30 kļūdas, kas traucē mums būt sievišķīgām


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien apsēdos un pārdomāju savu dzīvi. Pārdomāju savu paziņu dzīvi un vēl visu to sieviešu stāstus, kas bijušas pie manis uz konsultācijām, un tā vienkārši no galvas uzrakstīju 30 lietas, kas traucē mums būt sievišķīgām. Un tas, ka to tā izdarīju, mani vispār nepārsteidza, jo parasti dienu pirms vebināra gatavoju tēmu un apsēžos un rakstu. Bet.....

Mani pārsteidza tas, ka piesolīto 30 punktu vietā es būtu varējusi rakstīts 50. Vai varbūt 100. Trīsdesmit es izvēlējos tādēļ, ka man ir laika limits un es nevaru vairāk kā 30 slaidus izstāstīt pusotrā stundā. Un savukārt divus vebinārus runāt par kļūdām, šķiet, būtu nogurdinoši. Bet tas fakts, ka to grābekļu, uz kuriem kāpjam, ir tik daudz – tas mani šodien ieveda tādās meditatīvās pārdomās par to, ar kādu kaitniecību mēs pašas nodarbojamies.

Un smieklīgākais tas, ka visu to darām “cēlu mērķu vārdā” un “labu gribēdamas”. Jeb vēl smieklīgāk, kad sakām “apstākļu spiestas”, jo “kurš gan cits, ja ne es”.

Un tad man pašai ir jāuzdod pretjautājumi – jā bet kurš gan cits, ja ne es esmu atbildīga par savu laimi, labo pašsajūtu, mīļumu, dzīvesprieku un līdz ar to veiksmi un labu veselību? Kurš gan cits to visu varētu man vai Tev sagādāt?

Un kurš gan cits var samainīt apstākļus, attieksmi un vienkārši darīt un dzīvot savādāk.

Man šodien ir brīvdiena. Un es to izbaudu tā, kā sen neesmu sev ļāvusi – ja gribu gulšņāju, ja gribu eju uz pludmali, ja gribu noskatos kādu TV pārraidi arhīvā. Neatceros, kad tā biju “noloderējusi”. Un dēļ tā jūtos tik kaifīgi. Man tiešām ir labi. Un tikai pati savam sirdsmieram, lai rīt nebūtu stresiņš, vienkārši sarakstīju tos 30 punktus, kas traucē mums būt sievišķīgām. To gan nekur neiekļāvu, bet – ja mums trūkst šādu dienu, kad varam atpūsties un pabūt plūdumā, tas traucē mūsu sievišķībai.

Vai, ja paņemam atbildību pa dziļu un no pāratbildības sākam sagumt, kļūstam piekusušas tikai tādēļ, ka domājam par visu to, kas būtu jāizdara.

Vai esmu Tev jau to stāstījusi, ka 90% no sievietēm, kas atnākušas pie manis uz konsultāciju, mans pirmais ieteikums, kas būtu jāsaka, ir “mīļā, atpūties!”. Vai “vienkārši izgulies!”. Starp citu, miega trūkums arī ir viens no blokiem mūsu sievišķībai.

Es pat gribētu teikt vēl vairāk – labs miegs ir pamatu pamats mūsu harmoniskai hormonālās sistēmas darbībai, nervu sistēmai un veselībai kopumā.

Tikai pamainot savus gulēšanas paradumus, mēs ļoti daudz ko varam iegūt savai sievišķībai.

Un vai zināji, ka disciplīna un saņemšanās galina nost mūsu sievišķību?

Cik bieži Tu lieto šo vārdu? Un cik bieži to dari?

Rīt vebinārā runāsim kā darīt savādāk, nesamazinot darba apjomu. Jo tikai pamainot attieksmi, izmainās enerģētika.

Es to šodien izbaudīju. Es vienkārši “palaidu vaļā” visu to, ko biju turējusi ar milzu atbildību.

Vai tagad manī nav nekādas atbildības? Ir. Es nemaz nemāku tā, ka nav. Man vēl būtu jāiet kādā “izlaišanās skolā”, lai es sāktu domāt, ka manī atbildības ir par maz. Bet šodien es tiku vaļā no pāratbildības. No tā, ka atbildu par visu, kas manā dzīvē notiek.

Un tāpat jau es atbildu, tikai es to vairs necenšos vadīt ar prātu un paturēt nepārtrauktā kontrolē.

Un es jau zinu, ka tas ir jānostiprina tagad ilgāku laiku. Un es jau zinu, ka šis mans netikums centīsies izdzīvot un neatkāpties. Bet tieši tādēļ es esmu sevi iekārdinājusi ar īpašu vasaras režīmu un plezīru – piemēram, katru dienu aiziet uz jūru.

Nu es to varu, jo pludmale robežojas ar manu pagalmu.

Bet tas, ko gribu Tev ieteikt – varbūt arī Tu vari ieviest sev kādu bīnišķīgu lutināšanas paradumu, kas Tev palīdzētu vieglāk tvert dzīvi, ikdienu un notiekošo. Kas vienkārši palīdzētu būt vieglākais, jaunākai un laimīgākai.

Katrs smagums, ko sev uzliekam, padara mūs vecākas un mazāk veiksmīgas. Faktiski mūsu vienīgais uzdevums ir iemācīties būt vieglām.

 

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-06-25 22:01  |  Skatīts: 745x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ