Pirmdien vebinārs - "Kā dzīvot ar centru sevī"


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vai esi kādreiz domājusi, cik svarīgi ir dzīvot ar centru sevī? Interesanti, ka mēs šo terminu lietojam jau kādus četrus gadus un arī iepriekšējās grāmatās esmu par to rakstījusi, bet izrādās runāt ir viens, saprast un tā dzīvot, ir pilnīgi cits.

Dzīvot ar apziņas centru sevī nozīmē domāt sākot no sevis. Un tas patiešām nav egocentrisms un tas patiešām nav egoisms. Jo ja mēs skaidri apzināmies, ka pilnīgi viss ir mūsu iekšējās pasaules spogulis, tad pilnīgi noteikti mēs gribam, lai pasaule, cilvēki, situācijas būtu tiešām patīkamas un skaistas.

Būtībā sanāk, ka pasaules mīlestības vārdā ir vērtīgi sākt domāt par to, kādu tad enerģiju es dodu saviem mīļajiem un tuvajiem, un mazliet tālākiem, un pilnīgi nepazīstamiem. Piedevām šeit nu pilnīgi uzskatāmi darbojas princips – ko citam dod, to saņem.

Tā ir brīnišķīga sajūta, kad zini – pasauli vari mainīt caur sevi.

Tiklīdz sajūtam tā pavisam dziļi, ka ne jau spoguļattēlu mums būtu jāmaina, bet sevi un savu iekšējo enerģētiku, tā momentā vēršam skatu uz sevi, lai saprastu, kas tad jāmaina.

Kāds mans kolēģis vienā lekcijā ļoti skaisti to salīdzināja ar lūpu krāsošanu. Būdams vīrietis viņš vairākas reizes mūsu sieviešu auditorijai lūdza izskaidrot soli pa solim kā notiek lūpu krāsas uzklāšanas process. Un visspilgtākais un smieklīgākais jautājums bija -vai tiešām jūs klājat lūpu krāsu sev un nevis spoguļattēlam?

Zemteksts tālu nebija jāmeklē, jo dzīvē ļoti bieži jeb gandrīz vienmēr, mēs atrotītām piedurknēm metamies labot situāciju, cilvēku uzskatus un rīcību un šī piemēra kontekstā vienkārši gribam uzkrāsot lūpas otram (spoguļattēlam).

Bet ja tagad no sirds vēlreiz iedziļināmies tajā, ka viss, nu pilnīgi viss, kas notiek mūsu dzīvē, atspoguļo mūsu enerģiju, mūsu attieksmi, mūsu bailes, šaubas, pārliecību tieši enerģētiskā līmenī, tad vienīgais jautājums brīdī, kad kaut kas notiek ir – ko konkrēti tas manī atspoguļo.

Un zinu, cik tas ir grūti. Zinu, cik brīžiem smieklīgi netiekam sev pāri. Man ir bijušas situācijas, kur gadiem gribu mainīt otru un tiešām nesaprotu, nu kā viņš nesaprot.

Ir bijušas situācijas, kur gadiem grib mainīt mani gluži ar tādu pat attieksmi. Un nevar un nevar tik galā.

Un tai pat laikā visā šai periodā ne vienam, ne otram no mums neienāca prātā sākt ar sevi. Būt ar centru sevī un sakārtot pašam savu “teritoriju”.

Šai ziņā man ir uzskatāms piemērs tieši par teritoriju. Gadiem pukojos, ka kaimiņi staigā cauri manam pagalmam un šķendējos gan sevī, gan sarunās ar viņiem, ka katram taču jāievēro nu kaut necik savas robežas, savi celiņi un nevajag gluži staigāt caur manu dārzu.

Gāja gadi un tas kļuva arvien trakāk un es varēju savas dusmas uzaudzēt visā pilnībā.

Līdz vienā reizē, mājas priekšā dzerot tēju, abi ar vīru spriedām, cik jauki būtu, ja te būtu maza sētiņa un sastādīti krūmiņi. Vienā vakarā to visu sastādījām un no tā laika neviens caur mūsu dārzu nestaigā.

Pēc tam sēdējām uz to visu skatījāmies un brīnījāmies – diez kādēļ tas neienāca prātā agrāk.

Atziņa: vienkārši katrā reizē, kad Tev nepatīk kā uzvedas citi, pajautā, ko pati šai sakarā vari pamainīt un tā darīt. Dažreiz vari pamainīt attieksmi, bet dažreiz tīri praktiski sakārtot savu dzīvi (vai teritoriju) tā, lai visiem ērti.

Ja es izmainu savu attieksmi vai rīcību, visa pasaule mainās.

Kādēļ tā ir?

Tādēļ, ka Visumā viss ir saistīts. Citi cilvēki mums parāda priekšā, kas ir nesakārtots mūsu pašu dzīvē.

Un vēl ir interesanti – jo vairāk mūsos ir gaismas, jo labāk izgaismojas tie tumsas pleķīši, kas palikuši. Tādēļ gluži ģeometriskā progresijā aug citu cilvēku “nepatīkamā” attieksme tieši tajā periodā, kad ar sevi visvairāk strādājam vai sevī visapzinātāk audzējam gaismu un mīļumu.

Kādēļ tas tā ir?

Nu tādēļ, ka Debesis ir sapratušas, ka Tu gribi iztīrīt pilnīgi visus savus netīrumus un sūta Tev cilvēkus, lai palīdzētu tos saskatīt.

Brīžiem tas, protams, ir ļoti kaitinoši un nepatīkami.

Un atkal jau – liekas, kas viņi par cilvēkiem. Tu tik mīļi un labi izturies, bet lūk šie....

Tai brīdī atliek vien atkal pārnest paziņas centru uz sevi un sev pajautāt: “kas ir tas, ko viņi man atspoguļo?”

Starp citu – vai vari iedomāties tādu vīziju, ka visi cilvēki apkārt staigā ar lieliem spoguļiem, kas pavērsti uz āru. Ka tai mirklī, kad viņš/a tuvinās Tev, tā vienīgais ko redzi, ir savs pašas attēls.

Ja mēs šo varētu paturēt prātā ikdienā, tad manuprāt kļūtu vieglāk vismaz tai ziņā, ka neviens mums vairs nebūtu jāvaino par viņu izturēšanos pret mums.

Kā tas otrs zina, kas mums nepatiks un ko mums nodarīt?

Viņš nezina. Viņam varbūt nav ne jausmas. Vienkārši ir tā, ka liela daļa no tā, ko dara citi cilvēki mūs absolūti neuztrauc, bet ir kaut kas, kas tieši trāpa “jēlumā” jeb tai vājākā mūsu ķēdes posmā, par kuru runājām iepriekš.

Piemēram, meitenei, kura jau ilgāku laiku sapņo satikt savu īsto un izveidot ģimeni, visticamāk visvairāk sāpēs jautājumi par precēšanos.

Un kādam citam šī tēma ir tik neinteresanta, ka viņš palaiž to garām. Bet cilvēkam, kam viss šai jautājumā nokaitēts, liekas, ka pilnīgi visi ir sazvērējušies un domā un runā tikai par to.

Tad nu atkal varam sev uzdot jautājumu: “kāpēc mani tas kaitina?”, “kāpēc tik ļoti sāp?”. Un svarīgi, lai nonākam pie centra sevī un atbildam par sevi. Lai nesanāk, ka sāp tādēļ, ka cilvēki ir netaktiski vai neētiski. Nē. Mums nekad nekas nesāp tādēļ, ka viņi ir tādi. Mums sāp tādēļ, ka viņi ar savu attieksmi mums norāda uz nesakārtoto jautājumu mūsu pašu dzīvē.

Un nevis praktiski vai fiziski nesakārtoto, bet gan to, ka neesam spējuši ar mīlestību šo savu dzīves jomu vai situāciju pieņemt.

Pasaule (citi cilvēki) vienmēr mums atspoguļos to, par ko būsim sastresojuši un kas mūsu energolaukā būs kļuvis ļoti aktīvs.

Visskaistākā attieksme būtu – pateikt paldies, ka esam saņēmuši konkrēto norādi, un doties tālāk, lai ar laiku to izstrādātu.

Kā Tu jūti šo tēmu? Vai viegli saprast un saskatīt to savā dzīvē?

Vairāk par to runāsim pirmdienas vebinārā - 23.11 plkst 20.00 "Kā dzīvot ar centru sevī jeb kā atbrīvoties no idealizācijas, pieķeršanās un aizvainojumiem"
Pieteikšanās: ineses.vebinari@gmail.com vai pa tālruni 29431408

Komentāri (0)  |  2015-11-21 00:14  |  Skatīts: 730x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ