Par blokiem attiecībās


sadaļa: MĪLESTĪBAS FORMULA
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vai esi domājusi kā rodas bloki jeb enerģijas sabiezējumi? Un kad un pie kādām situācijām tie rodas? Un dažreiz cik tie ir nepamatoti.

Tie iemesli jeb tas sākums kaut kādām domformām var būt ārkārtīgi dažāds. Kāds nepareizi pateikts vai saprasts vārds. Kāda situācija, kas nebija no patīkamākajām. Kāds pāri nodarījums vai speciāli pateikts aizvainojums.

Vai varbūt kāda cita cilvēka nespēja tik galā pašam ar savu dzīvi un tad pilnīgi nepamatotu dusmu izgāšana uz Tevi.

Tādu cilvēku, kuram nebūtu neviena aizvainojuma vai neviena energo bloka – tādu jau nav. Nu varbūt kaut kur Tibetā ir kāds mūks, kurš sēž, meditē un visu dienu rada gaismu, bet tiem, kas neesam vēl tik apskaidroti, mums ir sava bagāža, kas jāizstrādā. Un kamēr neesam to izstrādājuši, tas krietni vien var patraucēt mūsu attiecībām it sevišķi sākotnējā attiecību periodā.

Kāpēc vairāk sākotnēji? Jo kamēr uztveram vēl visu ļoti personīgi, kamēr nejūtamies droši, kamēr neesam “pierīvējušies”. Kamēr neesam sapratuši, ka otrs mūs mīl un pieņem un grib būt kopā, ar visiem mūsu blokiem un neizstrādātām lietām. Kamēr saprotam, ka viņš/a mīl pa īstam un tieši tādus, kādi esam.

Man pašai iepazīstoties ar vīru bija vesela bloku bagāža. Es no iepriekšējām attiecībām biju tik sakompleksojusies, ka mums pagāja pat vairāki gadi, kamēr kopā to izšķīdinājām. Arī tagad man var uzpeldēt kāda dziļāka ačgārnā pārliecība, bet nu jau kaut kā tas ātri norimstas un acīmredzot palikušas vairs tikai tādas drumslas. Kas, protams, vēl jāizstrādā un jāpieņem.

Bet sākums un it sevišķi iepriekšējo attiecību sākumi vienmēr bija tādi diezgan grūti. Dažreiz pat tik, ka attiecības vienkārši beidzās. Toreiz pietrūka gudrības to visu sakārtot tieši sevī.

Pirms mēneša, kad tikāmies Attiecību seminārā, tad pirmie par blokiem attiecībās sāka runāt tieši vīrieši. Tieši vīrieši savā pārliecībā (arī ačgārnā) ir daudz stabilāki un daudz grūtāk maina viedokli. Un tā paši sev nodara pāri. Sievišķā enerģija ir daudz elastīgāka un tādēļ sievietes ir (būtu jābūt) daudz elastīgākas.

Viens no grūtāk izšķīdināmajiem blokiem ir tieši neveiksmīgu attiecību pieredze. Varbūt krāpšana. Varbūt ilgstošas nesaskaņas. Varbūt personīgi aizvainojumi. Un ja tas ir uzkrājies gadiem, tad šobrīd satiktais mīļais cilvēks var censties, cik grib, bet tās bailes, ka neuzticība vai sāpīgās situācijas var atkārtoties saglabājas.

Man reiz bija pazīstams puisis, kas paniski slēpa savu telefonu. Un es pēc dabas noteikti sevi nesauktu ne par greizsirdīgu, ne aizdomīgu, bet tās slēpšana bija tik....slimīga, ka pēc kāda laika es sāku justies neomolīgi. Un man tiešām radās sajūta, ka acīmredzot ir kas slēpjas. Un beigās man patiešām sāka likties, ka gribās to telefonu paskatīties. Kad reiz par to sākām runāt, izrādījās, ka viņa iepriekšējās attiecības bija izjukušas tieši dēļ pārāk milzīgas kontroles “kas zvanīja?”, “kam tu aizrakstīji?”, “kas tev to atsūtīja?”, “vai tā bija sievietes balss, ko dzirdēju” utt.

Starp citu – padarīt otru greizsirdīgu var ļoti ātri. Ja ne no šā, ne no tā pēkšņi sākam izturēties aizdomīgi, tad otrs paliek nedrošs un attiecībās iezogas “grauzējs”, ko saucam par neuzticību, neuzticēšanos un beigās par greizsirdību.

Kādam citam varbūt, ka ir pieredze ar neveiksmīgu mantas dalīšanu un viņam līdz ar to bail uzsākt jeb nostiprināt attiecības šobrīd, jo visu laiku velkas līdzi tā toreizējā nesmukā šķiršanās.

Kādam citam varbūt ir nepatīkama seksuālā pieredze, kur apvainojums un pazemojums ir novedis pie nevēlēšanās mīlēties.

Kādam citam varbūt ir pietrūcis fiziska ikdienas mīļošanās un nu šobrīd viņš/a ir noslēdzies/usies un šajās attiecībās pietrūkst siltuma. Starp citu tieši par šo ļoti daudz runājam semināros un konsultācijās. It sevišķi meitenes un sievietes no tā ļoti cieš. (nu varbūt man ir tāds priekšstats, jo vairāk konsultēju tieši sievietes).

Nu un vēl es jau nemaz nerunāju par mūsu aizspriedumiem pašiem pret savu ķermeni. Un te nu patiešām var pabrīnīties, ka dažreiz satieku tik ļoti skaistus cilvēkus un viņi kādā atklātības brīdī stāsta un stāsta par to, kas viss viņiem savā ķermenī nepatīk.

Nu, lai gan nav ko brīnīties, man pašai arī ir bijis gana garš un ilgs šāds laiks.

Vārdu sakot -šo svētdien mūsu Attiecību skolas nodarbībā runāsim par to, ko ar šiem blokiem darīt, kā tos šķīdināt un kur transformēt. Mēs ar Tomu atkal būsim sagatavojuši “Receptes laimīgai dzīvei”, kā arī praktiskās tehnikas kā šos savus blokus katram izstrādāt, un nodarbības beigās kā vienmēr atvēlēsim laiku jautājumiem, atbildēm un situāciju analīzēm.

Vari neuztraukties – publiski nebūs jāstāsta par savām iekapsulētām un sāpīgām situācijām. Galvenais, lai pats/i zini, kas tas ir. Un tad jau ar konkrētu tehniku to izstrādāsi.

Uz šo nodarbību droši var nākt pāri. Mēs arī kā pāris to vadīsim kopā un pagājušā reizē bija vairāki dalībnieku pāri auditorijā. Protams, var nākt arī pa vienam. Nekādu noteikumu šai ziņā nav.

Un atkal es saku – būs dziļi un nopietni un tai pat laikā viegli un mīļi. Nodarbības sākums 13.00. Pieteikšanās uz epastu pavasarastudija@gmail.com vai pa tālruni 29100714 (Santa).

 

Uz tikšanos jau šo svētdien.

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-06-25 21:54  |  Skatīts: 1402x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ