vairāk Latvijā sievišķīgu un dzīvesgudru sieviešu!


Atpakaļ