Par semināriem, vebināriem un prakstiskām nodarbībām


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pēdējā laikā saņemu tik daudz jautājumu par to vai vebināros un semināros var dzirdēt vienu un to pašu, ka nu pienācis laiks izskaidrot un izstāstīt, kur tā atšķirība.

Tātad klātienes semināros pārsvarā ir plus mīnus teorētisks kurss par praktiskām lietām. Mēs izrunājam un aprunājam no visām pusēm dotu tēmu, un pa vidu varam pat uzsākt diskusiju, vai iztirzāt kādu konkrēto gadījumu, jo klātienes formāts (un drošības sajūta, ka visi viens otru redz) to atļauj. Parasti manis vadītās semināru un vebināru tēmas nepārklājas. Pat ja nosaukumi ir pilnīgi vienādi, es katram gatavoju atsevišķu tēmas izklāstu un izvairos stāstīt to pašu, ko citai grupai. Savukārt semināru kursi, kas ir ar vienu nosaukumu, gandrīz vai garantēti būs līdzīgi. Piemēram, rudens grupa un ziemas grupa, kas klausās „Viņš un Viņa” kursu plus mīnus saņem vienu un to pašu informāciju, bet vebināros par šo pašu „Viņš un Viņa” tēmu runājam ko citu.

Vēl interesantāk ir ar jauno kursu „Čakru enerģijas līdzsvarošana”, kur gan klātienes nodarbības, gan vebināra nodarbības ir ar praktisku ievirzi. Nu un tur man jāsaka, ka - ja klātienē man viss ir skaidrs un pirmā grupa jau pilnā sparā iet cauri nodarbībām, tad kā tas notiks vebināros, par to vēl meditēju.

Klātienē ir ļoti daudz praktiskas darbības, kur tiešām sēžam uz koku zariem, bradājam pa skujām, taisām enerģētiskās attīrīšanās ar koku zariņiem, karsējam plikas pēdas, zīmējam, un rakstām, dedzinām, un kvēpinām. Šīs nodarbības vadām divatā ar Tomu (manu vīru) un faktiski savādāk to nemaz nevar uzorganizēt. Šajās nodarbībās maz runājam un ļoti daudz darām. Beigās ir mājas darbi un nākošā nodarbībā sākam ar pārrunām par to, kā ar to visu ir veicies un kas savukārt rada grūtības.

Vebinārā viss būs savādāk. Un es pat teiktu, ka būtu labi, ja tie, kas nāk uz praktisko kursu vēl paralēli piedalītos vebinārā, jo tur mēs tiešām izrunājam daudz vairāk, bet diemžēl praktiski izdarīt varam mazāk. Lai gan – ar jauno grupu, kas sāks 9.janvārī, esam nolēmušas uzsākt arī praktisko kursu. Redzēs kā mums ies. Man tā būs pirmā prakstisko darbu pieredze virtuālajā vidē.

Runājot par jauno klātienes grupu, kas sāksies 21.janvārī, uzreiz man jāsaka, ka dalībnieki ir pieteikušies daudz un mums palikušas vien dažas vietas, cik varam šais nodarbībās paņemt pretim. Dēļ praktiskā formāta vairāk pa 18-20 dalībniekiem piedalīties nevarēs. Bet nu.... ja gadījumā esat nokavējuši pieteikšanos, tad rakstiet Santai, mēs izveidosim „gaidītāju rindu” un padomāsim par papildus citu kursu varbūt brīvdienā vai kādā citā laikā.

Vēl ir interesanti tas, ka šai kursā tiešām var ņemt līdzi vīrus un draugus, jo nedomājiet, ka „puišiem viss ar čakrām kārtībā”. Īstenībā, ja vien Tev ir blakus vīrietis, kurš jau kādu laiku (gadiem) tikai runā, sapņo, plāno, bet nevar realizēt to, ko iecerējis, šim cilvēkam trūkst sazemējuma. Un pietiktu šo lietu sakārtot, ka viņam „lietas aizietu”. Vīrietim bez sazemējuma ir gandrīz vēl grūtāk kā sievietēm, jo vīrieša pašapziņa ir atkarīga no viņa sasniegumiem un rezultātiem. Un ja nav sazemējuma, nav šo rezultātu, ja nav pašapziņas, ir drūmas domas un nepatīkami paradumi vai pat dzīves veids.

Plus tas, ka būs arī mans vīrs, varbūt jūsu vīrus un draugus iedrošinās, ka tas tiešām nav domāts tikai sievietēm.

Vēl man te nesen meitenes jautāja - ar ko atšķiras laimes terapija no čakru enerģijas līdzsvarošanas. Nu tad man jāsaka, ka ar attieksmi un attieksmes maiņu. Laimes terapija ir attieksmes un paradumu maiņas kurss, kurā mācāmies pret sevi un citiem izturēties tā, lai mums pašiem sakārtotos dzīve jomu pa jomai. Redz, ja iziet šādu iepriekš aprakstītos čakru enerģijas nolīdzsvarošanas kursu, bet attieksme pret sevi un citiem neizmainās, diemžēl pēc brīža var atkrist atpakaļ. Tātad – viss iet roku rokā. Nezinu gan kuru no kursiem vajadzētu iziet pirmo un kādā kārtībā tas jāapgūst, bet skaidrs ir viens – informācija vada enerģētiku. Un ja enerģētika ir kārtībā, bet domāšanas paradumi nav izmainījušies, tad rezultāti nebūs tik noturīgi. Savukārt, ja reiz jau attieksme sakārtota, tad enerģētiku sakārtot būs ļoti viegli.

Nu tādas manas šodienas pārdomas par mūsu grupu darbu. Katrā ziņā paldies visiem, kas savas dzīves kārto, jo caur to mūsu kopējais energolauks tīrās un mums visiem paliek vieglāka dzīvošana.

Šis (viss ziemas) laiks ir tieši savas mājas un savas enerģētikas sakārtošanas laiks.

 

Ar mīļumu pirmssvētku laikā, Inese

Komentāri (0)  |  2014-12-19 21:30  |  Skatīts: 819x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ