Par sociotipiem, Eviju un semināriem


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Jau kādu laiku esmu pilnīgi pārņemta ar jauno informāciju un atklāsmi, ko savā izzināšanas ceļā esmu uzņēmusi socionikas nodarbībās. Un varu teikt, ka man tas ir tik ļoti atvieglojis dzīvi un tik ļoti palīdzējis beidzot līdz galam tik skaidrībā pašai ar sevi un par bijušām dažādām attiecībām, to pieņemšanu un palaišanu, ka nevaru nedalīties savās sajūtās.

Ar Eviju Jasūnu un socioniku iepazinos caur mūsu vebināriem, kad 5 nodarbību ciklā iepazinām sevi, noteicām savu sociotipu, izpētījām ar ko labāk nodarboties katram no tipiem un kāpēc mums ar dažiem attiecībās uzreiz ir ļoti labi, un ar citiem – centies cik gribi, nu nav un viss. Un tai brīdī sajutos tik ļoti atvieglota, uzzinot, ka šie cilvēki (kas man kaut kādā ziņā ir ļoti grūti pieņemami) tādi ir nevis tādēļ, ka negrib būt savādāki, vai tādēļ, ka nesaprot, vai tādēļ, ka grib speciāli ieriebt, bet gan tādēļ, ka viņu uztvere ir pilnīgi atšķirīga. Viņi pasauli redz savādāku. Mēs katrs redzam to atšķirīgu no pilnīgi dažbrīd pretējām pusēm.

Un pat māsas un brāļi, vecāki un bērni, var vienā ģimenē būt tik ļoti atšķirīgi, ka faktiski no socionikas viedokļa, sadzīvošana kopā ir tuvu neiespējamai. Un ja šo nezinām, tad nodarām ļoti daudz posta sev un citiem.

Es ļoti priecājos, ka iepazīstu socioniku jau uz savas laimes terapijas bāzes. Kad savā sirdī un attieksmē tiešām esmu piepildījusi ar mīļumu un mīlestību pat tās attiecības, kas iepriekš likās „neiespējamā misija”. Tomēr man jāpiekrīt Evijas teiktajam, ka katru veiksmīgu attiecību pamatā ir pareizi izvēlēta distance. Un ar tiem, ar kuriem mums tie sociotipi nu galīgi rīvējās un attieksme traucē diendienā būt kopā mīļās un labās attiecībās, tos cilvēkus ir brīnišķīgi mīlēt pa gabalu. Un cik labi, ka ir ietrāpījies, ka ģimenē esam tie saderīgie, kas viens otru iedvesmojam un uzmundrinām. (ko darīt, ja tā nav, to Evija stāsta semināros). Arī es zinu, kā ir dzīvot vai strādāt kopā ar cilvēkiem, ar kuriem ir šī nesaderība. Tagad ir viegli izprast un apzināties, kāpēc toreiz tā bija, un pieņemt šo laiku ar mīlestību kā pieredzi kopējā dzīves krāsainībā.

Man ļoti patīk kā nodarbības vada Evija. Tas ir...nu kaut kā ļoti pamatīgi. Viņa tik interesanti to tā pasaka, ka tu uzreiz saproti, ka tā vienkārši ir. Un pat ja šaubies un liekas, ka varētu būt savādāk, pēc brīža izrādās, ka nē – tomēr viss jau ir izrēķināts un pierādīts.

Socionikas pamatā ir četri attieksmes pāri, kur esam vai nu ekstrovertas vai introvertas, vai loģiskas vai ētiskas, vai intuitīvi uztveram dzīvi vai sensori, ka viss jāpatausta un jāapčamda : ), vai  racionālas vai irracionālas. Ko šis viss nozīmē un kā to savā attieksmē atpazīt, to Evija stāsta pirmajā reizē un reizē ar viņas stāstījumu, mēs uzreiz varam noteikt sev un saviem mīļajiem (vai ne tik mīļajiem) šo uztveres un attieksmes tipu.

Un interesantākais, ka tiešām nevar būt gan tā gan tā. Nu viens ekstravertais par introverto nekļūs, lai kā viņš būtu izdomājis mainīties. Mēs, protams, dažādos periodos esam vai nu spēcīgāki vai vājāki, enerģiskāki vai mierīgāki, izteiksmīgāki vai ne tik, bet tas tips no tā nemainās. Tas ir gluži kā dzimums, ādas krāsa vai ... kāju garums. Ja esi piedzimis slaids un garām kājām, tad par mazu un apaļīgu diez vai izveidosies un otrādi. (joks). Un saliekot kopā no katra pāra vienu mums piemītoši uztveres un attieksmes iezīmi, izveidojas šie 16 cilvēku socio tipi.

Īstenībā ar šo var tā aizrauties, ka pēc tam tik to vien gribas darīt, kā pētīt cilvēkus un skatītie kā viņš rīkojas un kas viņš ir par tipu un kāda mums ir saderība. Nu visu šo var vairāk paskatīties Evijas mājas lapā cilvekutipi.lv

Un kad, izpētot sevi, uzzinām šo savu tipu un lasām savu raksturojumu, tad ir brīnumaina sajūta, ka jā – viss par mani. Dažreiz gan trāpās kāds ļoti līdzīgs tips, bet nianses beigās tomēr mums ļauj saprast, kurš tipāžs esam. Interesanti, ka paskatoties veiksmīgas saderības pārus varam uzreiz redzēt, ka vilšus nevilšus viņi tiešām ir šie atbilstīgie tipi.

Jau kaut kad esmu teikusi, ka to ir ļoti interesanti novērot, ka vienu un to pašu darbību var izdarīt dažādi cilvēki, un par kādu teiksim, cik viņš īpašs un kā mums patīk, ka viņš tā dara, un par kādu citu pilnīgi pretēji. Tad tagad ir skaidrs – mums patīk šie mums tik atbilstošie, mūs pašus aktivizējošie un kompensējošā tipa cilvēki. Bet tie, kas mums dod vai dara ko tādu, kas mums pašiem jau ir pārpārēm, tie mums tā... ne visai jeb patiešām tracina un tā mēs ātri ieejam graujošā enerģijā un attiecībās.

Evija saka, ka zinot šos tipus, ir daudz vieglāk izlemt vai palikt attiecībās vai nē, vai mēģināt sastrādāties ar konkrēto kolēģi vai priekšnieku, vai nav vērts. Un šādi atvieglot sev lēmuma pieņemšanu šaubīgās situācijās. Protams, tur, kur viss ir labi, tur arī socionika apstiprinās, ka viss ir labi. Interesanti, ka es skaidri zināju, ka ar vīru esam atbilstīgie, vai ka ar Santu Pavasara studijā esam viena otru papildinošas. Kad Evija atnāca, viņa uzreiz apstiprināja, ka tā arī ir.

Katrā ziņā – es Tev varu tiešām ieteikt šo kursu, ja vēlies vairāk izzināt sevi un sakārtot attiecības un uz laimes terapijas bāzes šis tiešām ir lielisks veids, kā sapildīts ar mīļumu „nesapildāmo”. Nu vismaz man ļoti palīdzēja un palīdz vēl tagad. Es noteikti nākšu arī uz klātienes nodarbībām. Pirmā tikšanās būs nākošā Jaunā mēness pirmajā dienā (kad tiešām ir vērts ko jaunu uzsākt) – 29.aprīlī plkst. 18.00 Kuģu ielā 11-302. Pieteikšanās: pavasarastudija@gmail.com

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2014-04-11 00:53  |  Skatīts: 980x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ