Sieviešu spēles ar vīriešiem un vīriešu spēles ar sievietēm


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Tieši tādu nosaukumu savam vebināru ciklam ir izvēlējusies Dace. Ar Daci Meiju esam pazīstamas jau sen. Līdz šim Dace Pavasara studijā vadīja praktiskās nodarbības un jau iepriekš esmu Tev stāstījusi par to kā pati jutos, kad gāju pirmās grupas sastāvā caur savām iestrēgušām situācijām un kā skatījos uz no malas uz notikumiem savā dzīvē un ieguvu pilnīgi citu redzējumu.

Dace ir enerģiska. Dace ir spēcīga. Viņa ir mācījusies pie Siņeļņikova, pie Karasihova, Gorjainova. Savā darbā izmanto Kurpatova metodes un ikdienā ir ļoti saistīta ar pirts kultūru un gudrību. Bet šoreiz Dace sevi piesaka jaunā ampluā un ir izvēlējusies tēmu, kura, manuprāt, tiešām interesē daudzus – vīriešu un sieviešu attiecības, pievilkšanās, atgrūšanās, došana, ņemšana, savstarpēja mijiedarbība, mūsu seksuālā dzīve, mīļošanās un lutināšanās.

Mazai atkāpei varu atcerēties, ja jūnijā mēs bijām uztaisījuši pāris vebinārus, kur es pati runāju par mīļošanos, mīlēšanos un mūsu seksualitāti, un man par milzīgu pārsteigumu mēs šo tēmu izvērsām uz četriem tikšanās vakariem un bija sajūta, ka par to varētu runāt vēl un vēl. Bija skaidrs, ka tas mūs katru interesē un bija vēl skaidrāk tad, ka ja ar šo nav kārtības, tad tas ir jūtams visās citās mūsu dzīves jomās.

Tādēļ Daces pieteikums un piedāvājums novadīt šādu vebināru ciklu nāca tieši laikā un tas, ka viņi to darīs divatā – lektors vīrietis un lektore sieviete, tas man arī liekas ārkārtīgi interesanti. Man arī interesē Artūra (seksologs Artūrs Šulcs) kā vīrieša viedoklis par tēmām, ko mēs kā sievietes līdz šim apsveram, domājam, pārrunājam. Vēl ir svarīgi, ka tas būs profesionāls viedoklis no cilvēka, ka šo tēmu pēta jau gadiem. Vārdu sakot - būs labi dzirdēt to no visām pusēm apskatītu.

Mani pašu šis viss interesē arī savas nākošās grāmatas kontekstā. Runāt ar viņu – vīrieti, un runāt ar viņu – sievieti, par dažādām tēmām, par mūsu kopīgo un atšķirīgo, jā, šķiet, ka esam tam gatavi jau sen. Un tagad tāda iespēja būs. Skaisti.

No savas pieredzes un nu jau ilgstošākas darbības Pavasara studijā tiešām varu pateikt –kamēr vien mūsos nav sakārtots sievišķās un vīrišķās enerģijas līdzsvars atbilstoši mūsu dzimumam, kamēr neesam sakārtojuši attiecības, lai tās vispār būtu, tikmēr pārējās jomas ļoti kavēti kārtojas. Arī man pašai tā pa īstam viss sakārtojās tad, kad pāra attiecību jomā jutos laimīga, mierīga un mīlestības piepildīta. Pirms tam jautājumu bija vairāk kā atbilžu.

Tāpēc priecājos, ka par to runāsim un varbūt tieši šīs otrdienas vakaru sarunas palīdzēs kādai ģimenei atjaunot attiecības vai kādam pārim satikties, kādam pārtraukt justies vientuļam un sajust spēku sevī ko mainīt, lai satiktu otru cilvēku.

Un vēl – manuprāt, ka šī nu ir tā reize, kad pieteikt savu dalību vebināram varētu arī puiši vai varbūt pāri.

Jā, starp citu, arī uz maniem vebināriem piesakās ģimenes, un tas faktiski ir pat ļoti labi, ja savu laimes terapiju vari iziet kopā ar mīļoto cilvēku.

Tātad – tēmas izsludinātas. Pirmā vebināra datums jau noteikts. Dace un Artūrs savu pirmo vebināru vadīs 10.septembrī plkst.21.00-22.30. Pieteikšanās uz vebinari.studija@gmail.com (Aijai). Vairāk info Pavasara studijas mājas lapas sadaļā „vebināri” https://pavasarastudija.lv/10045-jauns-vebinaru-cikls/.

Lai brīnišķīgs ceļš jaunam projektam, lai veiksmes lektoriem un lai noder un patīk daudziem jo daudziem klausītājiem!
Ar mīļumu, Inese
 
 
Komentāri (0)  |  2013-08-21 20:41  |  Skatīts: 1609x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ