Ar ko sākas sievišķība?


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pēc pāris dienām sākas mūsu Sievišķības skolas jaunais kurss un varbūt tieši tādēļ es šodien esmu aizdomājusies, diez ar ko tad sākas sievišķība jeb ar ko tad sākt sievišķības skolu.

Mēs taču katra esam tik dažādas. Mūsu paradumi ir dažādi. Mūsu zināšanas par šo tēmu ir dažādas. Bet ja jau grupa ir pilna (nu varbūt kādas pāris vietiņas vēl palikušas) un esam tik daudz, kam šī tēma interesē, tātad gribam sevī ko pilnveidot vai ko jaunu uzzināt.

Nu ir taču sievietes, kurām mīļākā vieta mājā ir virtuve. Viņas lieliski gatavo un viņām patīk noformēt skaisti galdu, viņām ir gaumīgi galda piederumi un brīnišķīgi trauki. Nu liekas – ko tur piebilst – tā ir īstenā sievišķība.

Un ir sievietes, kas tik ļoti labi prot izveidot attiecības. Kuras tiešām māk visu sakārtot tā, lai visas puses apmierināta, “vilks paēdis, kaza dzīva” un visi dzīvo laimē un mīlestībā.

Ir sievietes, kas savukārt ir tik jutekliskas un seksuāli pievilcīgas. Burtiski izskatās, ka viņas ir piedzimušas ar apzinātu seksualitāti.

Un ir daļa no mums, kurām ir lieliska (sievišķā) veselība un nekad nav bijis jāuztraucas ejot ikgadējās vizītēs pie ginekologa.

Ir tādas, kas ir mātišķas un šķiet, ka viņām daba iedevusi visu sievišķo gudrību kā audzināt bērnus.

Un ir tādas, kas prot pašas būt skaistas un radīt pasakainu vidi ap sevi.

Un ir tādas, kas...

Un ir....

Jā, viennozīmīgi, ka tas viss un vēl daudz kas vairāk ir ļoti sievišķīgi. Bet vai gribu to visu savā dzīvē un vai man patiešām jākļūst “pašai pilnībai” šai ziņā.

Smaidu. Un saprotu, ka pēc būtības mēs jau esam pašas pilnības, lai kā mums dzīvē katrai kas iekārtojies. Tikai var gadīties, ka kādā jomā gribam kaut ko pamainīt vai “uzlabot.

Nu ja es paskatos uz savu sievišķību un tiešām gribu sajust kas būtu tas, ko gribētu pilnīgi dabiski un ar bezgalīgu mīļumu pret sevi pamainīt, tad varbūt no šiem visiem punktiem to pašu pirmo. Man patiktu, ja man patiktu gatavot:))

Un tad nu domāju – kā es varētu sevi iekārdināt šai ziņā ko mainīt. Nu jā – pirmkārt jau es gribētu skaisti iekārtotu virtuvi. Jā, ar to varētu sākt. Otrkārt tur vajadzētu būt tā izliktām gaismām, ka katra virsma būtu izgaismota ar ļoti spožu un patīkamu gaismu. Nu un treškārt– man patiktu iepirkt skaistus traukus, kas gatavošanu padarītu ne tikai noderīgu un veselīgu, bet arī skaistu. Jā – lai šo jomu sakārtotu, es sevi iekārdinātu ar radošu un patīkamu vidi.

Bet ja man vajadzētu sakārtot attiecību mākslu, tad es patiešām sevi uzaicinātu uz spēli – kā 1000 veidos palūgt un pateikties jeb kā iegriezt situāciju sev patīkamā virzienā. Sievišķības skolā mums viena no piecām nodarbībām būs tieši par šo tēmu.

Savukārt, ja es gribētu vairot savu jutekliskumu un spēcīgāk apzināties savu seksuālo enerģiju, es sāktu ar tērpiem – ar veļu, zeķēm, kurpēm. Ar īpašu kopšanos, ķermeņa mīļošanu un lološanu. Es no sākuma mācītos iepatikties pati sev un iemīlēt sevi.

Savukārt veselības ziņā es noteikti lietotu tādu uzturu, kas palīdz sievišķajiem orgāniem un hormoniem justies ļoti labi. Es meklētu papildus info un uztaisītu sev 21 dienu rituālu, līdz pierastu lietot uzturā to, kas man palīdzētu atgūt līdzsvaru.

(Starp citu šo pavasar tieši šim etapam izgāju cauri un secināju, ka pat no pilnīga sabrukuma var sakārtot enerģētiku un veselību pāris mēnešu laikā. Man tas bija brīnums pašas acīs).

Un arī mātišķums ir tāda mūsu rakstura jeb attieksmes šķautne, kuru var izkopt un vairot. Atceros, ka savos divdesmit gados šī īpašība manī bija ļoti izteikta, tad uz kādu laiku biju to noglabājusi tālākā plānā un šogad tā atgriezusies no jauna. Ir patīkami sevī šādas pārmaiņas vērot.

Ak, un viss, kas saistīts ar skaistumu. Nu par šo jau nu tiešām varētu rakstīt un runāt, rakstīt un runāt un tā ir nebeidzama tēma. Protams, arī skaistums mums katrai nozīmē ko citu. Piemēram, mana skaistuma vide šogad saistās ar rožu dobēm, kuras paši audzējam jau trešo gadu. Lūk tieši šogad tās mani apbalvo un uzrunā ar īpašu smaržu, kupliem ziediem un bezgalīgu atdevi. Es katru dienu pie viņām izeju un katru dienu saucu par “savām karalienēm vai princesītēm”. Un pilnīgi brīnos kā pirms tam 8 gadus varēju te dzīvot bez savām rozēm.

Aplaižu acis riņķī – un secinu, ka vēl ir kur augt. Ka katrā no pieminētām jomām es varētu ko sakārtot vai pamainīt. Un es tiešām tā darīšu. Es izvēlēšos kādas pāris jomas, kurās izdarīt izmaiņas, lai pilnīgi dabiski šai manā dzīves sfērā kas pamainās. Darīšu to lēnām, ar mīļumu, toties regulāri un pievēršot vairāk uzmanības kā līdz šim.

Sākšu ar virtuvi un ar skaistumu savās mājās. Un jau tagad par to priecājos un sajūtu patīkamos tauriņus vēderā.

Ceturtdien savā pirmajā tikšanās reizē mēs kopā ar jauno grupu šādi iziesim cauri katra savām sajūtām, lai mums ir tāda droša un brīnišķīga sajūta, ar ko mums katrai sākas sava sievišķība.

Lai zinātu, ar ko sākt, ir jāapzinās, kas ir.

Mēs sāksim ar apzināšanos.

Un ar ko sākas Tava sievišķība?

:))

Mīļoju Tevi.

Ja vēlies pieteikties uz mūsu jauno Sievišķības skolas piecu nodarbību ciklu, tad zvani 29100714 (Santai) vai aizraksti uz pavasarastudija@gmail.com.

Un es Tevi gaidīšu jau šo ceturtdien plkt. 18.00.

 

ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-08-18 17:18  |  Skatīts: 910x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ